مخاطب ۲۴- یک وبسایت تحلیلی عراقی با بیان اینکه مردم ایران ترسی از تهدیدات دونالد ترامپ ندارند، نوشت که رفتارهای رئیسجمهور آمریکا نشان میدهد که او تنها به دنبال دستاوردسازی از طریق تهدید کردن است.
وبسایت تحلیلی ««الشهید الخامس» در مطلبی به قلم «یعقوب الاوسی» پژوهشگر عراقی به تهدیدات ماههای اخیر دونالد ترامپ علیه جمهوری اسلامی ایران پرداخت.
در متن یادداشت او آمده است:
ایالات متحده پس از بهقدرترسیدن دونالد ترامپ، آشکارتر از همیشه در تعاملات خود با جهان عمل میکند. دولت ترامپ در تلاش است تا اراده خود را نه تنها بر منطقه خاورمیانه، بلکه بر سراسر جهان تحمیل کند؛ گویی خود را رهبر بلامنازع دنیا میداند و دیگر اثری از جهان دوقطبی شرق و غرب، آنگونه که پیشتر مطرح بود، وجود ندارد.
شیوه برخورد ترامپ با مردم آمریکا و دیگر ملتها نشان میدهد که او تا حد زیادی با حماقت رفتار میکند، بهگونهای که حتی مردم آمریکا نیز نگران شدهاند. افزایش قیمتها، نفرت فزاینده جهانی نسبت به آمریکاییها، خودداری مردم از سفرهای گردشگری یا کاری به خارج از آمریکا و از دست رفتن میلیونها فرصت شغلی که پیشتر از طریق سرمایهگذاری در کشورهای دیگر بهدست میآمد، همگی نشانههایی از این وضعیت هستند.
ترامپ میکوشد نقش رئیس یک باند مافیایی را ایفا کند که همه از او میترسند، اما فراموش کردهاست که این روش در برابر کسانی که به عقیدهای راسخ باور دارند و ایمان دارند که خداوند یاور کسانیست که در راه او گام برمیدارند، کارساز نیست. او میخواهد با ملتی وارد جنگ شود که با تمام وجود به این وعده الهی باور دارد که: «آن سرزمین را بندگان شایسته من به ارث خواهند برد.» بر پایه این اصل، موضوع تنها به ایرانیان محدود نمیشود؛ بلکه همه ادیان بر این باورند که وارثان زمین، اهل شر نخواهند بود.
با اینهمه، آمریکا هرگز جنگی علیه ایران آغاز نخواهد کرد، هرچند رسانهها با تمام توان در پی القای این موضوع هستند و به اظهارات ترامپ و واکنشهای مستقیم یا غیرمستقیم ایران، از طریق واسطهها، استناد میکنند. واقعیت آن است که واشنگتن نتوانسته افکار عمومی جهان را نسبت به دلیل قانعکنندهای برای تهدید شدید ایران متقاعد سازد. هرچند برخی کشورهای عربی دشمن تهران، آرزوی ضربه آمریکا به ایران را دارند، اما در عین حال از وقوع آن بیمناکند؛ چراکه باور و عقیده ایران، ادعای اسلامیبودن برخی رهبران عرب را باطل کردهاست. ایران ثابت کردهاست تنها کشوریست که در برابر سلطهطلبی جهانی ایستاده و از مسئله فلسطین حمایت میکند و برای این مواضع، بهایی سنگین پرداختهاست؛ فداکاریهایی که نیاز به توضیح ندارد و همانگونه که ضربالمثل عراقی میگوید: «خورشید را نمیتوان با غربال پوشاند.»
آمریکا بهخوبی میداند که هر حمله نظامی به ایران، هزینهای سنگین خواهد داشت؛ حتی اگر ایران توانایی هدفگیریهای دوربرد نداشته باشد، پایگاههای نظامی نزدیک آمریکا همچون پایگاههای عراق، پایگاه «العدید» در قطر، یا پایگاه «خالد» در کویت و عربستان، میتوانند در تیررس ایران قرار گیرند. همچنین ایران ممکن است دست به بستن تنگه هرمز بزند، سناریویی که رهبران کشورهای همسایه هرچند در آرزوی ضربه خوردن ایران هستند، اما بهخاطر خسارات احتمالی آن، از تحققش بیم دارند و همین امر موجب تردید آنها در همراهی با آمریکاست.
ماجرا تنها شلیک یک موشک یا حمله هوایی نیست، بلکه ممکن است کل منطقه به سمت ویرانیای مشابه جنگ جهانی سوم کشیده شود؛ جنگی که در آن روسیه، چین یا کره شمالی نظارهگر باقی نخواهند ماند. از اینرو، آمریکا بهسختی وارد چنین نبردی خواهد شد که از پیش باخته بهنظر میرسد. آنچه اکنون شاهد آن هستیم، صرفاً سیاست فشار و ارعاب است که متوجه کل جهان شدهاست. در نهایت نیز سیاستمداران در آمریکا و اروپا تصمیمگیر نهایی خواهند بود، بهویژه در مورد مالیاتهایی که ترامپ بر برخی کشورها تحمیل کردهاست و ممکن است بعدها برای جلب حمایت آنها در اعمال تحریمهای اقتصادی علیه ایران، نه برای حمله نظامی، به لغو آنها تن دهد.