کد خبر: ۳۷۵۵۱
تاریخ انتشار: ۰۳ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۷

هنرمندی که سینما را از سینما شروع کرد

سومین روز هر سال مصادف با تولد جمشید هاشم پور است؛ او از معدود هنرپیشگان سینمای ایران است که فعالیت تئاتر نداشته و بنا به گفته او در یکی از مصاحبه‌هایش، سینما را از سینما شروع کرده است.
هنرمندی که سینما را از سینما شروع کرد

مخاطب ۲۴-بازیگر- امروز ۳ فروردین ۱۴۰۳ مصادف با سالروز تولد ۸۰ سالگی جمشید هاشم پور است.
جمشید هاشم پور ۳ فروردین ۱۳۲۳ در تهران دیده به جهان گشود؛ وی در ۲۴ سالگی با فیلم جهنم سفید (۱۳۴۷) ساخته ساموئل خاچیکیان پا به عرصه بازیگری گذاشت.
جمشید هاشم‌پور در آغاز به دلیل چهره و استایل بدنی مناسب، توسط یکی از دوستانش به این کارگردان مشهور سینما ایران معرفی شد.
وی پس از آن با حضور در فیلم‌های تاراج (۱۳۶۳) به کارگردانی ایرج قادری، افعی (۱۳۷۱) به کارگردانی محمدرضا اعلامی، جوانمرد (۱۳۷۵) به کارگردانی مهدی ژورک به شهرت رسید. او عموماً با نقش «زینال بندری» در فیلم تاراج شناخته می‌شود.
وی در سال ۱۳۶۴ پس از بازی در فیلم سینمایی «یوزپلنگ» به مدت ۳ سال ممنوع الکار شد.
هاشم پور پس از بازگشت به سینما از تراشیدن مو‌های سرش واهمه داشت تا مبادا بار دیگر فعالیت او در بازیگری ممنوع شود. هاشم‌پور، دربارهٔ این اتفاق گفته: خودم هم درست متوجه نشدم چرا از سینما دور شدم. بعد از این فیلم‌ها به‌واسطهٔ خلق و خوی خجالتی‌ام از سینما دور شدم. آن زمان من رفتم و کارمند سازمان دفاع غیرنظامی که مسائل مربوط به ایمنی کارخانه‌ها را برعهده داشت شدم و از سینما فاصله گرفتم. روحیه‌ام با شرایط سینمای آن موقع منافات داشت. زیاد حس خوبی نداشتم. نمی‌دانم، شاید هم اشتباه کردم. به هر حال ناخودآگاه از ادامه فعالیتم پرهیز شد
لازم به ذکر است محسن مخملباف در مصاحبه‌ای گفته بود: «هاشم‌پور زیادی داشت پرواز می‌کرد، لازم بود بال‌هایش را بچینیم!»
وی تاکنون در بیش از ۱۰۰ فیلم و ۳ مجموعه نمایش خانگی به ایفای نقش پرداخته است.
در اختتامیه شانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت، از هاشم‌پور برای یک عمر فعالیت هنری تجلیل شد.
جمشید هاشم‌پور از معدود بازیگران ایرانی است که به دلیل آمادگی بدنی بسیار بالا، تمامی سکانس‌های فیلم‌های اکشن را خود و بدون حضور بدلکار، بازی کرده است.
وی در ورزش‌های کاراته، کونگ‌فو و بوکس مهارت بسیار بالایی دارد.
هاشم پور همچنین در پیش از انقلاب در ۲ فیلم به‌عنوان بدلکار نیز ایفای نقش کرده است.

بیشتر بخوانید

جمشید هاشم پور در فیلم سینمایی عقاب‌ها به کارگردانی ساموئل خاچیکیان که در سال ۱۳۶۳ تولید شد، نقش اصلی این فیلم یعنی سروان تکاور پویا را ایفا کرد. این فیلم تا مدت‌ها پرفروش‌ترین فیلم تاریخ سینمای ایران بود.
هاشم‌پور، از معدود هنرپیشگان سینمای ایران است که فعالیت تئاتری نداشت و بنا به گفته او در یکی از مصاحبه‌هایش، سینما را از سینما شروع کرده و تنها فعالیت تئاتری وی صحنه‌هایی از فیلم تماس شیطانی بود که صحنه‌های تئاتر را با راهنمایی مجید مظفری اجرا کرد.
او در دهه ۱۳۶۰ و اوایل دهه ۱۳۷۰ در کنار بازی در فیلم‌های اکشن و حادثه‌ای، بازی در نقش‌های دیگر را نیز امتحان کرده‌است.
ازجمله آثار دیگر هاشم پور می‌توان به روز باشکوه (کیانوش عیاری، ۱۳۶۷)، مادر (علی حاتمی، ۱۳۶۸)، پرده آخر (واروژ کریم‌مسیحی، ۱۳۶۹)، عشق و مرگ (محمدرضا اعلامی، ۱۳۶۹) و دلشدگان (علی حاتمی، ۱۳۷۱) اشاره کرد.
وی در هفدهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم فجر که در سال ۱۳۷۷ برگزار شد برای بازی در فیلم سینمایی «هیوا» به کارگردانی رسول ملاقلی پور دیپلم افتخار گرفت.
وی بنا به دلایل شخصی در هیچ سریالی در تلویزیون به ایفای نقش نپرداخته است. هاشم پور کاندیدای اول ایفای نقش مختار ثقفی در سریال مختارنامه بود که به دلیل حجم بالای کار و طولانی شدن روند تولید از بازی در این سریال انصراف داد.
داوود میرباقری کارگردان مختارنامه درباره این اتفاق گفته بود: وقتی هاشم پور به این پیشنهاد جواب رد داد شوکه شدم و به ناچار سراغ گزینه‌های دیگر رفتم.
سیمرغ ندادن به او برای ایفای نقش فیلم سینمایی قارچ سمی در بیستمین جشنواره فیلم فجر اعتراض جامعه سینمایی را در پی داشت.
جمشید هاشم پور در سال ۱۳۸۲ دو فیلم سینمایی «واکنش پنجم» و «سفر به فردا» را بر پرده سینما داشت.
این بازیگر پیشکسوت در سال ۱۳۸۶ پس از بازی در فیلم سینمایی «استشهادی برای خدا» نامزد دریافت سیمرغ بلورین از جشنواره فیلم فجر شد.
وی در سه سریال «شهرزاد»، «آقازاده» و «نیسان آبی» که در شبکه نمایش خانگی پخش شد نیز به ایفای نقش پرداخته بود.
آخرین فیلم سینمایی او «پرواز ۱۷۵» به کارگردانی محمدحسین حقیقت بود که نخستین بار در چهل‌و‌دومین جشنواره بین الملی فیلم فجر به اکران درآمد.

برچسب ها: بازیگر
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
تیم فوتبال محبوب دونالد ترامپ لو رفت تیم فوتبال محبوب دونالد ترامپ لو رفت
پسر رئیس جمهور آمریکا علاقهٔ زیادی به فوتبال دارد، اما خود او ورزش گلف را ترجیح می‌دهد. با این حال، ترامپ هم مثل بسیاری از چهره‌های مشهور به یک تیم خاص تعلق خاطر دارد.
جان‌باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز جان‌باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز
رئیس پلیس راهور کشور سردار سید تیمور حسینی از جان‌باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز از اجرای طرح نوروزی خبر داد.
پرسپولیس-استقلال خوزستان فقط با تماشاگران زن پرسپولیس-استقلال خوزستان فقط با تماشاگران زن
باشگاه پرسپولیس نمی‌تواند از حمایت تماشاگرانش در دیدار مقابل استقلال خوزستان بهره ببرد.
زمان بازگشت مهدی قایدی به لیگ ایران فرا رسیده؟ زمان بازگشت مهدی قایدی به لیگ ایران فرا رسیده؟
مهدی قائدی با پایان فصل جاری لیگ امارات از این کشور حوزه خلیج همیشه فارس می‌رود
نامزد ریاست ستاد مشترک ارتش آمریکا خواستار تعامل دیپلماتیک با ایران شد نامزد ریاست ستاد مشترک ارتش آمریکا خواستار تعامل دیپلماتیک با ایران شد
نامزد ریاست ستاد مشترک ارتش آمریکا گفت: نیروی نظامی به تنهایی برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای کافی نیست.
پسر سیروس مقدم، خواستگار دختر نقی معمولی شد پسر سیروس مقدم، خواستگار دختر نقی معمولی شد
سهیل مقدم، فرزند سیروس مقدم و الهام غفوری، در کنار تجربه بازیگری در فصل هفتم سریال پایتخت، سابقه حضور در پشت صحنه سریال‌های تلویزیونی همچون "تا ثریا" را نیز به‌عنوان دستیار کارگردان دارد
چه چیز‌هایی را نباید به ChatGPT بگویید؟ چه چیز‌هایی را نباید به ChatGPT بگویید؟
در ماه‌های اخیر چت‌جی‌پی‌تی به یکی از ابزار‌های محبوب برای پاسخ به سوالات و کمک در امور مختلف روزمره تبدیل شده است. در حالی که این ابزار مبتنی بر هوش مصنوعی می‌تواند بسیار مفید باشد، برخی پژوهشگران هشدار می‌دهند همه چیز را نباید با آن در میان گذاشت
برگزیده
پسر سیروس مقدم، خواستگار دختر نقی معمولی شد پسر سیروس مقدم، خواستگار دختر نقی معمولی شد
سهیل مقدم، فرزند سیروس مقدم و الهام غفوری، در کنار تجربه بازیگری در فصل هفتم سریال پایتخت، سابقه حضور در پشت صحنه سریال‌های تلویزیونی همچون "تا ثریا" را نیز به‌عنوان دستیار کارگردان دارد
وضعیت وخیم گوگوش ۷۴ ساله! وضعیت وخیم گوگوش ۷۴ ساله!
ویدیویی از مصاحبه گوگوش با شبکه سعودی ایران اینترنشنال منتشر شده که نشان می‌دهد این خواننده ۷۴ ساله وضعیت جسمی وخیمی دارد، اما نکته قابل تامل آنکه با این وضعیت کنسرت خداحافظی گذاشته است!
هنوز هم دختران را زنده به گور می‌کنند؟! هنوز هم دختران را زنده به گور می‌کنند؟!
جسد گروهی از دختران نوجوان در یک گور دسته جمعی در ترکیه کشف شده است. این افراد به‌شکلی بی‌رحمانه به‌خاطر باور‌های اشتباه عده‌ای متعصب قربانی شده بودند.
صفحه خبر بالای تصاویر