کد خبر: ۵۵۸۷۹
تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۴۰۳ - ۰۶:۰۸

بدترین و بهترین شهر‌های جهان برای زندگی در سال ۲۰۲۴

براساس شاخص کیفیت زندگی در سراسر جهان، بدترین و بهترین شهر‌های جهان برای زندگی در ۲۰۲۴ مشخص شده‌اند. جایگاه ایران در این رده‌بندی کجاست؟
بدترین و بهترین شهر‌های جهان برای زندگی در سال ۲۰۲۴

مخاطب ۲۴- نیازی به بررسی شاخص‌های کیفی بین المللی نیست تا بفهمیم که وضعیت ایران چگونه است! متاسفانه طی یک دهه اخیر، اوضاع کشورمان به شدت نابه‌سامان شده و سطح رفاه ساکنان این مرز و بوم کاهش شدیدی را تجربه کرده است. افزایش بی‌رویه قیمت‌ها، گرانی دلار آزاد و تورم افسار گسیخته‌ای که مهار کردن آن نیاز به سال‌ها برنامه‌ریزی اقتصادی مدون و مشخص دارد، باعث شده تا جزو بدترین کشور‌ها برای سکونت قرار بگیریم.

 

معرفی بدترین و بهترین شهر‌های جهان برای زندگی در ۲۰۲۴

گزارش بررسی شاخص کیفیت ۲۶۶ شهر جهان نشان می‌دهد که تهران در زمره بدترین شهر‌ها برای سکونت قرار داشته و با کسب جایگاه سوم، شرایط تأسف باری دارد. همچنین بررسی‌ها نشان می‌دهد که در صدر فهرست بهترین شهر‌ها برای زندگی کردن در سال ۲۰۲۳، وین بوده و رتبه یک سال ۲۰۲۴ در مقایسه با سال گذشته، چندین پله پیشرفت کرده است.

 

شاخص «کیفیت زندگی» به بررسی ۶ فاکتور مرتبط با رفاه ساکنان یک شهر می‌پردازد که شامل قدرت خرید و هزینه مسکن و سایر عوامل مهم دیگر می‌شود. شوربختانه نتایج در سراسر جهان نشان می‌دهد که رابطه معناداری بین کیفیت پایین زندگی مردم و فرار مغز‌ها و سرمایه وجود دارد.

 

وقتی کیفیت زندگی ساکنان یک سرزمین پایین باشد، فرآیند توسعه اقتصادی کند می‌شود و انسجام ملی و محیط زیست تحت تأثیر قرار می‌گیرند. یکی از مهم‌ترین پایتخت‌های جهان که چالش‌های زیادی برای رشد و توسعه پیش روی خود دارد، تهران است. پایتخت کشورمان با عنایت به تحلیل داده‌های شاخص کیفیت زندگی “Numbeo” در جایگاه ۲۶۴ از بین ۲۶۶ شهر جهان قرار گرفته است.

 

گفتنی است که شاخص فوق به بررسی ۶ فاکتور قدرت خرید، آلودگی محیط زیست، هزینه مسکن، امنیت، سلامت، امکانات حمل و نقل و شرایط آب و هوایی می‌پردازد. در واقع با در نظر گرفتن موارد فوق، به این نتیجه می‌رسیم که آیا شهر مدنظرمان برای سکونت مناسب است یا خیر. بدیهی است وقتی که قدرت خرید پایین باشد و محیط زیست آلوده یا هزینه مسکن سر به فلک کشیده باشد و حوزه سلامت با چالش‌های متعدد دست‌وپنجه نرم کند، شاخص کیفیت زندگی پایین می‌آید.

 

همچنین هنگامی که دولت نتواند نیاز‌های اولیه شهروندان خود را برطرف کند، محکوم به شکست است. دسترسی به آب سالم، برق پایدار، محیطی امن و امکانات لازم برای رشد و توسعه، جزو حقوق اولیه و ابتدایی هر شهروندی است و این وظیفه دولت‌هاست که چنین کمبود‌هایی را جبران کنند. شهر‌هایی که در سراسر جهان نمی‌توانند نیاز‌های اولیه مردم خود را حل کنند، با مشکلات فراوانی از جمله مهاجرت سرمایه انسانی متخصص و ماهر رو‌به‌رو می‌شوند.

 

شهر‌هایی که بدترین شرایط زندگی را در ۲۰۲۴ داشتند

غم انگیز است که ایران در صدر فهرست ۱۰ شهر با بدترین شرایط زندگی قرار دارد. شاخص کیفیت زندگی در تهران ۶۱.۸ است که کسب چنین نتیجه‌ای به خاطر شرایط اقتصادی نامساعد و تحریم‌های ظالمانه غرب و اتحادیه اروپا است. لاگوس به عنوان پایتخت نیجریه در جایگاه نخست ایستاده و شاخص کیفیت زندگی در این شهر ۱۹.۲ است.

بدترین و بهترین شهر‌های جهان برای زندگی در سال ۲۰۲۴

شهر‌هایی که بهترین شرایط زندگی را در ۲۰۲۴ داشتند

 

بدیهی است که در صدر فهرست بهترین شهر‌ها برای زندگی کردن در سال ۲۰۲۴ باید به دنبال نام کشور‌های اروپایی گشت. لاهه به عنوان پایتخت هلند موفق شده با شاخص کیفیت زندگی ۲۲۸.۵ در جایگاه نخست بایستد. جالب اینجاست که چهار شهر دیگر از هلند موفق شده‌اند در این فهرست حضور پیدا کنند که شامل خرونینگن، آیندهوون، اوترخت و روتردام می‌شوند.

بدترین و بهترین شهر‌های جهان برای زندگی در سال ۲۰۲۴

چالش‌های بدترین شهر‌ها برای زندگی کردن

یکی از اتفاقات غم انگیزی که برای بدترین شهر‌ها به لحاظ سکونت رخ می‌دهد، فرار مغز‌ها و مهاجرت نخبگان از کشور است. متاسفانه براساس آمار و ارقام رسمی، سالانه هزاران نفر از ایران به مقصد کشور‌های اروپایی و آمریکایی خارج می‌شوند و هرگز بر نمی‌گردند. مهم‌ترین تأثیری که فرار مغز‌ها روی شاخص کیفیت زندگی می‌گذارد، ایجاد مشکل برای رشد اقتصادی و فرهنگی است.

 

علاوه بر این، چنین شهر‌هایی نمی‌توانند در جذب سرمایه‌های کلان موفق عمل کنند و به همین خاطر است که بحران‌های اقتصادی و مالی آنها تشدید می‌شود. فقر مقدمه‌ای بر فساد و فحشاست و نرخ جرم و جنایت را افزای می‌دهد. همچنین وقتی مردم یک منطقه برای نان شب خود محتاج باشند، آلودگی‌های زیست محیطی بیشتر می‌شود و زیرساخت‌های بهداشتی توانایی پاسخگویی به حجم زیاد بیماران را ندارند.

 

سرمایه گذاران خارجی وقتی با چنین صحنه‌هایی مواجه می‌شوند، ترجیح می‌دهند که سرمایه خود را در یک کشور دیگر خرج کنند، زیرا تصور می‌کنند که هزینه کردن برای یکی از بدترین شهر‌ها به لحاظ سکونت، بی‌فایده است.

 

در نقطه مقابل، کلید حل چالش‌های یک شهر، شاخص کیفیت زندگی بالاست و تمام نیاز‌هایی که بدترین شهر‌ها نمی‌توانند برای شهروندان خود فراهم کنند را در سریع‌ترین زمان ممکن پیگیری کرده و به سرانجام دلخواه می‌رسانند.

برچسب ها: ایران
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
تحصیل در مدرسه‌ای با شهریه ۳۰۰ میلیونی صحت دارد؟ تحصیل در مدرسه‌ای با شهریه ۳۰۰ میلیونی صحت دارد؟
شهریه ۳۰۰ میلیونی مدارس غیرانتفاعی، سوای راست و دروغ ماجرا از یک جهت خاص می‌تواند قابل بررسی باشد.
خبر مهم بانک مرکزی درباره حذف ۴ صفر از پول ملی خبر مهم بانک مرکزی درباره حذف ۴ صفر از پول ملی
مدیرکل سیاست‌های اقتصادی بانک مرکزی با ارایه جزئیاتی از حذف ۴ صفر از پول ملی اظهار داشت: تغییر نام ریال براساس مصوبه‌ای خواهد بود که مجلس شورای اسلامی در نوبت بررسی در صحن علنی دارد.
حکم پرونده تتلو نقض شد حکم پرونده تتلو نقض شد
وکیل مدافع امیرحسین مقصودلو در یک استوری اینستاگرامی از نقض حکم پرونده موکلش خبر داد.
پیام مهم زنوزی:جشن قهرمانی تراکتور را به نمایش انسجام ملی ایرانیان تبدیل کنید پیام مهم زنوزی:جشن قهرمانی تراکتور را به نمایش انسجام ملی ایرانیان تبدیل کنید
رمز قهرمانی تراکتور پس از عنایت باری تعالی و پشتیبانی هواداران، تدوین استراتژی، برنامه‌ریزی، تلاش شبانه روزی، کار تیمی و بهره‌گیری از متد‌های علمی و حرفه‌ای در سطح جهانی برای نیل به قهرمانی بوده و انشالله کار باشگاه در فصل آینده با تمرکز بیشتر بر این حوزه‌ها ادامه خواهد یافت.
تازه‌هایی از ناگفته‌های روحانی از مذاکرات سعدآباد تازه‌هایی از ناگفته‌های روحانی از مذاکرات سعدآباد
حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران در دوره‌های یازدهم و دوازدهم، در دیدار اعضای شورای مرکزی مجمع ایثارگران، ناگفته‌هایی از مذاکرات سعدآباد با شرکت وزیران خارجه سه کشور اروپایی انگلیس، آلمان و فرانسه در ۲۹ مهر ۱۳۸۲ را روایت کرد.
چرا دولت برای معرفی مدنی‌زاده به مجلس دست دست می‌کند؟ چرا دولت برای معرفی مدنی‌زاده به مجلس دست دست می‌کند؟
دلیل تعویق معرفی مدنی‌زاده به عنوان گزینه نهایی دولت برای تصدی وزارت امور اقتصادی و دارایی مشخص شد.
زلنسکی و پوتین با میانجی‌گری ترامپ در استانبول! زلنسکی و پوتین با میانجی‌گری ترامپ در استانبول!
«میخائیل پودولیاک» مشاور ریاست‌جمهوری اوکراین گفت که «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور این کشور در مذاکرات صلح استانبول تنها با «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه گفت‌و‌گو خواهد کرد، چراکه فقط شخص او می‌تواند جنگ را متوقف کند و دیگر مقام‌های روس چنین اختیاراتی ندارند.
برگزیده
تحصیل در مدرسه‌ای با شهریه ۳۰۰ میلیونی صحت دارد؟ تحصیل در مدرسه‌ای با شهریه ۳۰۰ میلیونی صحت دارد؟
شهریه ۳۰۰ میلیونی مدارس غیرانتفاعی، سوای راست و دروغ ماجرا از یک جهت خاص می‌تواند قابل بررسی باشد.
شفق‌های قطبی مشتری هم شکار شدند شفق‌های قطبی مشتری هم شکار شدند
تلسکوپ فضایی ناسا تصاویر زیبا و مسحورکننده‌ای از شفق‌های قطبی مشتری ثبت کرد که تاکنون در معرض دید علاقه‌مندان قرار نگرفته بود.
کارفرمایان اتباع غیرمجازشان را معرفی کنند کارفرمایان اتباع غیرمجازشان را معرفی کنند
نادر یاراحمدی در سفر به استان فارس با بیان این‌که شرایطی در گذشته ایجاد شده که این افراد به خاطر نگاه پرمهر و عطوفت مردم و دولت ایران توانسته‌اند داخل کشور شوند، گفت: امروز به خاطر مشکلات ایجاد شده به همه آنها اعلام کردیم که باید حضورشان را قانونمند کنند.
صفحه خبر بالای تصاویر