مخاطب ۲۴- به نقل از اقتصاد آنلاین؛ قانون تقسیم ارث مادر بین فرزندان بعد از فوت یکی از موضوعاتی است که بر سر آن اختلاف است. معمولا اشتباه و غلط رایجی در میان خانوادههای ایرانی رایج است که میپندارند، طلای مادر سهم دختر اوست و به پسران و سایر ورثه از طلا چیزی نمیرسد که این پندار غلط است و طلا نیز همچون باقی اموال بین کلیه وراث باید تقسیم شود. همراه مجله اینترنتی دلتا باشید.
نحوه تقسیم ارث مادر بین فرزندان
با توجه به ماده ۹۰۷ قانون مدنی قانون تقسیم ارث مادر بین فرزندان:
چنانچه مادری فوت کند و ابوین او (پدر و مادر) نیز فوت کرده باشند و یک یا چند فرزند داشته باشد ترکه مادر به شرح ذیل بین وارث تقسیم میشود:
چنانچه فقط یک فرزند داشته باشد چه پسر باشد چه دختر باشد تمام اموال به جای مانده (ترکه) مادر به او میرسد.
اگر اولاد متعددی داشته باشد که همه پسر باشند یا همه دختر ترکه مادر با السویه (به صورت مساوی) بین آنها تقسیم میشود.
در قانون تقسیم ارث مادر بین فرزندان آمده است: اگر اولاد متعددی داشته باشد و بعضی از آنها پسر و بعضی از آنها دختر باشند پسر دو برابر دختر ارث میبرد.
طلا معمولا به خاطر شکل زینتی که دارد برای خانمها استفاده میشود. البته لزوما طلا از اموال به جا مانده از خانمها نیست و ممکن است از اموال به جا مانده از آقایان هم باشد.
بهصورت عرفی، وقتی خانمی فوت کند و طلا جزو ماترک (اموال به جا مانده از متوفی) به جا مانده از ایشان باشد بین خواهر، مادر و دختر ایشان تقسیم میشود؛ بنابراین قانون تقسیم ارث مادر بین فرزندان بعد از فوت یکی از موضوعات مهم بین اعضای خانواده است. یعنی اگر متوفی دختر باشد به مادر و خواهرش، اگر متوفی مادر باشد به دخترانش ارث میرسد. این موردی است که در عرف رعایت میشود و بحثی سر آن پیش نمیآید.
اما طبق قانون تقسیم ارث مادر بین فرزندان، طلا نیز جزو اموالی است که باید در آن تقسیم بهصورت قانونی و بر اساس طبقات ارث انجام گیرد. در واقع طلا خصوصیتی نسبت به سایر اموال نداشته و مانند سایر اموال مورد تقسیم قرار میگیرد. بنابرین تقسیم طلاهای مادر بعد از فوت بر اساس قانون است. طلای مربوط به متوفی مانند دیگر اموال وی اگر فقط یک وارث وجود داشته باشد به همان وارث خواهد رسید. اگر افراد طبقات تقسیمبندی سهگانه وراث در قید حیات باشند به نسبت سهمشان بین آنها تقسیم میگردد.
در صورتیکه طبقه اول وجود داشته باشند ارث به سایر طبقات نخواهد رسید. همچنین اگر در هر طبقهای درجه اول وجود داشته باشد، درجه دوم ارث نخواهد برد. اگر زنی همسر داشته باشد و فوت کند، همسر او با وجود اینکه جزو خویشاوندان سببی است قطعا در کنار سایر طبقات از طلاهای متوفی ارث خواهد برد.
بنابر قانون تقسیم ارث مادر بین فرزندان تقسیم طلاهای مادر بعد از فوت مانند بقیه اموال بین تمام وراث اعم از دختر، پسر و همسر متوفی تقسیم میشود.
آیا تقسیم طلاهای مادر بعد از فوت به طور مساوی بین پسر و دختران است؟
هر چیزی از مادر باقی بماند باید بین ورثهاش (پدر و مادر شخص فوت شده در صورت حیات، همسر متوفی در صورت حیات، و فرزندان دختر و پسرش) تقسیم شود. اگر به این دست مطالب علاقه دارید، به مطلب نحوه تقسیم ارث برادر مجرد مراجعه کنید.
اگر مادر وصیت کند طلاها، بین دخترانش تقسیم گردد حکم چیست؟
اگر مادر در مورد طلای خود وصیت به نفع دختران خود کرده باشد این وصیت فقط در مورد یک سوم طلا مورد قبول است. باقی آن بین وراث متوفی طبق قانون تقسیم خواهد گردید.
وصیت درباره تقسیم طلاهای مادر بعد از فوت به صورت کلامی قابل قبول است؟
بر طبق قانون ارث از مادر اگر او وصیت به ارث رسیدن طلای خود به نفع دختران خود را داشته باشد باید با سند معتبر یا شهادت شهود معتبر به اثبات رسیده باشد تا مورد تایید قانونی قرارگیرد.