کد خبر: ۶۸۹۶۴
تاریخ انتشار: ۰۴ آذر ۱۴۰۴ - ۱۵:۵۴

بررسی طرح صلح آمریکا؛ اختلاف جدی مسکو و اتحادیه اروپا

روسیه می‌گوید بخش‌هایی از طرح صلح آمریکا برای پایان جنگ اوکراین قابل‌پذیرش است، اما آن را نیازمند اصلاح گسترده می‌داند. هم‌زمان، اتحادیه اروپا با برخی مفاد این پیشنهاد مخالفت کرده و خواسته‌های متفاوتی مطرح کرده است.
بررسی طرح صلح آمریکا؛ اختلاف جدی مسکو و اتحادیه اروپا

به گزارش مخاطب ۲۴، به نقل از راشا تودی، روسیه در حال بررسی طرح صلحی است که آمریکا برای پایان دادن به درگیری میان مسکو و کیف تهیه کرده است و انتظار دارد این طرح توسط همه طرف‌های ذی‌نفع به‌طور گسترده اصلاح شود. یوری اوشاکوف، دستیار رئیس‌جمهور، روز دوشنبه این موضوع را به خبرنگاران گفت. او اضافه کرد که «بخش‌های زیادی» از پیشنهاد اولیه آمریکا «برای مسکو قابل قبول به نظر می‌رسد.»

واشنگتن اوایل ماه جاری این طرح را به هر دو طرف، یعنی مسکو و کیف، ارائه کرد. جزئیات آن رسماً منتشر نشده، اما گزارش‌ها نشان می‌دهد که شامل مواردی مانند به‌رسمیت‌شناختنِ امرِ واقعِ کنترل روسیه بر کریمه و دونباس، تعیین سقف برای توان نظامی اوکراین و درخواست از اوکراین برای خارج ماندن از ناتو است.

به گفته اوشاکوف، روسیه «سیگنالی» از آمریکا دریافت کرده مبنی بر اینکه واشنگتن مایل است این پیشنهاد را در یک نشست حضوری مورد بحث قرار دهد؛ هرچند هنوز هیچ برنامه مشخصی تعیین نشده است.

او گفت: «این طرح قطعاً نیازمند بازنگری و اصلاح خواهد بود—از طرف ما، و مسلماً از طرف اوکراین، و همچنین از طرف‌های آمریکایی و اروپایی. این مسئله بسیار جدی است.»

رئیس‌جمهور روسیه، ولادیمیر پوتین، پیش‌تر گفته بود که پیشنهاد آمریکا می‌تواند «پایه توافق نهایی صلح» باشد.

اتحادیه اروپا آخر هفته مجموعه‌ای از خواسته‌های خود را برای یک توافق صلح آینده ارائه داد که ظاهراً با مفاد گزارش‌شده طرح اولیه آمریکا در تضاد است. اورسولا فون‌درلاین، رئیس کمیسیون اروپا، روز یکشنبه اعلام کرد که نباید سقفی برای ارتش اوکراین تعیین شود و اتحادیه اروپا باید نقش «محوری» در توافق صلح داشته باشد. او همچنین گفت مرز‌های اوکراین نمی‌توانند «با زور» تغییر کنند.

اوشاکوف روز دوشنبه در واکنش به این موضع‌گیری‌ها، شرایط اتحادیه اروپا را «غیرسازنده» توصیف کرد و گفت روسیه نمی‌تواند آنها را بپذیرد.

مقام‌های آمریکایی روز یکشنبه در ژنو درباره طرح اولیه واشنگتن با نمایندگان اتحادیه اروپا و اوکراین گفت‌و‌گو کردند. به گفته وزیر خارجه آمریکا، مارکو روبیو، در این زمینه «پیشرفت قابل توجهی» حاصل شده، اما حمایت مسکو نیز برای پابرجا ماندن هر توافقی ضروری است.

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
تهران در جمع ۱۰ شهر آلوده جهان تهران در جمع ۱۰ شهر آلوده جهان
داده‌های به‌روزشده در سایت رسمی «IQAIR» نشان می‌هد تهران در میان ۱۰ شهر آلوده جهان قرار دارد.
اتفاق نگران‌کننده هنگام یادگیری با ChatGPT اتفاق نگران‌کننده هنگام یادگیری با ChatGPT
پژوهش‌ها نشان می‌دهد سهولت استفاده از ChatGPT می‌تواند عمق یادگیری و مهارت‌های تفکر انتقادی کاربران را کاهش دهد و تبادل اطلاعات عمومی را محدود کند.
مدارس و دانشگاه‌های تهران غیرحضوری شد مدارس و دانشگاه‌های تهران غیرحضوری شد
استاندار تهران اعلام کرد با تصمیم کارگروه اضطرار آلودگی هوا، مدارس و دانشگاه‌های استان بجز فیروزکوه روز‌های ۴ و ۵ آذر به صورت غیرحضوری برگزار می‌شوند.
آلودگی هوا مدارس ابتدایی تهران را تا پایان هفته مجازی کرد آلودگی هوا مدارس ابتدایی تهران را تا پایان هفته مجازی کرد
دبیر کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران اعلام کرد، کلاس‌های مدارس ابتدایی روز‌های سه‌شنبه و چهارشنبه ۴ و ۵ آذرماه به صورت مجازی برگزار می‌شوند.
لغو پرواز‌های چین به ژاپن لغو پرواز‌های چین به ژاپن
شرکت‌های هواپیمایی چین پرواز‌های خود به ژاپن را لغو کردند؛ این اقدام می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر صنعت گردشگری و سفر‌های بین‌المللی ژاپن داشته باشد.
اردوغان: حماس همچنان به آتش‌بس در غزه پایبند است اردوغان: حماس همچنان به آتش‌بس در غزه پایبند است
رئیس‌جمهور ترکیه با تأکید بر صبر حماس در برابر تجاوزات اسرائیل، از ضرورت فشار دیپلماتیک بر تل‌آویو و ارسال کمک‌های انسانی به غزه سخن گفت.
آغاز اجلاس مجمع دریانوردی جهان در لندن با مشارکت ایران آغاز اجلاس مجمع دریانوردی جهان در لندن با مشارکت ایران
سی‌وچهارمین اجلاس مجمع عمومی آیمو در لندن آغاز شد و هیأت ایران به ریاست سعید رسولی ضمن حضور فعال، مواضع کشور را در این نشست بین‌المللی تشریح خواهد کرد.
برگزیده
پیام کتبی ایران به عربستان پیام کتبی ایران به عربستان
محمد بن‌سلمان، ولیعهد عربستان، در جریان دیدار رئیس سازمان حج ایران با وزیر کشور عربستان، پیام کتبی رئیس‌جمهور ایران را دریافت کرد.
مچ انداختن ترامپ و مکرون + فیلم مچ انداختن ترامپ و مکرون + فیلم
ترامپ و ماکرون هنگام دیدار در مصر هنگام دست دادن با هم مچ انداختند به طوری که توجه همه رسانه ها را جلب کرد.
احزاب در تصمیم گیری‌های دولتی نقش مهمی دارند احزاب در تصمیم گیری‌های دولتی نقش مهمی دارند
مشاور رئیس جمهور در امور احزاب و تشکل‌ها در نشستی با احزاب و فعالان سیاسی استان گلستان گفت: تاکید رئیس جمهور بر این است که احزاب برای تصمیم گیری‌ها و تصمیم سازی‌ها در کشور به صورت جدی‌تر مورد مشورت قرار بگیرند.
صفحه خبر بالای تصاویر