کد خبر: ۵۹۰۱۸
تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۴

مشکلات فضانوردان پس از بازگشت به زمین!

فضانوردان ناسا پس از اقامت غیرمنتظره ۹ ماهه خود در ایستگاه فضایی بین‌المللی آماده می‌شوند تا چند روز دیگر به خانه برگردند.
مشکلات فضانوردان پس از بازگشت به زمین!

مخاطب۲۴- وبگاه گاردیَن در گزارشی آورده است: کمبود جاذبه باعث کاهش چشمگیر و جبران‌ناپذیر تراکم استخوان‌ها و ضعف ماهیچه‌های بازوها، پا‌ها و تنه و سایر قسمت‌های بدن فضانوردان از جمله قلب آنها می‌شود که، چون مجبور نیست خون را در برابر جاذبه پمپاژ کند، باید بسیار کمتر کار کند.

بیشتر بخوانید


بر اساس این گزارش، حجم خون آنها کاهش می‌یابد و جریان خون تغییر می‌کند (در برخی مناطق کُند می‌شود که ممکن است به ایجاد لخته منجر شود). مایعات نیز به راحتی قبل، پایین نمی‌آید یا تخلیه نمی‌شود.

آلن دافی (Alan Duffy)، اخترفیزیکدان دانشگاه سوئینبرن استرالیا توضیح داد: در فضا، مایعات در سر فضانوردان جمع می‌شود، به طوری که مدام احساس می‌کنند سرما خورده‌اند و وقتی به خانه برگردند احتمالاً احساس می‌کنند از شر سرماخوردگی ۹ ماهه خود راحت شده‌اند. حس بویایی آنها نیز کاهش می‌یابد که البته نکته مثبتی است؛ زیرا بوی بد محلی را که دو دهه میزبان فضانوردان بوده؛ اما پنجره‌ای برای تهویه هوا ندارد، حس نمی‌کنند.

دافی گفت: آنها برای راه‌رفتن نیز دچار مشکل می‌شوند؛ به راحتی سرگیجه می‌گیرند و بینایی‌شان ضعیف خواهد شد. تجمع مایعات شکل کره چشم آنها را نیز تغییر می‌دهد و بینایی آنها را ضعیف می‌کند که معمولاً به حالت عادی باز می‌گردد؛ اما ممکن است در بقیه زندگی‌شان مجبور شوند عینک بزنند.

مِنگ لا (Meng Law)، استاد دانشگاه موناش استرالیا نیز گفت: شرکت اسپِیس‌ایکس و ناسا در حال کار روی سانتریفیوژ‌هایی هستند که فضانوردان بتوانند در آنها بخوابند و مایع داخل سرشان خارج شود.

به گفته دافی بازگرداندن بدن فضانوردان به وضعیت اولیه، نیازمند درمانی شبیه به فیزیوتراپی شدید است که برای کسانی که از کما خارج می‌شوند، انجام می‌شود.

وی توضیح داد: در فضا لباس‌ها روی پوست فضانوردان شناور می‌شود و پوست آنها «تقریباً حساسیتی شبیه به نوزاد» پیدا می‌کند؛ به همین دلیل، برخی فضانوردان روی زمین، احساس می‌کنند لباس‌هایشان کاغذ سنباده است.

قرار گرفتن در معرض تشعشع، خطری بزرگ برای فضانوردان

شاید خطرناک‌ترین تأثیر اقامت طولانی‌مدت در فضا، قرارگرفتن در معرض تشعشعات باشد که می‌تواند خطر ابتلا به انواع سرطان به‌ویژه سرطان‌های نادر را افزایش دهد.

جَو و میدان مغناطیسی زمین از ما در برابر سطوح بالای تشعشعات محافظت می‌کند؛ اما فضانوردان از این سپر حفاظتی برخوردار نیستند.

به گفته ناسا، فضانوردان در فضا در مقایسه با زمین در معرض تشعشعات بیشتری قرار می‌گیرند؛ علاوه بر آن، تشعشعاتی که در معرض آن قرار می‌گیرند احتمالاً خطرات بیشتری را به همراه دارد.

تغییر شناختی در انتظار فضانوردان

به گفته برَد تاکر (Brad Tucker)، اخترفیزیکدان دانشگاه ملی استرالیا، اینکه این فضانوردان پس از بازگشت به زمین دچار اضطراب (در نتیجه تجربه طولانی‌مدت شرایط سخت) و افسردگی باشند، عادی است.

این دو فضانورد ممکن است چیزی به نام «اثر نمای کلی» را نیز تجربه کنند.

دافی گفت: دیدن انحنای زمین و مشاهده آن از بالا باعث می‌شود برخی از فضانوردان احساسی باورنکردنی را تجربه کنند.

«اثر نمای کلی» یک تغییر شناختی است که برخی فضانوردان هنگام مشاهده زمین از فضا آن را تجربه می‌کنند. مشاهده زمین از فضا باعث بروز احساسات غیرمنتظره و شدید و افزایش احساس همدلی و یگانگی با سایر انسان‌ها و زمین به عنوان یک کل می‌شود. این تأثیر می‌تواند باعث تغییراتی در خودپنداره و نظام ارزشی مشاهده‌گر شود و دگرگون‌کننده باشد.

برچسب ها: فضانوردان
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
پاپ جدید با ساعتی متفاوت! پاپ جدید با ساعتی متفاوت!
در این عکس که از پاپ جدید منتشر شده، او یک ساعت برند ونگر مدل ۷۰۹۰۳W با کابینت و بند قرمز مشکی بر دست دارد.
عراقچی و گروسی در چه زمینه‌ای گفت‌و‌گو کردند؟! عراقچی و گروسی در چه زمینه‌ای گفت‌و‌گو کردند؟!
مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در تماس تلفنی با وزیر امور خارجه، در مورد همکاری‌های ایران و آژانس راجع به برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران گفت‌و‌گو کرد
تتلو به لحظه اعدام نزدیک شده است! تتلو به لحظه اعدام نزدیک شده است!
گفتنی است که چندی پیش نیز خواهر امیر تتلو از انتقال این خواننده به سلول انفرادی خبر داده بود که توسط قوه قضائیه تکذیب شد.
زینب سلیمانی به ماجرای ترامپ و خلیج فارس چه پاسخی داد؟ زینب سلیمانی به ماجرای ترامپ و خلیج فارس چه پاسخی داد؟
واکنش زینب سلیمانی به ماجرای ترامپ و نام خلیج فارس
اولین پاپ آمریکایی لئوی چهاردهم کیست؟ اولین پاپ آمریکایی لئوی چهاردهم کیست؟
کاردینال «رابرت فرانسیس پرووست»، اسقف اعظم آمریکایی، را به‌عنوان پاپ لئوی چهاردهم معرفی کرد. این اولین بار است که یک آمریکایی به مقام پاپی می‌رسد. انتخاب او پس از دو روز رای‌گیری محرمانه در کنکلیو (مجمع کاردینال‌ها) کلیسای سیستین، با حضور ۱۳۳ کاردینال، اعلام شد.
اگر جنین سمت چپ رحم مادر باشد جنسیتش چیست؟ اگر جنین سمت چپ رحم مادر باشد جنسیتش چیست؟
جنین سمت چپ دختر است یا پسر؟ همان‌طور که پیش‌تر اشاره کردیم، بر اساس نظریه‌ی رمزی، اگر جنین سمت چپ قرار گرفته باشد، دختر است. البته این نکته را فراموش نکنید که این موضوع صحت علمی ندارد و پذیرفته شده نیست.
قطع سخنان قالیباف در خصوص مذاکرات قطع سخنان قالیباف در خصوص مذاکرات
برخی از رسانه‌ها صحبت‌های امروز رئیس مجلس شورای اسلامی در استان گلستان در باره مذاکرات با آمریکا را تنها به جملاتی کوتاه اکتفا کرده و بخش‌های اصلی را تقطیع کردند
برگزیده
اگر جنین سمت چپ رحم مادر باشد جنسیتش چیست؟ اگر جنین سمت چپ رحم مادر باشد جنسیتش چیست؟
جنین سمت چپ دختر است یا پسر؟ همان‌طور که پیش‌تر اشاره کردیم، بر اساس نظریه‌ی رمزی، اگر جنین سمت چپ قرار گرفته باشد، دختر است. البته این نکته را فراموش نکنید که این موضوع صحت علمی ندارد و پذیرفته شده نیست.
کلاهبرداری از حجاج: حاجیان مراقب باشید کلاهبرداری از حجاج: حاجیان مراقب باشید
تمام اطلاعیه‌های اعزام زائران برای حج و عتبات در سایت رسمی سازمان به آدرس haj.ir و سامانه.‌های my.haj.ir و atabatorg.haj.ir امکان‌پذیر است
هوش مصنوعی آشپزی را هم به دست گرفت هوش مصنوعی آشپزی را هم به دست گرفت
یک پلتفرم هوش مصنوعی می‌تواند در تهیه منوی غذا‌ها و عکاسی از آنها به کاربر کمک کند. این پلتفرم با اطلاعاتی که کاربر حتی عکس از غذای مورد نظر به او کمک می‌کند یک دستور غذا خلق کند.
صفحه خبر بالای تصاویر