کد خبر: ۵۶۴۶۷
تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۷:۳۲

ماجرای رانش زمین در منطقه منصورآباد شیراز چه بود؟

طی روز‌های اخیر ویدیویی از یک شکاف عمیق در محله منصورآباد شیراز در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود که بر اساس گفته معاون فنی و عمرانی شهرداری شیراز گفت: این فیلم مربوط به رانش زمین در سال ۹۹ بوده و اتفاق تازه‌ای نیست.
ماجرای رانش زمین در منطقه منصورآباد شیراز چه بود؟

مخاطب۲۴- شامگاه چهارشنبه ۲۵ تیرماه سال ۹۹ رانش زمین و ریزش کوه در محله منصورآباد شیراز رخ داد که در پی آن مسوولان در اولین اقدام ۴۰ منزل مسکونی را که احتمال بروز خطر برای آنها وجود داشت از سکنه خالی کردند. مشاهدات آن زمان نشان میداد بخشی از کوه مشرف بر محله منصورآباد شیراز دچار رانش شده و تا پشت دیوار خانه‌های ساکنین این منطقه ریزش کرده است.

 

بعضی از اهالی و کارشناسان دستگاه‌های مختلف حاضر در این محل دلایل مختلفی از جمله انجام انفجار‌های آرام و عملیات جاده‌سازی در مجاور محله منصورآباد شیراز و برداشتن بخش‌هایی از کوه‌های این منطقه را علت بروز این رانش عنوان کرده بودند.

 

برداشت بی‌رویه آب از منابع زیرزمینی نیز از جمله دیگر دلایل غیررسمی بروز این رخداد توسط مردم اعلام می‌شد.

 

رانش کوه بالادست منطقه منصورآباد موجب توقف سه ماهه عملیات اجرایی ساخت بزرگراه شهید سلیمانی شد و پس از آن، اسکندرپور، شهردار وقت شیراز در حاشیه بازدید از عملیات اجرایی ساخت بزرگراه شهید سلیمانی شیراز گفت: در روند اجرای پروژه بزرگراه شهید سلیمانی با لغزش کوه در بالادست منصورآباد رو‌به‌رو شدیم که نگرانی‌های جدی را ایجاد کرد.



وی گفت: برای تثبیت لغزش کوه حدود ۱۰ کیلومتر حفاری در پایین دست انجام و حدود ۶ هزار و ۵۰۰ تن دوغاب سیمان تزریق و ۸۰ هزار متر مکعب در بالا دست سبک‌سازی انجام شد تا اطمینان حاصل شود که این لغزش خطری برای همشهریان در منصور آباد و برای پروژه در آینده ایجاد نمی‌کند.




رانش منصورآباد یکی از بزرگ‌ترین رانش‌های ثبت شده در کشور




ویدئو منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی، اما دوباره این نگرانی را برای مردم این منطقه ایجاد کرده است و دست به دست می‌شود. معاون فنی و عمرانی شهرداری شیراز درباره این ماجرا توضیحاتی ارائه کرد.

 

محمد امین گفت: در سال ۱۳۹۹ زمین لغزشی داشتیم که به عنوان یکی از بزرگ‌ترین لغزش‌ها در سطح کشور به ثبت رسید و به دنبال آن قسمتی از کوه منصورآباد به سمت جنوب خود که شهر شیراز باشد، رانش کرد. وی با بیان اینکه برای ایمن‌سازی منطقه و پیشگیری از رانش دوباره، اقداماتی انجام شد که همچنان هم ادامه دارد، گفت: در همان زمان سبک‌سازی انجام و دیوار‌های مقاوم ایجاد شد، همچنین از راهبرد‌هایی استفاده شد که قسمت‌هایی از لایه‌ها را به هم می‌دوخت و پنج الی شش طرح برای جلوگیری از رانش مجدد اجرا شد.

 

معاون فنی و عمرانی شهرداری شیراز با بیان اینکه از آن زمان یعنی حدود پنج سال پیش تا کنون به طور ماهانه رصد و پایش منطقه صورت می‌گیرد، گفت: رصد‌هایی که از آن زمان تا کنون به صورت ماهانه انجام شده ثبات را نشان می‌دهد.

 

انتشار ویدئو شکاف‌ها در شبکه‌های اجتماعی را اقدامات برخی شهروندان عنوان کرد که به تازگی شکاف‌ها را دیده‌اند و در این باره گفت: حدود هشت ماه پیش شهروندی این شکاف بزرگ را برای اولین بار دیده و فیلم ضبط کرده و در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرد و این بار نیز شهروند دیگری این اقدام را انجام داده و نگرانی‌هایی برای شهروندان ایجاد شده است.

 

اوضاع تحت کنترل است


وی با بیان اینکه طی این مدت ترک‌های زیادی اتفاق افتاده و این رانش یکی از بزرگ‌ترین رانش‌هایی ثبت شده در کشور است، گفت: اساتیدی از استان و خارج از استان ماهانه این رانش‌ها را رصد می‌کنند و موضوع کاملاً ثابت و تحت واپایش است و از آن زمان تا کنون اتفاق تازه‌ای رخ نداده است.
 

معاون شهردار شیراز با بیان اینکه از بالای دروازه قران تا شهرک جوادیه، از جمله بلوار جمهوری و ابو الکلام و به‌ویژه محور بزرگراه آیت الله حائری و سپهبد سلیمانی منطقه مستعد رانش است و قبلا نیز رانش‌هایی را در این مناطق شاهد بوده‌ایم، گفت: مشاورین در حال رصد هستند تا بتواند تمامی قسمت‌هایی که احتمال رانش مجدد دارند را بررسی کنند و لذا اطمینان می‌دهیم همه چیز در جای خود قرار دارد و اوضاع در حال کنترل است.
 

امین در پایان تأکید کرد: با این رصد‌ها و پایش‌های مداوم و اقداماتی که انجام می‌شود هم از رانش مجدد مطلع می‌شویم و هم از مناطق مستعد رانش مطلع می‌شویم تا پایدارسازی و مقاوم‌سازی کنیم و مانع اتفاقات بعدی شویم.
برچسب ها: رانش زمین
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
آیا امکان بازیابی خاطرات مغز انسان پس از مرگ وجود دارد؟ آیا امکان بازیابی خاطرات مغز انسان پس از مرگ وجود دارد؟
آیا انسان با مرگ، همه تجربه‌ها را با خود از بین خواهد برد یا دانشمندان راهی برای بازیابی خاطره و تجربه از مغز انسان مرده پیدا کرده‌اند؟
مسواک‌ها را چند وقت یک‌بار نو کنیم؟ مسواک‌ها را چند وقت یک‌بار نو کنیم؟
رییس گروه سلامت دهان و دندان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در مورد شرایط نگهداری مسواک، توضیحاتی داد.
ورود به روز پدر با جوراب دو میلیون تومانی! ورود به روز پدر با جوراب دو میلیون تومانی!
لاکچری‌فروشی حتی به بازار جوراب روز پدر هم کشیده شده است؛ باور نمی‌کنید؟
اگر توسط یک نهنگ بلعیده شوید چه بلایی سرتان می‌آید؟ اگر توسط یک نهنگ بلعیده شوید چه بلایی سرتان می‌آید؟
نهنگ به‌عنوان بزرگترین جانور زمین شناخته می‌شود و ابعاد حیرت‌انگیزی دارد. اگر انسان توسط یک نهنگ بلعیده شود، چه اتفافی رخ می‌دهد؛ آیا امکان زنده ماندن وجود دارد؟
بیشترین مصرف چای در جهان مربوط به کدام کشور‌ها است؟ بیشترین مصرف چای در جهان مربوط به کدام کشور‌ها است؟
چای یکی از نوشیدنی‌هایی است که تقریبا در همه دنیا مورد استفاده قرار می‌گیرد.
طالبان؛ پیوند کلیه را ممنوع کرد طالبان؛ پیوند کلیه را ممنوع کرد
شماری از بیمارستان‌های خصوصی در کابل و هرات گفتند که حکومت طالبان از یک ماه به این سو عمل پیوند کلیه را در بیمارستان‌های افغانستان ممنوع کرده است.
بلوغ در چه سنی رخ می‌دهد؟ بلوغ در چه سنی رخ می‌دهد؟
متخصص اطفال با حصور در برنامه مادر و کودک در مورد سن بلوغ نکاتی را بیان کرد.
برگزیده
همسران غریب:با هم و تنها همسران غریب:با هم و  تنها
از بین رفتن رابطه زوجیت، مثل مرگ یک موجود زنده ناراحت‌کننده است. رابطه‌ها با امید آغاز می‌شوند و وقتی از واقعیت شکست می‌خورند تمام می‌شوند، حتی اگر هیچ وقت مرگ‌شان روی کاغذ اعلام نشود.
آخرین وضعیت پرونده جانباختگان هواپیمای اوکراین آخرین وضعیت پرونده جانباختگان هواپیمای اوکراین
«قریب به اتفاق خانواده‏ قربانیان که بالای ۱۰۰ خانواده بودند، شکایت کرده بودند، اما دو جلسه مانده به آخرین جلسه دادگاه، بیشترشان از روی ناامیدی به رسیدگی منصفانه، شکایت‏شان را پس گرفتند و تنها ۷ تا ۸ خانواده باقی ماندند.»
ایران چندمین کشور باهوش جهان؟ ایران چندمین کشور باهوش جهان؟
تا چند هفته پیش و براساس اطلاعات منتشر شده در سال ۲۰۲۴، ایرانی‌ها به‌عنوان سومین کشور باهوش جهان شناخته می‌شدند اما در به‌روزرسانی سال جدید میلادی (۲۰۲۵) رتبه‌بندی آی‌کیو کشورها با تغییرات اندکی همراه شد و ایرانی‌ها هم با یک پله جهش به رتبه دوم دست پیدا کردند.
صفحه خبر بالای تصاویر