کد خبر: ۶۴۰۷۸
تاریخ انتشار: ۱۸ تير ۱۴۰۴ - ۰۸:۵۹

محمور صحبت‌های پزشکیان با کارلسون چه بود؟

هر اندازه که صحبت‌های رییس‌جمهور پزشکیان با تاکر کارلسون مورد اقبال اکثریت ایرانیان و استادان دانشگاهی و نخبگان قرار گرفت، طیف‌های رادیکال و تندروی کشور را آزرد.
محمور صحبت‌های پزشکیان با کارلسون چه بود؟

مخاطب۲۴- انگار نه انگار که کلام و منش و رفتار پزشکیان باید در راستای منافع ملی و خواسته اکثر ایرانیان باشد نه منافع گروهی اقلیت تندرو. اما هنوز دقایقی از صحبت‌های رییس‌جمهور با تاکر کارلسون، نگذشته بود که توپخانه‌های افراد و گروه‌های افراطی، شروع به شلیک به سمت رییس‌جمهوری کرد که در مصاحبه خود به جز از موضع صلح‌طلبی و تنش‌زدایی در عین اقتدار سخن نگفته بود. جریانی که پیش از این در جریان سفر رییس‌جمهور به جمهوری آذربایجان نیز به بهانه دیدار پزشکیان با اردوغان و علی‌اف، هشتگ عدم کفایت سیاسی رییس‌جمهور را ترند کرده بودند، این‌بار مصاحبه با کارلسون را بهانه‌ای برای نواختن رییس‌جمهور و دولتش قرار دادند. جدای از واکنش تند امیر حسین ثابتی عضو جبهه پایداری که فریاد وااسفایش را برای این مصاحبه نیم‌ساعته به آسمان بلند کرد، روزنامه‌های وطن امروز، کیهان و جوان واکنش‌هایی تند به این مصاحبه نشان دادند. حسین شریعتمداری در کنار موضوع مذاکره با امریکا، صحبت پزشکیان دراین خصوص که ایران قصدی برای ترور نداشته و ندارد را زیر سوال برد.

او در یادداشت روز کیهان نوشت: «در مصاحبه فرموده‌اید: «تا جایی که من اطلاع دارم مراجع علیه هیچ فرد خاصی فتوا صادر نکرده‌اند. فتوایی که منتشر شده -که البته ارتباطی به دولت یا رهبری ندارد- فقط اعلام می‌کند که توهین به مذهب یا شخصیت‌های مذهبی، از نظر اعتقادی، محکوم و غیرقابل قبول است...!» در این خصوص باید گفت؛ «تا جایی که همگان اطلاع دارند»، اطلاع جنابعالی مخدوش و غیر‌واقعی است. مراجع عظام تاکید کرده‌اند کسی که به مرجعیت و رهبر انقلاب اسلامی تعرض کند، «محارب» است. افرادی نظیر ترامپ، نتانیاهو و برخی دیگر از مقامات امریکا و سرکردگان رژیم منحوس و کثیف صهیونیستی مشمول این حکم هستند و مجازات آنها اعدام است.»

بیشتر بخوانید

حمید‌رسایی هم در کانال تلگرامی خود به مصاحبه مسعود پزشکیان واکنش توهین‌آمیزی نشان داد. هر اندازه که تندرو‌ها و کاسبلان جنگ و تحریم نسبت به صحبت‌های پزشکیان برآشفتند و آن را زیر سوال بردند، عموم مردم ایران، فعالان سیاسی و اساتید دانشگاهی به استقبال گفتمان رییس‌جمهور رفته و آن را بر هم زننده راهبرد‌های دشمنان ارزیابی کردند. تفاوت‌های بنیادینی که در مواضع تندرو‌ها و عموم مردم و نخبگان در خصوص یک مصاحبه، اما نشان‌دهنده فاصله بعید مطالبات مردم با خواسته‌های جماعتی دارد که در بزنگاه‌ها منافع ملی را قربانی منافع شخصی و جناحی می‌کنند. پزشکیان، اما نشان داده که بدون توجه به حاشیه‌سازی‌های تندروها، در مسیر مورد نظر مردم و منافع عمومی حرکت می‌کند. تلاش برای دستیابی به توافقی پایدار دقیقا در راستای خواسته مردمی است که در جنگ ۱۲‌روزه کشور را از بلایای دشمنان و فروپاشی حفظ کرده و آن را با اتحاد ملی و انسجام اجتماعی قوام بخشیدند.

سعید شریعتی: صحبت‌های پزشکیان با کارلسون دقیقا در راستای خواسته اکثر ایرانیان بود

سعید شریعتی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب درباره انتقادات برخی رسانه‌ها و طیف‌های تندرو به رییس‌جمهور در گفت‌و‌گو با کارلسون می‌گوید: «مسعود پزشکیان رییس‌جمهور مردم ایران است، اگر پزشکیان، رییس‌جمهور حسین شریعتمداری، کیهان و طیف‌های تندرو بود، بدون تردید در راستای تحقق خواسته‌های آنان حرکت می‌کرد یا اگر حسین شریعتمداری رییس‌جمهور ایران بود، می‌شد تصور کرد که چنین حرف‌های تندی را در مصاحبه با خبرنگار امریکایی بزند! اما آقای پزشکیان رییس‌جمهور اکثر ایرانیان است و باید مطالبات و منویات اکثریت ایرانیان را مطرح کند. مطالبه و خواسته اکثر ایرانیان هم توسعه مناسبات ارتباطی با جهان و تنش‌زدایی است. صحبت‌های آقای پزشکیان به عنوان نماد و نماینده مردم ایران دقیقا در راستای خواسته اکثر ایرانیان بود. ضمن اینکه این صحبت‌ها دقیقا در تطابق با منافع ملی و مصالح عمومی کشور بود.»

شریعتی در پاسخ به پرسش «اعتماد» که چرا صحبت‌های طیف‌ها و رسانه‌های تندرو در مسیر مخالف منافع ملی کشور و خواسته اکثر ایرانیان است؟ می‌گوید: «این نوع تندروی‌ها که کیهان و اعضای جبهه پایداری و سایر تندرو‌ها دنبال می‌کنند، بازی در زمین دشمن و در راستای تحقق مطالبات اسراییل و دشمنان کشور است. کسانی که در آتش جنگ و تنش و تقابل می‌دمند به زبانی متفاوت منافع اسراییل را دنبال کرده و به دنبال تقویت مواضع رژیم صهیونی هستند. این نوع صحبت‌ها که ایران به دنبال ترور ترامپ است، ایران خواستار خروج از ان‌پی‌تی است و مذاکره معنایی ندارد، دقیقا همان اظهاراتی که نتانیاهو به دنبال آن است.» این فعال سیاسی در پایان درباره آغاز سال دوم فعالیت‌های رییس‌جمهور می‌گوید: «در سال دوم آقای پزشکیان باید به دنبال اجرا و تحقق وعده‌هایش باشد. عهد پزشکیان با مردم برقرار است و امروز که مردم در جنگ ۱۲ روزه پای کار آمدند و از تمامیت ارضی کشور دفاع کردند، رییس‌جمهور و نظام حکمرانی هم باید نهایت تلاش خود را صورت دهند تا وعده‌هایی که به مردم داده، محقق شود.»

محمدصادق جوادی‌حصار: طرح ترور ترامپ حتما برآمده از رای و نظر مردم ایران نیست

محمدصادق جوادی‌حصار، فعال سیاسی اصلاح‌طلب و عضو حزب اعتمادملی درباره صحبت‌های رییس‌جمهور پزشکیان با تاکر کارلسون، مجری امریکایی و انتقادات تند طیف‌های رادیکال از این گفت‌و‌گو می‌گوید: «رییس‌جمهور ایران به عنوان نماد جمهوریت و حافظ قانون اساسی باید سخنش، سخن اکثریت و نظر ملت ایران باشد. اکثریت ملت ایران هرگز جنگ‌طلب نبودند و هرگز تهاجم به دیگران را برنمی‌تابند. ملت ایران، ملت صلح‌طلبی است و در طول تاریخ کمتر زمانی را می‌توان پیدا کرد که ایرانیان بی‌دلیل به کشوری حمله کرده باشند. ایرانیان همواره در جنگ‌ها از خود دفاع کرده‌اند. اینکه رییس‌جمهور در مصاحبه با کارلسون اعلام کردند ایران خواهان صلح و گفت‌وگوی سازنده با جهان (از جمله امریکا) است، گفتمانی است که از قبل هم بر آن تاکید شده و استراتژی ناشی از رای و خواسته مردم است.»

جوادی‌حصار ادامه می‌دهد: «رییس‌جمهور در ایام انتخابات هم مدام تاکید می‌کرد، من نمی‌خواهم با جهان بجنگم، من برای صلح و مذاکره و تنش‌زدایی به میدان می‌آیم. مردم هم به خاطر این شعار به پزشکیان رای دادند. در ادامه هم پزشکیان بر تحقق این گفتمان تاکید دارد. البته اینکه رییس‌جمهور می‌گوید ما قصد حمله به کشوری را نداریم، به این معنی نیست که ما توان دفاع از خودمان را نداریم. اگر ایران مورد هجمه قرار بگیرد حتما از خود دفاع می‌کند و ضرب شصت محکمی به دشمن نشان می‌دهد. این حرف آقای رییس‌جمهور با کارلسون هم بود.»

او می‌گوید: «در ایران، اما عده‌ای از پاپ، کاتولیک‌تر، از رهبری ولایی‌تر و از نظام نظامی‌تر هستند. نان این طیف‌های تندرو در انشقاق و تنش و تحریم و جنگ است. زمانی این طیف‌ها در جنگ ۸ ساله پول‌های هنگفت به جیب می‌زدند و زمانی هم در دوران تحریم‌ها، از مشکلات مردم کاسبی کردند امروز هم با غوغاسالاری تلاش می‌کنند منافع خود را به قیمت از دست رفتن منافع ملی محقق کنند. طرح ترور ترامپ حتما برآمده از رای و نظر مردم ایران نیست. البته که همه دوست داریم آقای ترامپ به دلیل نقض حقوق بشر و رفتار‌های غیرقانونی در یک محکمه صالحه محاکمه شود. هر حکمی که این دادگاه بدهد ما از آن استقبال می‌کنیم. اما هیچ مصوبه و سخن قابل اعتنایی در ایران شنیده نشده که به خاطر حمله امریکا به ایران، مردم خواستار ترور ترامپ شده باشند و به استقبال مرگ او بروند.

حتی اگر ایران به ابرقدرت اول جهان بدل شود، باز هم فرهنگ ایرانی و اسلامی به ما اجازه نمی‌دهد که به کشوری بی‌منطق، مهاجم و آدمکش بدل شویم و به جای دادگاه در خیابان‌ها کسی که رییس‌جمهور یک کشور است را ترور کنیم. باید به سمت آرامش، ثبات و دوستی حرکت کنیم تا دنیا باور کند که فرهنگ ایرانیان، فرهنگ صلح و تنش‌زدایی است.»

جوادی‌حصار در پایان یادآور می‌شود: «حرف‌هایی که تندرو‌ها می‌زنند بیشتر از اینکه فایده‌ای برای ایران داشته باشد، باعث بروز مشکل است و باعث شر و ضرر می‌شود.

ایران بیشتر از هر گزاره دیگری نیازمند آرامش، بازسازی قدرتمندانه خود است. حتی اگر ایران بخواهد به اندازه‌ای قوی شود که دیگر ترامپ و نتانیاهو جرات حمله به ایران نداشته باشند باید افکار عمومی جهان را با خودمان همراه کنیم. باید بگوییم که ایران جنگ‌طلب نیست و به دنبال دوستی و همراهی با سایر ملل و کشورهاست.»

رضا نصری: اینکه عده‌ای در داخل مواضع درست رییس‌جمهور را تحریف می‌کنند جای تاسف و نگرانی دارد

رضا نصری، تحلیلگر مسائل سیاست خارجی در مورد مصاحبه رییس‌جمهور با تاکر کارلسون می‌نویسد: «با روی کار آمدن ترامپ، عملا اسراییل، لابی‌ها و دستگاه تبلیغاتی آن وظیفه «روایت‌سازی» در مورد ایران را بر عهده گرفتند تا جریان موسوم به MAGA - که قائل به عدم مداخله نظامی امریکاست - را به حاشیه برانند. در این میان، روایت‌سازی آنها - که بخش عمده‌ای از آن با روانشناسی خاص ترامپ و احساس ملی‌گرایانه پایگاه اجتماعی تنظیم شده بود - حول چند محور شکل گرفت: اول) ایران قصد ترور فیزیکی ترامپ را دارد.

دوم) ایران یک کشور نامتعارف و ذاتا تهاجمی است که در صورت دستیابی به سلاح هسته‌ای، «موجودیت» اسراییل و امریکا را به مخاطره خواهد انداخت.

سوم) اسراییل در جنگ با ایران نه‌تنها از موجودیت خود، بلکه از موجودیت «تمدن غرب» و امریکا پاسداری می‌کند.

چهارم) شعار «مرگ بر امریکا» نشان‌دهنده عزم ایران در نابودی فیزیکی امریکاست و از این‌رو، حمایت نظامی، تسلیحاتی و مالی دولت امریکا از اسراییل - از جیب مالیات‌دهندگان - در واقع لطف به اسراییل نیست، بلکه وظیفه دولت در محافظت از مردم خودش است. برجسته شدن این شعار در رسانه‌های امریکا در ماه‌های اخیر و ماموریت پیرامون آن، دقیقا در واکنش به اعتراضات روزافزون بخشی از جامعه امریکا به هزینه‌کردن کشور برای اسراییل بوده است. پنجم) مهار برنامه هسته‌ای و موشکی ایران کافی نیست، چراکه ذات حکومت ایران با صلح و آرامش همخوانی ندارد و باید به دنبال سیاست «رژیم چنج» حرکت کرد. ششم) مردم ایران از حکومت بیزار هستند و در صورت حمله نظامی، از مهاجم حمایت خواهند کرد و موجب سرنگونی نظام خواهند شد.»

نصری در ادامه یادآور می‌شود: «در ماه‌های اخیر، اسراییل و لابی‌های آن در امریکا موفق شدند این روایت را به روایت غالب تبدیل کنند و راه را برای ترامپ - که در دوران انتخابات وعده صلح و پایان دادن به «جنگ‌های بی‌پایان» داده بود - برای مشارکت در اقدامات نظامی هموار سازند.

در این راستا، اقدامات و اظهارات برخی جریان‌های داخلی در ایران - که عمدتا- نقش رسمی و مستقیم در سیاست‌های کلان کشور نیز ندارند - به تقویت این روایت‌سازی کمک کرد و گاه به تیتر یک رسانه‌های امریکا تبدیل شد.

در چنین بستری، دکتر پزشکیان از فرصت مصاحبه با تاکر کارلسون - که مرجع رسانه‌ای و از حامیان جریان ضد جنگ است -استفاده کرد تا این روایت را به چالش بکشد. تمام نکاتی که رییس‌جمهور در این مصاحبه مطرح کرد، واکنشی به یکی از مولفه‌های این روایت‌پردازی است.

همزمانی مصاحبه با سفر نتانیاهو به واشنگتن - که اتفاقا- برای طراحی دسیسه‌های جدید بر مبنای همین روایت مخدوش صورت گرفته است - ضرورت پافشاری بر نقش مخرب اسراییل در فرآیند تصمیم‌سازی در ایالات متحده را دوچندان می‌کرد. تمرکز بر نتانیاهو در این مصاحبه نیز - که فردی منفور و حساسیت‌برانگیز نزد بخش قابل توجهی از افکار عمومی امریکاست - در همین راستا قابل تحلیل است.» این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی تاکید می‌کند: «برخلاف ادعای منتقدان داخلی، این مصاحبه بازخورد بسیار مثبتی در فضای رسانه‌ای و شبکه‌های اجتماعی امریکا داشته و به هیچ عنوان حمل بر ضعف ایران نشده است. از نخستین نشانه‌های تاثیرگذاری مصاحبه دکتر پزشکیان می‌توان به مصاحبه سفیر اسراییل در سازمان ملل متحد با «پیرس مورگان» اشاره کرد که تنها دو ساعت پس از انتشار مصاحبه، جلوی دوربین شتافت تا مواضع رییس‌جمهور - و شخص او را - تخطئه کند. اینکه در بحبوحه جنگ، عده‌ای در داخل کشور صلاح دانسته‌اند مواضع درست و حساب شده رییس‌جمهور را تحریف و تخطئه کنند و برای منافع جناحی خود، شخص او را مورد حمله قرار دهند، جای تاسف و نگرانی دارد.»

برچسب ها: پزشکیان
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
فرعباسی: می‌خواهم همراه با استقلال قهرمان شوم فرعباسی: می‌خواهم همراه با استقلال قهرمان شوم
حبیب فرعباسی پس از پیوستن به استقلال از علاقه کودکی خود به این تیم گفت و هدفش را قهرمانی با این تیم عنوان کرد
یاسین سلمانی، تماس سپاهان و تمایل پرسپولیس یاسین سلمانی، تماس سپاهان و تمایل پرسپولیس
یکی از بازیکنان فوتبال ایران که شرایط نامشخصی در فصل نقل و انتقالات دارد، یاسین سلمانی است
هایما گران شد هایما گران شد
شرکت ایران خودرو قیمت محصولات هایما را گران کرد.
از پیشکسوتان خوشنام مربی استقلال شد از پیشکسوتان خوشنام مربی استقلال شد
حیدری به عنوان مربی جدید استقلال معرفی شد.
بهترین موز ایران در کدام منطقه رشد می‌کند؟ بهترین موز ایران در کدام منطقه رشد می‌کند؟
در حال حاضر بیش از ۶ هزارهکتار سطح زیرکشت موز وجود دارد و باغ‌های زرآباد می‌تواند نزدیک به ۲۰۰هزار تن موز مورد نیاز کشور را نیز تأمین کند.
سیانور در هوای تهران وجود دارد! سیانور در هوای تهران وجود دارد!
عضو هیأت‌مدیره انجمن آب و خاک پایدار ایران گفت: همچنین تالاب بَندعلی‌خان در جنوب ورامین که به‌طور کامل خشک شده، یکی از کانون‌های گرد و غبار است. در حال حاضر پساب مناطق صنعتی مثل چرمشهر ورامین وارد این تالاب می‌شود و همین موضوع باعث شده است گرد و غبار برخاسته از این تالاب سمّی و حاوی موادی مانند آرسنیک و سیانور باشد.
کاظم صدیقی بیگناه است! کاظم صدیقی بیگناه است!
سخنگوی قوه قضاییه می‌گوید در پرونده فرزند و عروس کاظم صدیقی هیچگونه تقصیری متوجه حجت‌الاسلام صدیقی نیست.
برگزیده
کاظم صدیقی بیگناه است! کاظم صدیقی بیگناه است!
سخنگوی قوه قضاییه می‌گوید در پرونده فرزند و عروس کاظم صدیقی هیچگونه تقصیری متوجه حجت‌الاسلام صدیقی نیست.
برنامه ساخت نسل دوم بمب سنگرشکن برنامه ساخت نسل دوم بمب سنگرشکن
ارتش آمریکا پس از عملیات "چکش نیمه‌شب، اینک برای توسعه نسل جدیدی از بمب‌های سنگرشکن برنامه‌ریزی می‌کند.
مانور خلبان ۶۳ ساله با سوخو ۵۷! مانور خلبان ۶۳ ساله با سوخو ۵۷!
جنگنده برتری هوایی سوخو ۵۷ پیشرفته‌ترین جنگنده روسیه توان مانور‌های شگفت انگیزی را دارد و در این میان ویدیویی از مانور‌های این جنگنده مورد توجه قرار گرفته است
صفحه خبر بالای تصاویر