کد خبر: ۵۴۱۴۰
تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۸

عارف: وفاق ملی به این معنا نیست که هر چه حاکمیت گفت مردم بگویند چشم

محمدرضا عارف معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به موضوع وفاق ملی، گفت: فرهنگستان‌ها و نهاد‌های علمی مانند مرکز اسناد و کتابخانه ملی، باید وفاق را تعریف کنند، آیا تنها منظور، وفاق بین نهاد‌های حاکمیتی است؟ ما به این نتیجه رسیدیم که می‌توانیم با سایر قوا بنشینیم و گفت‌و‌گو کنیم، اما آیا وفاق منحصر به این است
عارف: وفاق ملی به این معنا نیست که هر چه حاکمیت گفت مردم بگویند چشم

مخاطب۲۴- معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه در برخی مسائل و طرح‌ها نفوذ و سلیقه یک فرد را مشاهده می‌کنیم، تاکید کرد: وفاق ملی به این معنا نیست که هر چه حاکمیت گفت مردم بگویند چشم.

بیشتر بخوانید

محمدرضا عارف در هشتاد و هشتمین جلسه هیات امنای سازمان اسناد و کتابخانه ملی با تقدیر از زحمات ارزشمند مدیران این سازمان در تمامی ادوار گذشته گفت: با آنکه از نگاه دولت چهاردهم، این سازمان یک نهاد علمی و فرهنگی است که مسئولیت حفظ و حفاظت اسناد ملی را بر عهده دارد، اما نکته مهمتر این است که این سازمان ظرفیت و توان بسیار بالایی در ایجاد ارتباط با دانشمندان، نخبگان، اساتید دانشگاهی و اندیشمندان دارد، اما متاسفانه ما کمتر از این ظرفیت‌ها استفاده کرده‌ایم.

در این جلسه که در سازمان اسناد و کتابخانه ملی برگزار شد، عارف با بیان اینکه این سازمان در دوره معاونت اولی او بنا نهاده شده بود گفت: جایگاه مرکز اسناد و کتابخانه ملی، در نظام جمهوری اسلامی به طور کلی، جایگاه بسیار رفیعی است، اما اگر این جایگاه و کارکرد سازمان به صورت دقیق تبیین نشود کار به جایی می‌رسد که اهمیت آن درک نمی‌شود و جلسات هیات امنای آن هر چند سال یک بار برگزار می‌شود.

معاون اول رئیس جمهور، در ادامه خطاب به رئیس سازمان گفت: از نگاه دولت چهاردهم، جایگاه این سازمان بازهم باید ارتقا یابد، اما برای این منظور، طرحی بیاورید که جایگاه سازمان را مشخص کند، ما معتقدیم که ایرانیان جزو متمدن‌ترین و با فرهنگ‌ترین اقوام هستند، اما باید ببینیم که امروز در حوزه تمدنی چه نقشی داریم و می‌توانیم داشته باشیم و شما باید به ما بگویید امروز در حوزه تمدنی چه نقشی داریم؟ شما باید کمک کنید که فرهنگ غنی ایرانی و اسلامی را گسترش دهیم.

عارف گفت: در این طرح مشخص کنید جایگاه شما کجاست؟ برای رسیدن به آن جایگاه چه اقدامی باید انجام شود؟

معاون اول رئیس‌جمهور افزود: شما به عنوان یک مرکز علمی باید به ما بگویید چالش‌های مهم کشور چیست؟ اکنون منطقه جنوب غرب آسیا در وضعیت خاصی قرار دارد و تحول شگرفی در حال وقوع است. جمهوری اسلامی ایران در کجای این تحولات قرار دارد؟

وی خاطرنشان کرد: شما باید به عنوان یک سازمان مرتبط با اندیشمندان و نخبگان بررسی کنید و بگویید که در مورد مسائل کشور و مردم آیا به صرف اینکه در مجلس یا دولت طرحی مطرح می‌شود آیا سایر نهاد‌ها بدون نظر دادن نسبت به آن طرح باید تابع باشند؟

معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: امروز تصمیم ساز، تصمیم گیرنده و مجری یکی شده است و به همین دلیل است که وقتی یک طرحی مطرح می‌شود که مسئول آن، یک سلیقه خاص، یک نفوذی و یا حتی یک غیرمسئول بوده است که یک حادثه کوچک را بزرگ کرده است و با بحران رو‌به‌رو می‌شویم.

عارف به عنوان نمونه به حوادث سال ۱۳۷۸ اشاره کرد و گفت: یک روزنامه بسته می‌شود، چند دانشجو اعتراض می‌کنند ولی کار به جایی می‌رسد که کشور با بحران رو‌به‌رو می‌شود. در حالی که در زمانی که رئیس دانشگاه تهران بودم، هر ساله موارد مشابهی اتفاق می‌افتاد، اما آن را بدون تبعاتی حل می‌کردیم.

معاون اول رئیس جمهور افزود: ما مرکز اسناد و کتابخانه ملی را صرفاً یک کتابخانه دانشگاهی نمی‌بینیم، اینجا خانه اندیشمندان است و این مجموعه باید تصمیم سازی کند. اگر جایگاه کتابخانه ملی مشخص شود و مسائل را به تصمیم گیرندگان و مجریان گوشزد کند، آن وقت است که مسیر به درستی پیش می‌رود. شما به عنوان اندیشمندان باید بگویید امروز اولویت مردم چیست و مسائل فرعی کدام است تا تصمیم گیرندگان به سراغ مسائل اصلی مردم بروند.

وی با اظهار گلایه از اولویت قرار گرفتن مسائل فرعی در کشور، تصریح کرد: یک مسئله فرعی مطرح می‌شود و به اشتباه اولویت می‌شود.

عارف در این زمینه به قانون ممنوعیت آنتن ماهواره اشاره کرد و گفت: در زمانی که ممنوعیت آنتن ماهواره در مجلس مطرح شد، به شدت مخالفت کردم، چون معتقد بودم فناوری آنتن‌های ماهواره آنقدر به سرعت رشد خواهد کرد که دیگر در پشت بام نمی‌ماند، دلیل دیگری هم که ارائه کردم، این بود که ما به مردم تمرد از قانون را نشان می‌دهیم، دلیلش هم این بود که این قانون اشکال داشت.

عارف افزود: نهاد‌هایی مثل کتابخانه ملی، فرهنگستان‌ها و دانشگاه‌ها باید به دولت بگویند که در شرایط کشور مسئله اولویت چیست، ما به عفاف و حجاب اعتقاد داریم، اما آیا در این شرایط کشور، این مساله باید مهمترین مسئله کشور شود؟

عارف با اشاره به موضوع وفاق ملی، گفت: فرهنگستان‌ها و نهاد‌های علمی مانند مرکز اسناد و کتابخانه ملی، باید وفاق را تعریف کنند، آیا تنها منظور، وفاق بین نهاد‌های حاکمیتی است؟ ما به این نتیجه رسیدیم که می‌توانیم با سایر قوا بنشینیم و گفت‌و‌گو کنیم، اما آیا وفاق منحصر به این است؟

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه وفاق ملی امری دوسویه است، تاکید کرد: وفاق ملی به این معنا نیست که حاکمیت هر چه گفت مردم بگویند چشم.

عارف افزود: در انتخابات ۵۰ درصد مردم آگاهانه رای ندادند. رویکرد وفاق ایجاد می‌کند که بررسی کنیم علت عدم این حضور چیست؟ ما باید به جایی برسیم که همه مردم علاقمند به شرکت در انتخابات شوند.

وی افزود: در اواخر دهه ۷۰ و اوایل دهه ۸۰ خیلی از طرح‌هایی که تصویب شده بود عملاً متوقف بود در آن دوران نفت را با قیمت ۷ دلار می‌فروختیم، اما ما برای گسترش مرکز اسناد و کتابخانه ملی با جدیت تلاش کردیم تا کتابخانه ملی و مرکز اسناد به شکل امروزی تاسیس شد. اکنون شما باید بگویید که چه نقشی دارید؟ آیا کتابخانه ملی تنها همان نقش کتابخانه دانشگاهی را دارد، اگر این طور است خیلی از این ساز و کار‌ها مورد نیاز نیست، اما آنچه که توقع می‌رود ماموریت فراملی کتابخانه است که باید به مسائل کلان بپردازد و در دولت چهاردهم به دنبال ارتقاء جایگاه کتابخانه و مرکز اسناد هستیم و من از شما می‌خواهم طرحی را در هیات امنا بیاورید که به ارتقاء این سطح کمک کند.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
دختران نوجوان افسرده‌تر هستند یا پسران؟ دختران نوجوان افسرده‌تر هستند یا پسران؟
پژوهشگران به‌تازگی دریافتند چرا دختران نوجوان بیشتر از پسران نوجوان به افسردگی مبتلا می‌شوند؛ این کشف به آنها کمک می‌کند به نوجوانانی که در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند کمک کنند.
رونالدو سفیر جایگاه جهانی عربستان رونالدو سفیر جایگاه جهانی عربستان
ماجد الجمعان، مدیر عامل باشگاه النصر، تجربه همکاری با کریستیانو رونالدو را ساده‌تر از آنچه تصورش را داشت توصیف کرد.
عکس‌های نوروزی ۱۴۰۴ را به سبک استودیو جیبلی بسازید عکس‌های نوروزی ۱۴۰۴ را به سبک استودیو جیبلی بسازید
ساخت عکس به سبک استودیو جیبلی این روز‌ها به یکی از جذاب‌ترین ترند‌های دنیای دیجیتال تبدیل شده است. ترکیب جادوی انیمه‌های میازاکی با هوش مصنوعی مدرن، تجربه‌ای بی‌نظیر از هنر، تخیل و تکنولوژی را برای کاربران فراهم می‌کند.
چند نفر در تصادفات نوروز ۱۴۰۴ جان باخته‌اند؟ چند نفر در تصادفات نوروز ۱۴۰۴ جان باخته‌اند؟
رئیس پلیس راهور فراجا از آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی به سمت شهر‌های مبدأ خبر داد و گفت: در تصادفات ۲۰ روز اخیر در کشور ۸۳۸ نفر جان خود را از دست داده‌اند.
دلیل جدایی کریم بنزما از رئال مادرید چه بود؟ دلیل جدایی کریم بنزما از رئال مادرید چه بود؟
مهاجم الاتحاد عربستان باشگاه کنونی خود را با رئال مادرید مقایسه و دلیل جدایی‌اش از کهکشانی‌ها را اعلام کرد.
مادر هویدا: آرزو دارم نخست‌وزیر داماد شود مادر هویدا: آرزو دارم نخست‌وزیر داماد شود
سال‌ها بود که آرزوی انجام مراسم حج را داشتم ولی توفیق نمی‌یافتم تا روزی که امیرعباس (نخست‌وزیر) لباس نخست‌وزیری به تن کرد
کدام کشور‌ها بیشترین تعداد موشک‌های هایپرسونیک را در اختیار دارند؟ کدام کشور‌ها بیشترین تعداد موشک‌های هایپرسونیک را در اختیار دارند؟
اگر می‌خواهید بدانید کدام کشور‌ها بیشترین تعداد موشک‌های هایپرسونیک را در اختیار دارند، در ادامه با ما همراه باشید. این موشک‌ها با سرعت و قابلیت مانور بسیار بالا، چالش‌های جدی برای سیستم‌های دفاعی ایجاد می‌کنند.
برگزیده
پزشکیان به بن سلمان: با هیچ کشوری سر جنگ نداریم پزشکیان به بن سلمان: با هیچ کشوری سر جنگ نداریم
مسعود پزشکیان رییس جمهور ایران پنجشنبه شب ۱۴ فروردین ۱۴۰۴ در گفت وگوی تلفنی با «محمد بن سلمان آل سعود» ولیعهد عربستان سعودی گفت: جمهوری اسلامی ایران هیچ‌گاه به دنبال جنگ و درگیری نبوده و استفاده غیرصلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای نیز به هیچ‌وجه جایی در دکترین امنیتی و دفاعی ما ندارد. این امکان وجود دارد که فعالیت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران همچون همه سال‌های گذشته به طور کامل تحت راستی‌آزمایی قرار گیرند.
مادر هویدا: آرزو دارم نخست‌وزیر داماد شود مادر هویدا: آرزو دارم نخست‌وزیر داماد شود
سال‌ها بود که آرزوی انجام مراسم حج را داشتم ولی توفیق نمی‌یافتم تا روزی که امیرعباس (نخست‌وزیر) لباس نخست‌وزیری به تن کرد
ترامپ: عمل جراحی به پایان رسید! ترامپ: عمل جراحی به پایان رسید!
رییس جمهور آمریکا در پیامی در خصوص تعرفه‌ها علیه کشور‌های دیگر نوشت: عمل جراحی به پایان رسید! بیمار زنده و در حال بهبودی است
صفحه خبر بالای تصاویر