کد خبر: ۶۰۰۶۳
تاریخ انتشار: ۲۲ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۸:۰۲

مذاکره عیر مستقیم ایران و آمریکا به شیوه نامه نگاری است!

مذاکرات غیرمستقیمی که قرار است فردا به ریاست عراقچی و ویتکاف و از طریق وزیر خارجه عمان در مسقط صورت بگیرد، بر پایه تبادل متن مکتوب انجام خواهد شد.
مذاکره عیر مستقیم ایران و آمریکا به شیوه نامه نگاری است!

مخاطب ۲۴- فردا (شنبه) ۲۳ فروردین‌ماه شهر مسقط پایتخت عمان میزبان هیأت‌های ایران و آمریکا به ریاست سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و استیو ویتکاف نماینده ویژه ترامپ در امور خاورمیانه است تا مذاکراتی غیرمستقیم را آغاز کنند.

مذاکراتی که پیش از این اسماعیل بقائی آن را پیشنهادی سخاوتمندانه از سوی ایران خوانده بود و البته نماینده آمریکا در حالی به مسقط می‌رود که شروط ایران برای غیرمستقیم بودن مذاکرات و محل برگزاری آن (عمان) را پذیرفته است.

این مذاکرات که قرار است از فردا بعدازظهر در مسقط و با وساطت بدر البوسعیدی وزیر خارجه عمان آغاز شود، به صورت غیرمستقیم و از طریق تبادل متن مکتوب انجام خواهد شد.

ایران با پذیرش مذاکره غیرمستقیم با آمریکا آن هم با هدف راستی آزمایی نیات طرف آمریکایی این فرصت را به دیپلماسی داد و آنگونه هم که عراقچی پیشتر گفته این دیدار به همان اندازه که یک فرصت است، یک آزمون نیز هست.

بیشتر بخوانید

مدل مذاکراتی غیرمستقیم روز شنبه در عمان مسبوق به سابقه است و پیش از این هم در برخی موضوعات مورد استفاده قرار گرفته که نمونه اخیرش در موضوع اوکراین است که توسط آمریکا به کار گرفته شد.

از سوی دیگر، وزیر امور خارجه ایران پیش از این در واشنگتن پست نوشت: پیگیری مذاکرات غیرمستقیم نه یک تاکتیک است و نه بازتاب یک گرایش ایدئولوژیک، بلکه انتخابی راهبردی است که بر پایه تجربه اتخاذ شده است. ما با دیواری بزرگ از بی‌اعتمادی مواجه هستیم و نسبت به صداقت نیت‌ها تردید‌های جدی داریم.

اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه نیز امروز عنوان کرد: ما با حسن نیت و هوشیاری کامل به دیپلماسی یک فرصت واقعی می‌دهیم. آمریکا باید این تصمیم را که علی‌رغم هیاهو‌های خصمانه آنها اتخاذ شده، قدر بداند. ما در نظر داریم روز شنبه نیت و جدیت طرف مقابل را ارزیابی کرده و متناسب با آن حرکت‌های بعدی را تنظیم کنیم.

برچسب ها: استیو ویتکاف
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
هنر معصیتی است که به رستگاری می‌انجامد! هنر معصیتی است که به رستگاری می‌انجامد!
موزه هنر‌های معاصر تهران میزبان نمایشگاه نقاشی‌های بهرام دبیری است؛ هنرمندی که تماشاگر را به سادگی یک شعر و به عمق یک لحن دعوت می‌کند.
گردهمایی اعضای گروه ۷ در بحبوحه افزایش تنش‌ها با واشنگتن گردهمایی اعضای گروه ۷ در بحبوحه افزایش تنش‌ها با واشنگتن
دیپلمات‌های ارشد گروه ۷ در جنوب ایالت آنتاریو گرد هم می‌آیند تا درباره مسائل اقتصادی، تجاری و دفاعی بحث کنند؛ این نشست در بحبوحه تنش با واشنگتن برگزار می‌شود.
پیشروی روسیه در زاپوریژیا؛ عقب‌نشینی نیروهای اوکراینی از سه منطقه پیشروی روسیه در زاپوریژیا؛ عقب‌نشینی نیروهای اوکراینی از سه منطقه
مقامات اوکراینی از تصرف سه منطقه در استان زاپوریژیا توسط نیرو‌های روسی خبر داده و با تأکید بر شدت درگیری‌ها اعلام کردند که اوضاع میدانی «بسیار دشوار» است.
بحران خرس‌ها؛ آزمونی برای دولت تازه‌کار ژاپن بحران خرس‌ها؛ آزمونی برای دولت تازه‌کار ژاپن
موج حملات خرس‌ها در شمال ژاپن با مرگ و مجروحیت ده‌ها نفر، دولت تازه‌کار این کشور را با بحرانی جدی روبه‌رو کرده و موجب ورود ارتش و نیرو‌های ویژه برای مهار این تهدید شده است.
آخرین وضعیت طرح بیمه رانندگان در مجلس آخرین وضعیت طرح بیمه رانندگان در مجلس
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس از آماده‌سازی نهایی طرح بیمه رانندگان در کمیسیون مشترک خبر داد و گفت همه رانندگان حمل بار و مسافر به‌زودی تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند.
ترامپ: در بازار کار آمریکا، نیروی با استعداد نداریم ترامپ: در بازار کار آمریکا، نیروی با استعداد نداریم
دونالد ترامپ در گفت‌و‌گو با فاکس‌نیوز گفت آمریکا در بازار کار با کمبود نیروی بااستعداد روبه‌روست و افزود که نمی‌توان با نیرو‌های بی‌تجربه صنایع پیشرفته را اداره کرد.
سیاست دوگانه غرب؛ رقابت با چین یا نجات زمین؟ سیاست دوگانه غرب؛ رقابت با چین یا نجات زمین؟
کارشناسان هشدار می‌دهند سیاست‌های متناقض غرب در برابر فناوری‌های سبز چین، روند جهانی کاهش انتشار گاز‌های گلخانه‌ای را کند و همکاری اقلیمی را تضعیف کرده است.
برگزیده
مچ انداختن ترامپ و مکرون + فیلم مچ انداختن ترامپ و مکرون + فیلم
ترامپ و ماکرون هنگام دیدار در مصر هنگام دست دادن با هم مچ انداختند به طوری که توجه همه رسانه ها را جلب کرد.
احزاب در تصمیم گیری‌های دولتی نقش مهمی دارند احزاب در تصمیم گیری‌های دولتی نقش مهمی دارند
مشاور رئیس جمهور در امور احزاب و تشکل‌ها در نشستی با احزاب و فعالان سیاسی استان گلستان گفت: تاکید رئیس جمهور بر این است که احزاب برای تصمیم گیری‌ها و تصمیم سازی‌ها در کشور به صورت جدی‌تر مورد مشورت قرار بگیرند.
خبر ترور سردار قآانی صحت ندارد خبر ترور سردار قآانی صحت ندارد
اخیراً شایعاتی در شبکه‌های اجتماعی و اکانت‌های مرتبط با رژیم صهیونیستی منتشر شد مبنی بر اینکه سردار قاآنی مورد سوءقصد قرار گرفته و به شهادت رسیده است که پیگیری‌ها حاکی از آنست که این اخبار صحت ندارد.
صفحه خبر بالای تصاویر