مخاطب ۲۴- محققان بیمارستان عمومی ماساچوست دریافتند افرادی که غذاهای فرآوری شده بیشتری مانند چیپس و بیشسکویت میخورند در خطر ابتلا به مشکلات جدی سلامتی در سنین میانسالی و پیری قرار دارند. آنها ۹ درصد بیشتر در معرض سکتههای قلبی و مغزی و ۱۶ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به اختلالات شناختی و زوال عقل که میتواند منجر به زوال عقل شود، هستند. این به شواهدی اضافه میکند که پیشتر در تحقیقات قبلی تائید شده بودند و حکایت از آن داشتند که میان وعدههای شیرین و وعدههای غذایی آماده با سلامتی بدتر، دیابت نوع ۲، سرطان و بیماری قلبی ارتباط دارند.
دکتر دبلیو. تیلور کیمبرلی، نویسنده این مطالعه گفت: رژیم غذایی سالم برای حفظ سلامت مغز در میان سالمندان مهم است. ما دریافتیم که افزایش مصرف غذاهای فراوری شده و فوق فرآوری شده با خطر بالاتر سکتههای قلبی و مغزی و اختلالات شناختی مرتبط است. در این مطالعه سوابق پزشکی و سوابق غذایی ۳۰ هزار نفر بالای ۴۵ سال مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
نتایج این تحقیق نشان داد که میزان سکتههای قلبی و مغزی و اختلالات شناختی در افرادی که از غذاهای فرآوری شده به عنوان بخش بزرگی از رژیم غذایی خود استفاده میکنند، بیشتر است. اختلال شناختی به این معنا است که حافظه و مهارتهای فکری با افزایش سن بیش از آنچه انتظار میرفت از بین میرود و اغلب منجر به زوال عقل میشود.