کد خبر: ۶۲۱۶۹
تاریخ انتشار: ۰۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۰:۲۰

خریداران آثار هنری منصرف شدند

بیست‌و‌سومین دوره حراج تهران در حالی برگزار شد که این بازار هنری نسبت به آخرین دوره‌اش که در روز‌های پایانی بهمن‌ماه سال گذشته برگزار شد، با افت ملموس فروش روبه‌رو بوده است.
خریداران آثار هنری منصرف شدند

به گزارش مخاطب ۲۴: در بیست و دومین دوره این رویداد آثار هنری نزدیک به ۲۲۵میلیارد تومان فروش رفتند، اما در آخرین روز هفته گذشته این حراج رکورد ۱۷۵میلیارد تومان فروش را ثبت کرد.

اگرچه تورم و گرانی در ماه‌های اخیر به شکل محسوسی بر بازار‌های هنر و فرهنگ تاثیر گذاشته و تا میزان زیادی چرخش مالی را کم کرده، اما به نظر می‌رسد کاهش ۲۲ فروش حراج تهران آن هم به فاصله‌ای کوتاه نشانه‌هایی از عقب‌نشینی طیفی از خریداران به دلیل حاشیه‌های شکل‌گرفته در آخرین دوره این رویدداد را به تصویر می‌کشد. در حراج بهمن‌ماه، اثر تاریخی «پرتره دختر نشسته» کاری منتسب به رضا عباسی به مبلغ ۲۲میلیارد و ۴۴۰میلیون تومان فروش رفت و رکورددار شد، اما جنجال زیادی پیرامون فروشش به وجود آمد و علاقه‌مندان و خریداران آثار هنری را حیرت‌زده کرد.

ماجرا این بود که ساعاتی مانده به آغاز حراج، لیلا خسروی، سرپرست اداره کل موزه‌های معاونت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، در اظهاراتی رسما از غیرقانونی بودن عرضه آثار تاریخی در این حراج خبر داد و از مراجع ذی‌ربط خواست با اقدامات فوری و قاطع، از فروش و خروج این آثار تاریخی جلوگیری کنند و یادآور شد که بر اساس قانون حفاظت آثار ملی و فرهنگی مصوب ۱۳۰۹ و آیین‌نامه‌های اجرایی آن، فروش و خروج هرگونه اشیا و آثار تاریخی و فرهنگی با قدمت بیش از ۱۰۰سال بدون اخذ مجوز از معاونت میراث فرهنگی، ممنوع و غیرقانونی است.

او گفته بود پیش از برگزاری این حراج، به‌طور رسمی به برگزارکنندگان تذکر داده شد که فروش آثار فرهنگی‌تاریخی بدون مجوز قانونی امکان‌پذیر نیست، اما متاسفانه این هشدار‌ها نادیده گرفته شده و اثر ارزشمندی همچون «پرتره دختر نشسته» رضا عباسی به فروش گذاشته شده است.

مسوولان حراج تهران هم در واکنش به این اظهارات اعلام کردند که مجوز لازم برای خرید و فروش آثار دوران صفویه به بعد، از وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گرفته شده؛ ضمن اینکه حراج تهران موسسه‌ای است که برای فعالیت‌های خودش از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز لازم را اخذ می‌کند.

در نهایت، اما وزارت میراث نپذیرفت و اعلام کرد مجوزی صادر نکرده است. در همین رابطه خبرگزاری ایسنا هم نوشت بررسی‌ها نشان می‌دهد آثار عرضه‌شده در این حراج با قدمت بیش از ۱۰۰سال که به مجوز وزارت میراث فرهنگی نیاز دارد، تنها به اثر رضا عباسی محدود نبوده و تعداد آنها قابل‌توجه است.

حالا سه ماه بعد از آن جنجال بزگ، بیست و سومین دوره حراج تهران هم برگزار شده و کاهش فروش آن بی‌ارتباط به اتفاقات و حرف‌وحدیث‌های پیرامون این رویداد نمی‌تواند باشد. ضمن اینکه حراج تهران همیشه با شبهه و شک اصالت برخی آثار فروخته شده روبه‌رو بوده که داستانش در رسانه‌ها نقل شده است.

در چنین وضعیتی پنج‌شنبه‌شب گذشته ۱۰۰اثر شامل ۸۶ اثر نقاشی و ۱۴ مجسمه ارائه شد که در نهایت ۹۷ اثر به فروش رسیدند. ویژگی بیست‌وسومین حراج تهران این بود که به طور گسترده به هنر معاصر ایران اختصاص داشت، اما بدون حضور برخی چهره‌های مطرح و تثبیت‌شده همچون سهراب سپهری، بهمن محصص و ...، که این موضوع را هم می‌توان ادامه همان حاشیه‌ها دانست که عوامل حراج را به این نتیجه رساند که این دوره را دور از موضوعات حساسیت‌زا برگزار کنند.

در این دوره از حراج تهران ۳۸ اثر با برآورد میلیاردی به مجموعه‌داران ایرانی پیشنهاد شد و در پایان این دوره از مزایده ۴۰ اثر بالای یک میلیارد چکش خوردند. رکورد این دوره حراج به تابلوی حسین زنده‌رودی با عنوان «اندام» به قیمت ۱۴میلیارد و ۳۰۰میلیون تومان اختصاص پیدا کرد و پس از آن اثر «بدون عنوان» مسعود عربشاهی به مبلغ ۱۱میلیارد و ۶۶۰میلیون تومان، در جایگاه دوم ذی‌قیمت‌ترین آثار بیست‌و‌سومین حراج تهران قرار گرفت.

مجسمه «سمت پنهان» سهند حسامیان، از هنرمندان جوان کشور، نیز به مبلغ ۱۰میلیارد و ۱۲۰میلیون تومان در جایگاه سوم ایستاد. اثر «توپ آینه‌ای» از منیر فرمانفرماییان به مبلغ ۷میلیارد و ۹۲۰میلیون تومان و اثر «بدون عنوان» از کوروش شیشه‌گران به قیمت ۷ میلیارد و ۴۸۰ میلیون تومان نیز در جایگاه چهارم و پنجم رکوردداران این دوره از حراج قرار گرفتند.

منبع: دنیای اقتصاد

برچسب ها: حراج هنر
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
مواضع پرستو فروهر علیه سیاست‌های آلمان مواضع پرستو فروهر علیه سیاست‌های آلمان
پرستو فروهر، نویسنده و فعال حقوق بشر، به همراه گروهی از شهروندان آلمانی-ایرانی، با طرح شکایت کیفری از فریدریش مرتس، صدراعظم آلمان، خواستار تحقیقات قانونی درباره اظهارات وی در حمایت از حمله اسرائیل به ایران شدند.
پیدا شدن طلسم با نماد‌های یهودی در خیابان‌های تهران پیدا شدن طلسم با نماد‌های یهودی در خیابان‌های تهران
عبدالله گنجی مشاور زاکانی شهردار فعلی تهران نوشت: بعد از جنگ اخیر چند برگ کاغذ در کف خیابان‌های تهران یافت شده که طلسم با نماد‌های یهودی است.
مردی که فوتبال را به عشق ترجیح داد مردی که فوتبال را به عشق ترجیح داد
گزارش‌ها می‌گویند آگوئار تمایل داشته در پرتغال بماند، در حالی که گیوکرش تصمیمش برای مهاجرت به لندن را قطعی کرده. این اختلاف نظر به گمانه‌زنی‌هایی دامن زده که از پایان رابطه آنها حکایت دارد؛ اگرچه هیچ‌یک از منابع رسمی تاکنون این موضوع را تأیید نکرده‌اند.
مرگ در تب زیبایی مرگ در تب زیبایی
یک مثل رایجی در جهان هست که می‌گوید «بکش و خوشگلم کن» حال این اتفاق به واقعیت پیوسته و شفالی جاریوالا بازیگر و چهره شناخته‌شده دنیای سرگرمی هند در سن ۴۲ سالگی به دلیل استفاده از داروی جوان سازی درگذشت.
بزرگترین بدنساز تاریخ زیر تیغ جراحی بزرگترین بدنساز تاریخ زیر تیغ جراحی
رونی کلمن، بزرگترین بدنساز تاریخ، باید زیر تیغ جراحی برود.
چند بار سرماخوردگی در طول سال طبیعی است؟ چند بار سرماخوردگی در طول سال طبیعی است؟
فوق تخصص کودکان و نوزادان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز گفت: کودکانی که به مهد یا مدرسه می‌روند ممکن است سالانه هشت تا ۱۲ بار دچار سرماخوردگی شوند که طبیعی است.
لطفا پزشکیان را ترور کن! لطفا پزشکیان را ترور کن!
عضو شورای شهر رشت رسما از اسرائیل درخواست ترور رئیس جمهوری را مطرح کرده است!
برگزیده
گراک ۴ پنجشنبه معرفی می‌شود گراک ۴ پنجشنبه معرفی می‌شود
ایلان ماسک تأیید کرده که چت‌بات گراک ۴ در تاریخ ۱۹ تیر رونمایی خواهد شد. گراک ۴ جدیدترین محصول شرکت هوش مصنوعی xAI است.
مجلس به دنبال غرامت گرفتن از اسرائیل مجلس به دنبال غرامت گرفتن از اسرائیل
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس، از تدوین طرحی دوفوریتی توسط جمعی از نمایندگان مجلس خبر داد که دولت را ملزم به پیگیری حقوقی و دریافت غرامت از رژیم صهیونیستی و آمریکا به دلیل تجاوز نظامی اخیر به کشور می‌کند.
بورس تجمع معترضان را تکذیب کرد بورس تجمع معترضان را تکذیب کرد
سازمان بورس اعلام کرد: فیلمی در برخی کانال‌های تلگرامی و رسانه‌های خارج از کشور با موضوع تجمع سهامداران در جلوی ساختمان بورس تهران منتشر شده است که این فیلم از اساس تکذیب می‌شود.
صفحه خبر بالای تصاویر