کد خبر: ۵۴۲۴۹
تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۳

تصویب کلیات آموزش زبان محلی در مدارس

تصویب شدن دوباره کلیات طرح آموزش زبان‌های محلی در کمیسیون آموزش مجلس فعلی-دوره دوازدهم- موجب شد تا بار دیگر تلاش‌های بی‌ثمر ۲ دهه اخیر زنده شود
تصویب کلیات آموزش زبان محلی در مدارس

مخاطب۲۴- آموزش زبان مادری، همواره بر روی میز نهاد‌های آموزشی به ویژه وزیران آموزش‌وپرورش و اهالی مجلس قرار دارد و آنها را با این پرسش روبه‌رو کرده است که بالاخره آیا باید زبان مادری اقوام و قبایل مختلف در مدارس آموزش داده شود یا خیر؟ نگرانی از فراموش شدن زبان‌های محلی در هر گوشه ایران موجب شده است، علاقمندان به حفظ زبان‌های محلی و قومی در هر دوره‌ای خواهان تشکیل ساز و کار رسمی در این حوزه باشند.

با طرح جدید مجلس قرار است یکی از ۴۸ زبان و گویش محلی در پایه هفتم و یازدهم آموزش داده شود.

«آموزش زبان مادری در مدارس» یکی از خواسته‌های اقوام ایرانی برای

بیشتر بخوانید
حفظ و آشنایی با مشاهیر علمی و ادبی اقوام مختلف است. نزدیک به ۲ دهه می‌شود که این خواسته پشت سد قانون‌گزاران مانده است، اما شواهد امر نشان می‌دهد که اعضای فعلی کمیسیون آموزش و تحقیقات کمر همت برای نهایی شدن این بحث قدیمی بسته‌اند.

آموزش زبان مادری، همواره بر روی میز نهاد‌های آموزشی به ویژه وزیران آموزش‌وپرورش و اهالی مجلس قرار دارد و آنها را با این پرسش روبه‌رو کرده است که بالاخره آیا باید زبان مادری اقوام و قبایل مختلف در مدارس آموزش داده شود یا خیر؟

هم‌نشینی اصل ۱۵ قانون اساسی با زبان مادری

نگرانی از فراموش شدن زبان‌های محلی در هر گوشه ایران موجب شده است، علاقمندان به حفظ زبان‌های محلی و قومی در هر دوره‌ای خواهان تشکیل ساز و کار رسمی در این حوزه باشند.

اصل پانزدهم قانون اساسی به عنوان ارجاع قانونی چنین خواسته‌ای شناخته می‌شود و براساس این اصل «زبان و خط رسمی و مشترک مردم ایران، فارسی است. اسناد و مکاتبات و متون رسمی و کتب درسی باید با این زبان و خط باشد. ولی استفاده از زبان‌های محلی و قومی درمطبوعات و رسانه‌های گروهی و تدریس ادبیات آنها در مدارس، در کنار زبان فارسی آزاد است.»

۵ خیز بی‌نتیجه برای زبان مادری

نمایندگان مردم در مجلس، نقش مهمی را در پیگیری و زنده نگه‌داشتن این مطالبه بازی می‌کنند و نیم نگاهی به خیز‌های اهالی خانه ملت برای به مقصد رسیدن «آموزش زبان مادری در مدارس» نشان می‌دهد که با وجود ۵خیز بلند مجلس برای قانون‌گذاری، هنوز این تلاش‌ها به نتیجه‌ای ختم نشده است، اما باید امید داشت که آخرین قدم به نتیجه ختم شود.

تصویب شدن دوباره کلیات طرح آموزش زبان‌های محلی در کمیسیون آموزش مجلس فعلی-دوره دوازدهم- موجب شد تا بار دیگر تلاش‌های بی‌ثمر ۲ دهه اخیر زنده شود.

۱۳۸۰: برای اولین بار طرح آموزش زبان‌های محلی در مجلس ششم مطرح شد، اما به مرحله تصویب نرسید.

۱۳۹۰: طرحی در مجلس نهم برای آموزش زبان‌های محلی و قومی به تصویب رسید، اما به دلیل‌عدم اجرای آن، نتایج ملموسی نداشت.

۱۳۹۶: مجدداً طرحی برای آموزش زبان‌های محلی در مجلس دهم مطرح شد که اعلام شد به بررسی‌های بیشتری نیاز دارد و دیگر پی‌گیری نشد.

۱۴۰۰: طرح آموزش زبان‌های محلی مجدداً در مجلس یازدهم مطرح شد و تعدادی از نمایندگان آن را امضا کردند.

۱۴۰۱: این طرح دوباره مورد بررسی قرار گرفت و نمایندگان بیشتری به حمایت از آن پرداختند، اما به نتیجه نرسید

برچسب ها: زبان مادری
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
حرکت عجیب زنان طرفدار مهدی طارمی! حرکت عجیب زنان طرفدار مهدی طارمی!
زنان غربی طرفدار مهدی طارمی ستاره ایرانی باشگاه اینترمیلان، برای شبیه شدن دندان‌هایشان به مهدی دست به حرکت جالبی زدند.
تعطیلی کاروانسرا به علت برپایی کنسرت فرضی تعطیلی کاروانسرا به علت برپایی کنسرت فرضی
وزیر میراث فرهنگی و گردشگری درباره اجرای موسیقی به خوانندگی یک زن در کاروانسرای دیرگچین گفت: مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری و مدیر صندوق احیای بنا‌های تاریخی استان قم را به علت سهل انگاری برکنار کردیم. کاروانسرای دیرگچین پلمب و مدیر کاروانسرا به علت تخلف از ضوابط بهره برداری به دادگاه استان قم معرفی شد.
بازگشت هیولای منقرض‌شده به طبیعت بازگشت هیولای منقرض‌شده به طبیعت
سلول‌های بنیادی فیل‌ها تولد دوباره ماموت‌ها را در دست دارند. پس از ویرایش برای داشتن ویژگی‌های ژنتیکی ماموت مانند، سلول‌های فیل می‌توانند برای ساخت تخمک و اسپرم و جنینی که می‌تواند در نوعی رحم مصنوعی کاشته شود، استفاده شود. اما این کار به سال‌ها کار نیاز دارد.
حال و هوای کریسمس در تهران حال و هوای کریسمس در تهران
هموطنان ارمنی کشورمان در آستانه آغاز سال نو میلادی با خرید تزیینات کریسمس وآماده سازی کلیسا‌ها به استقبال سال ۲۰۲۵ می‌روند.
عباس قادری به دیدار علی دایی رفت عباس قادری به دیدار علی دایی رفت
تصویر جالبی از شهریار فوتبال ایران در فضای مجازی منتشر شده است.
پیشنهاد رضا رشیدپور برای تغییر نام میدان تجریش پیشنهاد رضا رشیدپور برای تغییر نام میدان تجریش
در دویست و نودمین جلسه علنی شورای شهر تهران، تغییر نام خیابان بیستون حدفاصل خیابان فتحی شقاقی و میدان جهاد به نام شهید یحیی سنوار به تصویب رسید. این تصمیم در راستای گرامیداشت یاد و نام شهیدان بزرگوار و همرزمانشان اتخاذ شد.
ویدیوی جنجالی رقص گروهی در مدرسه ویدیوی جنجالی رقص گروهی در مدرسه
طی روزهای اخیر ویدیویی در شبکه های اجتماعی منتشر شد که تعبیر «آموزش رقص در مدرسه» برای آن به کار رفته بود و نشان می‌داد در جشنی که در حیاط یکی از مدارس بابل برگزار شده، دانش آموزان پسر می‌رقصند؛ اتفاقی که در فضای مدارس چندان غیرمرسوم نیست. حالا آموزش و پرورش بابل با صدور اطلاعیه‌ای با تعبیر «برگزاری جشن نامتعارف» در یکی از مدارس دولتی این شهرستان اعلام کرد با عاملان این قانون‌شکنی برخورد می کنیم. ویدیوی مورد نظر را با این توضیح می‌بینید که با توجه به سن این بچه‌ها، تصویرشان محو شده است.
برگزیده
چرا سکو‌های مجازی خارجی فیلتر شدند؟ چرا سکو‌های مجازی خارجی فیلتر شدند؟
نماینده مردم کرمانشاه گفت: «مشکل ما با سکو‌های مجازی خارجی بر سر این موضوع بوده است که آنان حاضر نمی‌شوند سرور‌های خود را در ایران قرار دهند و دسترسی به اطلاعات کاربران ایرانی وجود ندارد. [ما]نیاز داریم تا اطلاعات کاربران در دسترس نهاد‌های مربوطه کشور قرار بگیرد تا در صورت بروز مشکل امنیتی برای کشور، ارگان و یا افراد امکان برخورد موثر با مجرمین وجود داشته باشد.»
پزشکیان باز هم به یاد همسرش گریست پزشکیان باز هم به یاد همسرش گریست
رئیس‌جمهور، مسعود پزشکیان، در اجلاس خانواده با دیدن عکس همسر فقیدش بغض کرد و نتوانست به سخنرانی خود ادامه دهد.
وزیر ارتباطات: رفع فیلترینگ در دستورکار دولت قرار دارد وزیر ارتباطات: رفع فیلترینگ در دستورکار دولت قرار دارد
سیدستار هاشمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران درباره آخرین اقدامات برای رفع فیلترینگ اظهار داشت: پیگیری‌ها ادامه دارد و رفع فیلترینگ به جد در دستور کار دولت است.
صفحه خبر بالای تصاویر