کد خبر: ۴۳۳۲
تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۰

ولادیمیر پوتین و شی جین پینگ روسای جمهور روسیه و چین از نمای نزدیک

ولادیمیر پوتین و شی جین پینگ روسای جمهور روسیه و چین در بحبوحه تنش مسکو با ناتو و غرب در پکن دیدار کردند و در بیانیه‌ای مشترک بر "دوستی بین دو کشور هیچ محدودیتی ندارد" تصریح کردند.
ولادیمیر پوتین و شی جین پینگ روسای جمهور روسیه و چین از نمای نزدیک

ولادیمیر پوتین و شی جین پینگ روسای جمهور روسیه و چین در بحبوحه تنش مسکو با ناتو و غرب در پکن دیدار کردند و در بیانیه‌ای مشترک با تاکید بر "دوستی بین دو کشور هیچ محدودیتی ندارد" بار دیگر بر هم پوشانی منافع در روابط بین الملل و تقابل با تهدید‌های مشترک از سوی غرب و آمریکا تصریح کردند.

ولادیمیر پوتین و شی جین پینگ روسای جمهور روسیه و چین از نمای نزدیک

به گزارش «مخاطب۲۴» به نقل از ایرنا، پوتین و شی جین پینگ روز جمعه پیش از مراسم افتتاحیه المپیک زمستانی ۲۰۲۲ و در میانه تنش روسیه با غرب و ناتو، با یکدیگر در پکن دیدار کردند. با وجود این واقعیت که برای دو سال امکان ملاقات حضوری طرفین وجود نداشت، پوتین و شی جین پینگ به طور دائم در تماس بودند و در کنفرانس‌های ویدئویی شرکت و با یکدیگر گفتگو داشتند.

شی در این دیدار با اشاره به منافع روسیه در اوکراین اعلام کرده که "پیشنهاد‌های ارائه شده توسط فدراسیون روسیه در مورد ایجاد تضمین‌های امنیتی الزام آور درازمدت در اروپا را درک کرده و از آن حمایت می‌کند. "

رهبران دو کشور برای سی و هشتمین بار از سال ۲۰۱۳ با یکدیگر دیدار کردند. نشست روز جمعه اولین تعامل رو در رو رییس جمهوری چین با یک رهبر خارجی در دو سال گذشته بود. شی جین پینگ از ژانویه ۲۰۲۰، زمانی که چین با شیوع اولیه کووید-۱۹ دست و پنجه نرم می‌کرد، کشور را ترک نکرده است.

روسای جمهوری روسیه و چین در پایان دیدار خود بیانیه مشترکی را تنظیم کردند که توسط کاخ کرملین انتشار یافت. در این دیدار سران دو کشور درباره موضوعات کلیدی دوجانبه، منطقه‌ای و جهانی گفتگو کردند.

در بیانیه مشترک رهبران دو کشور آمده است که روابط جدید چین و روسیه "برتر از اتحاد‌های سیاسی و نظامی دوران جنگ سرد" است. بر اساس این بیانیه دو کشور متعهد هستند همکاری خود را برای خنثی کردن "انقلاب‌های رنگی" و مداخله خارجی افزایش دهند و هماهنگی استراتژیک را عمیق‌تر کنند.

در این بیانیه طولانی که به طور کتبی تعمیق روابط دیپلماتیک بین دو قدرت بزرگ را در بحبوحه تنش‌های نظامی در اوکراین بیان می‌کند، آمده است: «دوستی بین دو کشور هیچ محدودیتی ندارد و زمینه‌های همکاری ممنوعه‌ای وجود ندارد.

مسکو و پکن همچنین در بیانیه پایانی مخالفت خود را با گسترش بیشتر ناتو ابراز داشتند و از این ائتلاف خواستند «رویکرد‌های ایدئولوژیک جنگ سرد خود را کنار بگذارد».

در این بیانیه آمده است: روسیه و چین در برابر تلاش‌های نیرو‌های خارجی برای تضعیف امنیت و ثبات در مناطق مشترک مجاور خود می‌ایستند و قصد مقابله با مداخله نیرو‌های خارجی در امور داخلی کشور‌های مستقل به هر بهانه‌ای، مخالفت با انقلاب‌های رنگی و افزایش همکاری‌ها در زمینه‌های مختلف را دارند.

از ایالات متحده نیز در این بیانیه مشترک بار‌ها یاد شده و انتقاد از این کشور به خاطر ایجاد اتحاد AUKUS در منطقه هند و اقیانوس آرام با این واکنش روبرو شد: طرفین در مورد تأثیر منفی راهبرد هند-اقیانوس آرام ایالات متحده بر صلح و ثبات در منطقه بسیار هوشیار هستند.

مسکو همچنین مخالفت خود را با "هر شکلی از استقلال تایوان" که چین آن را بخشی از قلمرو خود می‌داند و آمریکا نیز بار‌ها از این جزیره حمایت کرده، تکرار کرد.

 


رهبران چین و روسیه در این دیدار در خصوص همکاری‌های دو جانبه رایزنی‌هایی را انجام دادند که مهمترین آن‌ها همکاری در زمینه انرژی بود.

پوتین امروز پس از دیدار با همتای چینی خود اعلام کرد که روسیه قرارداد جدیدی برای تامین گاز بیشتر چین در بحبوحه تیرگی روابط با غرب بر سر اوکراین و سایر مسائل آماده کرده است. روسیه، صادرکننده بزرگ هیدروکربن و در حال حاضر تامین کننده شماره ۳ گاز پکن، در حال تقویت روابط با چین، بزرگترین مصرف کننده انرژی در جهان است.

پوتین در دیدار با شی جین پینگ برای بحث در مورد همکاری نزدیکتر گفت که مسکو راه حل‌های بسیار خوبی در زمینه تامین هیدروکربن به جمهوری خلق چین آماده کرده است.

رییس جمهوری روسیه همچنین تاکید کرد: گامی رو به جلو در صنعت گاز برداشته شد، منظورم قرارداد جدیدی برای تامین ۱۰ میلیارد متر مکعب در سال از خاور دور روسیه به چین است.

شی جین پینگ رئیس جمهوری چین نیز در این دیدار گفت که چین و روسیه از تلاش‌ها برای حفاظت از منافع اساسی خود در جهان حمایت می‌کنند.

روسیه انتقال گاز به چین را از طریق خط لوله «نیروی سیبری» از سال ۲۰۱۹ آغاز کرد. این کشور در سال گذشته میلادی ۱۶.۵ میلیارد متر مکعب گاز به چین صادر کرد. مسکو در سال ۲۰۲۱، ۱۰.۵ میلیارد مترمکعب گاز از طریق خط لوله «نیروی سیبری» عرضه کرد و طبق قرارداد قبلی این میزان تا سال ۲۰۲۵ به ۳۸ میلیارد مترمکعب افزایش خواهد یافت.

رایزنی‌های دو کشور نشان دهنده پیشرفت روز افزون روابط بین دو کشور مخصوصا در بحبوحه تنش آن‌ها با غرب است. یوری اوشاکوف دستیار رئیس جمهور روسیه پیشتر اعلام کرده بود که پوتین و جین پینگ یک بسته حاوی ۱۵ سند را امضا خواهند کرد.
رفتار غرب به رهبری آمریکا در رقابت با چین و روسیه از جمله دخالت در امور داخلی آنها، حضور نظامی امنیتی در حوزه منافع حیاتی دو کشور در دریای جنوبی چین و کشور‌های پیرامونی و نزدیک روسیه، جنگ تجاری با چین و اعمال تحریم‌های گسترده علیه روسیه، مسکو و پکن را بیش از پیش برای تقویت روابط راهبردی به هم نزدیک کرده است.

چین و روسیه طی سال‌های اخیر با گسترش همکاری‌های اقتصادی و دوجانبه، همکاری‌های سیاسی - امنیتی و بین المللی را تقویت و تلاش کرده اند با توجه به تهدیدات مشترک از سوی آمریکا و غرب در خصوص مسائل مهم بین المللی هماهنگی و اشتراک مواضع بیشتر پیدا کنند.

نگرانی‌های مشترک روسیه و چین از تلاش‌های آمریکا در تثبیت هژمونی نظامی، امنیتی و سیاسی خود بر ترتیبات منطقه‌ای و جهانی، موجب شده تا رقابت پکن و مسکو با واشنگتن از سطح منطقه‌ای به سمت حوزه‌های راهبردی
سوق پیدا کند و دو کشور گام‌های جدیدی را در جهت تقویت عمق نفوذ راهبردی خود از طریق انعقاد پیمان‌های نظامی ـ امنیتی برداشته اند که از جمله می‌توان به افزایش تعامل میان سه سازمان همکاری شانگهای، کشور‌های مشترک المنافع و همکاری‌های اقتصادی آسیا ـ پاسیفیک اشاره کرد.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
پزشکیان در منزل مادر رییسی چه دید؟ پزشکیان در منزل مادر رییسی چه دید؟
پزشکیان: وزیر خارجۀ عمان وقتی به خانۀ شهید امیرعبداللهیان رفته بود، می‌گفت مگر اینجا خانۀ وزیر است
مذاکرات ایران با سه کشور اروپایی چگونه گذشت؟ مذاکرات ایران با سه کشور اروپایی چگونه گذشت؟
مذاکرات ایران با سه کشور اروپایی، جلسه‌ای پرتنش بوده و آنها درخواستی «غیرفنی»، «غیرقانونی» و با «ادبیات نامناسب» در مورد ماشه پلاس مطرح کردند.
جزییاتی از حکم متهمین پرونده حمله تروریستی حرم شاهچراغ جزییاتی از حکم متهمین پرونده حمله تروریستی حرم شاهچراغ
رئیس کل دادگستری استان فارس از صدور آراء ۷ نفر از متهمین پرونده حمله تروریستی به حرم شاهچراغ خبر داد.
بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی حتما بخوانند! بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی حتما بخوانند!
سازمان تامین اجتماعی اعلام کرد: احکام بازنشستگان و مستمری بگیران این سازمان صادر شد و از طریق برنامه کاربردی تامین من و یا درگاه خدمات غیرحضوری سازمان تامین اجتماعی قابل مشاهده است.
قمری خاوری در خراسان شمالی دیده شد قمری خاوری در خراسان شمالی دیده شد
گونه نادر «قمری خاوری» برای دومین بار پس از ۹ سال در استان خراسان شمالی مشاهده و به‌صورت رسمی ثبت شد.
سردار رادان:سال ۱۴۰۴ سال بی قراری و ترس اراذل و اوباش سردار رادان:سال ۱۴۰۴ سال بی قراری و ترس اراذل و اوباش
فرمانده کل انتظامی کشور با تأکید بر تداوم این روند افزود: ان‌شاءالله سال ۱۴۰۴ را به‌عنوان سال پایان قدرت‌نمایی اراذل و اوباش اعلام خواهیم کرد؛ به‌گونه‌ای که حتی جرأت فکر کردن به رفتار‌های شرارت‌آمیز و لات‌بازی را هم نداشته باشند.
نمایش فیلم پیدا شدن هواپیمای شهدای خدمت برای نخستین بار نمایش فیلم پیدا شدن هواپیمای شهدای خدمت برای نخستین بار
انتشار برای نخستین‌بار؛ تصاویر منتشرنشده از لحظه پیداشدن بالگرد سانحه‌دیده شهید رئیسی و شهدای خدمت
برگزیده
پزشکیان در منزل مادر رییسی چه دید؟ پزشکیان در منزل مادر رییسی چه دید؟
پزشکیان: وزیر خارجۀ عمان وقتی به خانۀ شهید امیرعبداللهیان رفته بود، می‌گفت مگر اینجا خانۀ وزیر است
مذاکرات ایران با سه کشور اروپایی چگونه گذشت؟ مذاکرات ایران با سه کشور اروپایی چگونه گذشت؟
مذاکرات ایران با سه کشور اروپایی، جلسه‌ای پرتنش بوده و آنها درخواستی «غیرفنی»، «غیرقانونی» و با «ادبیات نامناسب» در مورد ماشه پلاس مطرح کردند.
سهم مخارج دولت از تولیدناخالص داخلی سهم مخارج دولت از تولیدناخالص داخلی
بررسی‌ها نشان می‌دهد سهم مخارج دولت از حجم اقتصاد در ایران نسبت به چند کشور مشابه پایین‌تر است. اینها درحالی است که به نظر می‌رسد دخالت دولت در امور اقتصادی ایران بسیار بالاتر از این ارقام است.
صفحه خبر بالای تصاویر