کد خبر: ۷۲۰۸
تاریخ انتشار: ۲۱ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۱:۴۷
آغاز توزیع کتب درسی به مدارس

تغییرات گسترده در کتب درسی آغاز شد

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی درباره چاپ و توزیع کتب درسی در سال تحصیلی پیش رو خبرهایی داد .
تغییرات گسترده در کتب درسی آغاز شد

مخاطب 24، حجت‌الاسلام والمسلمین علی لطیفی در نشستی خبری با بیان اینکه یک سیاست ما ارتقای تعاملات درون بخشی با معاونت‌ها و سازمان‌های زیرمجموعه وزارتخانه است گفت: سیاست دوم ما توجه جدی‌تر به تحولات فرهنگی و اجتماعی معاصر جامعه است. انتظار مردم مبنی بر روزآمد کردن محتوای آموزشی با اقتضائات روز، انتظار به حقی است.

وی گفت: برای امسال و تا کنون ۱۴۹ میلیون و ۵۰۰ هزار جلد کتاب درسی سفارش چاپ داده بودیم که چاپ شده و آماده است و توزیع از مناطق به مدارس از ۱۰ شهریور آغاز شده است. همیشه درصدی را بیش از برآورد جمعیت تولید می‌کنیم تا مطمئن شویم کتاب به دست همه دانش آموزان می‌رسد.

تغییرات گسترده در کتب درسی آغاز شد
وی افزود: یکی از ابعاد این مسئله دوره کرونا و دیگری تغییر و تحولات فناورانه است. ما هم در زمینه روش‌ها و هم شیوه‌های ارائه محتوا و هم صلاحیت‌ها و شایستگی‌ها و توانمندی‌هایی که دانش آموزان برای زندگی در شرایط جدید نیاز دارند، باید به سمت تغییر و اصلاح حرکت کنیم.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی با بیان اینکه سازمان برای مواجهه با زیست بوم جدید پساکرونا و آموزش‌های ترکیبی برنامه ریزی کرده است اظهار کرد: یکی دیگر از سیاست‌های ما استفاده از ظرفیت‌های بیرونی اعم از معلمان باتجربه و پیشکسوت است. حمایت و همچنین اشاعه برنامه درسی از سیاست‌های دیگر ماست. رویکرد جدی ما توجه به اقتضائات درون مدرسه است.


لطیفی ادامه داد: توجه به اسناد تحولی مصوب و پیگیری اجرایی سازی اسناد تا سطح مدرسه در راس سیاست‌های ما قرار دارد.

وی با اشاره به اینکه تمرکز اساسی سازمان توجه به مطالبات اسناد بالادستی در دوره‌های تحصیلی مختلف است اظهار کرد: تدوین راهنما‌های درسی حوزه تربیت و یادگیری از دوره ریاست "ملکی" آغاز شده است و در حال تکمیل قطعات پازلی هستیم که به واسطه آن بازنگری در کتب درسی صورت می‌گیرد. تقویت سرمایه انسانی در سازمان نیز مدنظر است، بخشی از نیرو‌ها در آستانه بازنشستگی قرار دارند و باید نیروی تازه نفس وارد سازمان شوند.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی با اشاره به اینکه برای چاپ کتب درسی سالانه ۴۵ تا ۴۷ هزار تن کاغذ و ۴۲۰۰ تا ۴۵۰۰ تن مقوا نیاز داریم که این حجم از مقوا از خارج وارد می‌شد گفت: امسال تفاهم نامه برای تولید صد درصدی مقوای جلد کتب درسی منعقد شد. از ۴۵ هزار تن کاغذ مورد نیاز نیز حداکثر ۷۰۰۰ تن تولید داخل بود که امسال تفاهم نامه تولید ۳۰ هزار تن کاغذ داخلی منعقد شده است که اتفاق بزرگی در زمینه حرکت به سمت خودکفایی بود.

لطیفی درباره چاپ و توزیع کتب درسی در سال تحصیلی پیش رو اظهار کرد: برای امسال و تا کنون ۱۴۹ میلیون و ۵۰۰ هزار جلد کتاب درسی سفارش چاپ داده بودیم که چاپ شده و آماده است و توزیع از مناطق به مدارس از ۱۰ شهریور آغاز شده است. همیشه درصدی را بیش از برآورد جمعیت تولید می‌کنیم تا مطمئن شویم کتاب به دست همه دانش آموزان می‌رسد.

اعمال ۲۰۰ تغییر در کتب درسی از اصلاحات جزئی تا کلیات
وی افزود: تا کنون ۹۲ درصد دانش آموزان ثبت سفارش انجام داده‌اند. از خانواده‌ها درخواست می‌کنم سریعتر اقدام کنند تا کتاب راحت‌تر به دست فرزندانشان برسد.
رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی با بیان اینکه نزدیک به ۹۷۰ عنوان کتاب درسی داریم که برای سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۲۰۰ عنوان تغییراتی داشته‌اند؛ از اصلاح جزئی گرفته تا کتب نونگاشت گفت: تعداد خیلی کمی کتب نونگاشت یا با تغییرکلی بوده اند. تعدادی کتب نونگاشت در حوزه کاردانش و حدود ۱۳ تغییر کلی کتب درسی داشته ایم و مابقی اصلاحات جزئی بوده است.

آغاز بهسازی کتاب‌های درسی با اصلاح تکالیف، غنی‌سازی محتوا و زیباشناختی
لطیفی افزود: برای سال ۱۴۰۲ هنوز عدد و رقمی از اصلاحات و تغییرات اعلام نشده و پروژه بهسازی کتب درسی را آغاز کرده ایم که بر سه زمینه متمرکز است. محور نخست اصلاح فعالیت‌های یادگیری و به عبارتی تمارین و تکالیف کتب درسی است. محور دوم غنی سازی برخی کتب در برخی حوزه‌های محتواییِ مورد تاکید مانند سواد رسانه‌ای است. محور سوم نیز ارتقای ابعاد زیبایی شناختی برخی کتب درسی است که به صورت آزمایشی است.
وی درباره الزامات تغییر کتب درسی گفت: از تالیف و نگارش برخی کتب درسی ما حدود ۱۰ سال و برخی بیش از ۱۰ سال گذشته است. از سوی دیگر عدم تناسب میان حجم محتوا و زمان آموزش احساس می‌شود. مسئله اساسی که در فرمایشات رهبری نیز بدان اشاره شده بود این است که شایستگی‌ها، مهارت‌ها و توانمندی‌هایی که دانش آموز به آن نیاز دارند را مورد توجه قرار دهیم که ناظر بر به روز آوری و بهسازی کتب درسی است.
لطیفی ادامه داد: در گام اول نیازسنجی را آغاز کردیم. بالغ بر ۱۰۰ مطالعه و پژوهش جمع آوری شده و در حال بازبینی و فراتحلیل این مطالعات هستیم. دوم مطالعات آینده نگرانه است که به آن‌ها نیز توجه داریم تا بتوانیم نیاز‌های آتی دانش آموزان را نیز پوشش دهیم. نیاز‌ها به طور مستمر رصد می‌شوند.

برچسب ها: کتاب مدرسه کرونا
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
عوارض خطرناک استفاده از موبایل در دستشویی عوارض خطرناک استفاده از موبایل در دستشویی
بسیاری از افراد به تلفن همراه خود وابستگی زیادی دارند و حتی آن را تا دستشویی و حمام نیز با خود می‌برند.
فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران، از یک مورد حادثه فروکش کردن کف پارکینگ ساختمان مسکونی خبر داد.
مُسکنی که خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد مُسکنی که خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد
افرادی که از دارو‌های رقیق‌کننده خون استفاده می‌کنند، در صورت مصرف دارو‌های ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAID) مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن، دو برابر با خطر خونریزی داخلی مواجهند.
ضبط سلمان فارسی از سر گرفته شد ضبط سلمان فارسی از سر گرفته شد
سریال «سلمان فارسی» که ضبط آن متوقف شده بود با بازگشت میرباقری ـ کارگردان ـ از سر گرفته شد
جشن تولد امیر قلعه نویی در قصرش جشن تولد امیر قلعه نویی در قصرش
امیر قلعه‌نویی، سرمربی تیم ملی فوتبال ایران، تولد ۶۱ سالگی‌اش را در منزلش که بی‌شباهت به قصر نیست و در کنار پسرش جشن گرفت.
لامبورگینی ۲ میلیون دلاری که یک ایرانی ساخت لامبورگینی ۲ میلیون دلاری که یک ایرانی ساخت
وناتوس رونوشت منصوری از شاسی بلند اوروس لامبورگینی است. تمامی ابعاد لامبورگینی وناتوس منصوری دقیقا مشابه نسخه استاندارد لامبورگینی اوروس است با این تفاوت که ستون دوم یا «B» حدود ۲۰۰ میلیمتر عقب‌تر رفته است.
واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟ واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟
اخیرا در برخی صفحات مجازی افراد تشویق به دریافت واکسن HPV می‌شوند؛ اظهاراتی که در برخی مواقع غیر علمی و نادرست هستند
برگزیده
چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده
ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) پیچیده‌ترین ماشین ساخته بشر است که با همکاری نزدیک پنج آژانس فضایی بزرگ دنیا یعنی ناسا، روسکازموز، آژانس فضایی اروپا، آژانس اکتشافات فضایی ژاپن و آژانس فضایی کانادا طراحی و ساخته شده است، اینجا برخی کارهای ممنوعه برای فضانوردان در ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) را معرفی می‌کنیم
بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟ بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟
خواب کافی و باکیفیت بر عملکرد شناختی مغز تاثیر می‌گذارد.
سردرد‌هایی که باید جدی گرفت سردرد‌هایی که باید جدی گرفت
یک متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه سردرد یک شکایت شایع است که تقریباً همه افراد آن را تجربه می‌کنند، گفت: برخی موارد خاص سردرد باید مورد توجه قرار گیرند.
صفحه خبر بالای تصاویر