کد خبر: ۵۸۷۹۴
تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۰

اژه‌ای: رسیدگی به پرونده فساد چای دبش از افتخارات نظام است

رئیس قوه قضاییه گفت: رسیدگی به پرونده فساد چای دبش، در زمره افتخارات نظام است؛ آن را به اغراض و تعلقات سیاسی و جناحی آلوده نکنیم؛ مقامات دولت قبل از جمله شهید رئیسی و آقای مخبر در این خصوص ورود مجدانه داشتند. البته اینکه افرادی بگویند درخصوص احکام صادره قانع نشدند، شاید درست باشد و ضرورت به تبیین‌گری بیشتر وجود داشته باشد؛ در هر صورت نکته مهم آن است که کاری که نتیجه همکاری قوه قضاییه و دولت سیزدهم است را خراب نکنیم؛ این جفا است.
اژه‌ای: رسیدگی به پرونده فساد چای دبش از افتخارات نظام است

مخاطب ۲۴- حجت‌الاسلام غلامحسین محسنی اژه‌ای امروز (دوشنبه) به برخی حواشی و مسائل مطرح‌شده در باب صدور احکام پرونده چای دبش پرداخت و در این رابطه گفت: رسیدگی به این پرونده، در زمره افتخارات نظام است؛ آن را به اغراض و تعلقات سیاسی و جناحی آلوده نکنیم؛ مقامات دولت قبل از جمله شهید رئیسی و آقای مخبر در این خصوص ورود مجدانه داشتند البته اینکه افرادی بگویند درخصوص احکام صادره قانع نشدند، شاید درست باشد و ضرورت به تبیین‌گری بیشتر وجود داشته باشد؛ در هر صورت نکته مهم آن است که کاری که نتیجه همکاری قوه قضاییه و دولت سیزدهم است را خراب نکنیم؛ این جفاست.

رئیس قوه قضاییه خاطرنشان کرد کرد: باید تاکید کنیم که رسیدگی به این پرونده، واجد اثرات بازدارندگی است و می‌تواند با آسیب‌شناسی صورت گرفته، در آینده از بسیاری از جرایم در حوزه تخصیص ارز پیشگیری کند.

حجت‌الاسلام اژه‌ای ادامه داد: قوه قضاییه در رسیدگی به همه پرونده‌های قضایی از مرحله مفتوح شدن آنها تا صدور حکم و اجرای مجازات و مختومه شدن آنها، فقط به ضوابط قانونی و آیین دادرسی عنایت و توجه دارد البته تاکید داریم که باید در قبال پرونده‌های قضایی و احکام مرتبط با آنها، برای مردم و نخبگان تبیین‌گری کرد.

بیشتر بخوانید

رئیس دستگاه قضا اظهار داشت: در جریان برخی پرونده‌های قضایی، گاهی جناح‌های سیاسی و گاهی دستگاه‌هایی که به نحوی از انحاء به پرونده مزبور مرتبط هستند، اغراض و توقعات و انتظاراتی پیش می‌کشند که هیچ ارتباطی به قوه قضاییه ندارد. طی ۴۶ سال بعد از انقلاب، کثیری از پرونده‌های قضایی بودند که پیرامون آنها حواشی و جار و جنجال به راه انداختند؛ من در همان مجلس بالغ بر ۴۰ مورد از این حواشی و جار و جنجال‌ها را در ذهن دارم و می‌توانم همین جا به تشریح آنها بپردازم.

رئیس عدلیه با ذکر مصادیقی از پرونده‌های قضایی که جناح‌های سیاسی و برخی دستگاه‌ها در قبال آنها جار و جنجال و حواشی به راه انداختند، گفت: در سال ۶۲ پرونده انفجار دفتر نخست‌وزیری مجدد مطرح شد و چه سروصدا‌هایی به راه انداختند و حتی دادستان کل در آن مقطع نیز نامه‌ای را با پیشنهاداتی در خصوص این پرونده، تقدیم محضر امام (ره) کرد. در تمام دولت‌ها نیز از دولت سازندگی تا دولت‌های هفتم و هشتم و دولت‌های بعدی نیز سروصدا‌ها درخصوص برخی پرونده‌های قضایی وجود داشت؛ بنابراین موضوعی که درخصوص پرونده اخیر ایجاد شده، موضوع تازه‌ای نیست.

قاضی‌القضات گفت: گاهی این ادعا مطرح می‌شود که قوه قضاییه در رسیدگی به پرونده مورد نظر غرضی داشته است از اینرو خیلی زود آن را رسیدگی و منتهی به صدور حکم کرده است! حال آنکه این پرونده از اواخر سال ۱۴۰۱ مفتوح شد و در اواخر سال ۱۴۰۳ منتهی به صدور حکم شد؛ حال سؤال من آن است که آیا ۲ سال رسیدگی به این پرونده، به معنای زود رسیدگی کردن است؟ مگر در پرونده «امیرمنصور آریا» که در سال ۸۹ مفتوح شد و متفرعات و جزئیات بسیاری داشت نیز مدت ۲ سال رسیدگی طول نکشید؟

محسنی اژه‌ای اظهار کرد: ادعا می‌شود که برخی محکومان این پرونده صرفاً به سبب سهل‌انگاری و عدم نظارت، حکم محکومیت دریافت کرده‌اند! به هیچ وجه اینگونه نیست؛ مسائل مطرح شده در پرونده به لحاظ حقوقی، متضمّن عنوان مجرمانه هستند و ترک فعل ساده محسوب نمی‌شوند.

رئیس قوه قضاییه گفت: باید توجه داشت که در رسیدگی به این پرونده و صدور حکم در قبال آن، رعایت جنبه‌های احتیاطی شده است؛ به‌گونه‌ای که دو فردی که به عنوان معاونت در جرم اخلال در نظام اقتصادی با حبس‌های دو سال و یک سال مواجه شده‌اند، به سبب خدماتی که در مسئولیت خود داشتند، با تخفیف مواجه شده‌اند؛ باید توجه داشت که حکم اصلی جرم معاونت در اخلال، ۵ سال حبس است.

رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: میزان واردات چای کشور و ارز تخصیص‌یافته بدین منظور، در بین سال‌های ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۰ مشخص و معین است، اما به یکباره در نیمه دوم سال ۱۴۰۰ و سال ۱۴۰۱ در چند نوبت و به یک شرکت ذی‌نفع واحد، بالغ بر یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون یورو فقط برای واردات چای، ارز تخصیص می‌یابد؛ یعنی یک افزایش چشمگیر در ارز تخصیصی به واردات چای! در مقابل همزمان عده‌ای از افراد فعال در حوزه چای نیز التماس می‌کردند که به آنها نیز ارز برای واردات تخصیص یابد و می‌گفتند ارزی به ما تعلق نمی‌گیرد.

رئیس عدلیه گفت: آیا اینها سهل‌انگاری و عدم نظارت است؟! کار به جایی رسید که صدای خودِ بانک مرکزی درآمد. موارد مختلفی وجود دارد که، چون اطلاع‌رسانی در قبال آنها صورت نگرفته و در مواردی مصلحت اقتضاء کرده که اطلاع‌رسانی نشود، عده‌ای از آن بی‌خبرند فلذا به تفسیر ناصواب می‌پردازند.

قاضی‌القضات تصریح کرد: متهم اصلی ارز تخصیصی را دریافت می‌کرد، اما چایی وارد کشور نمی‌شد؛ آنگاه آقایان نمی‌رفتند بررسی و نظارت کنند که چرا چایی وارد کشور نشده است. نکته قابل تأمل آنکه وقتی واردکنندگان چای نامه‌ای را به آقای مخبر معاون اول رئیس‌جمهور وقت نوشتند و وی موضوع را پیگیری کرد، آقایان توجیه‌شان این بود که می‌خواهیم چای را ذخیره کنیم! آیا این مقدار ذخیره چای در شرایط ارزی خاص کشور و نیاز به تخصیص ارز به واردات کالا‌های اساسی واقعاً ضروری بود؟

محسنی اژه‌ای اظهار داشت: ما مصوبه داشتیم که وزیر مربوطه به فرآیند تخصیص ارز و واردات کالا نظارت کامل داشته باشد چرا که در تخصیص ارز محدودیت وجود داشت و کالا‌های اساسی دیگری باید ذخیره می‌شد، اما برای ذخیره آن کالاها، ارز تخصیص نیافت.

رئیس قوه قضاییه گفت: مبلغ حدود ۳ میلیارد و ۳۵۰ یورو ارز تخصیصی برای واردات در پرونده مزبور که البته فقط در بخش کوچکی از آن کالایی هم وارد شده، عدد کمی نیست؛ به این موضوع دقت کنیم.

قاضی‌القضات تاکید کرد: رسیدگی به این پرونده، در زمره افتخارات نظام است؛ آن را به اغراض و تعلقات سیاسی و جناحی آلوده نکنیم.

برچسب ها: محسنی اژه ای
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا ظهر امروز در مسقط آغاز خواهد شد مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا ظهر امروز در مسقط آغاز خواهد شد
سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، اعلام کرده است که زمان و مکان مذاکرات از سوی کشور میزبان، عمان، تعیین می‌شود و ایران با برگزاری آن در روز یکشنبه موافقت کرده است.
کریستیانو رونالدو برای تمدید با النصر دچار تردید است یا وسواس؟ کریستیانو رونالدو برای تمدید با النصر دچار تردید است یا وسواس؟
کریستیانو رونالدو برای امضای قرارداد جدید با باشگاه النصر دچار تردید شده است.
اخبار فوتبال یک طرف اخبار مرتبط با بیرانوند هم یک طرف! اخبار فوتبال یک طرف اخبار مرتبط با بیرانوند هم یک طرف!
شایعات عجیبی درباره علیرضا بیرانوند به گوش می‌رسد
مذاکرات تله آمریکایی است؟ مذاکرات تله آمریکایی است؟
یک مقام ایرانی: آمریکا احتمالا مذاکرات اتمی را به‌عنوان تله برای تشدید تنش طراحی کرده و این که آمریکا صادقانه مذاکره نمی‌کند.
قمه کشان خاک سفید در تور پلیس قمه کشان خاک سفید در تور پلیس
با تلاش ماموران پلیس اطلاعات تهران عوامل قدرت‌نمایی، درگیری، نزاع و قمه‌کشی در منطقه خاک سفید تهران شناسایی و دستگیر شدند.
مهدی طارمی گزینه اصلی اینزاگی برای خط حمله اینتر! مهدی طارمی گزینه اصلی اینزاگی برای خط حمله اینتر!
مهدی طارمی، ستاره ایرانی باشگاه اینتر، قرار است از ابتدا در ترکیب تیمش مقابل تورینو به میدان برود. این خبری است که رسانه‌های مختلف ایتالیایی به آن پرداخته و از این نوشته‌اند که او گزینه اصلی سیمونه اینزاگی برای خط حمله اینتر در هفته سی‌وششم است.
شریعتمداری کیهان هم برای ادامه مذاکرات شرط گذاشت! شریعتمداری کیهان هم برای ادامه مذاکرات شرط گذاشت!
حسین شریعتمداری، مدیرمسئول کیهان، در یادداشتی با عنوان «ادامه مذاکرات فقط بعد از پوزش ترامپ» برای ادامه گفت‌و‌گو‌ها بین تهران و واشنگتن شرط گذاشته، این شرط عذرخواهی رئیس‌جمهور آمریکا است.
برگزیده
واریز مرحله سوم طرح کالابرگ الکترونیکی از امروز آغاز می‌شود واریز مرحله سوم طرح کالابرگ الکترونیکی از امروز آغاز می‌شود
مرحله سوم طرح کالابرگ الکترونیکی از امروز یکشنبه ۲۱ اردیبهشت آغاز می‌شود.
بادبزن و آفتابه آخرین ابزار خروج از بحران انرژی! بادبزن و آفتابه آخرین ابزار خروج از بحران انرژی!
افزایش قطعی‌های برق در اردیبهشت، زنگ خطر تشدید بحران برق و خاموشی‌ها را به صدا درآورد. در همین زمینه، مهدی مسائلی، دبیر سندیکای صنعت برق گفت: «باید قبول کرد که امسال تابستان سختی پیش‌روست و مردم باید خود را برای این شرایط آماده کنند و تمهیدات لازم را بیندیشند. من توصیه می‌کنم برای این شرایط، بادبزن و آفتابه تهیه کنند!».
محتوای غیراخلاقی روی بیلبوردها
اخیرا عکسی از یک بیلبور تبلیغاتی در سطح شهر تهران درمیان کاربران فضای مجازی بازنشر داده شده که نقد‌های زیادی را در پی داشت. بیلبورد‌ها با استفاده از کلمات غیراخلاقی و بولد کردن آن، از شباهت آن به کلمات متعارف دیگر یا نحوه قرار گرفتن در جمله استفاده می‌کنند تا نظر مخاطب را جلب کنند.
صفحه خبر بالای تصاویر