کد خبر: ۲۰۶۷۹
تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۸:۲۲

کشنده‌ترین سرطان بین مردم ایران

رئیس انجمن علمی آندوسکوپی‌های گوارشی ایران گفت: سرطان معده بیشترین آمار مرگ و میر زنان و مردان ایرانی را بین انواع سرطان‌ها دارد.
کشنده‌ترین سرطان بین مردم ایران

مخاطب۲۴ :‌به نقل از فارس ؛ کامران باقری لنکرانی، رئیس انجمن آندوسکوپی‌های گوارشی ایران در نشست نقش آندوسکوپی‌های گوارشی در سلامت، گفت: الان ۹۰۰ فوق تخصص گوارش و کبد در کشور مشغول به فعالیت هستند.

وی بیان کرد: الان با اینکه روند میزان ابتلا به سرطان معده کاهش یافته است اما، سرطان معده بیشترین علت مرگ سرطان در هر دو جنس مرد و زن است. در ده سال آینده تعداد تشخیص سرطان‌های روده دو برابر خواهد شد که سبک زندگی وچاقی علت این امر است.

به گفته لنکرانی در حدود ۶۰سال پیش انجمن جهانی آندوسکوپی شکل گرفته است. یکی از اهداف انجمن‌های علمی گسترش علم مرز دانش است.

رئیس انجمن علمی آندوسکوپی‌های علمی ایران اضافه کرد: بیماری‌های التهابی روده سیر صعودی در ایران پیدا کرده و الان در حدود ۶۰ هزار مورد ثبت شده است.

وی بیان کرد: یکی از اقدامات تشخیصی زیاد آندوسکوپی گوارشی است. الان تشخیص‌های پیشرفته و اقدامات درمانی از طریق آندوسکوپی است.

به گفته وی به دلیل تصمیم نادرست کلونوسکوپی در مطب ممنوع شده بود، اما با بررسی این موضوع این کار در مطب‌ها قانونی شده و سبب تشخیص زودهنگام بیماری خواهد شد. توصیه متخصصان این است که افراد ۴۰ تا ۵۰ سال غربالگری کنند.

باقری لنکرانی بیان داشت: باید نگاه تعاملی و تکمیل‌کننده در حوزه فعالیت انجمن‌های علمی داشته باشیم.

وی ادامه داد: در دنیا برخی اتفاقات مانند سالمندی، چاقی و افزایش دخانیات و احتمالاً مصرف برخی ظروف یکبار مصرف با بروز ابتلا به سرطان ربط دارد.

رئیس انجمن علمی آندوسکوپ‌های گوارشی ایران افزود: ما در پیشگیری از سرطان‌ها هرچقدر به سمت غذا‌های طبیعی، عدم مصرف دخانیات و کم تحرکی پیش برویم از ابتلا به سرطان جلوگیری کرده‌ایم، اما مدل‌های فعلی نشان می‌دهد روند ابتلا به سرطان مطلوب نیست.

وی ادامه داد: آلودگی هوا در برخی استان‌ها به عنوان عامل سوم و چهارم در ابتلا به بیماری‌های غیر واگیر تبدیل شده‌اند.

باقری لنکرانی خاطرنشان کرد: در خصوص غربالگری سرطان روده غیر از افرادی که در درجه اول خانواده سابقه دارند برای دیگران ضرورتی ندارد.

وی گفت: رویکرد نباید فقط کاهش هزینه باشد بلکه رویکرد بیمه‌ها باید کیفیت خدمات پزشکی باشد.

باقری لنکرانی با اشاره به خدمات پیشگیرانه، متذکر شد: بخشی مربوط به اصلاح سبک زندگی و بخشی مربوط به خدمات درمانی است.

این استاد بیماری‌های گوارشی ابراز کرد: مستندات علمی ما نشان داده بیشترین شیوع سرطان معده در بخش‌های شمالی کشور است که بخشی به نوع تغدیه، ژنتیک و... دارد.

وی اضافه کرد: در مناطق جنوبی کشور بیشتر با شیوع سرطان روده روبرو هستیم. برخی علل حدس زندی است مثل تأثیر ظروف یکبار مصرف در ابتلا به سرطان است که به معنی فنی نیست، اما قطعیت ندارد.

رئیس انجمن علمی آندوسکوپی‌های گوارشی ایران خاطرنشان کرد: در کل نوع‌های سرطان، سرطان معده روند کاهشی داشته است، اما سرطان معده در زنان میانسال روند افزایشی داشته است.

لنکرانی مهمترین راه جلوگیری از ابتلا به سرطان روده را کم مصرف کردن غذا‌های چرب و استفاده بیشتر از مواد غذایی فیبر دار دانست.

وی ادامه داد: سالانه حدود ۱۲ هزار نفر ثبت بیماران مبتلا به سرطان روده بزرگ را در کشور داریم.

طبائیان دبیر انجمن علمی آندوسکوپی گفت: آندوسکوپی از تشخیصی خارج و به سمت درمانی رفته است و آندوسکوپی به سمت بیماری کم تهاجمی رفته است.

به گفته وی به دلیل تصمیم نادرست کلونوسکوپی در مطب ممنوع شده بود، اما با بررسی این موضوع این کار در مطب‌ها قانونی شده و سبب تشهیص زودهنگام بیماری خواهد طد. توصیه متخصصان این است که افراد ۴۰ تا ۵۰ سال غربالگری کنند.

وی با اشاره به موضوع تأمین مالی تجهیزات پزشکی، تصریح کرد: نیاز داریم تا این تجهیزات با قیمت مناسب تأمین شود و در حال پیگیری هستیم ارز ترجیحی برای تجهیزات پزشکی و لوازم مورد نیاز در نظر گرفته شود.

برچسب ها: سلامت گوارش
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
چه چیز‌هایی را نباید به ChatGPT بگویید؟ چه چیز‌هایی را نباید به ChatGPT بگویید؟
در ماه‌های اخیر چت‌جی‌پی‌تی به یکی از ابزار‌های محبوب برای پاسخ به سوالات و کمک در امور مختلف روزمره تبدیل شده است. در حالی که این ابزار مبتنی بر هوش مصنوعی می‌تواند بسیار مفید باشد، برخی پژوهشگران هشدار می‌دهند همه چیز را نباید با آن در میان گذاشت
مادر هویدا: آرزو دارم نخست‌وزیر داماد شود مادر هویدا: آرزو دارم نخست‌وزیر داماد شود
سال‌ها بود که آرزوی انجام مراسم حج را داشتم ولی توفیق نمی‌یافتم تا روزی که امیرعباس (نخست‌وزیر) لباس نخست‌وزیری به تن کرد
پسر سیروس مقدم، خواستگار دختر نقی معمولی شد پسر سیروس مقدم، خواستگار دختر نقی معمولی شد
سهیل مقدم، فرزند سیروس مقدم و الهام غفوری، در کنار تجربه بازیگری در فصل هفتم سریال پایتخت، سابقه حضور در پشت صحنه سریال‌های تلویزیونی همچون "تا ثریا" را نیز به‌عنوان دستیار کارگردان دارد
رفع یبوست با مصرف این میوه خوشمزه رفع یبوست با مصرف این میوه خوشمزه
مصرف زردآلو سبب تقویت سیستم ایمنی بدن و رفع یبوست می‌شود
معما‌های عجیب مصر باستان که بالاخره حل شدند معما‌های عجیب مصر باستان که بالاخره حل شدند
تمدن مصر باستان مملو از شگفتی‌های خاص است که هنوز هم باستان شناسان را حیرت‌زده می‌کنند. هرچند امروز می‌خواهیم نگاهی به معما‌های مصر باستان داشته باشیم که پس از مدتی طولانی حل شدند.
نحوه اجرای طرح ترافیک تهران امسال تغییر می‌کند؟ نحوه اجرای طرح ترافیک تهران امسال تغییر می‌کند؟
مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران تصریح کرد: این طرح هنوز در شورای ترافیک تهران تصویب نشده است، اما بعد از تصویب باید نسبت به آماده سازی زیرساخت‌های اجرای این طرح اقدام شود البته با توجه به اینکه هوش مصنوعی و علوم داده به نحوی پیشرفت کرده که امکان رهگیری خودرو‌ها وجود دارد تأمین و ایجاد زیرساخت‌ها کار سختی نیست.
وضعیت وخیم گوگوش ۷۴ ساله! وضعیت وخیم گوگوش ۷۴ ساله!
ویدیویی از مصاحبه گوگوش با شبکه سعودی ایران اینترنشنال منتشر شده که نشان می‌دهد این خواننده ۷۴ ساله وضعیت جسمی وخیمی دارد، اما نکته قابل تامل آنکه با این وضعیت کنسرت خداحافظی گذاشته است!
برگزیده
چه چیز‌هایی را نباید به ChatGPT بگویید؟ چه چیز‌هایی را نباید به ChatGPT بگویید؟
در ماه‌های اخیر چت‌جی‌پی‌تی به یکی از ابزار‌های محبوب برای پاسخ به سوالات و کمک در امور مختلف روزمره تبدیل شده است. در حالی که این ابزار مبتنی بر هوش مصنوعی می‌تواند بسیار مفید باشد، برخی پژوهشگران هشدار می‌دهند همه چیز را نباید با آن در میان گذاشت
رفع یبوست با مصرف این میوه خوشمزه رفع یبوست با مصرف این میوه خوشمزه
مصرف زردآلو سبب تقویت سیستم ایمنی بدن و رفع یبوست می‌شود
معما‌های عجیب مصر باستان که بالاخره حل شدند معما‌های عجیب مصر باستان که بالاخره حل شدند
تمدن مصر باستان مملو از شگفتی‌های خاص است که هنوز هم باستان شناسان را حیرت‌زده می‌کنند. هرچند امروز می‌خواهیم نگاهی به معما‌های مصر باستان داشته باشیم که پس از مدتی طولانی حل شدند.
صفحه خبر بالای تصاویر