کد خبر: ۶۰۰۷۴
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۸:۰۱

خط قرمز دولت ترامپ با ایران از نظر ویتکاف

استیو ویتکاف، نماینده ویژه آمریکا که قرار است فردا نماینده آمریکا در مذاکرات غیرمستقیم عمان باشد به وال استریت ژورنال گفت که خواسته آغازین دولت آمریکا این است که تهران برنامه هسته‌ای خود را حذف کند، اما او پذیرفت که ممکن است برای دستیابی به توافق، به مصالحه نیاز باشد.
خط قرمز دولت ترامپ با ایران از نظر ویتکاف

مخاطب۲۴- ویتکاف، فرستاده ویژه ایالات متحده، گفت: خط قرمز دولت ترامپ با ایران این است که این کشور توانایی تولید سلاح هسته‌ای پیدا کند.

ویتکاف، که مذاکرات روز شنبه در عمان را برای ایالات متحده رهبری خواهد کرد، به وال استریت ژورنال گفت که خواسته آغازین دولت این است که تهران برنامه هسته‌ای خود را حذف کند، اما او پذیرفت که ممکن است برای دستیابی به چنین توافقی به مصالحه نیاز باشد.

وی در جمع‌بندی پیام خود به طرف ایرانی گفت: «من فکر می‌کنم موضع ما با برچیدن برنامه شما آغاز می‌شود. این موضع امروز ما است. به هر حال، این بدان معنا نیست که در حاشیه، راه‌های دیگری برای سازش بین دو کشور پیدا نمی‌کنیم.»

بیشتر بخوانید


نماینده آمریکا گفت، اگر ایران از حذف برنامه هسته‌ای خود امتناع کند، موضوع را با رئیس جمهور ترامپ مطرح خواهد کرد تا نحوه ادامه کار را تعیین کند و احتمالاً کاخ سفید را با انتخاب سختی در مورد اینکه چقدر از فعالیت‌های هسته‌ای ایران را می‌تواند تحمل کند، مواجه خواهد کرد.

به نوشته وال استریت ژورنال برخی تحلیلگران می‌گویند که فشار برای حذف کامل برنامه ایران، نسخه‌ای برای یک بن بست و احتمالاً یک درگیری نظامی است. رابرت آینهورن، یکی از مقامات سابق وزارت امور خارجه آمریکا در زمینه منع اشاعه، می‌گوید: «دولت ترامپ در موقعیت خوبی برای مذاکره درباره یک توافق قوی قرار دارد، توافقی که بتواند به طور قابل راستی‌آزمایی از دستیابی ایران به تسلیحات هسته‌ای برای مدت زمان قابل توجهی جلوگیری کند.»
ایران بار‌ها اعلام کرده برنامه هسته‌ای برای اهداف صلح‌آمیز است و بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای نیز آن را تایید کرده‌اند. اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران روز جمعه پیش از آغاز مذاکرات گفت: ما نه پیش داوری می‌کنیم و نه پیش بینی می‌کنیم. ما قصد داریم روز شنبه نیات و جدیت طرف مقابل را ارزیابی کنیم و حرکات بعدی خود را بر اساس آن تنظیم کنیم.

ویتکاف هم گفته که جلسه اولیه «در مورد اعتمادسازی است. صحبت در مورد این است که چرا رسیدن به توافق برای ما بسیار مهم است، نه شرایط دقیق معامله.»

ترامپ درباره مذاکرات روز شنبه گفته است که مذاکرات رو در رو برای امضای توافق ضروری است. مقامات ایرانی گفته‌اند که مذاکرات اولیه غیرمستقیم خواهد بود و مقامات عمانی بین دو طرف میانجیگری خواهند کرد. ویتکاف گفت که امیدوار است این مشکل را حل کند و «پارامترها» را برای مذاکرات آینده تعیین کند.

برچسب ها: استیو ویتکاف
captcha
اخبار داغ
رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز
شاخص بورس در معاملات روز یکشنبه به روند صعودی خود ادامه داد و رکورد جدیدی را ثبت کرد.
سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است
طرح تازه فروش ایران‌خودرو از ۱۸ شهریور آغاز شده و هشت محصول این شرکت بدون نیاز به مسدودسازی وجه بانکی عرضه شده‌اند. بررسی اختلاف قیمت کارخانه و بازار نشان می‌دهد بیشترین سود خرید در این دوره به دناپلاس توربو اتوماتیک آپشنال می‌رسد که برای خریداران بازدهی قابل‌توجه ۳۲ درصدی دارد.
نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند! نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند!
رکنا ورزشی: فهرست نامزد‌های جوایز توپ طلای ۲۰۲۶ اعلام شد و تاکنون اسامی نامزد‌های هشت بخش از جمله بهترین استعداد جوان، بهترین دروازه‌بان، بهترین مربی و بهترین باشگاه در بخش مردان و زنان معرفی شده است. مراسم توپ طلای امسال ۲۶ اکتبر در لندن برگزار می‌شود.
واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه! واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه!
هواداران پرسپولیس در ورزشگاه شهدای شهر قدس، بار دیگر نشان دادند که ۱۳ سال دلبستگی به کاپیتانی، چون عالیشاه، با هیچ جدایی فراموش نمی‌شود.
خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده
صنعت خودرو ایران از پیکان تا پلتفرم‌های IKP مسیر پرچالش و پرادعا داشته است. این گزارش با نگاهی بی‌رحمانه، تمام خودرو ملی از سمند تا ری‌را را با رقبای جهانی مقایسه و واقعیت فنی آن‌ها را آشکار می‌کند.
۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه! ۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه!
وزیر بهداشت فرانسه از مرگ حدود ۷ هزار نفر در این کشور در اثر موج گرمای کم سابقه خبر داد.
عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی! عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی!
خبر غیرمنتظره‌ای که هیچ‌یک از هواداران آلبی‌سلسته تمایلی به شنیدنش نداشتند، روز دوشنبه ۳۱ آگوست رنگ واقعیت به خود گرفت.
برگزیده
پزشکیان در هند! پزشکیان در هند!
رئیس جمهور به منظور شرکت در هجدهمین اجلاس سران کشور‌های عضو بریکس، دقایقی پیش با استقبال شانتانو تاکور وزیر مشاور در امور بنادر و کشتیرانی هند وارد شهر دهلی نو محل برگزاری این اجلاس شد
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر! رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر!
ایران اعلام کرد اوایل این هفته از یک سامانه دفاع هوایی جدید برای سرنگونی پهپاد آمریکایی MQ-۹ Reaper نزدیک تنگه هرمز استفاده کرده، حادثه‌ای که نشان می‌دهد تهران با وجود ماه‌ها حمله به سایت‌های نظامی خود، همچنان توان دفع حملات آمریکا و اسرائیل را دارد.