به گزارش مخاطب۲۴ به نقل از اداره کل ارتباطات و امور بین الملل شرکت مخابرات ایران:رویداد نقش آفرینی صنعت ICT در توسعه اقتصاد دیجیتال با همراهی همراه اول و حمایت پارک علم و فناوری دانشگاه تهران امروز دوشنبه نهم مهرماه در محل دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهران در حال برگزاری است.
سهم هشت درصدی اقتصاد دیجیتال از GDP کشور
در این مراسم دکتر علی اسدی، رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران گفت: اقتصاد دیجیتال شامل تحولاتی همچون بانکداری دیجیتال شده است که در این راستا شرکتها اگر همگام نشوند، از تحول باز خواهند ماند.
وی ادامه داد: با وجود اپراتورهای تلفن همراه مخصوصا همراه اول و شرکتهای استارتاپی و نوپا، اقتصاد دیجیتال به یکی از بخشهای مهم تبدیل شده است.
اسدی، اظهار کرد: اقتصاد دیجیتال باعث بهبود کیفیت خدمات و تحولات بزرگ اقتصادی شده است و سهم بزرگی از GDP را به خود اختصاص داده است.
رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، خاطرنشان کرد: سهم اقتصاد دیجیتال ما از GDP هشت درصد است که این عدد قابل افزایش است.
وی افزود: در این راستا نیاز به آموزش و مهارت داریم تا بتوانیم از فناوریهای نوین استفاده کنیم.
اسدی، گفت: ما آماده همکاری برای بسترسازی در این زمینه داریم و در کنار مرکز تحقیق و توسعه همراه اول هستیم.
وی، افزود: اقتصاد دیجیتال یک انتخاب برای آینده کشور است و با هم افزایی بین بخش دولتی و خصوصی میتوانیم جایگاه ایران را ارتقا دهیم.
نقش آفرینی همراه اول در ساختار اقتصاد دیجیتال
در ادامه دکتر وحید شاه منصوری، مدیر تحقیق و توسعه شرکت ارتباطات سیار ایران، برنامه همراه اول طی سالهای اخیر در حوزه توسعه اقتصاد دیجیتال را تشریح کرد و گفت: سرمایه گذاری، نوآوری تربیت نیروی انسانی و تحقیق و توسعه از ابزارهای توسعه است.
وی، گفت: در همراه اول تلاش کردیم اکوسیستم را با هدف و تمرکز بر اقتصاد دیجیتال توسعه دهیم و دو مرکز نوآوری در دانشگاه تهران و دانشگاه شریف در حوزههای هوش مصنوعی و ۵ G مشغول فعالیت هستند.
شاه منصوری، اظهار کرد: در حوزه توسعه محصول همکاری چشمگیری داریم و در حوزه کسب و کارهای اصلی اقدامات مهمی انجام داده ایم.
وی افزود: برای تامین تجهیزات از محل دانش بنیانهای داخلی حدود چهار هزار میلیارد تومان تامین خدمت شده ایم.
وی، گفت: همراه اول در ساختار اقتصاد دیجیتال نقش آفرینی میکند و همچون اپراتورهای دنیا، در مسیر همکاری با سکوهای دیجیتال قرار گرفته و حرکت میکند.
در ادامه این مراسم، پنل تخصصی اقتصاد در قاب تجربه با حضور شهاب جوانمردی، مدیرعامل هلدینگ فناپ، رضا سمیع زاده، مدیرعامل هلدینگ فاخر و مهرداد شاملو، مدیرعامل هلدینگ فراکاو برگزار شد و پیرامون تجارب به دست آمده در حوزه کسب و کارها پرداخته شد.
در اقتصاد دیجیتال ورود سرمایه بسیار کم است
جوانمردی، گفت: اگر بنا باشد اقتصاد دیجیتال موثرتری داشته باشیم باید ابعاد اقتصادی آن را در نظر بگیریم.
وی، افزود: در ایران به این حوزه هنوز از منظر ابزارهای فناورانه نگاه میکنیم.
جوانمردی، خاطرنشان کرد: در اقتصاد دیجیتال ورود سرمایه بسیار کم است و مهمترین چالش این حوزه است و نیاز به بنیانهای اقتصادی داریم تا برای رشد جدیدتر سرمایهای فراهم شد تا اثرگذاری جدیتر در GDP را داشته باشیم.
مدیرعامل هلدینگ فناپ، گفت: اگر تخصیصها به موقع انجام شود، اثرگذاری بیشتری خواهیم داشت و مدیون فراهم شدن بستر ۴ G و نوآوری هستیم و مساله اشتغال نیروهای تحصیل کرده یکی از دغدغههای این حوزه است.
وی، افزود: از یک طرف با کاهش توان و از طرف دیگر با افزایش تقاضا مواجه هستیم و سرمایه انسانی دو چالش را به همراه دارد که مهاجرت یکی از آنهاست و دیگری آموزش نامناسب است.
جوانمردی، گفت: چالش بعدی بحث رگولاتور است و محیط قانونی و حقوقی برای خدمت رسانی فراهم نیست.
مدیرعامل هلدینگ فناپ، خاطرنشان کرد: چالشها و فرصتها همیشه توامان هستند و اگر فعالان این بخش به همگرایی و وفاقی برسند که سطح پروازی خود را نه تنها به عنوان ارائه کننده محصول، بلکه به عنوان ارائه کننده راهکار برای مشکلات کشور ببینند، آینده روشنی برای این حوزه متصور هستیم تا مردم طعم دیجیتالی شدن را بچشند.
وی، افزود: صاحبان کسب و کارهای پیشین میتوانند بخشی از سرمایه و توجه خود را به این بخش بدهند تا از نتایج آن بیش از پیش بهرهمند شوند.
اقتصاد دیجیتال از اقتصاد مشارکتی نشات میگیرد
رضا سمیع زاده، با اشاره به اینکه قتصاد دیجیتال از اقتصاد مشارکتی نشات میگیرد افزود: اقتصاد دیجیتال بر روی افزایش منابع و بهینه سازی و کارایی منابع پیش میرود و در بخش لجستیک نیز در حوزه ناوگان حمل و نقل از این حوزه میتوان استفاده کرد.
سمیع زاده، با تاکید بر اینکه مفهوم لجستیک دشوار است و باید فعالیتی انجام شود که مفهوم درک شود. گفت: مفاهیم دیجیتال در لجستیک قابل تامل است و فعالیتهای مختلفی را در حوزه انجام داده ایم.
مدیرعامل هلدینگ فاخر، گفت: بدون اینترنت اشیا و ۵ G راهی پیش نمیرود و باید بخش خصوصی را تقویت کنیم.
منابع انسانی یکی از چالشهای حوزه دیجیتال است
مهرداد شاملو، اظهار کرد: دو موسسه دانش بنیان هستیم و ورزش سه و آنتن را در دست داریم و از ابتدا به جای روزنامه کاغذی از سایت آغاز به کار کردیم.
وی، ادامه داد: در سالهای اخیر پلتفرمها انچنان رشدی نداشتند که مردم به سمت اینستاگرام نروند و به پتانسیل لازم، پرداخته نمیشود.
مدیرعامل هلدینگ فراکاو، افزود: موضوع منابع انسانی یکی از چالشهای حوزه دیجیتال است و ارتباط با صنعت از معضلات دیگر میباشد.
شاملو، گفت: آماده همکاری با منابع انسانی حوزه آکادمیک و دانشگاهی هستیم.
سهم اقتصاد دیجیتال در دنیا به سرعت در حال رشد است
فرزانه ابوالفضل، رییس هیات مدیره شرکت تعاونی نوآوران لوتوس پیروزی (بانک پارسیان) در ادامه این مراسم، گفت: اقتصاد دیجیتال از سه لایه تعریف شده، هسته، لایه دو و لایه سه.
وی، ادامه داد: اقتصاد دیجیتال هسته، زیرساخت است، لایه دوم همان شرکتهایی هستند که از ابتدا دیجیتالی بودند و لایه سوم دیجیتال شوندهها هستند.
ابوالفضل، اظهار کرد: سهم اقتصاد دیجیتال در دنیا حدود ۱۵ درصد از اقتصاد کل است و به سرعت در حال رشد است
وی با بیان اینکه قتصاد دیجیتال جهان شمول است، افزود: جایگاه ما حدود هشت درصد است و قصد داریم تا پایان برنامه هفتم توسعه به ۱۵ درصد دست یابیم.
ابوالفضل، اظهار کرد: برای تحقق اقتصاد دیجیتال باید در حوزههای مختلف به آن توجه شود؛ تحقیق و توسعه، سرمایه گذاری در زیرساختهای تجاری، قانون گذاری و توسعه مهارتی.
وی، خاطرنشان کرد: اقتصاد دیجیتال در کشور کوچک است، اما رشد توسعه بالایی دارد و باید فعالان حوزه فاوا در این حوزه نقش پررنگ تری داشته باشند.