کد خبر: ۵۲۶۳۴
تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۴۰۳ - ۱۹:۲۱

مرگبارترین سرطان مغز هم درمان می‌شود

بیماری سرطان برای بسیاری به‌معنی پایان زندگی و مرگ است. گرچه اخیرا دانشمندان موفق شده‌اند یک راه درمان امیدوار کننده را برای مرگبارترین سرطان مغز پیدا کنند.

مخاطب ۲۴- گلیوبلاستوما به‌عنوان شایع‌ترین و مرگبارترین سرطان مغز در دنیا شناخته می‌شود و تاکنون در برابر انواع درمان‌های مختلف مقاومت کرده است. معمولا وقتی پزشکان متوجه می‌شوند که کسی به این سرطان وحشتناک مبتلا شده است، به بیمار می‌گویند بین ۱۲ تا ۱۵ ماه برای لذت بردن از این دنیا فرصت دارد. داده‌های آماری نشان می‌دهد که تنها ۶.۹ درصد از افراد مبتلا به سرطان گلیوبلاستوما بیشتر از ۵ سال دوام می‌آورند. هرچند اکنون امید تازه‌ای برای بیماران پدیدار شده است.

بیشتر بخوانید

مرگبارترین سرطان مغز به‌شدت در برابر درمان مقاومت می‌کند

 

درمان سرطان مغز 

بیماران مبتلا به سرطان گلیوبلاستوما عموما از سردرد، اختلالات عصبی، تغییرات شخصیتی و شناختی و … رنج می‌برند. این علائم نیز به‌شدت کیفیت زندگی فرد را تحت تاثیر قرار می‌دهند. هرچند با وجود شدت بیماری، دانشمندان نتوانسته بودند درمان خاصی را برای گلیوبلاستوما ارائه دهند.

گلیوبلاستوما در مغز و نخاع رشد می‌کند و توسط سازمان جهانی بهداشت به‌عنوان یک تومور سطح ۴ شناخته می‌شود. به این معنی که خشن‌ترین نوع سرطان است. هر ساله ۳۲۰۰ نفر در بریتانیا به این نوع سرطان مبتلا می‌شوند که نسبت به ۱۲۷۰۰ مورد سرطان مغز و سیستم عصبی بسیار قابل توجه است. به‌طورکلی می‌توان گفت که سالیانه ۳.۲ تا ۴.۲ نفر از میان هر ۱۰۰ هزار نفر به گلیوبلاستوما مبتلا می‌شوند. به‌بیان ساده‌تر هر ساله ۱۵۰ هزار نفر اسیر این نوع سرطان مغز در جهان خواهند شد.

معمولا جراحی، شیمی‌درمانی و پرتودرمانی برای درمان انواع سرطان استفاده می‌شود؛ اما این روش‌ها برای مرگبارترین سرطان مغز کارایی ندارند و تاثیر آنها پس از مدت کوتاهی از بین می‌رود. توانایی این نوع سرطان در سرکوب سیستم ایمنی بدن و حضور سد خونی مغزی (که جلوی رسیدن اکثر داروها به مغز را می‌گیرد) به‌شدت در برابر روش‌های مختلف مقاوم است.

 

درمان سرطان مغز 

پس از جراحی هم تومور مجددا باز می‌گردد و می‌تواند سایر بخش‌های مغز را درگیر کند. همین نیز باعث می‌شود که خبر پیدا شدن راه درمان جدیدی برای مرگبارترین سرطان مغز بسیار مهم باشد. روش جدید ایمنی‌درمانی نام دارد. دانشمندان پیشتر از این روش برای درمان بیماری‌های مختلفی مثل سرطان سینه، سرطان ریه، هپاتیت ب و بیماری‌های آلرژیک استفاده کرده‌اند. گرچه استفاده از ایمنی‌درمانی در برابر گلیوبلاستوما به این راحتی نیست.

سرطان اشاره شده توانایی انطباق بسیار بالایی دارد و می‌تواند قسمت‌های مختلف مغز را درگیر کند. همین نیز باعث می‌شود که هدف قرار دادن آن کار آسانی نباشد. به همین‌خاطر دانشمندان در آزمایش‌های مختلف امکان استفاده از روش ایمنی‌درمانی را با استفاده از تزریق به مایع مغزی-نخاعی بررسی کرده‌اند. حالا دانشمندان در تلاش برای یافتن راهی هستند که بتوان تومورها را بهتر هدف قرار داد.

اگرچه با این روش می‌توان تا حد زیادی مرگبارترین سرطان مغز را درمان کرد، اما عواقب شدید باعث شده که استفاده از آن به‌صورت عمومی تایید نشود. روش ایمنی‌درمانی می‌تواند سبب التهاب شدید مغز شده و آسیب‌های جبران‌ناپذیری را به‌فرد وارد کند. به همین‌خاطر است که افراد حاضر در این بخش از سایر دانشمندان درخواست کرده‌اند آزمایش‌های انجام شده را بررسی کرده و راهی برای برطرف کردن مشکلات این روش درمانی پیشنهاد کنند.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
گروگانگیری مرد ثروتمند افغانستانی در تهران گروگانگیری مرد ثروتمند افغانستانی در تهران
حالی که متهم راز گروگانگیری میلیاردی را برملا کرده و پلیس در جست‌وجوی گروگان بود، مرد تاجر که از سوی همدستان متهم رها شده بود، نزد پلیس رفت و راز ربودنش را فاش کرد.
راهکاری برای ترمیم کدر شدن چراغ‌های خودرو راهکاری برای ترمیم کدر شدن چراغ‌های خودرو
کدر شدن چراغ‌های خودرو یکی از عواملی است که باعث کاهش نوردهی می‌شود. چه دلایل و راهکار‌هایی برای پیشگیری از کدر شدن چراغ‌ها وجود دارند؟
آیا شما انسانی جذاب هستید؟ آیا شما انسانی جذاب هستید؟
آیا تا به حال کسی را دیده‌اید که به شما خیره شده باشد و از خود بپرسید: «دارد به چه چیزی نگاه می‌کند؟» حقیقت این است که بسیاری از ما دقیقا نمی‌دانیم چقدر در نظر دیگران جذاب هستیم. ما عادت داریم روی اشکالاتمان تمرکز کنیم و از نکات کوچکی که ممکن است به ما گوشزد کند که جذاب‌تر از آن چیزی هستیم که فکر می‌کنیم، غافل شویم. نتیجه یک تحقیق که در سال ۲۰۱۷ میلادی در نشریه «مرز‌ها در روانشناسی» منتشر شد، نشان داد که جذابیت یک تجربه چندحسی است.
تشخیص سرطان از طریق ادرار ممکن می شود تشخیص سرطان از طریق ادرار ممکن می شود
محققان نشان دادند که نشانگرهای زیادی در ادرار وجود دارد که به بیماری سرطان مرتبط است. آن‌ها با کمک نانوسیم ابزاری برای گیراندازی این نشانگرهای زیستی ساختند.
گران قیمت‌ترین عکس دنیا چه محتوایی دارد؟ گران قیمت‌ترین عکس دنیا چه محتوایی دارد؟
گران‌ترین عکس‌هایی که تاکنون گرفته شده‌اند؛ عکس‌های فضایی که دیدگاه بشر را نسبت به خود تغییر دادند.
خواص دمنوش و خوشمزه به خواص دمنوش و خوشمزه به
یکی از خوشمزه‌ترین و خوش‌عطرترین میوه‌ها، میوه به است که خواص و فواید زیادی دارد.
مهاجرت راه فرار شده است مهاجرت راه فرار شده است
به گفته دستیار اجتماعی رییس جمهور تمایل به مهاجرت به زیر ۱۸ سال کاهش پیدا کرده و برای نسل جدید مهاجرت یک راه فرار است.
برگزیده
چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده
ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) پیچیده‌ترین ماشین ساخته بشر است که با همکاری نزدیک پنج آژانس فضایی بزرگ دنیا یعنی ناسا، روسکازموز، آژانس فضایی اروپا، آژانس اکتشافات فضایی ژاپن و آژانس فضایی کانادا طراحی و ساخته شده است، اینجا برخی کارهای ممنوعه برای فضانوردان در ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) را معرفی می‌کنیم
بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟ بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟
خواب کافی و باکیفیت بر عملکرد شناختی مغز تاثیر می‌گذارد.
سردرد‌هایی که باید جدی گرفت سردرد‌هایی که باید جدی گرفت
یک متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه سردرد یک شکایت شایع است که تقریباً همه افراد آن را تجربه می‌کنند، گفت: برخی موارد خاص سردرد باید مورد توجه قرار گیرند.
صفحه خبر بالای تصاویر