کد خبر: ۵۸۲۹۵
تاریخ انتشار: ۰۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۰

مجلس موافق تدریس ادبیات زبان‌های محلی در مدارس نیست!

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با کلیات گزارش کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس درباره، طرح تدریس ادبیات زبان‌های قومی و محلی در مدارس کشور مخالفت و اعلام کردند، چون «در کشور ما به‌خصوص در مرز‌های کشور، قومیت‌های مختلفی زندگی می‌کنند و به‌دلیل فعالیت ضد ایرانی برخی از آنها، اجرای این طرح سبب خواهد شد وحدت و انسجام کشور دچار مخاطره شود.»
مجلس موافق تدریس ادبیات زبان‌های محلی در مدارس نیست!

مخاطب۲۴- در نشست امروز چهارشنبه (۸ اسفندماه) صحن علنی مجلس شورای اسلامی، گزارش کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی درباره، طرح تدریس ادبیات زبان‌های قومی و محلی در مدارس کشور در دستور کار صحن مجلس قرار گرفت و نمایندگان با ۱۰۴ رای موافق، ۱۳۰ رای مخالف، ۵ رای ممتنع از ۲۴۶ نماینده حاضر با کلیات آن مخالفت کردند.

پیش از رای گیری، احسان عظیمی راد درباره این طرح توضیح داد: طبق اصل ۱۵ قانون اساسی، زبان رسمی کشور زبان فارسی است و طبق همین اصل تدریس زبان‌های قومی و محلی در مدارس کشور آزاد است.

بیشتر بخوانید

سخنگوی کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی افزود: در هدف پنجم سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، بسط عدالت و برخورداری از تعلیم و تربیت در تمام مدارس کشور تاکید شده است. از طرفی در کشور زبان‌های قومی و محلی بسیاری وجود دارد که باید برای بسط عدالت آموزشی برای این زبان‌ها اقدام کرد.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس با اشاره به سند تحول بنیادین که گفته شده حداقل ۱۰ و حداکثر ۲۰ درصد از توان آموزشی کشور به تدریس زبان‌های قومی و محلی اختصاص داده شود، تصریح کرد: همچنین هدف این طرح حفظ فرهنگ روستایی و عشایری و قومی و محلی در ایران است.

وی با بیان اینکه این طرح سبب هویت بخشیدن به زبان‌های قومی و محلی خواهد شد، گفت: برای این طرح ۲ ساعت آموزش اختیاری و کار کارشناسی در نظر گرفته شده است.

عظیمی راد با بیان اینکه در این طرح آموزش معلمان مورد توجه قراردارد، خاطرنشان کرد: آموزش لازم به معلمان طبق این طرح در دانشگاه فرهنگیان و ضمن خدمت فرهنگیان انجام خواهد شد.

سیدکاظم دلخوش اباتری معاون امور تقنینی معاونت پارلمانی رئیس جمهوری به عنوان نماینده دولت در مخالفت با این طرح گفت: استناد کردن این طرح به اصل ۱۵ قانون اساسی که در کمیسیون آموزش مطرح شده است، اشکالاتی دارد و باید کمیسیون آموزش این اشکالات را رفع کند. همچنین این طرح مغایر اصل ۷۵ قانون اساسی است. چرا که برای عملی شدن این طرح باید معلمان مجرب برای آموزش قومی و محلی جذب شوند.

وی افزود: بر اساس ماده (۲) این طرح، مشخص نیست دوره متوسطه مورد اشاره شده، منظور دوره اول یا دوم متوسطه است. همچنین شورای عالی انقلاب فرهنگی که نهادی مورد تاکید رهبرمعظم انقلاب است، با این طرح مخالف است.

دلخوش خاطرنشان کرد: در برخی از مناطق کشور چند گویش و زبان محلی وجود دارد و اگر به این موضوع توجه نشود، سبب ایجاد اختلافاتی در کشور خواهد شد و در نهایت اینکه این طرح با نظام اداری کشور مغایر است.

علیرضا منادی سفیدان در موافقت با این طرح اظهار داشت: در سند تحول بنیادین به معرفی حرفه‌ها، کتب، فرهنگ اقوام حداکثر تا ۲۰ درصد در مدارس کشور تاکید شده است.

رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی افزود: در قوانین مصوب در شورای عالی انقلاب فرهنگی به این موضوع تاکید شده که زبان‌های قومی و محلی در مدارس مورد توجه قرار داده شود.

نماینده مردم تبریز در مجلس تاکید کرد: در کشور ما رنگین کمانی از قومیت‌ها و زبان‌های محلی وجود دارد و برخی از معاندان، زبان‌های قومی و محلی را به خود ربط می‌دهند که اشتباه است. در حالی که تنوع این زبان‌ها برای کشور فرصت است. همچنین در کشور ما هر قومی پرچم امام حسین (ع) را با زبان قومی و محلی خود بالا برده است.

محمدمهدی شهریاری در مخالفت با این طرح گفت: در بسیاری از کشور‌های دنیا، آموزش زبان‌های قومی و محلی وجود دارد، البته از اقوام کمی برخوردار هستند. اما در کشور ما به خصوص در مرز‌های کشور، قومیت‌های مختلفی زندگی می‌کنند و به دلیل فعالیت ضد ایرانی برخی از آنها، اجرای این طرح سبب خواهد شد وحدت و انسجام کشور دچار مخاطره شود.

نماینده مردم بجنورد در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: زیرساخت آموزش و پرورش برای تربیت معلمان برای آموزش زبان‌های قومی و محلی مناسب نیست و از آنجا که در سیستم حکمرانی کشور رضایتمندی وجود ندارد، نباید این طرح در دستور کار قرار بگیرد.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
جزئیات دور دوم گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکا در ایتالیا جزئیات دور دوم گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکا در ایتالیا
وزیر امور خارجه برای شرکت در دومین دور گفت‌و‌گو‌های غیر مستقیم ایران و آمریکا به رم سفر کرده است.
ممنوعیت استفاده از زبان روسی در فوتبال اوکراین ممنوعیت استفاده از زبان روسی در فوتبال اوکراین
بحث ممنوعیت استفاده از زبان روسی در فوتبال اوکراین بالا گرفت.
حجم حملات سایبری به کشور ۸ برابر شده است! حجم حملات سایبری به کشور ۸ برابر شده است!
دبیر شورای عالی فضای مجازی با اشاره به افزایش چشمگیر حملات سایبری به ایران، اعلام کرد: بر اساس آمارها، این حملات در مقایسه با سال‌های پیشین به ۷ تا ۸ برابر افزایش یافته و ایران را در زمره یکی از پرهدف‌ترین کشور‌ها در حوزه تهدیدات سایبری قرار داده است.
ماهواره ناهید ۲ تا ۲ ماه آینده پرتاب می‌شود ماهواره ناهید ۲ تا ۲ ماه آینده پرتاب می‌شود
ماهواره ناهید ۲گام دوم تلاش ایران برای ساخت ماهواره‌های مخابراتی است. این ماهواره اکنون آماده پرتاب است و طی یکی دو ماه آینده پرتاب خواهد شد.
روایت جدید از تنبیه بدنی ۱۳ دانش‌آموز در سنندج روایت جدید از تنبیه بدنی ۱۳ دانش‌آموز در سنندج
وقایع تلخ اخیر در مدرسه‌ای در شهرری و سنندج نه مواردی استثنایی، بلکه زنگ خطری جدی در خصوص وضعیت بحرانی ساختار آموزش عمومی در کشور هستند. آنچه امروز شاهد آن هستیم، حاصل سال‌ها نبود ارزیابی علمی، تخصصی و به ویژه روانشناختی معلمان در فرآیند جذب و استخدام است.
فرزندی که بعد از ۵ سال فهمیدم برای من نیست! فرزندی که بعد از ۵ سال فهمیدم برای من نیست!
مردی ۵ سال بعد از طلاق متوجه شد فرزندش متعلق به خودش نیست.
عراقچی وارد رم شد عراقچی وارد رم شد
وزیر خارجه ایران به‌منظور شرکت در دور دوم گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکا وارد رم شد.
برگزیده
جزئیات دور دوم گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکا در ایتالیا جزئیات دور دوم گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکا در ایتالیا
وزیر امور خارجه برای شرکت در دومین دور گفت‌و‌گو‌های غیر مستقیم ایران و آمریکا به رم سفر کرده است.
سخنگوی دولت: معتقدیم نباید امور کشور به مذاکرات گره بخورد سخنگوی دولت: معتقدیم نباید امور کشور به مذاکرات گره بخورد
فاطمه مهاجرانی اظهار داشت: دولت چهاردهم با تأکید بر خط مشی استقلال‌طلبانه و اتکا به توان داخلی، بار دیگر بر این اصل پافشاری دارد که امور کشور نباید به مذاکرات خارجی گره زده شود.
عراقچی وارد رم شد عراقچی وارد رم شد
وزیر خارجه ایران به‌منظور شرکت در دور دوم گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکا وارد رم شد.
صفحه خبر بالای تصاویر