کد خبر: ۴۲۱۱۶
تاریخ انتشار: ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۸
آماده باش کامل در مرز افغانستان و پاکستان

انسداد مرز‌ها با دیوارکشی، استقرار سلاح‌های دقیق‌زن

قرار نیست در طول همه مرز‌های شرقی، دیوار احداث شود، بلکه امنیت مرز‌های مشترک با افغانستان و پاکستان بوسیله ابزار‌های مختلفی کنترل خواهد شد.
انسداد مرز‌ها با دیوارکشی، استقرار سلاح‌های دقیق‌زن

مخاطب ۲۴- طرح انسداد مرز‌های شرقی کشور با هدف ارتقای امنیت این مرز‌ها و تخصیص ۳ میلیارد یورو آغاز شده است.

امیر سرتیپ کیومرث حیدری فرمانده نیروی زمینی ارتش چند روز قبل از روند اجرای طرح انسداد مرزی در مرز‌های شمال شرق کشور بازدید کرد. وی در این بازدید با اشاره به اینکه «انسداد مرزی در مرز‌های شمال شرق کشور فقط به جهت حفظ و حراست از مرز‌های جمهوری اسلامی ایران است»، گفت: «برای تمامی کشور‌های همسایه احترام ویژه‌ای قائل هستیم، اما اینکه پروژه انسداد مرزی را در این منطقه از کشور آغاز کرده‌ایم به خاطر امنیت بخشی مرز‌های کشور است.»

راهبری طرح انسداد مرزی در شرق کشور بر عهده ستاد کل نیرو‌های مسلح است که با هدف مقابله با ناامنی مرزی، جلوگیری از قاچاق سلاح، مواد مخدر و انسان در حال اجراست. برای اجرای این طرح تقسیم کاری بین ارتش، سپاه و مرزبانی و فراجا انجام شده است. یکی از مشکلات مرز‌های شرقی کشور، گستردگی مرز‌ها و ناتوانی افغانستان و پاکستان برای کنترل مرز‌های مشترک خود با ایران است که همین عامل موجب تردد اتباع غیرمجاز و گروه‌های تروریستی به کشور می‌شود.

احمد وحیدی وزیر کشور گفته است یکی از مشکلات ما این است که اتباع غیرمجاز را از کشور خارج می‌کنیم، اما آن‌ها بعد از مدتی از سایر نقاط مرزی دوباره به صورت غیرمجاز به کشورمان بازمی‌گردند. نبود کنترل‌های موثر توسط پاکستان در مرز‌های مشترک خود با ایران نیز موجب شده بار‌ها گروه‌های تروریستی از این کشور وارد ایران شده و علیه نیرو‌های امنیتی کشورمان عملیات انجام دهند. البته در سفر اخیر رئیس‌جمهور به پاکستان، مقامات این کشور بر همکاری بیشتر با تهران برای مقابله با تروریست‌ها و تامین امنیت مرز‌ها تاکید کرده‌اند. براساس گفته سید مجید میراحمدی معاون سیاسی امنیتی وزارت کشور، بودجه این طرح که با دستور رئیس‌جمهور اختصاص یافته است، ۳ میلیارد یورو برای ۵ سال است. اجرای این طرح از سال ۱۴۰۲شروع شده است و بخش مهمی از این طرح به عهده نیروی زمینی ارتش گذاشته شده است. امیر حیدری فرمانده نیروی زمینی ارتش در این زمینه گفت: «انسداد مرز شرق کشور را در یک قرارگاهی به نام قرارگاه انسداد مرز که زیرمجموعه قرارگاه منطقه‌ای شمال شرق نیروی زمینی است را با قدرت شروع کرده‌ایم.»

امیر سرتیپ رضا آذریان فرمانده قرارگاه منطقه‌ای شمال‌شرق نیروی زمینی ارتش هم اظهار کرد: «انسداد مرز در شرق کشور را از سال گذشته شروع کرده‌ایم و با قدرت و شدت در حال انجام است.» امیر سرتیپ دوم احمد اکبری فرمانده گروه ۴۴۴ مهندسی رزمی و پدافند غیرعامل شمال شرق نیروی زمینی ارتش هم در این زمینه بیان کرد: «پروژه انسداد مرزی از اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲ آغاز شده که در فاز اول اجرایی به طول ۷۴ کیلومتر که از مرز دوغارون آغاز و تا مرز‌های شهرستان خواف ادامه دارد.»

البته قرار نیست در طول همه مرز‌های شرقی، دیوار احداث شود، بلکه امنیت مرز‌های مشترک با افغانستان و پاکستان بوسیله ابزار‌های مختلفی کنترل خواهد شد. امیر آشتیانی وزیر دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح درباره چگونگی ایجاد انسداد مرزی پیش از این به ایسنا گفت که «در این طرح فقط مساله کشیدن دیوار نیست، بلکه در مناطق مرزی برنامه‌های زیادی داریم که شامل ایجاد موانع، استفاده از تجهیزات نوین و دوربین‌های پیشرفته، بالگردها، پهپادها، ریزپرنده‌ها و امکانات مخابراتی و تسلیحاتی است.»

سردار قاسم رضایی جانشین فرمانده کل انتظامی هم گفت: «همه مرز‌های شرقی کشور دیوارکشی نخواهد شد. تنها در نقاطی که آسیب پذیری وجود دارد، این انسداد فیزیکی ایجاد می‌شود.» سردار احمدعلی گودرزی فرمانده مرزبانی فراجا هم بیان کرد: «تجهیزات نوینی در مرز شامل حسگرها، انواع پهپادها، عمود پروازها، دوربین‌های پیشرفته دید در شب و روز و سلاح‌های دقیق‌زن در اختیار رزمندگان در مرز‌ها قرار گرفته است.»

ارتقای ایمنی مرز‌های شرقی کشور با توجه به افزایش تردد مهاجرین غیرقانونی در چند سال اخیر و همچنین فعالیت گروهک‌های تروریستی و قاچاق در این مرز‌ها ضروری بوده و مطالبه مردم این مناطق و کل کشور است، بنابراین تخصیص بودجه و اجرای طرح انسداد مرزی پاسخی به این مطالبه مردمی است؛ اگرچه مرز‌های شرقی بسیار گسترده بوده و انسداد آن‌ها کار ساده‌ای نیست، اما ایجاد موانع فیزیکی از جمله دیوار و همچنین استفاده از تکنولوژی‌های نوین در مرز‌ها می‌تواند تا حدود زیادی موجب ارتقای امنیت مرزی شود. البته در کنار انسداد مرزی، گفتگو با مقامات پاکستان و افغانستان برای کنترل بیشتر بر مرز‌های مشترک هم باید دنبال شود.

برچسب ها: مرز
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
حیات از یک راکتور هسته‌ای در زمین آغاز شد حیات از یک راکتور هسته‌ای در زمین آغاز شد
دانشمندان ادعا می‌کنند میلیاردها سال پیش از پیدایش انسان، یک راکتور هسته‌ای در زمین وجود داشته که احتمالاً آغاز حیات بوده است. این ادعای جنجالی، نظریه‌های رایج در مورد آغاز حیات را به چالش می‌کشد.
اگر اسرائیل باشد، یوروویژن ۲۰۲۶ را تحریم می‌کنیم اگر اسرائیل باشد، یوروویژن ۲۰۲۶ را تحریم می‌کنیم
با تشدید بحران غزه، ایرلند و هلند اعلام کردند در صورت حضور اسرائیل، از یوروویژن ۲۰۲۶ کناره‌گیری خواهند کرد و فشار بر اتحادیه اروپا افزایش یافته است.
حمله اسرائیل به دوحه: غافلگیری واشنگتن و عربستان حمله اسرائیل به دوحه: غافلگیری واشنگتن و عربستان
اسرائیل با پرتاب موشک از دریای سرخ، نشست رهبران حماس در دوحه را هدف قرار داد و حتی با سامانه‌های پدافندی آمریکا و قطر عبور کرد.
اسرائیل: برنامه هسته‌ای ایران پس از جنگ ۱۲ روزه نابود نشده اسرائیل: برنامه هسته‌ای ایران پس از جنگ ۱۲ روزه نابود نشده
به گزارش منابع اسرائیلی، حملات هوایی ۱۲ روزه علیه برنامه هسته‌ای ایران نتوانسته آن را نابود کند؛ ایران همچنان مواد و تخصص فنی لازم را در اختیار دارد.
حمایت قاطع سازمان ملل از تشکیل کشور مستقل فلسطین حمایت قاطع سازمان ملل از تشکیل کشور مستقل فلسطین
مجمع عمومی سازمان ملل با ۱۴۲ رأی موافق، پیش‌نویس قطعنامه‌ای در حمایت از تشکیل کشور فلسطین را تصویب کرد؛ گامی مهم در روند تحقق خواست تاریخی ملت فلسطین.
ما همه با هم هستیم، حتی اگر دگرگون فکر کنیم ما همه با هم هستیم، حتی اگر دگرگون فکر کنیم
اشک‌های ستاره اسکندری برای ترانه علیدوستی، باران کوثری، هنگامه قاضیانی، پانته‌آ بهرام و شقایق دهقان
انقلابی در درمان پوکی استخوان انقلابی در درمان پوکی استخوان
راهی برای تقویت استخوان‌ها در طول عمر کشف شده است که می‌تواند انقلابی در درمان پوکی استخوان ایجاد کند. این کشف نویدبخش دارویی جدید با عوارض جانبی کمتر است.
برگزیده
ترامپیسم، اقتدارگرایی و مرکانتیلیسم ترامپیسم، اقتدارگرایی و مرکانتیلیسم
ترامپ و ترامپیسم؛ فوکویاما او را فاقد صداقت و قضاوت سلیم می‌داند، اما از منظر اقتصاد سیاسی، دولتش احیای مرکانتیلیسم سنتی است؛ با تمرکز بر قدرت ملی، تعرفه‌های بالا، حمایت صنعتی و اقتدارگرایی پوپولیستی.
نبرد سایه‌ها: ترکیه و اسرائیل در آستانه تقابل استراتژیک؟ نبرد سایه‌ها: ترکیه و اسرائیل در آستانه تقابل استراتژیک؟
با تشدید تنش‌ها میان ترکیه و اسرائیل، روابط دو قدرت منطقه‌ای به مسیری پیچیده و خطرناک گام گذاشته است. آیا این تقابل از جنس یک رقابت دیپلماتیک است یا زمینه‌ای برای یک رویارویی جدی‌تر؟
نقش اتاق‌های فکر در سیاست خارجی ایالات متحده آمریکا نقش اتاق‌های فکر در سیاست خارجی ایالات متحده آمریکا
اتاق‌های فکر، به عنوان کانون‌های اندیشه و دانش، نقشی کلیدی در سیاست خارجی آمریکا ایفا می‌کنند. این مراکز با تولید ایده‌های جدید و تحلیل‌های علمی، به تصمیم‌گیران برای تامین منافع و امنیت ملی یاری می‌رسانند.
صفحه خبر بالای تصاویر