کد خبر: ۵۶۶۶۹
تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۱۴

امیر تتلو به اعدام محکوم شد

پس از رسیدگی مجدد به پرونده در شعبه ششم دادگاه کیفری یک استان تهران، قضات دادگاه امیر تتلو را مجرم شناخته و با اکثریت آرا به اعدام محکوم کردند. حکم قطعی نیست
امیر تتلو به اعدام محکوم شد

مخاطب ۲۴- حکم اعدام امیر تتلو، پس از رفت و برگشت توسط قضات دیوان عالی کشور صادر شد. امیر تتلو پیش از این به اتهام سب النبی به اعدام محکوم شده بود ولی قضات شعبه نهم دادگاه کیفری یک استان تهران این اتهام را محرض ندانستند و متهم را تنها به پنج سال زندان محکوم کردند.

 

اعتراض دادستانی باعث شد، پرونده امیر تتلو دوباره توسط دیوان عالی کشور بررسی و حکم نقض شود. محاکمه این بار در شعبه ششم دادگاه کیفری انجام گرفت و قضات پس از بررسی محتویات پرونده با اکثریت آرا متهم را به اعدام محکوم کردند.

 

سبّ النبی چیست؟

 

سبّ النبی، اصطلاحی فقهی و حقوقی، به معنای هرگونه توهین، اهانت، نسبت دادن صفات ناپسند، یا انکار مقام و منزلت پیامبر اسلام، حضرت محمد است. این عمل در اسلام از گناهان بزرگ شمرده شده و در قوانین برخی کشور‌های اسلامی، از جمله ایران، مجازات سنگینی برای آن در نظر گرفته شده است.

 

بسیاری از فقها در فقه اسلامی بر این باورند که مجازات سبّ النبی، اعدام است. ماده ۵۱۳ قانون مجازات اسلامی ایران، دامنه جرم سبّ النبی را گسترش داده و علاوه بر اهانت به پیامبر، شامل مواردی مثل اهانت به مقدسات اسلام، اهانت به سایر پیامبران الهی، اهانت به ائمه اطهار (ع)، اهانت به حضرت فاطمه زهرا (س) می‌داند. بر اساس این ماده، اگر اهانت به این موارد به گونه‌ای باشد که مشمول حکم سبّ النبی شود، مجازات آن اعدام است. در غیر این صورت، مجازات آن حبس از یک تا پنج سال خواهد بود.

بیشتر بخوانید

تشخیص اینکه آیا یک گفته یا رفتار، مصداق سبّ النبی است یا خیر، بر عهده قاضی است و به شرایط و قرائن مختلف بستگی دارد.

 

چرا امیر تتلو به سبّ النبی متهم شد؟

 

دقیقاً مشخص نیست که امیر تتلو دقیقاً چه عباراتی به زبان آورده یا در آثارش منتشر کرده که منجر به اتهام «سبّ النبی» شده است، زیرا جزئیات پرونده و محتوای دقیق اظهارات و آثار او به طور عمومی منتشر نشده است. با این حال، با توجه به اظهارات وکیل او، می‌توان برخی احتمالات را در نظر گرفت. چیز‌هایی مثل محتوای ترانه‌ها و ویدیو‌ها یا اظهارات متهم در فضای مجازی.

 

گفته می‌شود برخی ترانه‌ها و ویدیو‌هایی که امیر تتلو منتشر کرده، حاوی عبارات و مضامینی بوده که از نظر برخی، توهین به ائمه اطهار (ع) و پیامبر اسلام (ص) تلقی شده است. همچنین برخی اظهارات تتلو در شبکه‌های اجتماعی نیز ممکن است به عنوان مصادیق «سبّ النبی» در نظر گرفته شده باشد.

 

دلیل صدور حکم اعدام امیر تتلو

 

حکم قبلی امیر تتلو به دلیل کامل نبودن دلایل در خصوص اتهام «سبّ النبی» نقض شده بود. تشخیص اینکه یک عبارت یا رفتار، مصداق «سبّ النبی» است یا خیر، برعهده قاضی گذاشته شده و از سوی دیگر، چون اتهام «سبّ النبی» اتهامی سنگین است و نیازمند بررسی دقیق و همه‌جانبه توسط مراجع قضایی است.

 

امیر تتلو به همین خاطر در دادگاه قبلی که به بررسی همین اتهام مربوط می‌شد؛ محکومیتی معادل پنج سال زندان دریافت کرده بود، اما پس از اعتراض دادستانی، پرونده به دیوان عالی کشور فرستاده شد.

 

مطابق رای دیوان عالی، اعتراض دادستان پذیرفته شد و قضات دیوان عالی ایران هم دلایل مطرح‌شده درخصوص اتهام سب‌النبی را پذیرفتند و «با نقض حکم پنج سال حبس، خواهان رسیدگی دوباره شدند و بدین ترتیب پرونده به شعبه شش دادگاه کیفری یک استان تهران (هم‌عرض) فرستاده شد.»

 

مجید نقشی، وکیل امیرحسین مقصودلو، همان موقع در گفت‌و‌گو با رسانه‌ها از برگزاری دوباره دادگاه خبر داد و اعلام کرد: دادگاه هفته پیش برگزار شد. دفاعیات‌مان را انجام داده‌ایم و منتظر صدور رای هستیم. جلسه رسیدگی درباره اتهام سب نبی بود. اختلافی بین دیوان و شعبه وجود داشت که دادگاه مجددا برگزار شد و فعلا چیزی در این باره اثبات نشده است و البته این موضوع هم مربوط به یک سری از پست‌های اینستاگرامی است که متعلق به او نیست.

 

تتلو در دفاعیات خود در دادگاه اظهار داشت: قطعا اشتباهاتی داشتم و بسیاری از رفتارهایم اشتباه بود، بابت اشتباهاتی که مرتکب شدم عذرخواهی می‌کنم.

 

پس از رسیدگی مجدد به پرونده در شعبه ششم دادگاه کیفری یک استان تهران، قضات دادگاه امیر تتلو را مجرم شناخته و با اکثریت آرا به اعدام محکوم کردند. این رای امروز یکشنبه، ۳۰ دی ماه ۱۴۰۳، اعلام شده، قطعی نیست و قابل اعتراض در دیوان عالی کشور است که بسته به پیشرفت پرونده تا کنون با اعتراض وکلای تتلو مواجه خواهد شد.

 

امیرحسین مقصودلو، ملقب به امیر تتلو همچنین پیش از این در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به اتهام فساد و فحشا، تبلیغ علیه نظام و... محاکمه و به ۱۰ سال حبس محکوم شده بود که این حکم نیز مورد تایید قرار گرفته است.

برچسب ها: امیر تتلو
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
اگر این ۵ نشانه را دارید هرگز پنیر نخورید اگر این ۵ نشانه را دارید هرگز پنیر نخورید
اگر پس از مصرف پنیر با عوارض جانبی مواجه شدید، بهتر است مدتی مصرف آن را متوقف کنید. برخی علائم خاص وجود دارند که نشان می‌دهند باید میزان مصرف پنیر را کاهش دهید تا از بروز مشکلات جدی‌تر جلوگیری کنید.
آزادی گروگان ۳ ساله از چنگال باند کودک‌ربایی در تهران آزادی گروگان ۳ ساله از چنگال باند کودک‌ربایی در تهران
معاون مبارزه با جرائم جنایی پلیس آگاهی تهران بزرگ از انهدام باند کودک‌ربایی، سقط جنین و خرید و فروش نوزاد، خبر داد و گفت: با هوشیاری کارآگاهان اداره یازدهم یک گروگان۳ ساله نیز از چنگال این باند آزاد شد.
صدور حکم اعدام برای تتلو تکذیب شد صدور حکم اعدام برای تتلو تکذیب شد
یک منبع آگاه گفت: حکم نهایی تتلو هنوز صادر نشده و او به‌تازگی مشمول ارفاق قانونی شده است.
امیر تتلو به اعدام محکوم شد امیر تتلو به اعدام محکوم شد
پس از رسیدگی مجدد به پرونده در شعبه ششم دادگاه کیفری یک استان تهران، قضات دادگاه امیر تتلو را مجرم شناخته و با اکثریت آرا به اعدام محکوم کردند. حکم قطعی نیست
ضریب هوشی کلثوم اکبری قاتل ۲۰ مرد! ضریب هوشی کلثوم اکبری قاتل ۲۰ مرد!
کلثوم اکبری زادهٔ ۱۳۴۶ قاتل زنجیره‌ای اهل مازندران در شهریور ۱۴۰۲ به ظن دست داشتن در مرگ همسر ۸۲ ساله‌اش بازداشت شد و در نهایت به قتل ۱۰ نفر دیگر طی ۲۰ سال اعتراف کرد.
شهلا جاهد واقعا قاتل بود؟! شهلا جاهد واقعا قاتل بود؟!
قاضی شهریاری، رئیس دادگاه جنایی با حضور در برنامه برمودا به توضیح زوایای جدیدی از ماجرای قتل همسر ناصر محمدخانی پرداخت.
ایست قلبی ناشی از شوک حرارتی علت مرگ آتشنشانان پلاسکو بود! ایست قلبی ناشی از شوک حرارتی علت مرگ آتشنشانان پلاسکو بود!
پس از هشت سال از حادثه حریق و فروریختن ساختمان پلاسکو که منجر به کشته شدن تعدادی از آتش نشانان تهرانی شد؛ رئیس تالار تشریح پزشکی قانونی استان تهران، ناگفته‌هایی از این فاجعه را بازگویی کرد.
برگزیده
وزیر ارشاد: اگر اثری را متوقف می‌کنید، حق الناس است وزیر ارشاد: اگر اثری را متوقف می‌کنید، حق الناس است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نخستین نشست خبری خود با اشاره به اینکه عوامل مختلفی باعث گسست در سرمایه اجتماعی فرهنگی و هنر نسبت به نظام حکمرانی شده، درباره انتصاب‌های مدیران خود، ممیزی، ممنوع‌الکاری و پیگیری‌ها برای بازگشت شبکه نمایش خانگی به وزارت ارشاد توضیحاتی را ارائه کرد.
آقاتهرانی:هر زمان، هر جا را می‌توانیم فیلتر کنیم آقاتهرانی:هر زمان، هر جا را می‌توانیم فیلتر کنیم
آإقا تهرانی نماینده مجلس دوازدهم گفت: نظام ما، نظام اسلامی است، کشور قانون و قاعده دارد باید بتوانیم این فضا را مدیریت کنیم، وقتی این فضا مدیریت شود دیگر هر زمانی هر جایی که لازم باشد را می‌توان فیلتر کرد، مثل همه جای دنیا که به این ترتیب عمل می‌شود.
چرا برای جشنواره فیلم فجر نماد سیمرغ در نظر گرفتند چرا برای جشنواره فیلم فجر نماد سیمرغ در نظر گرفتند
در باور عموم مردم، سیمرغ به عنوان نماد و نشانه سینمای ایران شناخته می‌شود. پرنده‌ای که نام آن با مهمترین رویداد فرهنگی و هنری ایران گره خورده و دریافت تندیس سیمرغ بلورین از جشنواره فیلم فجر به آرزوی هنرمندان بسیاری تبدیل شده است
صفحه خبر بالای تصاویر