به گزارش مخاطب۲۴ به نقل از اداره کل ارتباطات و امور بین الملل شرکت مخابرات ایران:در همایش هم اندیشی و هم افزایی توسعه اقتصادی دیجیتال در استان قزوین حسن رضا برجعلی مدیرعامل شرکت مهام و عضو انجمن هوش مصنوعی ایران در این همایش گفت: بر اساس رهنمودهای مقام معظم رهبری بایستی بر عمق هوش مصنوعی مسلط باشیم که در اداره آینده دنیا نقش خواهد داشت و این فنآوری لایههای عمیقی دارد که باید بر آن تسلط کامل پیدا کنیم.
وی افزود: علم به معنای وافعی یک قدرت است و توانایی میآورد و امروز که از انقلاب صنعتی چهارم عبور کرده ایم و سیستمهای انسانی و سایبری فیزیکی جهان را در نوردیده اند پیش بینی می، شود عمر انقلابهای صنعتی به کمتر از ۱۰ سال برسد.
برجعلی یادآورشد: از انقلاب اول تا دوم صنعتی حدود ۱۲۰ سال و تا انقلاب سوم حدود ۷۰ سال و سپس ۳۰ سال طول کشید تا وارد انقلاب صنعتی چهارم شویم، اما امروز سرعت تحول و تغییر دانش به گونهای است که فهم انسان به آن نمیرسد.
عضو انجمن هوش مصنوعی ایران تصریح کرد: باید آموزش را جدی گرفت، زیرا در انقلاب صنعتی پنجم، هوش مصنوعی و رباتها و پهبادها آمده اند به طوری که حتی با رباتها کارهای انتحاری میکنند و آینده همه صنایع دیجیتالی است و تحول از آنچه فکر میکنید به شما نزدیکتر است.
این عضو انجمن هوش مصنوعی ایران اظهارداشت: اقتصاد دیجیتال بر پایه فناوریهای دیجیتال است که با ظهور اینترنت شاخص شده و ارزش جهانی اقتصاد دیجیتال در ۵ سال دیگر بیست تریلون دلار خواهد شد و ۲۵ درصد اقتصاد جهان در سال ۲۰۲۵دبجیتال خواهد شد و شاهد طلوع عصر هوش مصنوعی در اقتصاد دیجیتال هستیم.
وی بیان کرد: ارزش اقتصاد دیجیتال جهانی از نیم تریلیون دلار به ۲۰ تریلیون دلار در سال ۲۰۳۰ خواهد رسید که حدود ۱۵ درصد تاثیردر اقتصاد میگذارد.
برجعلی یادآورشد: امروزه دادهها مثل نفت است که هوش مصنوعی میتواند این دادهها را عملیاتی کند و حجم دادههای جهانی تا سال ۲۰۲۵ به حدود ۱۸۱ «زتابایت» خواهد رسید که از ذهن بشر خارج است و قدرت محاسباتی هوش مصنوعی درهر ۱۰۰ روز دو برابر میشود.
مدیرعامل شرکت مهام اظهارداشت: اقتصاد دیجیتال مدرن بدون هوش مصنوعی مثل جنگلی است که نمیتوان از آن استفاده کرد و امروز شرکتهایی که از ai استفاده کنند تا ۲۵ درصد بهره وری بالا را تجربه خواهند کرد.
وی بیان کرد: هوش مصنوعی بیش از ۲۴ نوع کاربرد دارد که در این راستا ایران در حوزه تحقیقاتی هوش مصنوعی در جهان رتبه ۱۵ و در خاورمیانه رتبه یک را دارد، اما در میزان سرمایه گذاری در این عرصه کشور چین ۵۴ هزار میلیارد دلار و ایران ۳۰ میلیون دلار مشارکت داشته که تقریبا هیچ است.
عضو انجمن هوش مصنوعی با بیان فرصتها و تهدیدهای هوش مصنوعی گفت: خطرات هوش مصنوعی شامل هزینههای بالا، بیکاری و تنبلی افراد، حذف اخلاق مداری، تهدید امنیت و حریم خصوصی و از بین رفتن برخی مشاغل است.
وی اضافه کرد: با ظهور هوش مصنوعی ۸۵ میلیون شغل نابود شده و ۹۷ میلیون شغل جدید ایجاد میشود و آنقدر این هوش بزرگ است که شاید زیر تحولات آن نابود شویم و اگر تغییر نکنید تعویض میشوید.