کد خبر: ۴۷۱۴۱
تاریخ انتشار: ۰۷ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۰:۰۹

چرا غذا در فضا بی‌مزه می‌شود؟

یک پژوهش جدید نشان داد علاوه بر ادراک فضایی، احساس تنهایی و انزوای فضانوردان باعث می‌شود آن‌ها احساس کنند غذا‌هایی که می‌خورند «بی‌مزه» هستند.
چرا غذا در فضا بی‌مزه می‌شود؟

مخاطب ۲۴- محققان مؤسسه سلطنتی فناوری ملبورن (RMIT) استرالیا برای اولین‌بار در جهان، بوی غذا‌ها را بررسی کردند تا متوجه شوند چرا به نظر فضانوردان، غذا‌ها در فضا بی‌مزه به نظر می‌رسند.

آن‌ها دریافتند ادراک فضایی احتمالاً تأثیر زیادی بر نحوه استشمام بو‌های خوش مختلف و در نتیجه درک طعم‌های مختلف دارد.

ادراک فضایی یکی از انواع هوش‌های چندگانه است که نشان‌دهنده توانایی فهم و استفاده از ابعاد مختلف فضا توسط فرد است.

این پژوهش نشان داد که افزایش احساس تنهایی و انزوا در فضانوردان در ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) احتمالاً بر اینکه آن‌ها چگونه بو و مزه غذا را احساس می‌کنند، تأثیر می‌گذارد.

گِیل ایلز (Gail Iles)، مربی سابق فضانوردی و یکی از پژوهشگران گفت: در آینده، مأموریت‌های آرتمیس بسیار طولانی خواهد بود و سال‌ها طول خواهد کشید؛ به ویژه سفر به مریخ؛ بنابراین حتماً باید مشکلات غذایی فضانوردان را بفهمیم.

پژوهش‌های قبلی، پدیده انتقال مایعات بدن از بخشی به بخش دیگر را بررسی کردند که بیان می‌کند فضانوردان طعم غذا را به دلیل نبود گرانش، متفاوت تجربه می‌کنند؛ این امر باعث می‌شود که مایعات بدن به جای سرازیر شدن به سمت پاها، به سمت بالا (به سمت سر) حرکت کنند که باعث مسدود شدن بینی همراه با تورم صورت می‌شود و حس بویایی و چشایی فرد را مختل می‌کند.

اکنون پژوهشگران اظهار می‌کنند ممکن است دلایل بیشتری وجود داشته باشد که غذا‌ها در فضا، بی‌مزه به نظر می‌رسند.
این پژوهش که در مجله بین‌المللی علوم و فناوری غذایی (International Journal of Food Science and Technology) منتشر شد، از ۵۴ بزرگسال نمونه‌برداری کرد و تفاوت نظر آن‌ها درباره اسانس لیمو، وانیل و بادام را در محیط‌های معمولی روی زمین و یک محیط فضایی شبیه‌سازی‌شده با استفاده از عینک‌های واقعیت مجازی بررسی کرد.

پژوهشگران دریافتند که عطر وانیل و بادام در محیط شبیه‌سازی‌شده توسط ایستگاه فضایی بین‌المللی شدیدتر احساس می‌شود؛ در حالی که رایحه لیمو بدون تغییر حس می‌شود. هر دو عصاره وانیل و بادام حاوی ترکیبی آلی به نام بِنزآلدهید هستند که به گفته پژوهشگران باعث تغییر در ادراک و حساسیت فرد به بو‌های خاص می‌شود.

پژوهشگران همچنین نتیجه گرفتند: افزایش احساس تنهایی و انزوا نیز ممکن است در احساس فضانوردان درباره غذا نقش داشته باشد.

یکی از اهداف بلندمدت پژوهشگران، تهیه غذا‌هایی مناسب‌تر برای فضانوردان و دیگر افراد واقع در محیط‌های ایزوله است تا مواد مغذی به صورت صددرصد به بدن آن‌ها برسد.

برچسب ها: غذا
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
عوارض خطرناک استفاده از موبایل در دستشویی عوارض خطرناک استفاده از موبایل در دستشویی
بسیاری از افراد به تلفن همراه خود وابستگی زیادی دارند و حتی آن را تا دستشویی و حمام نیز با خود می‌برند.
فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران، از یک مورد حادثه فروکش کردن کف پارکینگ ساختمان مسکونی خبر داد.
مُسکنی که خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد مُسکنی که خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد
افرادی که از دارو‌های رقیق‌کننده خون استفاده می‌کنند، در صورت مصرف دارو‌های ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAID) مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن، دو برابر با خطر خونریزی داخلی مواجهند.
ضبط سلمان فارسی از سر گرفته شد ضبط سلمان فارسی از سر گرفته شد
سریال «سلمان فارسی» که ضبط آن متوقف شده بود با بازگشت میرباقری ـ کارگردان ـ از سر گرفته شد
جشن تولد امیر قلعه نویی در قصرش جشن تولد امیر قلعه نویی در قصرش
امیر قلعه‌نویی، سرمربی تیم ملی فوتبال ایران، تولد ۶۱ سالگی‌اش را در منزلش که بی‌شباهت به قصر نیست و در کنار پسرش جشن گرفت.
لامبورگینی ۲ میلیون دلاری که یک ایرانی ساخت لامبورگینی ۲ میلیون دلاری که یک ایرانی ساخت
وناتوس رونوشت منصوری از شاسی بلند اوروس لامبورگینی است. تمامی ابعاد لامبورگینی وناتوس منصوری دقیقا مشابه نسخه استاندارد لامبورگینی اوروس است با این تفاوت که ستون دوم یا «B» حدود ۲۰۰ میلیمتر عقب‌تر رفته است.
واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟ واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟
اخیرا در برخی صفحات مجازی افراد تشویق به دریافت واکسن HPV می‌شوند؛ اظهاراتی که در برخی مواقع غیر علمی و نادرست هستند
برگزیده
چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده
ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) پیچیده‌ترین ماشین ساخته بشر است که با همکاری نزدیک پنج آژانس فضایی بزرگ دنیا یعنی ناسا، روسکازموز، آژانس فضایی اروپا، آژانس اکتشافات فضایی ژاپن و آژانس فضایی کانادا طراحی و ساخته شده است، اینجا برخی کارهای ممنوعه برای فضانوردان در ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) را معرفی می‌کنیم
بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟ بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟
خواب کافی و باکیفیت بر عملکرد شناختی مغز تاثیر می‌گذارد.
سردرد‌هایی که باید جدی گرفت سردرد‌هایی که باید جدی گرفت
یک متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه سردرد یک شکایت شایع است که تقریباً همه افراد آن را تجربه می‌کنند، گفت: برخی موارد خاص سردرد باید مورد توجه قرار گیرند.
صفحه خبر بالای تصاویر