کد خبر: ۵۵۶۵۳
تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۸

آداب و رسوم سال نوی میلادی در کشورهای مختلف

سنت‌های سال نوی میلادی در کشورهای مختلف ترکیبی از آیین‌های مذهبی و آداب و رسوم فرهنگی است که از کشوری به کشور دیگر متفاوت است. این سنت‌ها نه‌تنها ورود به سال جدید را جشن می‌گیرند، بلکه پیوندهای اجتماعی و هویت فرهنگی مردم هر کشور را نیز تقویت می‌کنند.
آداب و رسوم سال نوی میلادی در کشورهای مختلف

مخاطب۲۴- سنت‌های سال نوی میلادی در سراسر جهان از جشن‌های جمعی با سرود و آتش‌بازی گرفته تا خوردن انگور، بسیار متنوع است که بازتابی از تأثیرات فرهنگی و آئین‌های مذهبی را نشان می‌دهد. این آداب و رسوم بر موضوعاتی نظیر آغازی نو و امید تأکید دارد و اهمیت خانواده، جامعه و تجدید حیات معنوی را در این موقع از سال نشان می‌دهد. در ادامه به بعضی از سنت‌های جالب سال نو در کشورهای مختلف اشاره می‌شود.

 

فیلیپین: مراسم سیمبانگ گابی

سال نو در فیلیپین با ترکیبی از سنت‌های مسیحی و محلی جشن گرفته می‌شود. مراسم شبانه سیمبانگ گابی یک رویداد مهم پیش از کریسمس است که حال و هوای سال جدید را شکل می‌دهد. این مراسم از شانزدهم دسامبر به مدت ۹ شب متوالی برگزار می‌شود و تأکید آن بر آماده‌سازی معنوی و گردهمایی افراد جامعه است. خانواده‌ها در شب آخر سال، برای صرف غذایی موسوم به «مدیا نوچه» گرد هم می‌آیند. این غذا شامل خوراکی‌های سنتی است که فیلیپینی‌ها باور دارند برای آن‌ها شانس می‌آورد.

 

کلمبیا: سوزاندن عروسک

بسیاری از کلمبیایی‌ها قبل از سال جدید خانه‌هایشان را به‌طور کامل تمیز می‌کنند تا انرژی منفی سال گذشته را پاک کنند. یکی از رسومی که در بعضی خانواده‌های کلمبیایی انجام می‌شود سوزاندن عروسکی به نام «آنو ویگو» است که نماد سال گذشته یا اتفاقات ناخوشایند است و سمبلی از رهایی از جنبه‌های منفی سال گذشته دارد. خوردن ۱۲ حبه انگور و پوشیدن لباس زرد نیز از دیگر مراسم سال نو در این کشور است.

 

هند: مراسم کلیسایی و دورهمی

جشن‌های سال نو در میان جوامع مسیحی هند، شامل حضور در مراسم کلیسایی در سی‌ویکم دسامبر یا اول ژانویه است که بر تأمل، قدردانی از سال گذشته و دعا برای برکات سال جدید متمرکز است. خانواده‌ها پس از مراسم کلیسایی، برای صرف خوراک‌های سنتی مخصوص گرد هم می‌آیند، در بعضی مناطق، رایج است که شیرینی یا هدایایی را با همسایگان به‌عنوان نشانه‌ای از نیک‌خواهی تقسیم کنند.

 

اسپانیا: انگور خوش شانسی

سال نو در اسپانیا با سنت خوردن ۱۲ حبه انگور در نیمه‌شب، هر انگور در یک ضربه ساعت، همراه است. هر انگور نماد خوش‌شانسی برای هر ماه سال آینده است. این آئین به‌طور گسترده در میدان‌های عمومی اجرا می‌شود و مردم برای اجرای آن گرد هم می‌آیند. پس از آن، جشن‌ها با موسیقی و رقص ادامه پیدا می‌کند.

 

فرانسه: رویلون

فرانسوی‌ها شب سال نو را با مراسم شامی به نام رویلون (مهمانی شب اول ژانویه) جشن می‌گیرند که شامل غذاهای لذیذ و انواع نوشیدنی است. سنت منحصربه‌فرد آن‌ها سوزاندن تنه درخت کریسمس در شومینه است که نماد گرما و وحدت خانوادگی است.

 

کره جنوبی: جشن‌های خانوادگی و مراسم کلیسایی

مسیحیان کره جنوبی، سال نو را با مراسم کلیسایی شامل دعا و سرودهای مخصوص جشن می‌گیرند. خانواده‌ها بعد از کلیسا برای صرف غذا دور هم جمع می‌شوند و خوراک‌های سنتی همچون تئوک گوک (سوپ برنج) می‌خورند که نمادی از افزایش طول عمر است. این وعده غذایی همراه با آیین‌هایی برای احترام به اجداد برگزار می‌شود و بیانگر احترام به میراث خانوادگی است.

 

آلمان: جشن‌های سیلوستر

شب آخر سال در آلمان، با عنوان سیلوستر شناخته می‌شود. این شب با حضور خانواده و دوستان جشن گرفته می‌شود و شامل یک وعده غذایی اصلی از خوراکی‌های سنتی است که نماد خوش‌شانسی محسوب می‌شود. آلمانی‌ها به‌طور معمول با نزدیک شدن به نیمه‌شب، به انجام مراسمی موسوم به بلایگیسن می‌پردازند و با ریختن سرب مذاب در آب سرنوشت سال آینده را پیشگویی می‌کنند.

 

ایتالیا: شام مخصوص سال نو

شب سال نو (کاپودانو) در ایتالیا، با وعده غذایی باشکوهی به نام سنونه جشن گرفته می‌شود که شامل ۱۲ پیش‌غذا به نمایندگی از هر ماه سال است. یکی از خوراک‌های سنتی که حتماً سرو می‌شود، کوتچینو همراه با عدس است که به دلیل شکل سکه‌مانندش نماد ثروت به‌شمار می‌رود. پس از شام، آتش‌بازی شروع می‌شود و بسیاری از مردم به خیابان‌ها می‌روند تا جشن بگیرند.

 

اسکاتلند: هاگمنی

اسکاتلند سال نو را با عنوان‌هاگمنی جشن می‌گیرد که شامل آداب و رسوم مختلفی همچون نخستین قدم است، در این مراسم نخستین فردی که پس از نیمه‌شب وارد خانه می‌شود برای خانواده خوش‌شانسی می‌آورد. رسم بر این است که این فرد یک مرد تیره‌مو باشد و هدایایی به همراه داشته باشد. خواندن آواز «آلد لانگ سین» در نیمه‌شب نیز یک سنت اسکاتلندیی است که نماد قدردانی از دوستی و خاطرات است.

 

ایالات متحده آمریکا

مردم آمریکا در نیمه‌شب سال نو آواز روزهای خوش گذشته موسوم به «آلد لانگ سین» را می‌خوانند تا با سال گذشته خداحافظی و از سال جدید استقبال کنند. این سرود نماد تأمل بر دوستی‌های گذشته و تجربیات است. یکی از مراسم منحصربه‌فرد در آمریکا به‌ویژه در ایالت‌های جنوبی، خوردن لوبیای چشم بلبلی در روز سال نو است و باور دارند که برای آنها خوش‌شانسی می‌آورد.

 

بسیاری از شهرها جشن‌های عمومی بزرگی را برگزار می‌کنند که شامل شمارش معکوس نیمه‌شب و آتش‌بازی است. شمارش معکوس به سوی سال نو یک رویداد گروهی است که حس وحدت را میان شرکت‌کنندگان تقویت می‌کند. بعضی مسیحیان در شب یا روز سال نو در مراسم شبانه کلیسایی شرکت می‌کنند و به دعا و طلب برکت برای سال آینده مشغول می‌شوند.

 

مکزیک: قدم زدن با چمدان خالی

قدم زدن با چمدان خالی برای جذب فرصت‌های سفر در سال جدید، رسمی است که برخی مکزیکی‌ها در شب سال نو آن را به جا می‌آورند. رسم بعضی مناطق نیز این است که در نیمه‌شب آب را از پنجره یا در بیرون بریزند، این کار برای آن‌ها نمادی از پاک کردن ارواح بد سال گذشته است.

 

کشورهای آفریقایی

همچون دیگر مناطق جهان، در آفریقا نیز آداب و رسوم متنوعی برای جشن گرفتن سال نو وجود دارد. ساکنان مناطق توریستی، درختان خرما و آکاسیا را تزئین می‌کنند و هنگام آویزان کردن هر قطعه، آرزویی می‌کنند. جشن سال نو در بعضی کشورهای آفریقایی همراه با رقص‌های آئینی همچون رقص دور آتش و مسابقات است.

 

خانواده‌های غنی مراسم شام کریسمس را برگزار می‌کنند و کمپین‌هایی را برای کمک به نیازمندان راه‌اندازی می‌کنند. مردم سودان، در شب سی‌ویکم دسامبر در نیل غسل می‌کنند و باورشان بر این است که در این روز تمام گناهان شسته می‌شود و می‌توانند تجدید حیات کنند و با روحی پاک به استقبال سال نو بروند.

 

 
 
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
«جغجغه مرگ» چیست؟ «جغجغه مرگ» چیست؟
جنبه‌هایی در روند مردن وجود دارد که مشاهده آنها می‌تواند برای برخی ناراحت کننده باشد که یکی از معروف‌ترین آنها شنیدن صدای «جغجغه مرگ» است
۱۰۰ بسته موادمخدر از بدن یک جوان ۲۲ ساله خارج شد ۱۰۰ بسته موادمخدر از بدن یک جوان ۲۲ ساله خارج شد
رئیس مجتمع آموزشی درمانی پیامبر اعظم بندرعباس از خروج بیش از ۱۰۰ بسته مواد مخدر جاسازی شده از بدن یک جوان ۲۲ ساله خبر داد.
نگاهی به ساخت استادیوم‌ها در ۴ دهه اخیر نگاهی به ساخت استادیوم‌ها در ۴ دهه اخیر
فوتبال ایران با توجه به پتانسیل و استعدادی که از لحاظ نیروی انسانی دارد و البته محبوبیت این ورزش میان میلیون‌ها ایرانی، نیازمند این است که از لحاظ زیرساخت در شرایط مطلوبی قرار داشته باشد.
ادغام کامل Poco با برند شیائومی ادغام کامل Poco با برند شیائومی
تغییر و تحولات بزرگی برای برند پوکو در راه است. محصولات شرکت Poco نظیر گوشی‌های هوشمندش از این پس با برند شیائومی عرضه می‌شوند.
انتشار اخباری از وضعیت سلامت مهدی فخیم زاده انتشار اخباری از وضعیت سلامت مهدی فخیم زاده
نوه مهدی فخیم‌زاده گفت: برای سرماخوردگی به اورژانس بیمارستان مراجعه کردیم و در حال حاضر هم حال پدربزرگم مساعد است.
پزشک ایرانی ساکن آمریکا به اتهام تجاوز دستگیر شد پزشک ایرانی ساکن آمریکا به اتهام تجاوز دستگیر شد
دکتر ایرانی در آمریکا به اتهام خوراندن دارو به زنان در خانه‌اش و تجاوز به آنها دستگیر شد
اضافه شدن بلغارستان و رومانی به شنگن اضافه شدن بلغارستان و رومانی به شنگن
ویزای شنگن به ویزای واحد برای ۲۹ کشور در اروپا گفته می‌شود. شهروندان این ۲۹ کشور هم می‌توانند آزادانه و بدون هیچ مانعی میان این کشورها، سفر کنند ساکن شوند یا کار کنند.
برگزیده
پشیمانی و اشک مهناز افشار مقابل سینا ولی‌الله پشیمانی و اشک مهناز افشار مقابل سینا ولی‌الله
مهناز افشار بازیگر سینما که با یک باره ساکن آلمان شد و پس از حضور در یک شو و در جریان حوادث 1401 کشف حجاب کرد و دست به حرکات سیاسی زد، حالا با حضور در مقابل سینا ولی الله با پشیمانی و حسرت از مسیری که طی کرده و تبعاتش می‌گوید و اشک می‌ریزد.
روایت‌هایی ناب و خواندنی از روحانی طناز حاج محسن قرائتی روایت‌هایی ناب و خواندنی از روحانی طناز حاج محسن قرائتی
حتی اگر خیلی توان منبررفتن نداشته باشد، اما هنوز هم با آن لهجه شیرین کاشانی‌اش، وقتی لب‌به‌سخن باز می‌کند، محال است آدم را پای صحبت‌هایش میخکوب نکند.
بزرگترین مجموعه اهرام جهان در مصر نیست! بزرگترین مجموعه اهرام جهان در مصر نیست!
بزرگ‌ترین مجموعه اهرام جهان نه در مصر بلکه در مکانی باستانی در صحرا پنهان شده و بیش از دو برابر مصر هرم دارد؛ اما به‌ندرت درباره آنها و سازندگانشان صحبت می‌شود.
صفحه خبر بالای تصاویر