مخاطب ۲۴- سیدمجید میراحمدی رئیس ستاد اربعین حسینی طی گفتوگویی درباره اقدامات این ستاد درخصوص اربعین امسال بیان کرد: ما پیشنهاد داده بودیم گذرنامههایی که کمتر از ۶ ماه اعتبار دارد اجازه داشته باشند در ایام اربعین یعنی از اول تا آخر ماه صفر به عراق بروند و با این امر موافقت شده است. زوار عزیزی که گذرنامهشان زیر ۶ ماه اعتبار دارد میتوانند به مرزها مراجعه کنند و نیازی به تغییر گذرنامه یا گذرنامه جدید ندارند.
وی درباره میزان ثبتنامکنندگان در سامانه سماح عنوان کرد: بیش از یک میلیون و پانصد هزار نفر ثبتنام کردند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته شاهد ۱۵ درصد افزایش هستیم. اولین کمکی زائران با نامنویسی در سامانه سماح میکنند این است که برای مدیریت عملیات بزرگ اربعین به ما تعداد میگویند و درخواست داریم کسانی که در سامانه سماح ثبتنام میکنند حتماً از بیمه استفاده کنند.
رئیس ستاد اربعین گفت: این بیمه ارزانقیمت ۶۰ تومان، ۷۰ تومان و ۸۰ تومان بیمهای است که خدمات گستردهای را به عزیزان میدهد. خدمات بیمارستانی از ایندست در عراق بسیار گرانقیمت است فلذا انجام این بیمه خیال زوار را راحت میکند ضمن اینکه اگر خدای نکرده حادثهای دیدند و مسئلهای منجر به فوت عزیزان شود که انشاالله شاهد آن نباشیم، هزینههای آنها به شکل شایستهای تامین میشود و غرامتهایشان تا یک میلیارد تومان پرداخت میشود.
میر احمدی اظهار داشت: یکی از امکانات دیگری که برای عزیزان در دولت سیزدهم بود و آقای پزشکیان هم در جلسه اخیر ستاد تأکید داشتند این است که برای هر زائری ۲۰۰ هزار دینار عراقی تامین میشود، کسانی که در این سامانه ثبتنام تحت شمول قرار میگیرند. این کار ساده بهصورت غیرحضوری و الکترونیکی و با سرعت بالا صورت میپذیرد.
وی در ادامه بیان کرد: یکی از چالشهای ما کمبود وسیله حمل و نقل عمومی است؛ لذا تمرکز اصلیمان را بر حل این مشکل با توسعه پارکینگها در مرزها قرار دادیم و در شرایط فعلی بیش از ۶۰۰ هزار خودرو میتوانند در پارکینگهای مرزهای ششگانه قرار داده شوند و هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد. توصیهی اکید ما این است که زائرین عزیز برنامهریزی خودشان را بر روی استفاده از خودروهای شخصی قرار دهند. البته خودروهای اینترنتی، بحث نذر مسافر و همهی اینها در کنار این کمککننده خواهد بود. مصوبه ستاد مرکزی اربعین مثل سنوات گذشته قیمت بلیط یک سر خالی برای اتوبوسها محسوب میشود.
رئیس ستاد اربعین درخصوص برنامهی این ستاد برای حفظ سلامتی زائران در برابر گرمای هوا عنوان کرد: کار ما برای بحث گرمازدگی که از سال گذشته شروع و جدیتر شد؛ ما پیشبینیهای گستردهای را در حوزه خدماتی، امدادی و درمانی پیش بینی کردیم. از جمله توسعه سایبانها بود و بیش از ۱۵۰ هزار متر مربع سایبان پیشبینی کردیم و بخش قابل توجه آن آماده شده زیر این سایهبانها نیز مهپاشها، جتفنها و شرایطی که هوا را خنک نگه دارند تعبیه شده است.
میر احمدی ادامه داد: همچنین برای تأمین آب شرب بیش از ۲۰۰ میلیون بطری را در نظر گرفتیم بخش اعظمِ آن به مرزها منتقل شده، و تأسیس سردخانهها و کارخانههای تولید یخ انجام گرفته است.
وی اظهار داشت: در شرایط فعلی اوضاع منطقه و جنایتهای رژیم صهیونیستی علیه ملت مظلوم فلسطین شهادت بیش از ۴۰ هزار فلسطینی ساکنین غزه رسانده، ما شعار امسال را «کربلا طریق الاقصی» قرار دادیم و در سفری که در این هفته به عراق داشتم، بسیاری از جادههای مسیر تردد زائرین از این شعارها نصب شده و مسئلهی بسیار مهمی است. دشمنان بسیار نگران حماسه بزرگ اربعین هستند و میکوشند اربعینهراسی کنند، ولی مطمئن هستیم که زائر ما با هیچ مشکلی در حوزه سلامت و بهداشت و امنیت مواجه نخواهد بود و انشاالله امسال اربعینی با شکوهتر و سهلتر از سالهای قبل را شاهد خواهیم بود.
رئیس ستاد اربعین عنوان کرد: توصیه میکنیم زائران عملیات سفر را زودتر آغاز کرده و زودتر برگردند؛ مدت حضورشان در عراق هم بیش از ۶ روز نباشد و برنامهریزی کنند. ضمناً مسئله توجه به نکات بهداشتی و موضوع گرما و سایر بیماریهای واگیردار مورد نظر و دقت باشد و دستورالعملهای مشخصی داریم. تأکید میکنیم زائرین دقت کنند هنگام خروج از مرز، مهر خروج از کشور توسط پلیس گذرنامه در گذرنامهشان ثبت شود.