کد خبر: ۴۹۶۸۲
تاریخ انتشار: ۲۰ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۷

عارف: پشت سر دولت‌های گذشته حرف زدن ممنوع

معاون اول رئیس جمهور گفت: یکی از راهبرد‌های ما این است که مسئولین حق نفی مسئولین گذشته را ندارند؛ کار انجام می‌شود ولی نباید با شخصیت افراد و مسائل پیرامون ویژگی‌های اخلاقی و شخصی کاری نداریم.
عارف: پشت سر دولت‌های گذشته حرف زدن ممنوع

مخاطب۲۴- محمدرضا عارف معاون اول رئیس‌جمهور در آیین تکریم و معارفه روسای سابق و جدید سازمان حفاظت محیط زیست طی سخنانی بیان کرد: این سازمان جایگاه بالایی دارد و هیچ‌گونه ادغام و یا الحاقی نیاز نیست و این را منطقی نمی‌دانیم.

عارف ادامه داد: متأسفانه در کشور، نگاه‌های بخشی را داریم و هر مدیری بخش تحت مسئولیت خود را مد نظر قرار می‌دهد و این مشکل‌ساز است؛ هم‌چنین که نباید زمان کوتاه‌مدت داشته باشیم و یک مدیر فکر می‌کند که زمان زیادی ندارد و نزدیکان خود را در یک سازمان حاضر کند.

وی افزود: یکی از راهبرد‌های ما این است که مسئولین حق نفی مسئولین گذشته را ندارند؛ کار انجام می‌شود ولی با شخصیت افراد و مسائل پیرامون ویژگی‌های اخلاقی و شخصی کاری نداریم. البته در کشور ما عادت شده که به‌جای مطرح کردن هویت خود، نفی گذشته می‌کنیم. اگر هم ضعفی وجود داشته، باید اصلاح شود.

عارف با اشاره به اینکه کشور ما در برخی حوزه‌های محیط زیست جایگاه خوبی را در جهان ندارد و این مهم نیازمند کار مداوم است، اظهار داشت: وضعیت ما در سفره‌های زیرزمینی مناسب نیست و هم‌چنین نگران نشست زمین در برخی مناطق هستیم. هیچ راهی جز اینکه از خودمان یعنی دولت شروع کنیم وجود ندارد، دولت بیش از همه موظف است.

معاون اول رئیس‌جمهور تصریح کرد: سازمان حفاظت محیط زیست باید برای موضوعات مختلف راهکار نشان دهد؛ کشور‌های متعددی در جهان هستند که مساحت کمی دارند ولی توان صنعتی و کشاورزی بالایی هم دارند. صنعت باید سهم خوبی در تولید ناخالص داشته باشد و محصولات کشاورزی باید سبز باشد ولی نقش این سازمان در این زمینه اهمیت دارد تا راهکار‌های لازم را به‌موقع ارائه دهد.

عارف با بیان اینکه وفاق ملی فقط نگاه سیاسی نیست و این مهم باید در هر وزارتخانه و سازمانی حاکم شود، اظهار داشت: باید در دولت وفاق ملی نگاه جدیدی به محیط زیست داشته باشیم تا توسعه کشور را پیش‌گرفته و محیط زیست را هم حفظ کنیم؛ باید این دو بخش را باهم آشتی دهیم و مغایرتی بین توسعه و محیط زیست وجود داشته باشد.

وی بیان کرد: تشکل‌های محیط زیستی بدون چشم‌داشت فعالیت می‌کنند و باید ببینیم که چقدر به این عزیزان توجه داریم و نباید جلوی فعالیت آنان را با بهانه‌های متعدد گرفت. نیاز است سازمان‌های مردم‌نهاد مورد توجه و اعتنا قرار بگیرند و خود مردم در این زمینه آمادگی دارند.

معاون اول رئیس‌جمهور عنوان کرد: سند چشم‌انداز از سال ۱۳۸۴ شروع شد و افق آن نیز سال ۱۴۰۴ است و باید جایگاه اول را در همه بخش‌ها در منطقه می‌داشتیم. طبق چشم‌انداز باید جامعه برخوردار از سلامت، رفاه، امنیت غذایی، فرصت‌های برابر، دورزی از فقر، فساد و تبعیض و محیط زیست مطلوب می‌داشتیم و آیا امروزه وضعیت محیط زیست بهتر از ۲۰ سال پیش است؟

عارف خاطرنشان کرد: در دولت چهاردهم که شروع فعالیت ما با اولین سال برنامه هفتم مصادف شده، راهبرد اجرای این برنامه را داریم و احکام خوبی برای آن وجود دارد و می‌کوشیم محقق شود. در بخش سخت‌افزار منابع لازم با دقت دیده نشده و در خود برنامه حکمی وجود دارد که این منابع را برآورد کرده و لایحه‌ای تدوین کنیم.

وی درباره تکالیف سازمان محیط زیست در برنامه هفتم گفت: ایجاد نظام یکپارچه محیط زیست، پیشگیری و ممانعت از انتشار آلودگی‌های غیرمجاز و جرم‌انگاری تخریب محیط زیست، پایش مستمر و کنترل منابع و عوامل آینده آب، خاک و هوا، الزام به رعایت استاندارد‌های زیست‌محیطی مطرح در قوانین با توجه به آمایش، گسترش اقتصاد سبز، آبخیزداری و آبخوان‌داری، تدوین منشور اخلاق محیط زیست، تقویت دیپلماسی محیط زیست، آلودگی هوا، مدیریت پسماند، حل مشکل گرد و غبار در برخی مناطق کشور و انجام آمایش سرزمین از جمله‌ی این تکالیف است.

معاون اول رئیس‌جمهور بیان کرد: نیازمند فرهنگ‌سازی در زمینه‌ی حفاظت از محیط زیست هستیم و خود مردم در این زمینه پیش‌قدم هستند و باید این ظرفیت‌ها را مدیریت کنیم. باید در زمینه‌ی محیط زیست در خصوص اجرای قوانین متعدد این حوزه نظارت قوی داشت و باید اعمال مدیریت کرد.

عارف با تأکید بر اهمیت بکارگیری جوانان، اظهار داشت: این مسئله، راهبرد ماست و نباید در این زمینه غفلت صورت بگیرد. بکارگیری جوانان هزینه هم دارد ولی باید این هزینه را تحمل کنیم؛ هم‌چنین که از خانم‌ها نیز در این سازمان بکارگیری شود.

برچسب ها: محمدرضا عارف
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
اخبار داغ
صحنه معروف هارولد لوید در تاریخ سینما چگونه فیلمبرداری شد؟ (فیلم) صحنه معروف هارولد لوید در تاریخ سینما چگونه فیلمبرداری شد؟ (فیلم)
یکی از معروف‌ترین صحنه‌های تاریخ سینما آویزان شدن هارولد لوید از ساعت بالای برج است.
حرکات زن قصاب ایرانی توجه همه را به خود جلب کرد (فیلم) حرکات زن قصاب ایرانی توجه همه را به خود جلب کرد (فیلم)
فیلمی از یک قصاب زن ایرانی در فضای مجازی منتشر شد که توجه بسیاری از کاربران را به خود جلب کرد و با توجه به این که تعداد قلیلی از بانوان علاقه به کارکردن در این حوزه دارند او به عنوان اولین قصاب زن ایرانی در فضای مجازی معروف شد.
تیتر رسانه‌های خارجی از اولین نشست خبری پزشکیان تیتر رسانه‌های خارجی از اولین نشست خبری پزشکیان
پس از اولین نشست رئیس‌جمهور با خبرنگاران رسانه‌های آنلاین تیتر‌های مختلفی را منتشر کردند.
قصه دردناک چادرنشینی هنرمند دهه ۶۰چیست؟ قصه دردناک چادرنشینی هنرمند دهه ۶۰چیست؟
این بازیگر طی سه ماه گذشته تلاش کرده است تا از طریق وام و کمک‌های مختلف، مبلغ پیش‌پرداخت خانه‌ای را تأمین کند، اما موفق به تأمین این مبلغ نشد.
آینده صندوق‌های بازنشستگی در ایران آینده صندوق‌های بازنشستگی در ایران
فاصله سن بازنشستگی تا امید به زندگی در ۷۰ سال گذشته کاملا صعودی بوده است. به طوری که در سال ۱۳۳۰ امید به زندگی ایرانیان ۴۶ سال بوده و سن بازنشستگی به طور متوسط ۵۶ سال ثبت شده است.
حقایقی درباره سریال اوشین حقایقی درباره سریال اوشین
بعد از پخش سریال «سال‌های دور از خانه» که در ایران به اوشین معروف شده بود، صحبت‌های زیادی درباره سانسور این مجموعه و در نتیجه عوض شدن قصه‌اش مطرح شد؛ ترانه علیدوستی، اما در این‌باره توضیحات جالبی داده است.
برای تغذیه ۶۰ سالگی خود فکری کرده اید؟ برای تغذیه ۶۰ سالگی خود فکری کرده اید؟
یک متخصص تغذیه مطرح کرد: بهتر است افراد مسن روزی سه تا پنج بار در وعده‌های کوچک غذا بخورند و پرخوری نکنند.
برگزیده
تدابیر امنیتی شدید در آستانه افتتاحیه تدابیر امنیتی شدید در آستانه افتتاحیه
نیرو‌های امنیتی بسیار زیادی در اطراف محل برگزاری مراسم افتتاحیه بازی‌های المپیک ۲۰۲۴ پاریس حضور دارند
المپیکی ۱۵ ساله ایران با اسلحه ۲۰ هزار یورویی در جستجوی طلا المپیکی ۱۵ ساله ایران با اسلحه ۲۰ هزار یورویی در جستجوی طلا
کوچکترین عضو کاروان ایران در المپیک ۲۰۲۴ پاریس می‌گوید همه تلاشش را می‌کند تا مدال طلای المپیک را بر گردن آویزد