مخاطب۲۴، کمیسیون اتحادیه اروپا در واکنش به ادامه جنگ در غزه و نقض مکرر حقوق فلسطینیان در کرانه باختری، تصمیم دارد مفاد توافق تجاری با اسرائیل را تعلیق کند. این اقدام در صورت تصویب میتواند پیامدهای اقتصادی سنگینی برای تلآویو به همراه داشته باشد.
کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در گفتوگو با یورونیوز تأیید کرد که این تصمیم با هدف بازگرداندن فشار بر اسرائیل اتخاذ شده و افزود: «حدود ۳۷ درصد از تجارت میان اتحادیه اروپا و اسرائیل از امتیازات ترجیحی برخوردار است و تعلیق این امتیازات هزینه قابل توجهی بر دوش اسرائیل خواهد گذاشت.»
بر اساس آمار رسمی، حجم تجارت دو طرف در سال ۲۰۲۴ به ۴۲.۶ میلیارد یورو رسیده است. به گفته کالاس، کمیسیون اتحادیه اروپا روز چهارشنبه به طور رسمی این پیشنهاد را مطرح خواهد کرد.
اجرای این طرح منوط به حمایت اکثریت کشورهای عضو اتحادیه اروپا، بهویژه کشورهای بزرگ مانند آلمان و ایتالیا است؛ کشورهایی که تاکنون با اقدامات مشابه در فشار بر اسرائیل مخالفت کردهاند.
کالاس همچنین تأکید کرد: «اگر مخالفان این طرح، وضعیت غزه را فاجعهبار و غیرقابلتحمل میدانند، باید جایگزینهای عملی ارائه دهند؛ زیرا ادامه سکوت در برابر این شرایط پذیرفتنی نیست.»