کد خبر: ۲۶۹۷۲
تاریخ انتشار: ۳۰ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۷

هشدار ترسناک سازمان ملل درباره تراشه های مغزی

سازمان ملل هشدار داد هرچند تراشه‌های مغزی کاربرد‌های زیادی را به‌همراه دارند، اما باعث نقض حریم خصوصی و دست‌کاری افکار خواهند شد.
هشدار ترسناک سازمان ملل درباره تراشه های مغزی

مخاطب 24- سازمان ملل متحد اعلام کرد پیشرفت فناوری‌های عصبی نظیر ایمپلنت‌های مغزی می‌تواند خطرهای زیادی را از جمله نقض حریم خصوصی افراد و دست‌کاری افکار آنها به‌همراه داشته باشند. در همین راستا کشورها می‌بایست قوانین و مقرراتی را برای کنترل این صنعت در نظر بگیرند. طبق اعلام این سازمان، هوش مصنوعی به‌سرعت در حال پیشرفت بوده و به همین دلیل باید حوزه فناوری های عصبی را قانون‌مند کرد.

لزوم قانون‌گذاری برای تراشه های مغزی

گابریلا راموس، دستیار دبیر کل یونسکو در امور اجتماعی و علوم انسانی با اشاره به دامنه وسیع فناوری‌های عصبی، گفت این فناوری خطرهای زیادی را برای بشر به‌همراه خواهد شد. در واقع دنیای امروزی به سمتی در حال حرکت است که با الگوریتم‌ها می‌توان به رمزگشایی فرایندهای ذهنی افراد پرداخت و به‌شکل مستقیم ساختارهای مربوط به اهداف، احساسات و تصمیم‌‌گیری‌های افراد در مغز را تغییر داد.

تراشه های مغزی

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل نیز با اشاره به سرعت بالای پیشرفت فناوری تراشه های مغزی عنوان کرد هرچند کاربردهای تراشه‌های عصبی بسیار زیاد است، اما هزینه‌های زیادی را نیز برای کاربران به‌همراه خواهند داشت.

هانا گالوین، یک بیمار مبتلا به صرع در گفتگو با سازمان یونسکو اعلام کرد «از یک تراشه عصبی برای تشخیص حملات عصبی استفاده می‌کردم تا با هشدار به‌موقع بتوانم روی زمین دراز بکشم؛ اما این تراشه باعث بدتر شدن شرایط زندگی شد؛ زیرا هر روز با 100 حمله مواجه می‌شدم و این دستگاه نیز همواره در حال هشدار دادن بود.»

گالوین در ادامه گفته‌های خود بیان کرد «وجود تراشه در سرم باعث شد تا احساس کنم فرد دیگری مرا کنترل می‌کند. همین موضوع مرا افسرده کرده بود. به همین دلیل سرانجام تراشه را از سرم خارج کردم.»

تراشه های مغزی

دبیرکل یونسکو نیز ماه قبل اعلام کرده بود فناوری های عصبی قادر به حل بسیاری از مشکلات سلامتی انسان‌ها خواهند بود، اما به‌دلیل دسترسی به مغز و امکان دستکاری ذهن انسان، یک تهدید جدی برای حریم خصوصی انسان‌ها محسوب می‌شوند.

گفتنی است تراشه‌های مغزی برای برخی افراد بسیار پرکاربرد خواهند بود؛ برای مثال این تراشه‌ها می‌توانند قدرت بینایی را به افراد نابینا و قدرت راه رفتن را به ناتوانان جسمی برگردانند.

منبع: گجت نیوز 

برچسب ها: حریم خصوصی
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
رئیس‌جمهور چند ساعت در روز کار می‌کند؟ رئیس‌جمهور چند ساعت در روز کار می‌کند؟
رئیس جمهور در روز بیش از ۱۵ ساعت کار می‌کنند
گروگانگیری مرد ثروتمند افغانستانی در تهران گروگانگیری مرد ثروتمند افغانستانی در تهران
حالی که متهم راز گروگانگیری میلیاردی را برملا کرده و پلیس در جست‌وجوی گروگان بود، مرد تاجر که از سوی همدستان متهم رها شده بود، نزد پلیس رفت و راز ربودنش را فاش کرد.
راهکاری برای ترمیم کدر شدن چراغ‌های خودرو راهکاری برای ترمیم کدر شدن چراغ‌های خودرو
کدر شدن چراغ‌های خودرو یکی از عواملی است که باعث کاهش نوردهی می‌شود. چه دلایل و راهکار‌هایی برای پیشگیری از کدر شدن چراغ‌ها وجود دارند؟
آیا شما انسانی جذاب هستید؟ آیا شما انسانی جذاب هستید؟
آیا تا به حال کسی را دیده‌اید که به شما خیره شده باشد و از خود بپرسید: «دارد به چه چیزی نگاه می‌کند؟» حقیقت این است که بسیاری از ما دقیقا نمی‌دانیم چقدر در نظر دیگران جذاب هستیم. ما عادت داریم روی اشکالاتمان تمرکز کنیم و از نکات کوچکی که ممکن است به ما گوشزد کند که جذاب‌تر از آن چیزی هستیم که فکر می‌کنیم، غافل شویم. نتیجه یک تحقیق که در سال ۲۰۱۷ میلادی در نشریه «مرز‌ها در روانشناسی» منتشر شد، نشان داد که جذابیت یک تجربه چندحسی است.
تشخیص سرطان از طریق ادرار ممکن می شود تشخیص سرطان از طریق ادرار ممکن می شود
محققان نشان دادند که نشانگرهای زیادی در ادرار وجود دارد که به بیماری سرطان مرتبط است. آن‌ها با کمک نانوسیم ابزاری برای گیراندازی این نشانگرهای زیستی ساختند.
گران قیمت‌ترین عکس دنیا چه محتوایی دارد؟ گران قیمت‌ترین عکس دنیا چه محتوایی دارد؟
گران‌ترین عکس‌هایی که تاکنون گرفته شده‌اند؛ عکس‌های فضایی که دیدگاه بشر را نسبت به خود تغییر دادند.
خواص دمنوش و خوشمزه به خواص دمنوش و خوشمزه به
یکی از خوشمزه‌ترین و خوش‌عطرترین میوه‌ها، میوه به است که خواص و فواید زیادی دارد.
برگزیده
چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده
ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) پیچیده‌ترین ماشین ساخته بشر است که با همکاری نزدیک پنج آژانس فضایی بزرگ دنیا یعنی ناسا، روسکازموز، آژانس فضایی اروپا، آژانس اکتشافات فضایی ژاپن و آژانس فضایی کانادا طراحی و ساخته شده است، اینجا برخی کارهای ممنوعه برای فضانوردان در ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) را معرفی می‌کنیم
بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟ بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟
خواب کافی و باکیفیت بر عملکرد شناختی مغز تاثیر می‌گذارد.
سردرد‌هایی که باید جدی گرفت سردرد‌هایی که باید جدی گرفت
یک متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه سردرد یک شکایت شایع است که تقریباً همه افراد آن را تجربه می‌کنند، گفت: برخی موارد خاص سردرد باید مورد توجه قرار گیرند.
صفحه خبر بالای تصاویر