کد خبر: ۴۱۳۵۵
تاریخ انتشار: ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۳

بالاخره هر روز قهوه بخوریم یا نه؟

اگر شما یکی از افرادی هستید که هر روز قهوه می‌نوشید و به این فکر می‌کنید که این عادت چه بلایی سر بدن شما می‌آورد، به خواندن ادامه دهید تا در مورد این موضوع مهم بیشتر بدانید.
بالاخره هر روز قهوه بخوریم یا نه؟

مخاطب ۲۴- یک فنجان قهوه در روتین صبحگاهی بسیاری از مردم گنجانده شده است و قبل از اینکه حتی به انجام کار دیگری فکر کنند، آن را می‌نوشند و برای دیگران، هیچ چیز مانند یک دمنوش سرد یا لاته در وسط روز برای غلبه بر احساس خواب آلودگی نمی‌تواند باشد.

طبق وزارت کشاورزی، قهوه منبع طبیعی فسفر و منیزیم است؛ این نوشیدنی سرشار از آنتی اکسیدان‌ها است که می‌تواند فواید سلامتی چشمگیری داشته باشد.

اگر شما یکی از افرادی هستید که هر روز قهوه می‌نوشید و به این فکر می‌کنید که این عادت چه بلایی سر بدن شما می‌آورد، به خواندن ادامه دهید تا در مورد این موضوع مهم بیشتر بدانید.

فواید قهوه برای سلامتی
بسته به نحوه سرو، قهوه می‌تواند اثرات بسیار شگفت انگیزی برای سلامتی داشته باشد:

انرژی بیشتر
دانه‌های قهوه حاوی کافئین است، یک محرک طبیعی که می‌تواند به شما کمک کند انرژی بیشتری داشته باشید. به طور خاص، این ترکیب سیستم عصبی مرکزی را تحریک می‌کند و به افراد کمک می‌کند تا کمی بیشتر حرکت کنند.

گوارش بهتر
نوشیدن یک فنجان قهوه یا هر نوشیدنی حاوی کافئین می‌تواند انرژی شما را افزایش دهداما همچنین ممکن است احساس نیاز به اجابت مزاج و دفع ادرار را در شما ایجاد کند.

ثابت شده است که مصرف قهوه تحرک کولون یا حرکتی که در دستگاه گوارش شما رخ می‌دهد را تحریک می‌کند و برخی از داده‌های منتشر شده در Nutrients در سال ۲۰۲۱ نشان می‌دهد که نوشیدن قهوه به لطف این تحریک تحرک روده بزرگ، میل به اجابت مزاج را در حدود یک سوم جمعیت افزایش می‌دهد.

خلق و خوی بهتر
بسیاری از دوستداران قهوه موافق هستند که یک فنجان قهوه خوب بلیط خوشبختی است.

یک مطالعه در سال ۲۰۱۹ منتشر شده در مجله فیزیولوژی و فارماکولوژی پایه و بالینی نشان داد که بزرگسالان سالم ۳۰ دقیقه پس از مصرف کافئین خلق و خوی بهتری را تجربه کرده اند. علاوه بر این، نوشیدن قهوه معمولی منجر به بهبود خلق و خوی بیشتر و قابل توجهی نسبت به نوشیدن نوشیدنی بدون کافئین شد.

کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر
قهوه همچنین حاوی تعدادی ترکیبات پلی فنلی فعال زیستی است که ممکن است از جنبه‌های خاصی از سلامت ما، از جمله سلامت مغز ما حمایت کند و برخی از شواهد منتشر شده در سال ۲۰۲۱ در مجله بین المللی علوم مولکولی نشان می‌دهد که مصرف قهوه ممکن است با کاهش خطر ابتلا به برخی بیماری‌های عصبی مانند بیماری آلزایمر، بیماری پارکینسون و زوال عقل مرتبط باشد.

کاهش خطر بیماری‌های قلبی عروقی
آیا باور دارید که نوشیدن قهوه به سلامت قلب شما کمک کند؟ بر اساس یک مطالعه در سال ۲۰۱۸ که در مجله شیمی کشاورزی و مواد غذایی منتشر شد، مصرف معمول ۳ تا ۵ فنجان قهوه در روز با کاهش ۱۵ درصدی خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی مرتبط است.

عملکرد بهتر تیروئید
مطالعه‌ای در سال ۲۰۲۳ که در مجله تغذیه منتشر شد، ارتباط بالقوه‌ای بین مصرف متوسط کافئین و بهبود عملکرد تیروئید در میان افراد مبتلا به اختلالات متابولیک نشان داد.

به طور خاص، مصرف کافئین بین ۹.۹۷ و ۲۶۴.۹۷ میلی گرم در روز به طور مثبتی با سطح سالم هورمون محرک تیروئید مرتبط بوده است.

خطرات احتمالی
واضح است که مصرف قهوه با برخی از مزایای بسیار چشمگیر مرتبط است، اما قهوه نوشیدنی مناسبی برای همه نیست.

اضطراب
بر اساس تحقیقات سال ۲۰۲۰ که در Nutrients منتشر شده است، مصرف بیش از حد کافئین با افزایش خطر ابتلا به اضطراب مرتبط است. مطالعه دیگری که در سال ۲۰۲۱ در Cureus برای ارزیابی دانشجویان منتشر شد، نشان داد که مصرف بیشتر کافئین با اضطراب و همچنین با اختلالات خواب و اشتهای ضعیف مرتبط بوده است.

افزایش خطر شکستگی
به گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC)، پوکی استخوان ضعیتی است که تقریباً ۲۰٪ از زنان بالای ۵۰ سال را تحت تأثیر قرار می‌دهد. ابتلا به پوکی استخوان می‌تواند خطر شکستگی استخوان را در افراد افزایش دهد که می‌تواند کیفیت زندگی آن‌ها را به شدت تحت تاثیر قرار دهد.

بر اساس برخی داده ها، مصرف قهوه با اثرات منفی بر سلامت استخوان همراه است. یک بررسی سیستماتیک و متاآنالیز منتشر شده در سال ۲۰۲۲ در Osteoporosis International نشان داد که ممکن است یک رابطه وابسته به دوز مصرف قهوه و بروز شکستگی لگن وجود داشته باشد، به این معنی که هر چه قهوه بیشتر مصرف شود، خطر شکستگی بیشتر می‌شود.

عوارض احتمالی بارداری
سازمان‌های متخصص، مانند کالج آمریکایی متخصصین زنان و زایمان، پیشنهاد می‌کنند که مصرف روزانه ۲۰۰ میلی گرم کافئین در دوران بارداری خوب است. با این حال، شواهد جدید نشان می‌دهد که حتی کمی کافئین ممکن است با خطراتی همراه باشد.

یک متاآنالیز در سال ۲۰۲۱ که در BMJ Evidence-Based Medicine منتشر شد، نشان داد که از ۱۷ متاآنالیز، ۱۴ تای آن‌ها نشان داد که مصرف کافئین در دوران بارداری با افزایش خطر سقط جنین، مرده زایی، وزن کم هنگام تولد مرتبط بوده است.

هنگام تعیین اینکه آیا کافئین برای مصرف در دوران بارداری بی خطر است، همیشه به طور پیش فرض به توصیه پزشک خود عمل کنید.

فشار خون بالا
مصرف منظم قهوه اغلب با اثرات مثبت و منفی بر فشار خون همراه است.

در حالی که مصرف کوتاه مدت ممکن است باعث افزایش جزئی و موقتی در فشار خون شود، مطالعاتی مانند مطالعه‌ای که در سال ۲۰۲۲ در فشار خون منتشر شد، نشان می‌دهد که مصرف طولانی‌مدت قهوه منجر به افزایش مداوم یا خطر ابتلا به فشار خون بالا نمی‌شود.

با این وجود، پاسخ‌های فردی به قهوه ممکن است متفاوت باشد و کسانی که شرایط سلامت خاصی دارند یا مستعد ابتلا به فشار خون هستند باید با یک متخصص مشورت کنند.

وابستگی
از آنجایی که کافئین موجود در قهوه یک داروی محرک است، کسانی که به طور معمول کافئین را از قهوه، چای یا هر چیز دیگری می‌نوشند، ممکن است وابستگی فیزیکی، عاطفی و روانی به آن پیدا کنند. علاوه بر این، مصرف کنندگان قهوه ممکن است سندرم ترک کافئین را تجربه کنند که می‌تواند منجر به سردرد و سایر اثرات نامطلوب شود.

چه افرادی نباید قهوه بخورند؟
الیزابت شاو، متخصص تغذیه جهانی می‌گوید: «تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف متوسط قهوه (معمولاً ۳ تا ۴ فنجان در روز) در افراد سالم خطر قابل توجهی برای سلامتی ندارد و ممکن است در واقع فوایدی را به همراه داشته باشد.

او افزود: «به یاد داشته باشید، هر چند تغذیه شخصی کلیدی است و اینکه چگونه کافئین به صورت فردی افراد را تحت تاثیر قرار می‌دهد بسیار گسترده است. اگر به کافئین حساس هستید، تعداد فنجان قهوه خود را حداکثر یک یا دو فنجان نگه دارید.»

در حالی که قهوه فواید متعددی برای سلامتی دارد، افراد خاصی باید آن را محدود کنند یا از آن اجتناب کنند. این شامل افراد دارای معده حساس یا افرادی که مستعد ابتلا به بیماری ریفلاکس معده به مری (GERD) هستند، می‌شود، زیرا کافئین می‌تواند تولید اسید را تحریک کند.

کسانی که باردار هستند و همچنین افراد مبتلا به اختلالات خواب، اضطراب یا کمبود آهن یا کم خونی ناشی از فقر آهن نیز ممکن است بخواهند مصرف خود را محدود کنند، زیرا قهوه می‌تواند جذب آهن را مهار کند.

در نهایت، بر اساس بررسی سال ۲۰۲۱ منتشر شده در Pharmaceuticals اگر دارو‌هایی برای درمان اختلالات تیروئید مصرف می‌کنید، مانند لووتیروکسین، مهم است که قهوه را محدود کنید یا از آن اجتناب کنید، زیرا می‌تواند با این دارو تداخل داشته باشد.

سوالات متداول
مزایا و معایب قهوه چیست؟

قهوه مزایا و معایب خود را دارد. از جنبه مثبت، قهوه سرشار از آنتی اکسیدان است که ممکن است فوایدی مانند تقویت عملکرد مغز و کاهش خطر ابتلا به چندین بیماری از جمله آلزایمر و پارکینسون را ارائه دهد.

با این حال، قهوه دارای معایبی نیز می‌باشد، مانند ارتباط آن با افزایش خطر بی خوابی و اضطراب در میان برخی افراد.

آیا نوشیدن هر روز قهوه برای شما مضر است؟
نوشیدن قهوه هر روز بد نیست. مگر اینکه توسط پزشک به شما توصیه شده باشد که مصرف را به دلایل خاص پزشکی محدود کنید (مانند بارداری یا اگر زن هستید و به شما گفته شده است که خطر شکستگی بالایی دارید).

آیا بهتر است قهوه ننوشیم؟
برای افراد به طور کلی سالم، اگر از نوشیدن قهوه لذت می‌برند، ادامه این کار بی خطر به نظر می‌رسد، تا زمانی که بیش از حد قهوه ننوشند.

سالم‌ترین راه برای نوشیدن قهوه چیست؟
بهترین گزینه این است که آن را ساده و بدون هیچ گونه قند یا چربی اضافه میل کنید. اگر این امکان پذیر نیست، افزودن مقداری شیر ۲ درصد، شیر جو دوسر یا سایر جایگزین‌های لبنی کم قند می‌تواند مقداری بافت خامه‌ای و مغذی به مخلوط اضافه کند بدون اینکه مقدار زیادی چربی یا شکر همراه داشته باشد.

نوشیدن چند فنجان قهوه در روز مفید است؟
به طور متوسط، حداکثر ۳ تا ۴ فنجان قهوه در روز یا تقریباً ۴۰۰ میلی گرم کافئین، برای اکثر بزرگسالان بی خطر در نظر گرفته می‌شود و می‌تواند بخشی از یک رژیم غذایی سالم باشد.

با این حال، تحمل فردی ممکن است متفاوت باشد، و اثرات بالقوه سلامتی می‌تواند به عوامل مختلفی مانند سن، شرایط سلامت موجود و سبک زندگی بستگی داشته باشد.

برچسب ها: قهوه
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
عینک مخصوص مبتلایان به صرع ساخته شد عینک مخصوص مبتلایان به صرع ساخته شد
افراد مبتلا به صرعِ حساس به نور به زودی می‌توانند بدون نگرانی تلویزیون تماشا کنند
ماجرای خودکشی دانشجوی دانشگاه رازی چه بود؟ ماجرای خودکشی دانشجوی دانشگاه رازی چه بود؟
معاون دانشجویی دانشگاه رازی کرمانشاه با اشاره به خودکشی ناموفق یکی از دانشجویان دختر این دانشگاه گفت: این حادثه پس از بروز اختلافات شخصی در خوابگاه رخ داد و اقدام سریع مسئولان باعث نجات دانشجو شد.
کپی شخصیت ۱۰۰۰ نفر با کمک هوش مصنوعی! کپی شخصیت ۱۰۰۰ نفر با کمک هوش مصنوعی!
گروهی از پژوهشگران «دانشگاه استنفورد» و «گوگل دیپ‌مایند» با کمک هوش مصنوعی، کپی‌هایی را از شخصیت ۱۰۰۰ شرکت‌کننده ساختند و تقلید آنها را از همتایان انسانی خود بررسی کردند.
هنرمندان در مراسم جشن حافظ هنرمندان در مراسم جشن حافظ
سینمایی‌ها در شب آذر ماهی تهران به بهانه بیست و سومین مراسم جشن سینمایی و تلویزیونی «حافظ» در تالار بزرگ وزارت کشور گردهم آمدند.  در این مراسم که شامگاه ۳ آذر ماه برپا شد، برگزیدگان بخش سینمایی و تلویزیونی این رویداد در بخش‌های مختلف معرفی شدند. در این رویداد از یک عمر فعالیت هنری مرتضی عقیلی تقدیر شد.
مو را با آب گرم بشوییم یا سرد؟ مو را با آب گرم بشوییم یا سرد؟
شست‌وشوی مو با آب گرم و شامپو باعث باز شدن کوتیکول‌ها می‌شود و مو‌ها را مستعد اصطکاک می‌کند. اصطکاک‌ها مانند تماس مو با لباس یا بالش به مرور می‌تواند منجر به تخریب مو و ایجاد موخوره شود.
کدام آجیل بیشترین کالری را دارد؟ کدام آجیل بیشترین کالری را دارد؟
فندق یکی از مغزیجات پرطرفدار در آجیل به اشکال مختلف خام، بو داده و آسیاب شده است که بیشتر افراد از طعم بی‌نظیر آن در شکلات صبحانه لذت می‌برند.
چگونه یک لپ تاپ گیمینگ قدرتمند انتخاب کنیم؟ چگونه یک لپ تاپ گیمینگ قدرتمند انتخاب کنیم؟
وقتی پای بازی‌های جدید و سنگین به میان می‌آید، دیگر هیچ چیزی جز یک سیستم فوق‌العاده هم نمی‌تواند کافی باشد!
برگزیده
چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده
ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) پیچیده‌ترین ماشین ساخته بشر است که با همکاری نزدیک پنج آژانس فضایی بزرگ دنیا یعنی ناسا، روسکازموز، آژانس فضایی اروپا، آژانس اکتشافات فضایی ژاپن و آژانس فضایی کانادا طراحی و ساخته شده است، اینجا برخی کارهای ممنوعه برای فضانوردان در ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) را معرفی می‌کنیم
بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟ بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟
خواب کافی و باکیفیت بر عملکرد شناختی مغز تاثیر می‌گذارد.
سردرد‌هایی که باید جدی گرفت سردرد‌هایی که باید جدی گرفت
یک متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه سردرد یک شکایت شایع است که تقریباً همه افراد آن را تجربه می‌کنند، گفت: برخی موارد خاص سردرد باید مورد توجه قرار گیرند.
صفحه خبر بالای تصاویر