کد خبر: ۴۴۵۵۰
تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۹:۰۵

دو میلیون مشترک متصل به فیبرنوری تا پایان سال

معاون راهبردی و توسعه بازار سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از اتصال ۲ میلیون مشترک به پروژه فیبرنوری تا پایان سال خبر داد.
دو میلیون مشترک متصل به فیبرنوری تا پایان سال

به گزارش مخاطب۲۴ به نقل از اداره کل ارتباطات و امور بین الملل شرکت مخابرات ایران:مهدی روحانی نژاد معاون راهبردی و توسعه بازار سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص وضعیت پوشش و اتصال پروژه فیبر نوری در کشور گفت: سال گذشته موضوع ایجاد پوشش فیبر نوری برای ما اولویت داشت، اما امسال علاوه بر این، می‌خواهیم جهشی هم در میزان اتصال و دایری ایجاد کنیم که در اینجا منظور از نهضت اتصال همین جهش در میزان دایری فیبرنوری است.

وی افزود: در حال حاضر حدود ۵۵۰ هزار کاربر متصل به شبکه مبتنی بر فیبرنوری وجود دارد که حدود ۳۵۶ هزار مورد از این میزان کاربر FTTH هستند که قصد داریم این تعداد را تا پایان سال جاری به دو میلیون مشترک متصل برسانیم.

روحانی نژاد در ادامه به برنامه‌ریزی‌های اتصال فیبرنوری در کشور اشاره کرد و گفت: برنامه ریزی آن انجام شده و اپراتور‌ها هم برنامه‌های سه ماهه به رگولاتوری دادند که ما این دو میلیون را هم بین اپراتور‌های مختلف تقسیم کرده‌ایم. این پروژه ۱۰ اپراتور متعهد دارد که به تناسب توان و وضعیت آن‌ها به هر کدام تعدادی تعهد اتصال اختصاص داده شده است.

وی افزود: طبیعتاً تحقق بخش عمده این هدف گذاری در نیمه دوم سال اتفاق می‌افتد ولیکن اجرای آن از روز‌های اول سال آغاز شده است. اپراتور بایستی از الان در به روز رسانی سیستم عملیاتی خودش، تیم اجرایی و تیم‌های همکاران خودش یک سرمایه گذاری جدی انجام دهد تا بتواند آن افزایش نهایی را در نیمه دوم سال داشته باشد.

مشوق‌های اتصال فیبرنوری بر اساس اندازه شهر‌ها متفاوت خواهد بود

معاون راهبردی و توسعه بازار سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با اشاره به اینکه موضوع اتصال فیبر نوری به تقاضا ربط دارد، تصریح کرد: موضوع پوشش که سمت عرضه است در اختیار ماست. به عنوان مثال ما الان تصمیم می‌گیریم در شهرستان هریس در استان آذربایجان شرقی پوشش ایجاد کنیم. در صورت وجود مجوز حفاری و منابع مالی، پوشش را ایجاد می‌کنیم. ولی در بحث کاربری، اتصال به تقاضای کاربر ربط دارد. به همین دلیل ممکن است مثلاً اپراتور عرضه داشته باشد، ولی تقاضا در آن منطقه، به اندازه کافی وجود نداشته باشد.

وی گفت: به زودی پیش‌نویس مصوبه‌ای را به کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات پیشنهاد خواهیم کرد که مشوق‌های اتصال بر اساس اندازه شهر‌ها متفاوت باشد تا اپراتور‌ها برای ایجاد پوشش و اتصال در شهر‌های کوچک‌تر بتوانند هزینه بیشتری انجام دهند.

روحانی نژاد با بیان اینکه متناسب با میزان اتصال، سرعت اینترنت آن هم افزایش پیدا می‌کند، افزود: طبیعتاً وقتی که اتصال فیبر انجام می‌شود، این اتفاق می‌افتد. مثلاً کاربر قبلاً با فناوری ADSL حدود ۱۰ مگابیت بر ثانیه خدمت دریافت می‌کرده که در صورت اتصال به فیبر نوری، حداقل ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه سرویس می‌گیرد.

وی به آخرین وضعیت میزان پوشش فیبر نوری در کشور اشاره کرد و گفت: بر اساس آمار اعلامی در سایت طرح ملی فیبرنوری منازل و کسب و کار‌ها به نشانی iranfttx.ir در حال حاضر ۷.۵ میلیون خانوار تحت پوشش فیبر نوری قرار گرفته‌اند.

اتصال فیبرنوری در سراسر کشور چقدر زمان می‌برد

معاون راهبردی و توسعه بازار سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ادامه داد: در برنامه هفتم، برنامه‌ریزی این است که در انتهای برنامه، ۲۰ میلیون اتصال برقرار شود و طبیعتاً اگر بازه زمانی ۵ ساله را برای این هدف گذاری در نظر بگیریم، سالیانه ۴ میلیون اتصال باید ایجاد شود.

چالش‌های اتصال فیبر نوری در کشور

وی به چالش‌های اتصال فیبرنوری اشاره کرد و افزود: ما در مراحل آغازین اجرای این برنامه هستیم، ولی پیش بینی چند چالش وجود دارد که برای هرکدام برنامه‌ریزی متناسب انجام داده‌ایم به طور مثال ممکن است اپراتور‌ها برای مودم و تجهیزاتی که باید در اختیار کاربران قرار بگیرد، محدودیت عرضه داشته باشند که در حال هماهنگی با نهاد‌های ذیربط به ویژه وزارت صمت برای اعطای مجوز واردات در کنار امضای قرارداد با تولیدکنندگان داخلی برای تولید انبوه این تجهیزات هستیم تا ان شاءالله مشکلی پیش نیاید.

روحانی نژاد ادامه داد: یا ممکن است، چون بالاخره فیبر کشی انتهایی باید روی دیوار ساختمان‌ها انجام شود، در جا‌هایی بعضی از مردم خیلی نسبت به این تکنولوژی جدید توجیه نباشند و ممانعت شکل بگیرد که آن هم با فرهنگ سازی و توجیه مدیران در استان‌ها یا شهر‌ها قابل حل است. بعضی جا‌ها ممکن است به دلیل عدم اطلاع مردم تقاضا هنوز شکل نگرفته باشد که اپراتور‌ها یک سری برنامه‌ریزی‌های تبلیغاتی در سطح محلات در حال انجام هستند تا مردم آن محله مطلع شوند و یک سری پیشنهاداتی ارائه بدهند که از نظر مالی و قدرت خرید برای مردم آن منطقه جذاب باشد.

وی به اهمیت تیم اجرایی مناسب اپراتور‌ها در اتصال فیبرنوری اشاره کرد و گفت: همچنین این موضوع هم مهم است که اپراتور‌ها برای اتصال در این تعداد زیاد در طول یکسال نیاز به تیم اجرایی بیشتری دارند. در بحث پوشش و حفاری، پیمانکار با پیچیدگی زیادی روبرو نیست. البته در سال ۱۴۰۱ مشکل تجهیزات ترنچر داشتیم یا در سال ۱۴۰۲ مشکل میکروداکت داشتیم که خوشبختانه عمده این مشکلات برطرف شده‌اند. ولیکن برای بحث اتصال، تیمی که فیبر کشی انتهایی را انجام می‌دهد، باید تخصص لازم را داشته باشد.

معاون راهبردی و توسعه بازار سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی افزود: در حال حاضر، ما در بیش از ۳۵۰ شهر به صورت پوشش جزئی یا کامل سرویس می‌دهیم که در همه آن‌ها حداقل چند تیم برای اتصال باید وجود داشته باشد؛ لذا الان ممکن است نیروی آموزش دیده به اندازه کافی نباشد که البته اپراتور‌ها در حال آموزش نیروی متخصص در این زمینه هستند.

چالش‌های پوشش فیبر نوری در کشور

روحانی نژاد با بیان اینکه در هر جایی که پوشش ایجاد شده، در صورت درخواست کاربر، اپراتور باید ظرف ۳۰ روز اتصال را برقرار کند به چالش‌های پوشش فیبرنوری اشاره کرد و گفت: مهمترین چالشی که در بخش پوشش بوده و هنوز هم در بعضی از شهر‌ها وجود دارد، مجوز حفاری است که باید از سوی شهرداری‌ها صادر شود که خوشبختانه در قانون بودجه امسال خیلی شفاف و صریح مصوب شده است که هر جایی که اپراتور معرفی شده از طرف وزارت ارتباطات درخواست حفاری داده باشد، شهرداری بایستی ظرف مدت ۱۵ روز مجوز را صادر کند.

وی گفت: اکنون در بعضی از شهر‌ها این اتفاق نمی‌افتد، شهرداری باید به نهاد‌های نظارتی پاسخگو باشد که چرا این قانون را اجرایی نکرده است. همچنین در این قانون عنوان شده که مجوز باید بر اساس شرایط، ضوابط و تعرفه‌های مصوب کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات صادر شود که این ضوابط در مصوبه شماره ۳۳۹ کمیسیون و اصلاحیه‌های بعدی آن پیش بینی شده است.

معاون راهبردی و توسعه بازار سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به تعداد اپراتور‌های متعهد در پروژه فیبرنوری اشاره کرد و افزود: در حال حاضر ۱۰ اپراتور برای ایجاد پوشش فیبر متعهد هستند. تعدادی شرکت هم برای فعالیت در این زمینه درخواست داده‌اند، ولی هنوز مستندات ارائه شده از سوی آن‌ها کامل نیست. برای اظهارنظر در مورد آن‌ها باید مستندات شان کامل شود. ولی در حال حاضر، ما در کل کشور برای تمامی شهر‌ها حتی شهر‌های کوچک با ۵۰۰ یا ۷۰۰ خانوار هم، اپراتوری تعیین کردیم که برای ایجاد پوشش فیبر اقدام کند.

روحانی نژاد به احتمال افزایش تعداد اپراتور‌های متعهد گفت: در حال حاضر تعداد اپراتور‌هایی که بخواهند به پروژه فیبرنوری اضافه شوند، قابل بیان نیست، چون که صرفاً یک اظهار علاقه‌مندی بوده است. باید توان این اپراتور‌ها ارزیابی شود. ضمن اینکه اکنون در بسیاری از شهرها، عملیات فیبر کشی انجام شده و یا در حال اجراست و باید دید اپراتور جدید در مقایسه با اپراتور‌های متعهد فعلی چه ارزش افزوده‌ای دارد.

وی ادامه داد: البته اپراتور‌های جدید می‌توانند بدون نیاز به حفاری مجدد، از میکروداکت کار گذاشته اپراتور‌های فعلی استفاده کنند و با ایجاد شبکه خودشان وارد بازار و رقابت در حوزه شبکه شوند. همچنین، اپراتور‌های علاقه‌مند و توانمند در موضوع بازاریابی و جذب مشتری می‌توانند از طریق روش بیت استریم، وارد رقابت در حوزه سرویس بشوند. در نتیجه، اخذ پروانه UNSP تنها روش برای ورود به بازار خدمات مبتنی بر فیبرنوری نیست.

معاون راهبردی و توسعه بازار سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی گفت: موضوعی که در حوزه اطلاع رسانی داریم و امیدواریم مورد توجه جدی اصحاب رسانه‌ها قرار گیرد، مطالبه گری در بحث دادن مجوز شهرداری هاست. دولت سیزدهم عزم خود را برای اجرای این پروژه ملی جزم کرده، در تأمین منابع مالی حمایت کرده و برنامه ریزی لازم هم انجام شده و اپراتور‌ها هم پای کار آمده‌اند و واقعاً اگر که شهرداری یک شهر همکاری نکند، عملاً به پیشرفت شهر خودش لطمه زده است.

وی تاکید کرد: این انتظاری است که ما از رسانه‌ها داریم. هر رسانه‌ای در استان و در شهر خودش برود و از تعداد محدود شهرداری که تابحال با این طرح ملی همراهی نکرده‌اند، بپرسد که چرا به اپراتور معرفی شده از سمت وزارت ارتباطات مجوز حفاری داده نمی‌شود و مردم آن شهر عملاً از این امکان بی بهره می‌مانند.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
گفت و گوی مستقیم عراقچی و ویتکاف در حضور وزیرخارجه عمان گفت و گوی مستقیم عراقچی و ویتکاف در حضور وزیرخارجه عمان
گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم بین جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا راجع به موضوع رفع تحریم‌ها و بحث هسته‌ای، دقایقی پیش پایان یافت.
اولین عکس از هیأت مذاکره‌کننده ایرانی پس از پایان گفت‌و‌گو‌های امروز اولین عکس از هیأت مذاکره‌کننده ایرانی پس از پایان گفت‌و‌گو‌های امروز
اولین عکس از هیأت مذاکره‌کننده ایرانی پس از پایان گفت‌و‌گو‌های امروز
عضو تیم مذاکره‌کننده ایران: فضای مذاکرات مثبت است عضو تیم مذاکره‌کننده ایران: فضای مذاکرات مثبت است
یک عضو تیم مذاکره کننده بین ایران و آمریکا، گفت: فضای گفت‌و‌گو‌ها بین ایران و آمریکا مثبت است.
عملیات H-۳، پیچیده‌ترین عملیات هوایی دنیا توسط ایران! عملیات H-۳، پیچیده‌ترین عملیات هوایی دنیا توسط ایران!
عملیات H-۳؛ روایتی از یکی از پیچیده‌ترین عملیات‌های هوایی دنیا که با درایت خلبانان ایرانی، ستون‌فقرات نیروی هوایی عراق را شکست.
آغاز مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا آغاز مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا
صبح امروز شنبه تیم‌های دیپلماتیک ایران و آمریکا به منظور مذاکرات غیرمستقیم با یکدیگر وارد عمان شدند.
اعترافات وحشتناک تجاوز‌های سریالی به زنان! اعترافات وحشتناک تجاوز‌های سریالی به زنان!
​رسیدگی به شکایت‌های سریالی چندین زن در نقاط مختلف پایتخت از نیمه دوم سال ۱۴۰۳ در دستور کار پلیس قرار گرفت. نقطه اشتراک اظهارات خانم‌هایی که شاکی بودند این بود که همگی آنها در سایت دیوار طعمه مرد جوانی شده و پس از اینکه آنها را با فریب به محل قرار کشانده بود، با موتورسیکلت این افراد را بوده و در محل خلوتی از حاشیه شهر آنها را تحت آزار و اذیت جنسی و تجاوز قرار داده بود.
بقایی: گفت‌و‌گو‌ها آزمونی برای طرف مقابل است بقایی: گفت‌و‌گو‌ها آزمونی برای طرف مقابل است
سخنگوی وزارت امور خارجه با تاکید بر این که «امروز یک روز مهم و تعیین کننده است و هدف‌مان تامین منافع ملی ایران است»، گفت: گفت‌و‌گو‌های غیر مستقیم ایران و آمریکا حدود ساعت ۳:۲۰ بعدازظهر به وقت عمان شروع شده است.
برگزیده
اعترافات وحشتناک تجاوز‌های سریالی به زنان! اعترافات وحشتناک تجاوز‌های سریالی به زنان!
​رسیدگی به شکایت‌های سریالی چندین زن در نقاط مختلف پایتخت از نیمه دوم سال ۱۴۰۳ در دستور کار پلیس قرار گرفت. نقطه اشتراک اظهارات خانم‌هایی که شاکی بودند این بود که همگی آنها در سایت دیوار طعمه مرد جوانی شده و پس از اینکه آنها را با فریب به محل قرار کشانده بود، با موتورسیکلت این افراد را بوده و در محل خلوتی از حاشیه شهر آنها را تحت آزار و اذیت جنسی و تجاوز قرار داده بود.
بیشترین تصادفات منجر به فوتی در کدام نقطه از تهران اتفاق می‌افتد؟ بیشترین تصادفات منجر به فوتی در کدام نقطه از تهران اتفاق می‌افتد؟
رئیس اداره تصادفات و مهندسی ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ، از شناسایی ۴۵۸ نقطه حادثه خیز در تهران خبر داد و گفت: تمرکز بر نقاط باقی‌مانده و بروزرسانی نقشه نقاط حادثه‌خیز در دستور کار پلیس در سال جدید است.
بازگشت نرخ عادی جریمه‌های رانندگی پس از پایان طرح نوروزی ۱۴۰۴ بازگشت نرخ عادی جریمه‌های رانندگی پس از پایان طرح نوروزی ۱۴۰۴
رئیس پلیس راهور فراجا با بیان این که بیش از ۱۷ میلیون تخلف در جاده‌های درون و برون شهری کشور به ثبت رسید اعلام کرد که با پایان طرح نوروزی ۱۴۰۴، افزایش ۳۰ درصدی جریمه‌ها که از ۲۵ اسفند آغاز شده بود، از ۲۰ فروردین به حالت عادی بازگشت.
صفحه خبر بالای تصاویر