کد خبر: ۶۱۶۲۰
تاریخ انتشار: ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۱

شفق‌های قطبی مشتری هم شکار شدند

تلسکوپ فضایی ناسا تصاویر زیبا و مسحورکننده‌ای از شفق‌های قطبی مشتری ثبت کرد که تاکنون در معرض دید علاقه‌مندان قرار نگرفته بود.
شفق‌های قطبی مشتری هم شکار شدند

مخاطب۲۴- تلسکوپ فضایی جیمز وب، جانشین تلسکوپ فضایی هابل ناسا، تصاویر جدیدی از شفق‌های قطبی در قطب شمال مشتری ثبت کرده است. این شفق‌های قطبی عظیم که در اثر برخورد ذرات باردار به جو مشتری ایجاد می‌شوند، صد‌ها برابر درخشان‌تر از شفق قطبی کره زمین هستند و اکنون برای اولین‌بار، به لطف این تصاویر جدید، می‌توانیم آنها را با جزئیات بیشتری ببینیم.

شفق‌های قطبی بر روی زمین در اثر طوفان‌های خورشیدی ایجاد می‌شوند و حاصل برخورد ذرات باردار خورشید با جو بالایی سیاره ما هستند. این امر به گاز‌های موجود در جو زمین انرژی داده و باعث درخشش رنگی متمایز آنها می‌شود که ما آن را به‌عنوان شفق شمالی (جنوبی) می‌شناسیم. 

از جمله جالب‌ترین مشاهدات تلسکوپ فضایی جیمز وب این است که ذرات ناشی از توفان‌های خورشیدی تنها منبع شفق‌های قطبی مشتری نیستند. میدان مغناطیسی قوی این سیاره غول‌پیکر، ذرات باردار اطراف خود را نیز به درون می‌کشد که شامل ذراتی است که از فوران‌های آتشفشانی آیو، قمری که به‌دور مشتری می‌چرخد، به سمت جو آن پرتاب می‌شوند. این منابع متنوع در کنار هم، منجر به ایجاد یک شفق قطبی بزرگ می‌شوند که پیچیده‌تر از آن چیزی است که در زمین وجود دارد.

شفق‌های قطبی مشتری هم شکار شدند

 حساسیت بالای دوربین NIRCam (دوربین مادون‌قرمز) تلسکوپ جیمز وب به روشن‌شدن ویژگی‌های به‌سرعت در حال تغییر شفق‌های قطبی مشتری کمک می‌کند. دانشمندان توانستند جزئیات و نقاط روشنی را ببینند که قبلاً با تلسکوپ هابل قابل‌مشاهده نبودند.
محققان ناسا توانستند به طور هم‌زمان تصاویری از شفق‌های قطبی را با استفاده از تلسکوپ‌های هابل و جیمز وب ثبت کنند که به آنها اجازه داد تا مستقیماً داده‌های حاصل از تصاویر فرابنفش و فروسرخ را به طور هم‌زمان مقایسه کنند. با این مقایسه‌ها مشخص شد که تلسکوپ وب جزئیات و ظرافت‌هایی را ثبت می‌کند که هابل کاملاً از آنها بی‌بهره بود. این نشانگر قدرت تلسکوپ جدیدتر است. محققان امیدوارند این یافته‌ها به درک دقیق‌تر عملکرد میدان مغناطیسی سیاره مشتری کمک کند و فهم بشر مورد نحوه گرم و سردشدن این سیاره را بیشتر کند.

برچسب ها: تلسکوپ جیمز وب
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
تحصیل در مدرسه‌ای با شهریه ۳۰۰ میلیونی صحت دارد؟ تحصیل در مدرسه‌ای با شهریه ۳۰۰ میلیونی صحت دارد؟
شهریه ۳۰۰ میلیونی مدارس غیرانتفاعی، سوای راست و دروغ ماجرا از یک جهت خاص می‌تواند قابل بررسی باشد.
خبر مهم بانک مرکزی درباره حذف ۴ صفر از پول ملی خبر مهم بانک مرکزی درباره حذف ۴ صفر از پول ملی
مدیرکل سیاست‌های اقتصادی بانک مرکزی با ارایه جزئیاتی از حذف ۴ صفر از پول ملی اظهار داشت: تغییر نام ریال براساس مصوبه‌ای خواهد بود که مجلس شورای اسلامی در نوبت بررسی در صحن علنی دارد.
حکم پرونده تتلو نقض شد حکم پرونده تتلو نقض شد
وکیل مدافع امیرحسین مقصودلو در یک استوری اینستاگرامی از نقض حکم پرونده موکلش خبر داد.
پیام مهم زنوزی:جشن قهرمانی تراکتور را به نمایش انسجام ملی ایرانیان تبدیل کنید پیام مهم زنوزی:جشن قهرمانی تراکتور را به نمایش انسجام ملی ایرانیان تبدیل کنید
رمز قهرمانی تراکتور پس از عنایت باری تعالی و پشتیبانی هواداران، تدوین استراتژی، برنامه‌ریزی، تلاش شبانه روزی، کار تیمی و بهره‌گیری از متد‌های علمی و حرفه‌ای در سطح جهانی برای نیل به قهرمانی بوده و انشالله کار باشگاه در فصل آینده با تمرکز بیشتر بر این حوزه‌ها ادامه خواهد یافت.
تازه‌هایی از ناگفته‌های روحانی از مذاکرات سعدآباد تازه‌هایی از ناگفته‌های روحانی از مذاکرات سعدآباد
حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران در دوره‌های یازدهم و دوازدهم، در دیدار اعضای شورای مرکزی مجمع ایثارگران، ناگفته‌هایی از مذاکرات سعدآباد با شرکت وزیران خارجه سه کشور اروپایی انگلیس، آلمان و فرانسه در ۲۹ مهر ۱۳۸۲ را روایت کرد.
چرا دولت برای معرفی مدنی‌زاده به مجلس دست دست می‌کند؟ چرا دولت برای معرفی مدنی‌زاده به مجلس دست دست می‌کند؟
دلیل تعویق معرفی مدنی‌زاده به عنوان گزینه نهایی دولت برای تصدی وزارت امور اقتصادی و دارایی مشخص شد.
زلنسکی و پوتین با میانجی‌گری ترامپ در استانبول! زلنسکی و پوتین با میانجی‌گری ترامپ در استانبول!
«میخائیل پودولیاک» مشاور ریاست‌جمهوری اوکراین گفت که «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور این کشور در مذاکرات صلح استانبول تنها با «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه گفت‌و‌گو خواهد کرد، چراکه فقط شخص او می‌تواند جنگ را متوقف کند و دیگر مقام‌های روس چنین اختیاراتی ندارند.
برگزیده
تحصیل در مدرسه‌ای با شهریه ۳۰۰ میلیونی صحت دارد؟ تحصیل در مدرسه‌ای با شهریه ۳۰۰ میلیونی صحت دارد؟
شهریه ۳۰۰ میلیونی مدارس غیرانتفاعی، سوای راست و دروغ ماجرا از یک جهت خاص می‌تواند قابل بررسی باشد.
شفق‌های قطبی مشتری هم شکار شدند شفق‌های قطبی مشتری هم شکار شدند
تلسکوپ فضایی ناسا تصاویر زیبا و مسحورکننده‌ای از شفق‌های قطبی مشتری ثبت کرد که تاکنون در معرض دید علاقه‌مندان قرار نگرفته بود.
کارفرمایان اتباع غیرمجازشان را معرفی کنند کارفرمایان اتباع غیرمجازشان را معرفی کنند
نادر یاراحمدی در سفر به استان فارس با بیان این‌که شرایطی در گذشته ایجاد شده که این افراد به خاطر نگاه پرمهر و عطوفت مردم و دولت ایران توانسته‌اند داخل کشور شوند، گفت: امروز به خاطر مشکلات ایجاد شده به همه آنها اعلام کردیم که باید حضورشان را قانونمند کنند.
صفحه خبر بالای تصاویر