کد خبر: ۵۴۸۶۴
تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۲

پزشکیان:عذاب خدا یعنی اینکه ما بر خودمان یک سفره و برای مردم سفره دیگری باز کنیم

رئیس‌جمهور گفت: تمام مشکلات ما به این دلیل است که به حق و حقوق خود قانع نیستیم و به حقوق دیگران تجاوز می‌کنیم و همین آغاز اختلاف است.
پزشکیان:عذاب خدا یعنی اینکه ما بر خودمان یک سفره و برای مردم سفره دیگری باز کنیم

مخاطب ۲۴- مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور در آیین اختتامیه پانزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی فارابی در سخنانی، گفت: ما از نظر اعتقادی اصول دین داریم تا باور کنیم دنیا صاحب و خالقی دارد، ما برای رسالتی به دنیا آمده‌ایم.

وی افزود: این باور اگر در ما نهادینه شود که قدرتی این دنیا را خلق کرده و برای انسان این اقدام را انجام داده، انسان به خاطر علم و اخلاص باید عمل کند.

رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه عدالت جزو اصول دین است، اظهار کرد: پیامبران آمدند تا عدالت را اجرا کنند. جوامع ثانی همه یکی بودند. تمام دعوا‌هایی که ما می‌کنیم را پیامبران با کتاب و میزان به دنبال حل و فصل آنها بوده‌اند.

پزشکیان اضافه کرد: تمام ظلم و بی‌عدالتی که در جامعه وجود دارد به این دلیل است که به حق خود قانع نیستیم.

وی تصریح کرد: تمام مشکلات ما به این دلیل است که به حق و حقوق خود قانع نیستیم و به حقوق دیگران تجاوز می‌کنیم و همین آغاز اختلاف است.

رئیس‌جمهور تأکید کرد: اگر در جامعه اختلاف وجود دارد، به دلیل این است که ما به حقوق دیگران در جامعه احترام نمی‌گذاریم و تصور می‌کنیم همه باید آنطور که من می‌پسندم و می‌فهمم عمل کنند.

پزشکیان با بیان اینکه به حقوق قومیت، جنسیت و تفکر و اندیشه دیگران در جامعه احترام نمی‌گذاریم و تصور می‌کنیم دیگران باید حتما آنگونه که من می‌بینیم و می‌فهمم، ببینند و بفهمند و اگر اینطور نباشند، نباید هم وجود داشته باشند و این آغاز اختلاف است، اظهار کرد: شاخص‌های حق و عدالت را اندیشمندان علوم انسانی باید در جامعه تعریف کنند، همه دم از حق می‌زنیم و همه دعوا‌ها در جامعه برای این است که حق را پیاده کنیم.

وی با طرح این پرسش که آیا ما در جامعه حق را پیاده و عدالت را ایجاد می‌کنیم؟، گفت: این علم و دانش شما اندیشمندان است که می‌تواند به مدیران، مسئولان و سیاستگذاران راهنمایی کند که چگونه حق در جامعه پیاده شود.

رئیس‌جمهور همچنین ضمن اینکه از اندیشمندان و دانشگاهیان علوم انسانی خواست که نه تنها راهنمایی کنند، بلکه در میدان حاضر شوند و مشکل را حل کنند، گفت: چرا قومیت‌ها اختلاف دارند؟، به این دلیل که قومیت دیگری، آنان را نادیده می‌گیرد.

بیشتر بخوانید

پزشکیان با طرح این پرسش که چرا در کارمندان اعتراض ایجاد می‌شود؟، گفت: برای این است بین خوب و بد، به دلیل اینکه با کسی رفاقت دارم را برمی‌کشم و اجازه نمی‌دهم کسی که حقش است، پیشرفت کند، این موجب نارضایتی در آن کارمند می‌شود.

وی تصریح کرد: اصول دین تقلیدی نیست و عدالت را مسلمانان باید بفهمند و درک کنند و این امر قابل تقلید نیست، ادامه داد: وقتی به کسی ظلم می‌کنیم، می‌فهمد و وقتی بفهمد نمی‌تواند کسی را که به او ظلم می‌کند باور کند، حالا با هر ادبیاتی که می‌خواهی با او صحبت کن.

رئیس‌جمهور اضافه کرد: اگر اسم خودمان را مسلمان بگذاریم، اما بی‌انصافی وغیرعادلانه عمل کنیم و حقوق دیگران را رعایت نکنیم، هر اسمی برایش بگذاریم، آن اسلام نیست. اسلام یعنی حق، عدالت و انصاف.

پزشکیان افزود: مدیریت و علم شما اندیشمندان علوم انسانی است که به مدیران و مسئولان کمک می‌کند که براساس عدالت و انصاف عمل کنند، اگر ما بتوانیم براساس انصاف حرکت کنیم و جایگاه هرکس را منصفانه در اختیارش قرار دهیم، مشکلی ایجاد نمی‌شود.

وی افزود: اگر براساس انصاف و عدالت عمل کنیم و هرکس را بر جایگاهش قرار دهیم و بی‌سواد را بر باسواد حاکم نکنیم، بی‌هنر را بر باهنر حاکم نکنیم، بی‌تجربه را بر باتجربه حاکم نکنیم؛ اگر این کار را می‌کردیم، باور کنید که مملکت ما گلستان می‌شد.

رئیس‌جمهور ادامه داد: ما در هرجایی که هستیم و در هر اقدامی که انجام می‌دهیم، به هرکسی بر اساس اندازه و جایگاهش احترام بگذاریم نه بیشتر.

پزشکیان تأکید کرد: من به عنوان یک کارمند در ساختار اداری چه کار کنم، چه کار نکنم، حقوق، پاداش و مزایا را دریافت می‌کنم، اما بین کسی که عالم است، کار می‌کند و اثربخش است و بین کسی که عالم نیست و بدون دلیل پستی را گرفته است و کار نمی‌کند، چون آن پست سرجایش است، پرداخت هم به همان اندازه سرجای خود است. آیا این علمی و کارشناسی است؟ اعتقادی است؟

وی اضافهخ کرد: در مدیریت نیروی انسانی می‌گویند براساس عملکرد، پول پرداخت کنید، احترام بگذارید و جایگاه دهید، این موارد را می‌توانید در ساختار اداری ما نهادینه کنید تا براساس عدالت و انصاف عمل شود.

رئیس‌جمهور با طرح این پرسش که چرا سیستم پویا و خلاق نیست و جلو نمی‌رود؟، گفت:، چون افراد در جایگاه درست قرار نگرفته‌اند.

پزشکیان تأکید کرد: باید این نگاه در جامعه ایجاد شود که انسان می‌تواند همواره پیشرفت کند و بهتر از روز قبل باشد، گفت: اگر این باور در جوامع اسلامی ایجاد شد، همه چیز از اقتصاد و فرهنگ تا دیگر موارد اصلاح می‌شود، اگر چنین نمی‌شود به این دلیل است که باور‌های ما در یک قالبی متصلب شده است و ذهنیت بسته‌ای در ما ایجاد می‌شود که نمی‌توانیم از آن خارج شویم.

وی با تأکید بر اینکه راستی و درستی این نیست که هرچه من بگویم درست است، گفت: این امر، مستقل از من و شماست. من باید خودم را با راستی و درستی تطبیق دهم، نه راستی و درستی با من. چه کسی ظالم‌تر از آن است که به مردم دروغ بگوید؟ و اگر راست و درست هم مطرح شد را نپذیرد؟

رئیس‌جمهور ادامه داد: ما باید براساس شواهد در کشور مدیریت کنیم و راه درست را این‌گونه انتخاب کنیم. باید با جامعه برخورد صادقانه داشته باشد و اگر چنین باشد، انتخاب راه درست امکان‌پذیر است. این چیزی است که شما باید کمک کنید در جامعه پیاده شود.

پزشکیان با تأکید بر اینکه مشکلاتی که امروز از نظر اعتیاد، مسائل اخلاقی و رفتار‌های اجتماعی با آن مواجهیم، زاییده همان آموزشی است که از مدارس شروع می‌شود و روش آن را هم بلد نیستیم، گفت: با امر و نهی امکان اصلاح نیست. اصلاح هر انسان روش دارد. با گفتن نمی‌توان تغییر ایجاد کرد. با دستور دادن نمی‌شود انسان‌ها را اصلاح کرد. راهش را شما اندیشمندان بلدید.

وی ادامه داد: همه ما باید بدانیم یک امت هستیم و زیاده‌طلبی نکنیم و جایی نشینیم یا نخواهیم جایی باشیم که حق‌مان نیست، اگر چنین نباشد، اختلافی ایجاد نمی‌شود.

رئیس‌جمهور افزود: وقتی با من به‌عنوان یک قومیت، مذهب و باوری منصفانه برخورد نکردند یا احساس کنم من توان و حقی بیشتر از آن که دریافت کرده‌ام را داشته‌ام، حتماً صدایم درمی‌آید. امکان ندارد چنین نشود.

پزشکیان با تأکید بر اینکه هرچیز بر حزب، دسته و جناح و قوم و خویش خود می‌خواهی برای بقیه هم همان را بخواه، گفت: اگر چنین نکنیم، ظلم کرده‌ایم؛ این از آیات قرآن و احادیث نهج‌البلاغه است.

وی تصریح کرد: قرآن به ما می‌آموزد که هیچ چیزی عذاب خدا را سریعتر از آنکه تو بر ظلم بایستی، نازل نمی‌کند. عذاب خدا یعنی اینکه ما بر خودمان یک سفره و برای مردم سفره دیگری باز کنیم. دارودسته خودمان را یک‌جور ببینیم، دیگران را جور دیگری ببینیم. یک‌جا را امکانات فراوان دهیم و جایی دیگر چنین اجازه‌ای ندهیم. خدا صدای کسانی که به آنان ظلم شود را می‌شنود و در کمین ظالمان است.

رئیس‌جمهور در پایان خاطرنشان کرد: امیدوارم ما بتوانیم با کمک شما استادان، محققان و پژوهشگران در ساختن جامعه بااخلاق، راستگو و براساس عدالت و انصاف عمل و همه در کنار هم با وفاق زندگی کنیم.

برچسب ها: مسعود پزشکیان
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
پسر سیروس مقدم، خواستگار دختر نقی معمولی شد پسر سیروس مقدم، خواستگار دختر نقی معمولی شد
سهیل مقدم، فرزند سیروس مقدم و الهام غفوری، در کنار تجربه بازیگری در فصل هفتم سریال پایتخت، سابقه حضور در پشت صحنه سریال‌های تلویزیونی همچون "تا ثریا" را نیز به‌عنوان دستیار کارگردان دارد
رفع یبوست با مصرف این میوه خوشمزه رفع یبوست با مصرف این میوه خوشمزه
مصرف زردآلو سبب تقویت سیستم ایمنی بدن و رفع یبوست می‌شود
معما‌های عجیب مصر باستان که بالاخره حل شدند معما‌های عجیب مصر باستان که بالاخره حل شدند
تمدن مصر باستان مملو از شگفتی‌های خاص است که هنوز هم باستان شناسان را حیرت‌زده می‌کنند. هرچند امروز می‌خواهیم نگاهی به معما‌های مصر باستان داشته باشیم که پس از مدتی طولانی حل شدند.
نحوه اجرای طرح ترافیک تهران امسال تغییر می‌کند؟ نحوه اجرای طرح ترافیک تهران امسال تغییر می‌کند؟
مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران تصریح کرد: این طرح هنوز در شورای ترافیک تهران تصویب نشده است، اما بعد از تصویب باید نسبت به آماده سازی زیرساخت‌های اجرای این طرح اقدام شود البته با توجه به اینکه هوش مصنوعی و علوم داده به نحوی پیشرفت کرده که امکان رهگیری خودرو‌ها وجود دارد تأمین و ایجاد زیرساخت‌ها کار سختی نیست.
وضعیت وخیم گوگوش ۷۴ ساله! وضعیت وخیم گوگوش ۷۴ ساله!
ویدیویی از مصاحبه گوگوش با شبکه سعودی ایران اینترنشنال منتشر شده که نشان می‌دهد این خواننده ۷۴ ساله وضعیت جسمی وخیمی دارد، اما نکته قابل تامل آنکه با این وضعیت کنسرت خداحافظی گذاشته است!
هنوز هم دختران را زنده به گور می‌کنند؟! هنوز هم دختران را زنده به گور می‌کنند؟!
جسد گروهی از دختران نوجوان در یک گور دسته جمعی در ترکیه کشف شده است. این افراد به‌شکلی بی‌رحمانه به‌خاطر باور‌های اشتباه عده‌ای متعصب قربانی شده بودند.
شجاعی‌مهر: برای ازدواج با آزاده نامداری بین خیلی‌ها رقابت بود شجاعی‌مهر: برای ازدواج با آزاده نامداری بین خیلی‌ها رقابت بود
هرمز شجاعی‌مهر، مجری سابق تلویزیون در برنامه «ای کاش» درخصوص ازدواج مرحوم آزاده نامداری توضیحاتی داد.
برگزیده
مخالفت ترامپ با ایده پوتین برای اداره موقت اوکراین مخالفت ترامپ با ایده پوتین برای اداره موقت اوکراین
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت رئیس‌جمهور این کشور پیشنهاد همتای روسی خود را جهت تشکیل دولت یا حاکمیتی موقت در اوکراین تحت نظارت سازمان ملل و چندین کشور دیگر رد کرده است.
پوتین چگونه به قدرت رسید؟ پوتین چگونه به قدرت رسید؟
پوتین، چهره‌ای نسبتاً ناشناخته در سیاست روسیه، در مدتی کوتاه به یکی از قدرتمندترین افراد این کشور تبدیل شد. داستان محبوبیت او از زمانی آغاز می‌شود که به‌عنوان نخست‌وزیر، با موجی از بمب‌گذاری‌های مرگبار در ساختمان‌های مسکونی مواجه شد. ترور‌هایی که بلافاصله به چچنی‌ها نسبت داده شدند و بهانه‌ای شدند برای آغاز جنگ دوم چچن.
تمرین هوایی قطر و اسرائیل برای اولین بار تمرین هوایی قطر و اسرائیل برای اولین بار
تلویزیون اسرائیل مدعی شد قطر در یک تمرین هوایی مشترک در کشور یونان که رژیم صهیونیستی نیز در آن حضور داشته، شرکت کرده است.
صفحه خبر بالای تصاویر