کد خبر: ۶۴۱۵۱
تاریخ انتشار: ۲۰ تير ۱۴۰۴ - ۰۹:۰۲

قالیباف: نتانیاهو، دشمنی با ایران را بر موضوع فلسطین مقدم می‌داند

رئیس مجلس با تأکید بر هماهنگی کامل رژیم صهیونیستی با آمریکا در جنگ ۱۲ روزه گفت: هیچ اقدام نظامی، سیاسی یا بین‌المللی از سوی این رژیم بدون هماهنگی با آمریکا انجام نمی‌شود. در واقع، ریشه اصلی جنگ را باید در سیاست‌های کاخ سفید جست‌و‌جو کرد.
قالیباف: نتانیاهو، دشمنی با ایران را بر موضوع فلسطین مقدم می‌داند

مخاطب ۲۴- محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی با حضور در یک برنامه تلویزیونی، به بیان جزئیاتی از جنگ ۱۲ روزه تحمیلی که پس از تجاوز بامداد ۲۳ خرداد رژیم صهیونیستی به خاک کشورمان آغاز شد پرداخت.

بیشتر بخوانید

وی با اشاره به فرماندهی هوشمندانه رهبر معظم انقلاب در این مقطع حساس گفت: به خواست خداوند و با هدایت رهبری، این موفقیت بزرگ رقم خورد. امروز ملت ایران در پرتو ۴۰ سال مجاهدت فرزندان خود به مرحله‌ای از اقتدار رسیده که هیچ دشمنی توان تضعیف آن را ندارد.

قالیباف با اشاره به ماهیت دشمنی رژیم صهیونیستی با ایران تصریح کرد: مشکل ما با رژیم صهیونیستی یا حتی آمریکا از زمان انقلاب اسلامی آغاز نشده، بلکه ریشه‌ای عمیق در تاریخ یک قرن گذشته دارد. آمریکایی‌ها همواره درصدد تضعیف ایران بوده‌اند؛ چه در دوران پهلوی و چه پس از آن. هدف اصلی آنها این بوده که یا ایران وابسته به آنها باشد، یا اگر مستقل شد، تحت فشار قرار گیرد.

وی افزود: رژیم صهیونیستی هم به عنوان نماینده این نگاه استکباری در منطقه، همواره با باور‌ها و ارزش‌های ملت ایران در تضاد بوده و در دوران نخست‌وزیری نتانیاهو این دشمنی آشکارتر شده است. حتی خود نتانیاهو، دشمنی با ایران را بر موضوع فلسطین مقدم می‌داند و پروژه اصلی‌اش مقابله با قدرت منطقه‌ای و تمدنی ایران است.

رئیس مجلس با تحلیل اهداف استراتژیک رژیم صهیونیستی از آغاز جنگ اخیر گفت: آنها سه هدف مشخص را دنبال می‌کردند: اول، ضربه به ساختار سیاسی جمهوری اسلامی و تلاش برای تغییر نظام؛ دوم، از کار انداختن توانمندی‌های هسته‌ای ایران؛ و سوم، تضعیف قدرت موشکی کشور. این اهداف به‌صورت رسمی توسط مقامات صهیونیستی از جمله نتانیاهو، وزیر جنگ و وزیر دارایی آن رژیم نیز مطرح شده و رسانه‌های وابسته به آنها نیز به طور گسترده آن را بازتاب داده‌اند.

قالیباف با تأکید بر هماهنگی کامل رژیم صهیونیستی با آمریکا در این جنگ افزود: هیچ اقدام نظامی، سیاسی یا بین‌المللی از سوی این رژیم بدون هماهنگی با آمریکا انجام نمی‌شود. در واقع، ریشه اصلی جنگ را باید در سیاست‌های کاخ سفید جست‌و‌جو کرد.

وی ادامه داد:، اما آنچه مهم است، این است که دشمن در تحقق هر سه هدف خود با شکست مواجه شد. تحلیل‌گران داخلی و خارجی، حتی در اندیشکده‌های آمریکا و اروپا نیز به این نکته اذعان دارند که صهیونیست‌ها به هیچ‌یک از اهداف خود نرسیدند.

قالیباف همچنین ضمن اشاره به خسارات و تلفات انسانی جنگ، خاطرنشان کرد: ما منکر آسیب‌های وارده نیستیم؛ جنگ، ذاتاً با تلفات همراه است و در این درگیری بیش از هزار نفر که بخش زیادی از آنها زنان، کودکان و مردم عادی بودند، شهید شدند. اما پایان این نبرد با موفقیت ما همراه بود، چراکه نه تنها دشمن به اهداف خود نرسید، بلکه این جنگ فرصت بزرگی برای ما فراهم کرد تا توانمندی‌های خود را بازتعریف و تقویت کنیم.

وی تأکید کرد: دستاورد‌های این نبرد نه فقط در سطح نظامی، بلکه در حوزه راهبردی و سیاسی نیز حائز اهمیت است. این تجربه نشان داد که ملت ایران، نظام اسلامی و نیرو‌های مسلح کشور، در برابر هر تهدیدی ایستاده‌اند و اجازه نخواهند داد دشمنان به اهداف شوم خود دست یابند.

رییس مجلس در ادامه با اشاره به ابعاد ژئوپلیتیکی ایران و اهداف بلندمدت دشمنان، تصریح کرد: فارغ از مسائل صرفاً سیاسی، جغرافیای ایران خود یک مؤلفه تعیین‌کننده در معادلات قدرت جهانی است؛ مؤلفه‌ای که از دیرباز مورد طمع قدرت‌های بزرگ بوده است.

قالیباف گفت: ما ممکن است بگوییم با رژیم صهیونیستی کاری نداشته باشیم، اما آنها با جغرافیای ما مشکل دارند. ایران حتی در جنگ‌های جهانی اول و دوم اعلام بی‌طرفی کرد، اما این بی‌طرفی پذیرفته نشد؛ چون مسئله، نه سیاست، بلکه جغرافیای ایران است.

وی افزود: این جغرافیا با تاریخ تمدنی غنی، باوری عمیق به اسلام، انسانیت، شرافت، ظلم‌ستیزی، استقلال، و منزلت را در خود جای داده است. مردمی با چنین باورهایی، بر روی سرزمینی با چنین ظرفیت‌های مادی و معنوی، نمی‌توانند مورد پذیرش رژیم صهیونیستی قرار بگیرند؛ رژیمی که بر پایه تفکرات توسعه‌طلبانه و نژادپرستانه شکل گرفته و با حمایت کامل آمریکا و غرب پیش می‌رود.

قالیباف تأکید کرد: حتی اگر سیاست‌های ایران تولید قدرت نکند، همین جغرافیا با این تاریخ و باورها، خود عاملی برای دشمنی رژیم صهیونیستی و حامیانش است. جنگ اخیر نشان داد که حتی با وجود اختلاف سلیقه‌ها و دیدگاه‌ها در برخی حوزه‌ها، در برابر تهدید خارجی، همه مردم و جریان‌ها در کنار هم، در حلقه مرکزی رهبری معظم انقلاب متحد شدند.

رئیس مجلس با اشاره به پیشینه جغرافیایی ایران گفت: نگاه کنید به فلات ایران؛ در گذشته بسیار وسیع‌تر از وضعیت فعلی بودیم. در ۳۰۰ سال اخیر، ضعف نظام‌های سیاسی باعث شد بخش‌هایی مانند بحرین جدا شوند. اما امروز، ملت ایران نشان داده که در برابر هر نوع تجاوز، ایستاده است.

قالیباف با اشاره به جنگ تحمیلی و تجربه رهبری امام خمینی (ره) و حضور مستقیم آیت‌الله خامنه‌ای در شورای عالی دفاع در آن دوران گفت: در آن زمان نیز همه دنیا در برابر ما ایستاده بود؛ شرق و غرب، از شوروی گرفته تا آمریکا. اما ملت ایران و نظام اسلامی با رهبری ولی‌فقیه، از کیان وطن و اسلام دفاع کردند. امام (ره) به‌درستی فرمودند که اسلام و وطن در ایران بر هم منطبق‌اند، و اینها لازم و ملزوم یکدیگرند.

وی در ادامه به حادثه آغاز جنگ اخیر اشاره کرد و گفت: یکی از اصلی‌ترین پرسش‌ها این است که آیا ایران در برابر حمله آن شب غافلگیر شد؟ پاسخ این است که در اصل جنگ نه، اما در شیوه عملیات غافلگیر شدیم. این شیوه عملیات، ذات رژیم صهیونیستی است؛ رژیمی تروریست که نه محدودیت انسانی می‌شناسد، نه قوانین بین‌المللی. از همان دقایق اولیه، رأس فرماندهی ما را هدف قرار داد.

قالیباف ادامه داد: در ساعت ۳ بامداد، حمله با هدف قرار دادن رئیس ستاد کل آغاز شد. آنها مغز‌های طراحی و فرماندهی ما را هدف گرفتند، سپس با حملات موشکی و پهپادی به مراکز راداری، عملاً چشم ما را زدند. این بخش از عملیات، طراحی‌شده و با دسترسی به اطلاعات ماهواره‌ای انجام شد.»

رئیس مجلس در ادامه گفت: «در چنین شرایطی، رهبری معظم انقلاب به‌عنوان فرمانده کل قوا، با تصمیمی هوشمندانه، در ساعات اولیه شوک جنگ، با صدور احکام لازم و تعیین فرماندهان جدید، نیرو‌های مسلح را به سرعت از شوک خارج کردند؛ مشابه آنچه در دفاع مقدس در سال ۵۹ اتفاق افتاد.

وی افزود: در پی این تصمیمات سریع، ظرف تنها چند ساعت، پاسخ قدرتمندی داده شد. ۱۰۵۰ موشک و ۳۵۰ پهپاد به سمت مواضع دشمن پرتاب شد؛ حمله‌ای که در این سطح و سرعت، پیش‌بینی نمی‌شد. دشمن تصور می‌کرد با زدن مراکز راداری و فرماندهی، ایران از کار خواهد افتاد، اما محاسبه‌اش اشتباه بود.

قالیباف گفت: این همان اشتباهی است که رهبر معظم انقلاب بار‌ها به آن اشاره کرده‌اند؛ اینکه آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها، مردم ایران و فرهنگ ایرانی را نمی‌شناسند. ملت ایران موقعیت‌شناس، زمان‌شناس، آگاه و تحلیل‌گر است و در بزنگاه‌ها از جان خود می‌گذرد.

وی تأکید کرد: مسئولیت ما مسئولان، در قبال این شناخت و آگاهی مردم، چند برابر شده است. نباید نگاه یک‌بار مصرف به مردم داشت. این سرمایه اجتماعی، نقطه قوت ما و نقطه‌ضعف دشمنان ماست.

قالیباف با اشاره به اهداف سه‌گانه اعلام‌شده رژیم صهیونیستی—تغییر نظام، نابودی قدرت هسته‌ای و مهار برنامه موشکی ایران—گفت: آنها به هیچ‌یک از اهداف خود نرسیدند. از سوی دیگر، ملت ایران انسجام اجتماعی بی‌نظیری از خود نشان داد؛ چه ایرانیان داخل کشور و چه ایرانیان خارج از کشور. این وحدت و حرکت عمومی، در جنگ شناختی، از هر موشک و پهپادی مؤثرتر بود.

قالیباف در ادامه با اشاره به اهداف اعلام‌شده رژیم صهیونیستی از جنگ اخیر و نیز عملکرد موفق جمهوری اسلامی ایران در مقابله با این تهاجم، اظهار داشت: رژیم صهیونیستی به‌دنبال از بین بردن عناصر اصلی قدرت ایران بود؛ هدف آنها تنها براندازی نظام نبود، بلکه به‌دنبال تجزیه ایران به‌عنوان کشوری با یک جغرافیای یکپارچه و تمدنی ریشه‌دار بودند.

وی افزود: ملت ایران خوب می‌داند که امروز نظام جمهوری اسلامی، پاسدار هویت، تمامیت ارضی و یکپارچگی کشور است. رژیم صهیونیستی دقیقاً همان سناریویی را که در سوریه پیاده کرد، در ایران نیز دنبال می‌کند. طرح آنها این است: ابتدا براندازی، سپس تجزیه.

قالیباف با اشاره به توانمندی موشکی کشور به‌عنوان یکی از مهم‌ترین ارکان قدرت ملی گفت: «در تمام مذاکراتی که از گذشته تاکنون با آمریکا انجام شده، همواره سه محور اصلی مطرح بوده: هسته‌ای، موشکی و نفوذ منطقه‌ای ایران. ما فقط در چارچوب موضوع هسته‌ای وارد مذاکره شدیم و همواره تأکید کردیم که ایران، عضو ان‌پی‌تی است و در چارچوب آژانس بین‌المللی انرژی اتمی فعالیت می‌کند. ما هرگز به دنبال سلاح هسته‌ای نبوده و نیستیم، اما غنی‌سازی را حق مسلم خود می‌دانیم.

وی ادامه داد: هدف آنها از ترور دانشمندان هسته‌ای و حملات اطلاعاتی، نه صرفاً افراد، بلکه نابود کردن توان علمی کشور بود. اما این توان علمی یک فرهنگ و یک ریشه اجتماعی دارد که با ترور و تحریم از بین نمی‌رود.

رئیس مجلس در تشریح جزئیات حمله متقابل ایران در پاسخ به تجاوز رژیم صهیونیستی گفت: در همان شب اول، ما توانستیم ۱۵۰ شلیک موشکی انجام دهیم. با وجود اینکه آسمان عراق در اختیار آمریکا و آسمان سوریه در اختیار رژیم صهیونیستی است، و اینها از تمام امکانات خود استفاده می‌کردند، ما توانستیم عمق اهداف آنها را هدف قرار دهیم.

قالیباف افزود: رژیم صهیونیستی به‌دنبال گسترش جغرافیایی خود است، اما آنچه در این نبرد رخ داد، اثبات توانمندی آتش ایران بود. پهپاد‌هایی که موشک شلیک می‌کردند، پهپاد‌های اطلاعاتی، هواپیما‌های جنگی و سایر تجهیزات به کار گرفته شدند و در این میان، نیرو‌های ما توانستند در حوزه دفاع هوایی نیز دست برتر را داشته باشند.

وی تصریح کرد: ما نه تنها اجازه ندادیم رژیم صهیونیستی به اهدافش برسد، بلکه اهداف نظامی آنها را نیز با دقت مورد حمله قرار دادیم. در این عملیات، آسمان و زمین رژیم صهیونیستی در اختیار ما بود. از شرق تا جنوب، مراکز تحقیقاتی، فرودگاه‌ها، پایگاه‌های اطلاعاتی و صنایع نظامی آنها به‌دقت هدف قرار گرفت.

قالیباف افزود: دکترین نظامی رژیم صهیونیستی که مبتنی بر "بازدارندگی اجتماعی" بود، در هم شکست. آنها ادعا داشتند که سرزمین موعود امن‌ترین نقطه برای زندگی است؛ گنبد آهنین به‌گونه‌ای طراحی شده بود که یا در مبدا، یا در میانه و یا در مقصد، اجازه اصابت هیچ موشکی را ندهد. اما ما با دقت بالا، اهداف حساس را با موشک‌های نقطه‌زن هدف گرفتیم.

وی افزود: موشک‌های ما از تهران به تل‌آویو رفتند، با قدرتی دقیق. در یکی از عملیات‌ها، در یک ساعت خاص، تنها یک موشک شلیک شد که به نقطه‌ای بسیار حساس اصابت کرد و بیشترین تلفات را به دشمن وارد ساخت. این یعنی تسلط کامل اطلاعاتی، شناسایی دقیق و پاسخ حساب‌شده.

رئیس مجلس در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ما حتی سیستم‌های پدافندی آنها را وادار به زانو زدن کردیم. با وجود تمام تلاش‌ها برای توقف جنگ، ما تأکید کردیم که، چون حمله اول از سوی آنها انجام شده، آخرین موشک را نیز باید ما بزنیم. این نشان‌دهنده قدرت و اختیار ما در میدان بود.

قالیباف افزود: قدرت نظامی ما به‌گونه‌ای بود که رژیم صهیونیستی در یک هفته توان ادامه جنگ را نداشت. این در حالی است که آمریکا مستقیماً فرماندهی جنگ را بر عهده داشت و رژیم صهیونیستی عملاً نیابتی برای آمریکا در میدان جنگ بود.

وی با بیان اینکه رژیم صهیونیستی امروز حتی امنیت داخلی خود را از دست داده است، گفت: «در حالی که در برخی مناطق تهران، مردم برای احتیاط به شهر‌های خود بازگشتند، ساکنان سرزمین‌های اشغالی امروز هیچ پناهی ندارند. آنها حتی کشوری ندارند که به آن بازگردند؛ چون ذاتاً دولتی غاصب و فاقد مشروعیت هستند.

قالیباف تأکید کرد: این جنگ به‌روشنی نشان داد که اگر رژیم صهیونیستی تنها باشد، بدون حمایت مستقیم آمریکا، حتی یک هفته هم در برابر جمهوری اسلامی ایران تاب مقاومت نخواهد داشت. مردم ما، قدرت دفاعی ما و رهبری مقتدر ما، سه ضلع اقتداری هستند که هیچ دشمنی نمی‌تواند از آن عبور کند.

قالیباف در ادامه گفت: در جریان این جنگ، شیخ الازهر از ایران دفاع کرد، امام جماعت مسجدالحرام با خوشحالی از ایران دفاع کرد، اخوان المسلمین در مصر حمایت کردند، مراجع شیعه در ایران، عراق و سایر کشور‌ها و علمای اهل سنت نیز از ایران حمایت کردند و گویا بار دیگر حکم تنباکو صادر شده بود؛ همه اینها آورده‌های ماست. آهنگ «بوم بوم؛ تل‌آویو» هم یک میلیارد بیننده داشته است. ما هیچگاه در ایران نمی‌توانستیم چنین کار رسانه‌ای و با چنین دیپلماسی عمومی داشته باشیم. همچنین دیدیم ایرانی‌ها چه برخوردی با آنهایی کردند که دم از آزادی می‌زدند. افرادی را دیدیم که برای حمایت از کشور، سرود و موسیقی درست می‌کردند. خواننده‌ای که شعار «مرگ بر ارتش اسرائیل» سر می‌داد و برای رفتن به آمریکا ممنوع الورود شد. در انگلستان نیز شاهد ممنوع الورود شدن مخالفان رژیم صهیونیستی بودیم.

وی تاکید کرد: ایران تنها نیست و این سرمایه بزرگی است که ملی، منطقه‌ای و جهانی محسوب می‌شود. امروز هر انسانی که با وحشی گری رژیم صهیونیستی مخالف بود به میدان آمد و اینها همان سرمایه‌هایی است که به عنوان پیروزی‌های بزرگ و ماندگار و سرمایه‌های معنوی برای کشورمان محسوب می‌شود.

امروز در جامعه این بحث مطرح می‌شود که آیا مذاکره و گفت‌و‌گو با آمریکا صورت می‌گیرد یا خیر؟ خواهش می‌کنم مردم و جوانان به این موضوع به خوبی دقت کنند.

رئیس مجلس درباره مذاکره با آمریکا گفت: زمانی این سؤال مطرح می‌شد که چرا با آمریکا گفت‌و‌گو و مذاکره نمی‌کنید. دیدیم که برجام فارغ از خوب یا بد، ضعیف یا قوی، محاسن یا معایب خود، به تصویب رسید، اما سال ۲۰۱۶ و زمانی که ترامپ روی کار آمد، آن را پاره کرد و از بین برد. با این حال ما باز هم امسال با آنها پای میز مذاکره (غیرمستقیم) آمدیم و زمان دور ششم هم تعیین کرده بودیم. در این میان اسرائیل به ما حمله کرد و آمریکا نمی‌تواند بگوید آنها حمله کرده و به من ارتباطی ندارد چرا که اسرائیل بدون اجازه آمریکا کاری نمی‌کند و در نهایت خودش هم به صورت مستقیم وارد جنگ شد و بعد خودش هم آن را متوقف کرد.

وقتی از صداقت آمریکایی می‌گوییم منظورمان همین است البته این به معنای حرف نزدن نیست. ما معتقدیم خود دیپلماسی هم یک روش مبارزه است همانطور که موشک نیز خود، یک روش مبارزه است چرا که ما با دشمن طرف هستیم و اعتماد به آنها ناشی‌گری است، اما به معنای صحبت نکردن هم نیست. اما دیدیم که در برجام هم صحبت کردیم و در نهایت آن را پاره کردند. در حال حاضر نیز اگر موضوع گفت‌و‌گو مطرح می‌شود این را بدانید همانطور که ما جنگ تحمیلی را نمی‌پذیریم، صلح تحمیلی را نیز نمی‌پذیریم. چرا امروز همه ملت ما پای کار آمده‌اند و دنیا حمایت می‌کند به خاطر اینکه می‌دانند اگر گفت‌و‌گو می‌کنیم، حرف حساب داریم.

وی بیان کرد: مذاکره برای آمریکایی‌ها به این مفهوم است که هرچه آنها می‌گویند را انجام دهیم و این همان یکجانبه گرایی است که آن را قبول نداریم.

سال‌ها قبل نیز به این موضوع اشاره کرده بودم که ما مذاکره را نیز یک روش مبارزه می‌دانیم تا به دنیا نشان دهیم آمریکا اهل صلح یا مذاکره نیست و هر کجا منافع یکطرفه آنها برقرار شود آن را قبول می‌کند؛ آنها نه به قوانین بین المللی معتقدند و نه بویی از انسانیت و شرف برده‌اند؛ فقط به خواسته‌های یکطرفه خود با هر کسی معتقد است.

قالیباف تاکید کرد:فناوری هسته‌ای حق ما بوده و نه تنها خط قرمز ما بلکه فراتر از خطوط قرمز ماست چرا که بر اساس NPT بوده و همه کشور‌ها حق دارند غنی سازی داشته باشند. آنها می‌خواهند ما غنی سازی نداشته باشیم که معنا ندارد. اگر بحث مذاکره است، اول آمریکایی‌ها باید به طور روشن پاسخ دهند وقتی پشت میز مذاکره نشسته بودیم، چرا به ما حمله کردند. آنها اول باید ضمانت بدهند که نمی‌دهند. اگر صداقت دارند باید خسارت تجاوزات خود که خلاف همه قوانین بین المللی بود را بدهند. حداقل این است که از مذاکرات باید یک پاسخ منطقی به افکار عمومی دنیا بدهیم و این لازم است.

ممکن است بگویند که آنها باز هم کار خود را ادامه می‌دهند. پاسخ این است که به همین دلیل است که امروز همه دنیا و مردم (به جز آنهایی که همدست آنها هستند) ما را تحسین و آنها را محکوم می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: اخیرا صدراعظم آلمان اعتراف کرد که اسرائیل در حال انجام دادن همه کار‌های کثیف غرب است. پس مشخص است زباله دان اینجاست که همه کار‌های کثیف را انجام می‌دهد؛ ما با اینها طرف هستیم. این در حالی است که وجدان بشری تفکر دیگری دارد، همه کشور‌ها تابع آنها نیستند و به تعبیر حوزه بین الملل کشور‌های حوزه جهان جنوب یکپارچه پای کار آمدند و از ما حمایت کردند لذا گفت‌و‌گو کردن ضرورت دارد، اما دلیلی ندارد حرف زور آنها را بپذیریم، باج بدهیم، از حق خود بگذریم یا از خطوط قرمزمان عبور کنیم.

قالیباف گفت: نکته مهم این است که دو چیز باید در مذاکره مشخص شود؛ برقراری امنیت باثبات در منطقه و تأمین انتفاع اقتصادی جمهوری اسلامی به این معنا که هر تحریمی که آمریکا علیه ما و به بهانه‌های مختلف حقوق بشری، تروریستی و هسته‌ای گذاشته است باید رفع شود تا ما انتفاع اقتصادی به معنای رشد اقتصادی پیدا کرده و بتوانیم با دنیا تجارت آزاد داشته باشیم. بانک مرکزی، نفت و ظرفیت‌های اقتصادی ما باید آزاد شود. این موضوعات راهبردی است که در مذاکرات مطرح می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: معتقدم ما در شرایطی قرار داریم که دستاورد‌های بزرگی را برای کشور رقم زده‌ایم البته قطعا خسارات مادی و معنوی دیدیم و افراد بزرگ و عزیزی به شهادت رسیدند، اما درس‌های بزرگی نیز گرفتیم. ما اگر صد‌ها موشک نیز در جریان مانور‌ها تست می‌کردیم هیچگاه به قابلیتی که امروز در طول ۱۲ روز جنگ رسیدیم، نمی‌رسیدیم. این اندوخته‌ای است که به هیچ قیمتی و با هیچ پولی برای ما به دست نمی‌آمد. از این پس عناصر قدرتی خود را محکم‌تر می‌کنیم.

رییس مجلس تاکید کرد: تردید نکنید اگر آنها توان ادامه داشتند، لحظه‌ای متوقف نمی‌شدند. آنها نتوانستند که نماندند لذا برای همین پیروزی نصیب ما شد. این جنگ دستاورد‌های تکنیکی و نظامی و دستاورد‌های اجتماعی و معنوی در حوزه نرم برای ایران به همراه داشت. گاهی که بحث مقابله با رژیم صهیونیستی پیش می‌آید برخی می‌گویند وقتی ما اینها را زدیم، این قدرت را داشتیم و تاب‌آوری آنها تمام شد چرا آنقدر ادامه ندادیم که شکست بخورند. آنها تصور می‌کنند صرفا با قدرت نظامی می‌توانیم رژیم صهیونیستی را نابود و ساقط کنیم و یا آنقدر موشک بزنیم تا تمام شوند.

قالیباف گفت: معتقدم قطعا همه قدرت ما قدرت نظامی و قدرت سخت نیست و ظرفیت‌های دیگری نیز وجود دارد که می‌تواند آنها را سر جای خود بنشاند و آنها باید آن روز را ببینند چنانچه دستاورد‌های ایران در جریان جنگ ۱۲ را دیدند. امروز آمریکا که دانشجویان طرفدار ایران و طرفدار فلسطین را از دانشگاه کلمبیا اخراج می‌کند باید بداند اگر این ظلم ادامه یابد و ماهیت آمریکا همینطور پیش برود و از اسرائیل حمایت کند و در همین مسیر بخواهد کار سخت نظامی مانند این جنگ را صورت دهد، پاسخ محکمی می‌گیرد. همین دستاورد‌ها مهم‌ترین نگاه راهبردی است که امروز همه امت اسلامی و جامعه بشری در مقابل آنها می‌ایستند و آنها نیز نمی‌توانند در مقابل اراده ملت ها، جوامع بشری و مردم بایستند و این نگاه، راهبردی است.

وی افزود: ما به دنبال کشورگشایی، جنگ و جنایت نیستیم. این ظرفیت‌هایی است که وجود دارد حتی اگر دولت‌هایی مانند غربی‌ها قصد داشته باشند با آن مقابله کنند. این یک ظرفیت است. این هسته‌های مردمی با این نگاه راهبردی، از هر دین و مذهبی در مقابل ظلم می‌ایستند و هرکس در مقابل ظلم و رفتار‌های شیطانی ایستاد، ما او را مجاهد و انسان شریف و باغیرت می‌دانیم. این انسان با این نگاه می‌تواند روی اقتصاد و انرژی نیز اثر بگذارد.

ما به عنوان ایران و یک کشور قدرتمند نمی‌توانیم بپذیریم ناامنی‌ها برای ما و امنیت برای رژیم صهیونیستی و آمریکا باشد یا هزینه‌های تأمین امنیت برای ما و منافع تأمین امنیت برای آمریکا باشد؛ اینها شدنی نیست.

وی ادامه داد: معتقدم در این جنگ ۱۲ روزه بزرگ‌ترین دستاوردی که کسب کردیم ایفای نقش مردم و به میدان آمدن آنها بود. اگر بخواهم صریح و شفاف خطاب به آنهایی که در این تجاوز با هدف براندازی ایران، فروپاشی و تجزیه اقدام کردند بگویم این است که آنها باید بدانند هسته سخت این نظام، ۹۰ میلیون نفر هستند که همه یکپارچه‌اند. آنها باید بدانند امروز ایرانیان تنها به دو دسته تقسیم شده‌اند؛ وطن دوست و وطن فروش. (دسته‌بندی دیگری وجود ندارد) ما وطن و اسلام را با هم منطبق می‌دانیم و این مهم‌ترین دستاورد ما بود که ملت ایران با سلایق مختلف اینگونه به میدان آمدند؛ از آقای چاوشی تا آقای محمود کریمی، از مراجع شیعه تا علمای اهل سنت، چه در داخل و چه در خارج و اینها ظرفیت کشورماست.

رییس مجلس بیان کرد: امروز مبنای قضاوت مردم ما همانطور که معروف شده، «ایران-چک» است که نگاه کن چه کسی با ایران است و چه کسی با ایران نیست. ایرانیان خارج از کشور را ببینید که ممکن است با هم، هم‌عقیده نباشیم و اختلافاتی داشته باشیم و بعضا این اختلافات مبنایی باشد، اما دیدیم که کار به جایی رسید که گفتند دیگر هیچ کس نباید با همان کسی که در حال مصاحبه با ایران اینترنشنال بود، به دلیل حمایتی که از ایران کرد، مصاحبه کند و خود این بزرگ‌ترین دستاورد است.

قالیباف گفت: شما تا پیش از این افرادی را می‌دیدید که هیچگاه به رسانه ملی نمی‌آمدند و نمونه آن آقای شمس الواعظین است. برخی ورزشکاران نیز بودند. سحرگاه همان جمعه که والیبالیست‌های ما مسابقه جهانی داشتند با سلام نظامی وارد میدان شدند. چه کسی به آنها گفته بود؟ کسی به آنها نگفته بود بلکه در درون آنها بود. همان چیزی که عنصر اصلی امتیاز راهبردی ما در مقابل دشمنان است. همه پای کار آمدند. بیش از ۴۵۰ نفر در داخل و خارج نیز نامه‌ای برای دفاع از ایران امضا کرده و اسرائیل را محکوم کردند.

رئیس مجلس گفت: رپر‌های ایرانی را ببینید، ممکن است خیلی حرف باشد، اما ببینید که امروز رپر‌های ایرانی ایستادند و همه رپر‌های آن طرف را در دفاع از ایران از میدان خارج کردند. اینها همه ظرفیت‌هایی بود که به وجود آمد. حتی افراد بی حجاب هم در حمایت از ایران ایستادند. مصداق کلام شهید سلیمانی که گفته بود این دختر بی حجاب نیز دختر من است را این روز‌ها دیدیم که یک دختر بی حجاب نیز با گذاشتن استوری از پرچم ایران، از وطن خود دفاع کرد.

رییس مجلس گفت:ما بار‌ها و از ۲۰ سال پیش با دوستانی که اخیرا به شهادت رسیدند همچون شهید باقری، شهید محرابی، شهید رشید، شهید کاظمی، شهید ربانی و همه شهدا به ویژه شهید سلیمانی و شهید احمد کاظمی صحبت می‌کردیم که اگر تجاوزی رخ دهد و سال ۵۹ تکرار شود، جوانان امروز مانند همان سال باز هم به میدان می‌آیند؟ در پاسخ به این سؤال تردید داشتیم. طی حوادثی که در دفاع از حرم پیش آمد به حاج قاسم گفتم این جوانان پای کار آمدند پس جوانان ما می‌آیند، اما تصور می‌کردیم همه آنها نمی‌آیند بلکه عده‌ای از آنها می‌آیند و محدود هستند. همان روز هم که دور از وطن بودیم باور داشتیم برای امنیت ملی و وطن تلاش می‌کنیم.

وی خاطرنشان کرد: امروز خطاب به دوستان شهیدم می‌گویم: شهید کاظمی، شهید باقری‌ای کاش بودید و می‌دیدید که همه ایران محکم‌تر از سال ۵۹ که همه شرق و غرب به سردمداری حزب بعث به ما حمله کرد، به پا خاستند. جوانان دهه هشتادی ما به مراتب محکم‌تر از جوانان دهه چهلی که ما نیز جزئی از آنها و در دوران دفاع مقدس بودیم، مردانه‌تر و صمیمانه‌تر پای کار آمدند. ایران زنده است، بندگی و مردانگی نیز تاریخ، فرهنگ و باور این کشور است. من به شرف، گذشت، مردانگی، غیرت و محبت این مردم درود می‌فرستم.

وی ادامه داد: در این مدت دیدیم نانوایی را که علیرغم اینکه برادرش شهید شده بود، پای تنور ایستاد و نمی‌رفت، چون مردم نان می‌خواستند. کودکی را دیدیم که به مردمی که در صف بنزین بودند، شربت و آب خنک می‌داد. افرادی که برق و آب را کمتر مصرف می‌کردند. این برادری، اخوت و متانت مهم است و سلیقه و مذهب افراد مهم نیست. چیزی که مهم است این است که وطن و اسلام منطبق بر هستند. مهم، بشریتی هستند که به مقابله با زور، ظلم و جور می‌پردازند. مهم، غیرت و همت ایرانی و اسلامی است که در مقابل دشمن ایستاده است و هیچ پیروزی بزرگ‌تر از این نیست.

قالیباف تاکید کرد: امروز دیدیم همه مردم از منتقدان و مخالفانی که در چنین شرایطی گِرد ولی فقیه که فرمانده کل قوا از سال ۵۹ و در اتاق جنگ بود، جمع شده بودند گرفته تا ایشان که اینگونه حکیمانه، مدبرانه، شجاعانه و شهادت‌طلبانه در میدان فرماندهی کردند و تا آن کودک و آن مادری که باردار بود و مظلومانه به شهادت رسید، پای کار هستند. ما باید قدر این ملت و ارزش آنها را بدانیم و در برابر آنها سر تعظیم فرود آوریم. با همه وجود عرض می‌کنم، راه شهدا و مردم را حفظ می‌کنیم و با افتخار، فدای چنین ملتی می‌شویم، جان خود را برای این وطن، ملت و فرهنگ می‌دهیم و از خداوند طلب عاقبت به خیری داریم.

برچسب ها: قالیباف
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
حضور قالیباف بر مزار شهدای تهاجم رژیم صهیونیستی حضور قالیباف بر مزار شهدای تهاجم رژیم صهیونیستی
رئیس مجلس شورای اسلامی سحرگاه امروز بر سر مزار شهدای تهاجم اسرائیل در جنگ ۱۲ روزه در بهشت زهرا (س) حاضر شد.
آغاز ثبت‌نام و انتخاب رشته بدون کنکور کاردانی پیوسته دانشگاه آزاد آغاز ثبت‌نام و انتخاب رشته بدون کنکور کاردانی پیوسته دانشگاه آزاد
ثبت نام و انتخاب رشته پذیرش دانشجو صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی در مقطع کاردانی پیوسته مهر ماه ۱۴۰۴ دانشگاه آزاد اسلامی آغاز شد.
افزایش ۱۰۰درصدی تامین منابع مستمری و مزایای بازنشستگان افزایش ۱۰۰درصدی تامین منابع مستمری و مزایای بازنشستگان
رئیس هیات رییسه صندوق‌های بازنشستگی صنعت نفت از افزایش ۱۰۰ درصدی تامین منابع مستمری و مزایای بازنشستگان خبر داد.
کاترین شکدم یک قدیسه است یا یک جاسوس؟ او کیست؟ کاترین شکدم یک قدیسه است یا یک جاسوس؟ او کیست؟
کاترین شکدم، چهره‌ای که در دهه ۹۰ با پوشش خبرنگاری در فضای رسانه‌ای ایران فعال بود، این‌بار با تمرکز روزنامه جمهوری اسلامی بر ضعف عملکرد نهاد‌های رسانه‌ای کشور در شناسایی نفوذ خارجی، دوباره در کانون توجه قرار گرفته است. اکنون این پرسش مطرح می‌شود که کاترین شکدم دقیقاً که بود و چگونه به تیتر رسانه‌ها بازگشته است؟
طالبان افغانستانی‌های اخراجی از ایران را گردن نمی‌گیرد! طالبان افغانستانی‌های اخراجی از ایران را گردن نمی‌گیرد!
سخنگوی طالبان گفت که امارات اسلامی افغانستان توانایی تأمین امکانات لازم برای سیل ورود اتباع این کشور از ایران را ندارد و نهاد‌های بین‌المللی باید کمک کنند.
نروژ صلاحیت میزبانی مذاکرات هسته‌ای را ندارد نروژ صلاحیت میزبانی مذاکرات هسته‌ای را ندارد
در شرایطی که مقام رسمی حکومت نروژ (رئیس پارلمان این کشور) رسماً و رأسا خواستار براندازی نظام جمهوری اسلامی بوده و از ابراز این موضع‌گیری ضدایرانی نیز ابایی ندارد، پذیرش میزبانی اسلو در هرگونه مذاکرات احتمالی به لحاظ عقلانی و راهبردی توجیهی ندارد.
صداوسیما: شایعه سرنگونی F۳۵ را دشمن پخش کرد! صداوسیما: شایعه سرنگونی F۳۵ را دشمن پخش کرد!
مجری شبکه خبر گفت: «دشمن به دروغ از قول ما خبر‌های کذب مثل سرنگونی اف ۳۵ و اسارت خلبان زن پخش می‌کرد که در هیچ‌یک از مراجع رسمی گفته نشده بود!»
برگزیده
حضور قالیباف بر مزار شهدای تهاجم رژیم صهیونیستی حضور قالیباف بر مزار شهدای تهاجم رژیم صهیونیستی
رئیس مجلس شورای اسلامی سحرگاه امروز بر سر مزار شهدای تهاجم اسرائیل در جنگ ۱۲ روزه در بهشت زهرا (س) حاضر شد.
افزایش ۱۰۰درصدی تامین منابع مستمری و مزایای بازنشستگان افزایش ۱۰۰درصدی تامین منابع مستمری و مزایای بازنشستگان
رئیس هیات رییسه صندوق‌های بازنشستگی صنعت نفت از افزایش ۱۰۰ درصدی تامین منابع مستمری و مزایای بازنشستگان خبر داد.
کاترین شکدم یک قدیسه است یا یک جاسوس؟ او کیست؟ کاترین شکدم یک قدیسه است یا یک جاسوس؟ او کیست؟
کاترین شکدم، چهره‌ای که در دهه ۹۰ با پوشش خبرنگاری در فضای رسانه‌ای ایران فعال بود، این‌بار با تمرکز روزنامه جمهوری اسلامی بر ضعف عملکرد نهاد‌های رسانه‌ای کشور در شناسایی نفوذ خارجی، دوباره در کانون توجه قرار گرفته است. اکنون این پرسش مطرح می‌شود که کاترین شکدم دقیقاً که بود و چگونه به تیتر رسانه‌ها بازگشته است؟
صفحه خبر بالای تصاویر