کد خبر: ۵۸۲۹۵
تاریخ انتشار: ۰۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۰

مجلس موافق تدریس ادبیات زبان‌های محلی در مدارس نیست!

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با کلیات گزارش کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس درباره، طرح تدریس ادبیات زبان‌های قومی و محلی در مدارس کشور مخالفت و اعلام کردند، چون «در کشور ما به‌خصوص در مرز‌های کشور، قومیت‌های مختلفی زندگی می‌کنند و به‌دلیل فعالیت ضد ایرانی برخی از آنها، اجرای این طرح سبب خواهد شد وحدت و انسجام کشور دچار مخاطره شود.»
مجلس موافق تدریس ادبیات زبان‌های محلی در مدارس نیست!

مخاطب۲۴- در نشست امروز چهارشنبه (۸ اسفندماه) صحن علنی مجلس شورای اسلامی، گزارش کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی درباره، طرح تدریس ادبیات زبان‌های قومی و محلی در مدارس کشور در دستور کار صحن مجلس قرار گرفت و نمایندگان با ۱۰۴ رای موافق، ۱۳۰ رای مخالف، ۵ رای ممتنع از ۲۴۶ نماینده حاضر با کلیات آن مخالفت کردند.

پیش از رای گیری، احسان عظیمی راد درباره این طرح توضیح داد: طبق اصل ۱۵ قانون اساسی، زبان رسمی کشور زبان فارسی است و طبق همین اصل تدریس زبان‌های قومی و محلی در مدارس کشور آزاد است.

بیشتر بخوانید

سخنگوی کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی افزود: در هدف پنجم سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، بسط عدالت و برخورداری از تعلیم و تربیت در تمام مدارس کشور تاکید شده است. از طرفی در کشور زبان‌های قومی و محلی بسیاری وجود دارد که باید برای بسط عدالت آموزشی برای این زبان‌ها اقدام کرد.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس با اشاره به سند تحول بنیادین که گفته شده حداقل ۱۰ و حداکثر ۲۰ درصد از توان آموزشی کشور به تدریس زبان‌های قومی و محلی اختصاص داده شود، تصریح کرد: همچنین هدف این طرح حفظ فرهنگ روستایی و عشایری و قومی و محلی در ایران است.

وی با بیان اینکه این طرح سبب هویت بخشیدن به زبان‌های قومی و محلی خواهد شد، گفت: برای این طرح ۲ ساعت آموزش اختیاری و کار کارشناسی در نظر گرفته شده است.

عظیمی راد با بیان اینکه در این طرح آموزش معلمان مورد توجه قراردارد، خاطرنشان کرد: آموزش لازم به معلمان طبق این طرح در دانشگاه فرهنگیان و ضمن خدمت فرهنگیان انجام خواهد شد.

سیدکاظم دلخوش اباتری معاون امور تقنینی معاونت پارلمانی رئیس جمهوری به عنوان نماینده دولت در مخالفت با این طرح گفت: استناد کردن این طرح به اصل ۱۵ قانون اساسی که در کمیسیون آموزش مطرح شده است، اشکالاتی دارد و باید کمیسیون آموزش این اشکالات را رفع کند. همچنین این طرح مغایر اصل ۷۵ قانون اساسی است. چرا که برای عملی شدن این طرح باید معلمان مجرب برای آموزش قومی و محلی جذب شوند.

وی افزود: بر اساس ماده (۲) این طرح، مشخص نیست دوره متوسطه مورد اشاره شده، منظور دوره اول یا دوم متوسطه است. همچنین شورای عالی انقلاب فرهنگی که نهادی مورد تاکید رهبرمعظم انقلاب است، با این طرح مخالف است.

دلخوش خاطرنشان کرد: در برخی از مناطق کشور چند گویش و زبان محلی وجود دارد و اگر به این موضوع توجه نشود، سبب ایجاد اختلافاتی در کشور خواهد شد و در نهایت اینکه این طرح با نظام اداری کشور مغایر است.

علیرضا منادی سفیدان در موافقت با این طرح اظهار داشت: در سند تحول بنیادین به معرفی حرفه‌ها، کتب، فرهنگ اقوام حداکثر تا ۲۰ درصد در مدارس کشور تاکید شده است.

رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی افزود: در قوانین مصوب در شورای عالی انقلاب فرهنگی به این موضوع تاکید شده که زبان‌های قومی و محلی در مدارس مورد توجه قرار داده شود.

نماینده مردم تبریز در مجلس تاکید کرد: در کشور ما رنگین کمانی از قومیت‌ها و زبان‌های محلی وجود دارد و برخی از معاندان، زبان‌های قومی و محلی را به خود ربط می‌دهند که اشتباه است. در حالی که تنوع این زبان‌ها برای کشور فرصت است. همچنین در کشور ما هر قومی پرچم امام حسین (ع) را با زبان قومی و محلی خود بالا برده است.

محمدمهدی شهریاری در مخالفت با این طرح گفت: در بسیاری از کشور‌های دنیا، آموزش زبان‌های قومی و محلی وجود دارد، البته از اقوام کمی برخوردار هستند. اما در کشور ما به خصوص در مرز‌های کشور، قومیت‌های مختلفی زندگی می‌کنند و به دلیل فعالیت ضد ایرانی برخی از آنها، اجرای این طرح سبب خواهد شد وحدت و انسجام کشور دچار مخاطره شود.

نماینده مردم بجنورد در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: زیرساخت آموزش و پرورش برای تربیت معلمان برای آموزش زبان‌های قومی و محلی مناسب نیست و از آنجا که در سیستم حکمرانی کشور رضایتمندی وجود ندارد، نباید این طرح در دستور کار قرار بگیرد.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
پیام جدید علیرضا بیرانوند به هواداران پیام جدید علیرضا بیرانوند به هواداران
دروازه‌بان تیم فوتبال تراکتور تبریر با انتشار پیامی در فضای مجازی، هواداران این تیم را به ورزشگاه فراخواند.
اسلامی: آژانس بی‌طرفی خود را حفظ کند اسلامی: آژانس بی‌طرفی خود را حفظ کند
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: انتظار همیشگی ما این است که آژانس بی‌طرفی خود را حفظ کند، گزارش‌های آن حرفه‌ای و فنی باشد و از به‌کارگیری عباراتی که می‌تواند مورد سوءاستفاده بدخواهان ایران قرار گیرد، پرهیز شود.
کتیبه سه زبانه خشایارشا در وان ترکیه کتیبه سه زبانه خشایارشا در وان ترکیه
شهر وان در شرق کشور ترکیه یکی از شهر‌های باستانی است که طی قرون مختلف و به واسطه محل ژئوپولیتیکش از اهمیت فراوانی برخوردار بوده است. مردم این شهر به زبان کردی تکلم می‌کنند و جمعیتی بالغ بر ششصد هزار نفر را در خود جای داده است. شهر وان در گذشته محل زندگی ارمنیان بوده است. قدمت این شهر به یونان باستان باز می‌گردد و معروفیت آن به دریاچه زیبای آن به عنوان بزرگ‌ترین دریاچه ترکیه است که به خاطر املاح آن اغلب به رنگ سبز سیر دیده می‌شود.
گرد و خاک به تهران می‌رسد گرد و خاک به تهران می‌رسد
اداره کل هواشناسی استان تهران از وقوع گرد و خاک طی امروز و فردا (۲۸ و ۲۹ فروردین‌ماه) خبر داد و در همین خصوص اعلام کرد که درصورت استقرار گردو خاک طی فردا، تداوم کاهش کیفیت هوا تا شنبه (۳۰ فروردین‌ماه) دور از انتظار نیست.
تعریف «زن» در قانون جدید بریتانیا بیولوژیکی خواهد بود تعریف «زن» در قانون جدید بریتانیا بیولوژیکی خواهد بود
طبق حکم جدید دیوان عالی بریتانیا، از این پس تعریف «زن»، بیولوژیکی خواهد بود.
باغ سنگی؛ میوه‌هایی از جنس سنگ باغ سنگی؛ میوه‌هایی از جنس سنگ
«باغ سنگی» سیرجان، واقع در دهستان بلورد و در ۳۰ کیلومتری شهر سیرجان استان کرمان، یکی از جاذبه‌های منحصربه‌فرد ایران است. این باغ، با وسعتی حدود ۱۰۰۰ متر مربع و ۱۸۰ درخت، ویژگی خاصی دارد؛ میوه‌های سنگی که به شاخه‌های درختان آویزان شده‌اند. «باغ سنگی» حاصل تلاش‌های «درویش خان اسفندیارپور» است.
فرزندی که بعد از ۵ سال فهمیدم برای من نیست! فرزندی که بعد از ۵ سال فهمیدم برای من نیست!
مردی ۵ سال بعد از طلاق متوجه شد فرزندش متعلق به خودش نیست.
برگزیده
اسلامی: آژانس بی‌طرفی خود را حفظ کند اسلامی: آژانس بی‌طرفی خود را حفظ کند
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: انتظار همیشگی ما این است که آژانس بی‌طرفی خود را حفظ کند، گزارش‌های آن حرفه‌ای و فنی باشد و از به‌کارگیری عباراتی که می‌تواند مورد سوءاستفاده بدخواهان ایران قرار گیرد، پرهیز شود.
تعریف «زن» در قانون جدید بریتانیا بیولوژیکی خواهد بود تعریف «زن» در قانون جدید بریتانیا بیولوژیکی خواهد بود
طبق حکم جدید دیوان عالی بریتانیا، از این پس تعریف «زن»، بیولوژیکی خواهد بود.
گروسی: تهدید هدف قرار دادن تاسیسات هسته‌ای، غیرقابل قبول است گروسی: تهدید هدف قرار دادن تاسیسات هسته‌ای، غیرقابل قبول است
تهدید هدف قرار دادن تاسیسات هسته‌ای، غیرقابل قبول است
صفحه خبر بالای تصاویر