کد خبر: ۵۶۷۱۸
تاریخ انتشار: ۰۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۰:۲۰

۶ سرطان اصلی شایع در ایران را بشناسید

براساس اعلام مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت، سه سرطان شایع در جمعیت زنان کشور سرطان پستان، تیروئید و روده بزرگ و در جمعیت مردان کشور پروستات، پوست و معده هستند
۶ سرطان اصلی شایع در ایران را بشناسید

مخاطب۲۴- سرطان بیماری است که از تکثیر غیرطبیعی سلول‌های بدن شروع می‌شود. بدن انسان از میلیون‌ها سلولی ساخته شده است که با یکدیگر گروه‌بندی شده تا بافت‌ها و اندام‌های مختلف را بسازند.

بیشتر بخوانید


گاهی اوقات این دستورات در یک سلول مبهم و مغشوش بوده و سلول رفتار غیرطبیعی دارد و پس از مدتی گروهی از سلول‌های غیرطبیعی می‌توانند در خون یا سیستم ایمنی گردش کرده یا تبدیل به توده یا تومور بدخیم یا سرطان شوند.



در واقع سلول‌های بدن در طی یک‌روند تنظیم یافته از بین می‌روند و سلول‌های جدید جای آنها را می‌گیرند گاهی اوقات این روند طبیعی از تنظیم خارج شده و سلول‌های فرسوده از بین نمی‌روند و تشکیل توده‌ای را می‌کنند که می‌توانند تبدیل به تومور بدخیم یا سرطان شوند.



سرطان‌های مختلف بر اساس اندامی که سرطان از آنجا شروع شده است نام‌گذاری می‌شوند.

 

کورش اعتماد، مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت بیان کرد: سرطان یکی از چالش‌های جدی سلامت در ایران و جهان محسوب می‌شود که با روند روبه‌افزایش خود نگرانی‌های زیادی را، خصوصاً برای نظام سلامت، ایجاد کرده است.



افزایش امید زندگی، تغییر سبک زندگی و آلودگی‌های محیطی از جمله دلایل شیوع این بیماری هستند. بر اساس آخرین آمار ثبت شده در کشور تعداد موارد جدید سرطان‌ها ۱۴۱۶۴۱ مورد بوده که ۴۹ درصد از آنها در زنان و ۵۱ درصد در مردان رخ‌داده است.



سه سرطان شایع در جمعیت زنان کشور سرطان پستان، تیروئید و روده بزرگ و در جمعیت مردان کشور پروستات، پوست (غیرملانوما) و معده هستند.



طبق آخرین گزارش‌های رسمی دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر معاونت بهداشت، حدود ۱۷۳ مورد ابتلای جدید به این بیماری در هر ۱۰۰.۰۰۰ نفر در طی سال در کشور شناسایی می‌شود.



آمار جهان و ایران نشان می‌دهد که در سال‌های اخیر میزان بروز سرطان‌ها در حال افزایش است و در صورت عدم اتخاذ سیاست‌های پیشگیرانه و سبک زندگی سالم، تا ۱۵ سال آینده این ارقام دوبرابر خواهند شد.



دلایل متعددی در افزایش نرخ سرطان در جهان و ایران نقش دارند. یکی از مهم‌ترین عوامل افزایش سن جمعیت است. اغلب کشور‌ها در دنیا از جمله ایران به سمت یک جامعه سالمند در حرکت‌اند و با افزایش سن، خطر ابتلا به سرطان افزایش می‌یابد.



عامل بسیار مهم دیگر سبک زندگی ناسالم است؛ مصرف دخانیات، تغذیه نامناسب از جمله استفاده از غذا‌های فرآوری‌شده و فست‌فودها، کاهش فعالیت بدنی و افزایش استرس از عوامل مهم افزایش خطر ابتلا به سرطان‌ها هستند.



عوامل ژنتیکی و وراثتی نیز در برخی از انواع سرطان، مانند سرطان پستان و کولورکتال، نقش مهمی دارد. باتوجه‌به روند روبه‌افزایش سرطان در ایران، تمرکز بر غربالگری و تشخیص زودهنگام از مهم‌ترین استراتژی‌های پیشگیری و کنترل این بیماری است.



تحقیقات نشان داده‌اند که بیش از ۴۰ درصد موارد سرطان قابل‌پیشگیری هستند. ما در وزارت بهداشت، برنامه‌های ملی غربالگری و تشخیص زودهنگام برای دو سرطان شایع پستان و روده بزرگ در کشور را اجرایی نموده‌ایم و هم‌وطنان عزیز می‌توانند با مراجعه به مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه و خانه‌های بهداشت سراسر کشور از این خدمات بهره‌مند شوند.



همچنین توسعه برنامه‌های تشخیص زودهنگام سرطان برای سرطان‌های دیگر را در دست بررسی و اقدام داریم.



از دیگر اقدامات مهم این وزارتخانه، پویش ملی مبارزه با سرطان است که هر ساله در بهمن‌ماه برگزار می‌شود. این پویش باهدف اصلی افزایش آگاهی عمومی، تشویق مردم به انجام غربالگری و معاینات دوره‌ای و نیز اتخاذ سبک زندگی سالم اجرا می‌شود.



در هفته اول بهمن‌ماه امسال ما بر نقش خانواده آگاه و مسئول، به‌عنوان نخستین گام در پیشگیری از سرطان، اتخاذ سبک زندگی سالم و خودمراقبتی در برابر سرطان، همچنین، نقش آموزش‌وپرورش، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت علوم در آگاه‌سازی نوجوانان و جوانان به‌منظور پیشگیری از سرطان، سهولت دسترسی به خدمات بهداشتی غربالگری و تشخیص زودهنگام و نیز خدمات درمانی برای بیماران مبتلا به سرطان، و نیز مشارکت مردم، داوطلبان و سفیران سلامت و مسئولیت‌پذیری آنان تأکید می‌کنیم.



مقابله با سرطان تنها وظیفه نظام بهداشت و درمان کشور نیست، بلکه در این مسیر، همکاری همه‌جانبه مردم، پزشکان، مسئولان و رسانه‌ها بسیار مهم و اساسی است. تنها از طریق یک عزم ملی و برنامه‌ریزی منسجم می‌توان از افزایش بیشتر این بیماری در کشور جلوگیری کرد.

برچسب ها: سرطان زا
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
نفرین هادی عامل گریبان صداوسیما را گرفت نفرین هادی عامل گریبان صداوسیما را گرفت
بازپخش برنامه جنجالی شبکه افق سیما که در روز‌های گذشته حاشیه‌هایی را با خود به همراه داشت، از روز گذشته از آنتن شبکه افق حذف شد.
تتلو بعد از خبر اعدام تیتر یک گاردین شد تتلو بعد از خبر اعدام تیتر یک گاردین شد
خبر‌های جدید درباره محاکمه امیرحسین مقصودلو معروف به تتلو به صفحه نخست وب‌سایت نشریه گاردین رسید.
سرنوشت زنان حرمسرای ناصری سرنوشت زنان حرمسرای ناصری
منیر السلطنه بعد از مرگ شاه یکی از زنان خوش‌شانس دربار ناصری بود که به سبب داشتن فرزند از قصر اخراج نشد و در کاخ سروستان ساکن شد و تا آخر عمر نیز در همانجا ماند.
ناگفته‌های قاضی شهریاری درباره اکبر خرمدین ناگفته‌های قاضی شهریاری درباره اکبر خرمدین
قاضی محمد شهریاری، سرپرست دادسرای جنایی تهران در برنامه‌ای تلویزیونی بخش‌هایی از ناگفته‌های پرونده اکبر خرمدین در قتل پسرش بابک و دختر و دامادش را بازگو کرد.
چطور بعد از دعوا با همسرتان صحبت کنید؟ چطور بعد از دعوا با همسرتان صحبت کنید؟
پدر مشاوره ایران، معتقد است که باید آمادگی این را داشته باشید که در زندگی مشترک ممکن است مشکل و بحث در زمینه تربیت بچه، اشتغال و ... به وجود بیاید، اما باید بلد باشید بعد از بحث و اختلاف چطور با یکدیگر برخورد کنید. برای دانستن نحوه برخورد با همسر بعد از مشاجره این گزارش را از دست ندهید.
اگر این ۵ نشانه را دارید هرگز پنیر نخورید اگر این ۵ نشانه را دارید هرگز پنیر نخورید
اگر پس از مصرف پنیر با عوارض جانبی مواجه شدید، بهتر است مدتی مصرف آن را متوقف کنید. برخی علائم خاص وجود دارند که نشان می‌دهند باید میزان مصرف پنیر را کاهش دهید تا از بروز مشکلات جدی‌تر جلوگیری کنید.
آزادی گروگان ۳ ساله از چنگال باند کودک‌ربایی در تهران آزادی گروگان ۳ ساله از چنگال باند کودک‌ربایی در تهران
معاون مبارزه با جرائم جنایی پلیس آگاهی تهران بزرگ از انهدام باند کودک‌ربایی، سقط جنین و خرید و فروش نوزاد، خبر داد و گفت: با هوشیاری کارآگاهان اداره یازدهم یک گروگان۳ ساله نیز از چنگال این باند آزاد شد.
برگزیده
همسران غریب:با هم و تنها همسران غریب:با هم و  تنها
از بین رفتن رابطه زوجیت، مثل مرگ یک موجود زنده ناراحت‌کننده است. رابطه‌ها با امید آغاز می‌شوند و وقتی از واقعیت شکست می‌خورند تمام می‌شوند، حتی اگر هیچ وقت مرگ‌شان روی کاغذ اعلام نشود.
آخرین وضعیت پرونده جانباختگان هواپیمای اوکراین آخرین وضعیت پرونده جانباختگان هواپیمای اوکراین
«قریب به اتفاق خانواده‏ قربانیان که بالای ۱۰۰ خانواده بودند، شکایت کرده بودند، اما دو جلسه مانده به آخرین جلسه دادگاه، بیشترشان از روی ناامیدی به رسیدگی منصفانه، شکایت‏شان را پس گرفتند و تنها ۷ تا ۸ خانواده باقی ماندند.»
ایران چندمین کشور باهوش جهان؟ ایران چندمین کشور باهوش جهان؟
تا چند هفته پیش و براساس اطلاعات منتشر شده در سال ۲۰۲۴، ایرانی‌ها به‌عنوان سومین کشور باهوش جهان شناخته می‌شدند اما در به‌روزرسانی سال جدید میلادی (۲۰۲۵) رتبه‌بندی آی‌کیو کشورها با تغییرات اندکی همراه شد و ایرانی‌ها هم با یک پله جهش به رتبه دوم دست پیدا کردند.
صفحه خبر بالای تصاویر