کد خبر: ۴۵۳۵
تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۴:۲۳

طوفان خورشیدی می‌تواند زمین را نابود کند

طوفان خورشیدی به اثرات جوی که روی زمین از رویداد‌های خاص خورشید رخ می‌دهد، گفته می‌شود.

به گزارش سرویس اجتماعی مخاطب ۲۴ به نقل از سایت ثریا، طوفان خورشیدی یکی از پدیده‌های طبیعی است که در اثر تأثیرات جوی روی زمین رخ می‌دهد. خورشید به عنوان نور درخشان شناخته می‌شود و اغلب افراد فکر می‌کنند که رویداد‌های خاصی در خورشید رخ نمی‌دهد و هرگز تغییر نمی‌کند. خورشید را به توپی تشبیه کرده‌اند که حاوی گاز‌های مذاب است و دائما در جریان است.

 

طوفان خورشیدی می‌تواند زمین را نابود کند


طوفان‌های خورشیدی زمانی اتفاق می‌افتد که فوران‌های عظیمی از انرژی به شکل شعله‌های خورشیدی توسط این توپ گازی ساطع شود. این پدیده‌ها جریانی از بار‌های الکتریکی و میدان مغناطیسی را با سرعت زیادی به سمت زمین می‌فرستد. طوفان‌های خورشیدی با یک انفجار بزرگ رخ می‌دهد. پدیده طوفان خورشیدی در آینده امکان دارد به‌طور کامل زمین را به سمت نابودی بکشاند. همچنین طوفان خورشیدی می‌تواند منجر به ایجاد آشفتگی الکترومغناطیسی شود و بازسازی تلفات حاصل از این رویداد امکان دارد یک دهه زمان ببرد.



زمانی‌که طوفان خورشیدی رخ دهد در یک لحظه امکان دارد رنگ زمین رو به سیاهی برود و اینترنت قطع شود. زمانی‌که این اتفاق در کانادا رخ داد، تقریبا یک‌دهم جمعیت کانادا در خاموشی کامل فرو رفتند و آسانسور‌ها با یک تکان متوقف شد و افراد در آن گیر افتادند. این رویداد بسیار خطرناک به‌نظر می‌رسد، زیرا حتی افراد ارتباط با یکدیگر را نیز از دست می‌دهند. هیچ‌کس از خورشید انتظار چنین تخریب گسترده‌ای ندارد، اما عامل تخریب از مریخ یا فضای بین ستاره‌ای در زمین اتفاق نیفتاده است، بلکه از خورشید نشأت می‌گیرد. آنقدر هم که فکر می‌کردیم خورشید مهربان به‌نظر نمی‌رسد.

دانشمندان از گروه تحقیقاتی ایالات متحده با مشاهدات خود در رصدخانه مداری خورشیدی و تصاویر گرفته‌شده از تلسکوپ دریافتند که خورشید در بعضی از این تصاویر درخشان به نظر می‌رسد. سپس آن‌ها بر اساس بررسی‌های خود به این نتیجه رسیدند که میدان مغناطیسی پیچیده خورشید یا یک ضربه ناگهانی ارتباط خود را قطع کرد و سپس دوباره وصل می‌شود. همچنین در این رویداد انرژی هزاران بمب هیدروژنی آزاد می‌شود و قطعات اتمی به فضا پرتاب می‌شود. به این پدیده «پرتاب جرم تاجی» (CME) گفته می‌شود. این پدیده‌های فورانی معمولا با تاریکی و روشنایی شبیه به موج تشبیه می‌شوند. همچنین بخشی از شعله‌ها و تاج خورشید که از داغ‌ترین قسمت خورشید است از آن جدا می‌شود و به سمت فضا پرتاب می‌شود و این رویداد که به نام پرتاب جرم تاجی شناخته می‌شود منجر به طوفان خورشیدی می‌شود.

CME‌ها تقریبا حاوی ۱۰ میلیارد تن مواد مذاب هستند و سرعت حرکت آن تقریبا ۳ هزار و ۲۰۰ کیلومتر بر ثانیه است. این رویداد‌های قوی بیش‌تر در اطراف خورشید رخ می‌دهد که در این حالت میدان مغناطیسی خورشیدی انرژی بسیار زیادی آزاد می‌کند. اگر بخشی از تاج خورشید که از آن جدا می‌شود، عظیم باشد و با سرعت بسیار بالا از مرکز قرص خورشید پرتاب شود تأثیر بسیار زیادی روی زمین می‌گذارد. اگر میدان مغناطیسی با زمین همخوانی داشته باشد، میدان مغناطیسی محافظ زمین پلاسما را در اطراف سیاره هدایت و کنترل می‌کند. خبر ناگوار این است که اگر این بخش از تاج خورشید که بسیار داغ است به زمین برخورد کند، می‌تواند ماهواره‌ها را نیز مختل کند. در سال جاری، طوفان خورشیدی ۴۰ ماهواره «استارلینک اسپیس‌ایکس» را از مدار خارج کرد.

تغییرات مداوم میدان مغناطیسی خورشید منجر به رویداد این پدیده می‌شود که نتیجه این پدیده طوفان ژئومغناطیسی است. این طوفان نوعی اختلال موقت در میدان مغناطیسی زمین است که از لرزش موج باد خورشیدی یا ابر میدان مغناطیسی است و با میدان مغناطیسی زمین تعامل دارد. دانشمندان با استفاده از تلسکوپ‌های مجهز به فیلتر‌های خورشیدی می‌توانند خورشید را به‌دقت مشاهده و بررسی کنند. همچنین آن‌ها لکه‌های خورشیدی تیره‌ای را روی سطح خورشید می‌بینند. شعله‌های خورشیدی کوتاه‌مدت، اما درخشان و قدرتمند توسط رصدخانه‌های فضایی شناسایی می‌شوند. همچنین پرتاب بخشی از تاج خورشید، حباب‌های گاز و میدان مغناطیسی حاوی میلیارد‌ها تن ذرات باردار است که این ذرات می‌تواند تا چندین مایل در ساعت حرکت کند. این ماده خورشیدی خطرناک گاهی در فضا به بیرون سراریز می‌شود و گاهی به زمین برخورد می‌کند.

طوفان‌های خورشیدی با وجود این‌که بسیار خطرناک هستند، اما برای انسان‌ها در سطح زمین خطری ندارند. این طوفان‌ها تا زمانی‌که روی سطح زمین هستند و توسط پوشش جوی زمین محافظت می‌شوند، پدیده‌ای فوق‌العاده است و انسان را نیز تهدید نمی‌کند و به بدن آن آسیبی وارد نمی‌شود. ذرات پرانرژی طوفان خورشیدی و همچنین ذرات حامل توسط پرتاب جرم تاجی می‌تواند باعث مسمویت انسان و سایر پستانداران شوند. همچنین طوفان‌های خورشیدی فضانوردانی که به ماه سفر می‌کنند را نیز تهدید می‌کنند. حتی دوز‌های زیاد آن می‌تواند کشنده باشد. طوفان‌های خورشیدی و اثرات حاصل از آن هیچ خطری برای انسان در سطح زمین محسوب نمی‌شود؛ بنابراین انسان‌ها لازم نیست از این پدیده واهمه داشته باشند. بدن انسان توسط اتمسفر و میدان مغناطیسی زمین در برابر اثرات شعله‌های خورشیدی محافظت می‌شود.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
علی دایی سرمربی پرسپولیس می‌شود؟ علی دایی سرمربی پرسپولیس می‌شود؟
مدیران باشگاه پرسپولیس قصد دارند با علی دایی برای نشستن روی نیمکت این تیم مذاکره کنند.
نرخ آبونمان تلفن ثابت تغییر کرد نرخ آبونمان تلفن ثابت تغییر کرد
بنابر اعلام شرکت مخابرات ایران، مبلغ آبونمان برای مشترکان خانگی بر اساس منطقه جغرافیایی متفاوت است؛ مشترکان در تهران و کلان‌شهر‌ها باید ماهانه ۳۰ هزار تومان، در مراکز استان‌ها ۲۲ هزار و ۵۰۰ تومان و در سایر شهر‌ها ۱۷ هزار تومان پرداخت کنند. این بدان معناست که حتی در صورت‌عدم استفاده از تلفن ثابت، این مبلغ به عنوان حق اشتراک باید پرداخت شود.
بقائی: گزارش گروسی بهانه حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران را فراهم کرد بقائی: گزارش گروسی بهانه حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران را فراهم کرد
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: «رافائل گروسی تأیید کرد که هرگز هیچ سند، مدرک یا شواهدی مبنی بر حرکت ایران به سمت ساخت سلاح هسته‌ای ندارد، اما در گزارش اخیر خود آشکارا زمینه را برای تروئیکای اروپایی و آمریکا برای ارائه قطعنامه علیه ایران فراهم کرد که در نهایت بهانه را برای حمله رژیم اسرائیل و آمریکا به تأسیسات هسته‌ای کشور فراهم کرد.»
چرا مجلس به‌دنبال ممنوعیت استارلینک است؟ چرا مجلس به‌دنبال ممنوعیت استارلینک است؟
این روز‌ها دیگر اینترنت به یکی از ارکان اصلی اقتصاد دیجیتال و ارتباطات جهانی بدل شده، ورود فناوری‌هایی مانند استارلینک می‌تواند زمین بازی را به‌کلی تغییر دهد. اما این فناوری در ایران با پیچیدگی‌هایی روبه‌رو شده که تنها فنی یا اقتصادی نیست؛ بلکه لایه‌های عمیق سیاسی و امنیتی نیز دارد.
ما مردم را از خودمان پراکنده کردیم ما مردم را از خودمان پراکنده کردیم
سعید لیلاز، تحلیلگر سیاسی و اقتصادی، در گفت‌وگویی با شبکه افق با انتقاد از عملکرد‌های گذشته گفت: «ما در دو سه دهه اخیر، مردم را از خودمان پراکنده کرده‌ایم.»
اخراج مهاجران افغان از ایران اخراج مهاجران افغان از ایران
مساله مهاجران افغانستانی در ایران حالا وارد یک مرحله عجیب و پیچیده شده است، بازگشت چند ده هزار نفر از افغان‌های مقیم ایران به افغانستان، اما ابعاد مهم اقتصادی، سیاسی و امنیتی در پی دارد؛ که حتی اکنون و بعد از جنگ ۱۲ روزه میان ایران و اسرائیل شاید بتوان گفت ابعاد امنیتی آن تا حد زیادی پیچیده‌تر نیز شده است.
در پنجمین روز قرمزی بورس چه گذشت؟ در پنجمین روز قرمزی بورس چه گذشت؟
در پنجمین روز از بازگشایی معاملات بازار سرمایه، ارزش معاملات خرد تا این لحظه به ۱۲ هزار و ۴۷۱ میلیارد تومان رسیده، با این حال بازار همچنان با غلبه عرضه مواجه است.
برگزیده
آخرین جزئیات پرونده قتل امیر محمد خالقی آخرین جزئیات پرونده قتل امیر محمد خالقی
امیر محمد خالقی دانشجوی ۱۹ ساله دانشگاه تهران شامگاه چهارشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ در محله کوی دانشگاه توسط دو سارق زورگیر به قتل رسید
شهریه مدرسه ۱۰۰ میلیون تومان؟ شهریه مدرسه ۱۰۰ میلیون تومان؟
«۲۵ درصد مدارس بین ۲۰ تا ۳۰ میلیون، ۳۹ درصد بین ۳۰ تا ۴۰ میلیون، ۱۷ درصد بین ۴۰ تا ۵۰ میلیون، ۹ درصد بین ۵۰ تا ۶۰ میلیون، ۲.۹ درصد بین ۶۰ تا ۷۰ میلیون، ۲.۲ درصد بین ۷۰ تا ۸۰ میلیون، ۷ دهم درصد بین ۸۰ تا ۹۰ میلیون، ۵ دهم درصد بین ۹۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان شهریه دارند.»
وزیر ارتباطات: اختلالات اینترنت ناشی از حملات خارجی است وزیر ارتباطات: اختلالات اینترنت ناشی از حملات خارجی است
وزیر ارتباطات درباره اختلال‌های اخیر اینترنت پس از رفع محدودیت‌های دسترسی به اینترنت بین‌الملل توضیحاتی ارائه داد.
صفحه خبر بالای تصاویر