به گزارش مخاطب ۲۴: امیر سیاح، سرپرست معاونت اقتصادی و تنظیم مقررات مرکز ملی فضای مجازی به عنوان تنها مقامی که از سمت مرکز ملی حاضر به حضور در این رویداد شده بود، انتقاد فعالان و کسبوکارها نسبت به قطع، اختلال اینترنت و فیلترینگ را کاملا بهجا عنوان کرد، اما تاکید کرد که این حرفها راهحل نیست و برای خالی کردن اعصبانیت و حرص زده میشود.
او اعلام کرد که درحالی برخی اینترنت طبقاتی یا سفید را محکوم میکنند که خود برخی از این کسبوکارها خواهان این اینترنت هستند، چرا که مشکلات شدیدی دارند.
سیاح گفت: «مطالبهای که میکنید باید دقیق و روشن باشد، البته یک مشکلی هم که داریم و آن این است از آن طرف هم کسی صحبت نمیکند. ساختاری هم در قانون در سالهای گذشته درست شده تا دولت و بخش خصوصی، در اتاق ایران، اتحادیهها و نهادها با هم به گفتوگو کنند، اما این ساختار به این سمت نرفته که دولت و بخش خصوصی کنار هم قرار بگیرند و مطالبهه و دغدغهشان را بگویند.»
او ادامه داد: «مدام با اعصبانیت گفته میشود که مرکز ملی کاری نمیکند، اتحادیه (اشاره به رضا الفتنسب) بگوید که ما چه کاری کردیم. ما تلاش کردیم مشکل رمز ارزها، پرداختیارها، سلامت دیجیتال و … را حل کند و همچنان نیز پیگیریهای ما ادامه دارد.»
سیاح در این رویداد تاکید کرد که برخی کسبوکارها به دنبال اینترنت طبقاتی یا سفید هستند و با برگزاری جلسه در چند روز گذشته لیست شرکتهای درخواستکننده گرفته شده و IP از آنها گرفته شده تا اقدامات لازم برای بازگشایی اینترنت آنها انجام شود.
در واکنش به این اظهارت نیز رضا الفتنسب، رئیس اتحادیه کسبوکارهای مجازی، آن را تاکید کرد و گفت: «کسبوکاری که به خاطر قطع و اختلال اینترنت مشکل امنیتی پیدا کرده و به من میگوید اگر اینترنتش وصل نشود نمیتواند کاری کند، چه جوابی به او بدهم بگویم «برو و مطالبهات را داد بزن» کسبوکار در فروپاشی است.»
او ادامه داد: «دوستان انتقاد میکنند که چرا به دنبال اینترنت طبقاتی هستید، وقتی کسبوکار در حال از بین رفتن است من چگونه میتوانم به او پاسخ بدهم، دوستان منتقد اینترنت آزاد در این شرایط چه راهحلی دارند؟»
منبع: دیده بان ایران