مخاطب۲۴- تهران بهعنوان مرکز سیاسی و اداری، کانون اقتصادی و اولین منطقه صنعتی کشور شناخته میشود. عواملی همچون پایتخت بودن، وجود کارخانهها، کارگاهها و مراکز صنعتی و داشتن مجموعهای از جاذبههای گردشگری باعث شده که وضعیت اشتغال تهران نسبتاً مساعد باشد. اما از سویی دیگر، عواملی مانند افزایش جمعیت، افزایش بیرویه مهاجرت در سالهای اخیر، نبود زیر ساخت و افزایش فارغ التحصیلان، چالشهایی را نیز در حوزه اشتغال و استخدام در تهران ایجاد کرده است.
همین موضوع باعث شده است که سیاست گذاریها و برنامه ریزی برای اشتغال در تهران با حساسیت بیشتری روبرو باشد. چرا که میزان اشتغال کاذب و غیررسمی نیز در تهران زیاد است، لذا هدفگذاریها باید به گونهای باشد که آسیبهای ناشی از بازار کار برای کارگران به حداقل برسد.
محمد آذر پناه، سرپرست اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان تهران گفت: تعهد اشتغال استان تهران در سال ۱۴۰۳ با رویکرد حمایت از اشتعال و کار آفرینی با محوریت تقویت مهارت نیروی کار، دانش بنیانها و مشاغل خانگی دانش پایه صورت خواهد گرفت.
وی اظهار کرد: با توجه به ضرورت پیش بینی الزامات توسعه استان در میان مدت و بلند مدت اشتغالهای ایجاد شده در استان تهران در سال جدید باید رویکرد حمایت از کسب و کارهای دانش بنیان، ارتقای مهارت منابع انسانی متناسب با اقتضائات فناوری و مشاغل خانگی دانش پایه و تلاش در راستای توسعه صادرات آنها در اولویت نظام اجرایی استان قرار گیرد.
سرپرست اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان تهران بیان کرد: در سال جدید برای ۱۸۰ هزار و ۶۹۱ نفر تعهد اشتغال از سوی وزارت کشور و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به استان تهران ابلاغ شده است که به دلیل محدودیتهای موجود در سرمایه گذاری از جمله کمبود امکان توسعه بخش صنعت، آب، مسائل محیط زیستی، تراکم جمعیت و... در سطح استان، باید تلاش کنیم بخش عمده اشتغال جدید استان را به حوزههای دانش بنیان و مشاغل خانگی اختصاص دهیم.
وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۲ بر اساس اطلاعات ثبت شده در سامانه رصد ۱۶۲ هزار و ۸۷۲ نفر مشغول بکار شدند که حاکی از تحقق بیش از ۱۰۸ درصدی تعهد ابلاغ شده به استان تهران بوده است.
آذر پناه گفت: طی یک سال گذشته ۷۳۸۱ مجوز در حوزه مشاغل خانگی صادر شد و بیش از ۲۲۶۲ میلیارد ریال تسهیلات قرضالحسنه نیز متقاضیان مشاغل خانگی پرداخت شد که بیش از سهم تسهیلات ابلاغ شده برای مشاغل خانگی استان بوده و عملکرد ۱۰۲ درصدی را رقم زده است.
وی تصریح کرد: در حوزه اجرای جز ۳ بند "ب" تبصره ۱۸ نیز، مبلغ ۳ هزار ۶۷۰ میلیارد ریال تسهیلات برای اشتغال زایی ۲ هزار و ۲۵۸ نفر پرداخت شد.