کد خبر: ۶۸۵۹۶
تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۴۰۴ - ۱۸:۴۲
کتاب، دوست تنهای من!

عوارض کتاب نخواندن

کتاب هم مانند شبکه‌های اجتماعی، سینما، رادیو و تلویزیون یک رسانه است، اما با یک تفاوت، او این روز‌ها بسیار تنهاست.
عوارض کتاب نخواندن

مخاطب۲۴، مارشال مک‌لوهان اندیشمند کانادایی مطالعات رسانه در یک جمله کوتاه همه‌چیز را می‌گوید: رسانه پیام است! او پیام را به شکل رسانه ارتباط می‌دهد و ما در اشکال مختلف دریافت می‌کنیم، به شکل صدا، عکس، فیلم و متن، در میان فرستنده و گیرنده پیام، یک کانال وجود دارد که ما از طریق این واسط پیام را منتقل می‌کنیم، حال این کانال یا واسط یا همان رسانه ما رسانه‌های جمعی مانند اینستاگرام، تلگرام، سینما و... هستند، اما پایه این رسانه‌ها از کجا آمد؟

یوهانس گوتنبرگ که اولین مخترع ماشین چاپ بود که معروف به کهکشان گوتنبرگی است.حالا با تغییر ابزار‌ها و پیشرفت روز افزون تکنولوژی‌ها دیگر مجالی برای خواندن کتاب نمانده، تغییر سرعت فکر کردن، رفت و آمد‌ها و حتی الگوی مصرف غذا، اسکرول مصرفی و بدون دقت صفحه‌های مجازی، همه و همه دست به دست هم داده تا به ما اجازه ندهد بتوانیم با تامل بیشتر یک صفحه کتاب را ورق بزنیم!

 اندیشه تا بوده همیشه نیاز به تعمق و تفکر داشته، اما تکنولوژی جهان مدرن که اصلا هم بد نیست و در رشد و بهره‌وری انسانی بسیار کارآمد نیز در کنار صفات منفی عمل کرده. می‌توان اذعان داشت رسانه‌های فعلی ریشه‌هایش را از کتاب و متون گذشته‌ها گرفته، اما سلیقه را تغییر داده، چرا که دیگر معیار نیست، ذائقه وقتی تغییر می‌کند بدونشک زاویه دید افراد نیز تغییر می‌کند، اما حالا باید بدانیم چه برایمان پیش می‌آید اگر دوست دوران کودکی و مدرسه‌مان را فراموش کنیم.مخاطب ۲۴، مارشال مک‌لوهان اندیشمند کانادایی مطالعات رسانه در یک جمله کوتاه همه‌چیز را می‌گوید: رسانه پیام است! او پیام را به شکل رسانه ارتباط می‌دهد و ما در اشکال مختلف دریافت می‌کنیم، به شکل صدا، عکس، فیلم و متن، در میان فرستنده و گیرنده پیام، یک کانال وجود دارد که ما از طریق این واسط پیام را منتقل می‌کنیم، حال این کانال یا واسط یا همان رسانه ما رسانه‌های جمعی مانند اینستاگرام، تلگرام، سینما و... هستند، اما پایه این رسانه‌ها از کجا آمد؟ از یوهانس گوتنبرگ که اولین مخترع ماشین چاپ بود که معروف به کهکشان گوتنبرگی است.

حالا با تغییر ابزار‌ها و پیشرفت روز افزون تکنولوژی‌ها دیگر مجالی برای خواندن کتاب نمانده، تغییر سرعت فکر کردن، رفت و آمد‌ها و حتی الگوی مصرف غذا، اسکرول مصرفی و بدون دقت صفحه‌های مجازی، همه و همه دست به دست هم داده تا به ما اجازه ندهد بتوانیم با تامل بیشتر یک صفحه کتاب را ورق بزنیم!، اندیشه تا بوده همیشه نیاز به تعمق و تفکر داشته، اما تکنولوژی جهان مدرن که اصلا هم بد نیست و در رشد و بهره‌وری انسانی بسیار کارآمد نیز در کنار صفات منفی عمل کرده. می‌توان اذعان داشت رسانه‌های فعلی ریشه‌هایش را از کتاب و متون گذشته‌ها گرفته، اما سلیقه را تغییر داده، چرا که دیگر معیار نیست، ذائقه وقتی تغییر می‌کند بدونشک زاویه دید افراد نیز تغییر می‌کند.

اما حالا باید بدانیم چه برایمان پیش می‌آید اگر دوست دوران کودکی و مدرسه‌مان را فراموش کنیم.

محمود سریع‌القلم (متولد ۱۳۳۸ در تهران)، پژوهشگر حوزه توسعه، علوم سیاسی و تاریخ معاصر ایران معتقد به چنین ویژگی‌هایی است 

۱-خیلی راحت تحت تأثیر تبلیغات و Propaganda قرار می‌گیرند؛ چرا که سریع دچار اقناع به زیور تصاویر لحظه‌ای قرار می‌گیرند.

۲-حرف‌های تکراری می‌زنند؛ مسائل روزمره و تکرار مکرر همان چیز‌هایی که همه در صفحات مجازی می‌خوانند و می‌دانند

۳-دایره‌ی واژگان آنها بسیار محدود است

۴-خود را نمی‌شناسند

۵-با هیجان و احساس زندگی می‌کنند

۶-بخش استدلالی ذهن آنها تقریباً تعطیل است

۷-استعداد پوپولیست شدن را پیدا می‌کنند

۸-قوای عقلی آنها پرورش نیافته است

۹-بر آنچه می‌گویند خیلی کنترل ندارند

۱۰-گوش کردن به دیگران را نمی‌آموزند

۱۱-مستعد پذیرش شایعات هستند

۱۲-اهمیت متفاوت بودن انسان‌ها را کشف نمی‌کنند

۱۳-مغز، حالت سولفاته پیدا می‌کند

۱۴-غلظت یادگیری آنها به شدت کاهش می‌یابد

۱۵-فرصت فکر کردن در زندگی را از دست می‌دهند

۱۶-با واژه «انتقاد» بیگانه‌اند

۱۷-زمینه‌های تداوم اقتدارگرایی را فراهم می‌آورند

۱۸-حرف‌های نسنجیده زیاد می‌زنند

۱۹-منافع خود را به خوبی تشخیص نمی‌دهند

۲۰-با واژه «مشورت» ناآشنا هستند

۲۱-حکومت‌ها را خوشحال می‌کنند

۲۲-باعث می‌شوند که نظام حزبی در یک کشور شکل نگیرد

۲۳-زود عصبانی می‌شوند

۲۴-از حقوق شهروندی خود و دیگران ناآگاه هستند

۲۵-برای رشد فکری و شخصیتی، احساس نیاز نمی‌کنند

۲۶-در همه زمینه ها، اظهار نظر می‌کنند

۲۷-راحت بر دیگران القاب می‌گذارند

۲۸-تفاوت بین توهم و غیرتوهم را نمی‌دانن

۲۹-تعریفشان در خصوص زندگی، از غرایز انسانی فراتر نمی‌رود

۳۰-و بدتر از همه نمی‌دانند جهل چیست!

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
کشتی نوح در کوه‌های آرارات پیدا شد؟ کشتی نوح در کوه‌های آرارات پیدا شد؟
ادعایی شگفت‌انگیز بار دیگر دنیای باستان شناسی را به هم ریخته است. باستان‌شناسان از کشف بقایای یک کشتی باستانی در ترکیه خبر دادند که می‌تواند همان کشتی نوح باشد
راز‌های مرگ فرامرز عزیزی؛ قهرمانی که زود رفت راز‌های مرگ فرامرز عزیزی؛ قهرمانی که زود رفت
مرگ ناگهانی فرامرز عزیزی، قهرمان پرورش‌اندام آسیا، جامعه ورزش را در شوک فرو برد؛ رویدادی تلخ که گفته می‌شود فشار‌های روحی اخیر نقشی جدی در آن داشته است.
ستاره‌ی پرسپولیس؛ ناگهان بالاتر از هالند و مسی! ستاره‌ی پرسپولیس؛ ناگهان بالاتر از هالند و مسی!
درخشش خیره‌کننده اورونوف برابر مصر هم شادی بزرگی برای پرسپولیس ساخت و هم نگرانی تازه‌ای ایجاد کرد؛ ستاره‌ای که حالا در مرکز توجه باشگاه‌های خارجی است.
ایلان ماسک به دنبال رساندن اینترنت به سیاره سرخ ایلان ماسک به دنبال رساندن اینترنت به سیاره سرخ
ایلان ماسک و شرکت فضایی اسپیس‌ایکس طرحی بلندپروازانه را برای گسترش اینترنت ماهواره‌ای به مریخ آغاز کرده‌اند؛ طرحی که می‌تواند مسیر سکونت انسان در این سیاره را هموار کند.
کدام نوع پیاز ارزش غذایی بیشتری دارد؛ سفید یا قرمز؟ کدام نوع پیاز ارزش غذایی بیشتری دارد؛ سفید یا قرمز؟
پیاز یکی از پرمصرف‌ترین سبزیجات در آشپزخانه‌های ایرانی است. اما همیشه این پرسش مطرح می‌شود که میان پیاز سفید و پیاز قرمز، کدام‌یک از نظر مواد مغذی و خواص سلامتی برتری دارد؟
هنر معصیتی است که به رستگاری می‌انجامد! هنر معصیتی است که به رستگاری می‌انجامد!
موزه هنر‌های معاصر تهران میزبان نمایشگاه نقاشی‌های بهرام دبیری است؛ هنرمندی که تماشاگر را به سادگی یک شعر و به عمق یک لحن دعوت می‌کند.
گردهمایی اعضای گروه ۷ در بحبوحه افزایش تنش‌ها با واشنگتن گردهمایی اعضای گروه ۷ در بحبوحه افزایش تنش‌ها با واشنگتن
دیپلمات‌های ارشد گروه ۷ در جنوب ایالت آنتاریو گرد هم می‌آیند تا درباره مسائل اقتصادی، تجاری و دفاعی بحث کنند؛ این نشست در بحبوحه تنش با واشنگتن برگزار می‌شود.
برگزیده
مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان
در سال‌های اخیر، با رشد فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، نیاز به اتصال پرسرعت و پایدار به اینترنت بیش از پیش احساس می‌شود. پروژه مهاجرت از کابل مسی به فیبر نوری (سوآپ)، پاسخ به این نیازهاست و با اجرای آن، زیرساخت‌های ارتباطی کشور به‌طور اساسی به‌روز خواهد شد
کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به کاهش منابع تأمین مواد اولیه دارو‌های مخدر، از جمله دارو‌های مورد استفاده در درمان سرطان، درد‌های مزمن و اعتیاد، اعلام کرد که شرکت‌های دارویی با مشکلات جدی مواجه شده‌اند
یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد
با انتخاب شیرین احمدنیا برای نخستین بار یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد. با برگزاری مجمع عمومی و انتخابات دوره دوازدهم انجمن جامعه‌شناسی ایران، اعضای جدید هیأت مدیره و بازرسان این انجمن انتخاب شدند. همچنین در نخستین جلسه رسمی هیأت مدیره، شیرین احمدنیا به عنوان رئیس انجمن انتخاب شد.
صفحه خبر بالای تصاویر