مخاطب ۲۴- جورج گالووی ۶۹ ساله امروز موفق شد تا پس از ۹ سال غیبت، در انتخابات میاندوره حوزه انتخابیه «روچلدیل» پیروز و بار دیگر به مجلس عوام بازگردد.
او که سالها پیش به دلیل مواضع ضد جنگ از حزب کارگر کنار رفت، اینک به عنوان رهبر حزب «کارگران بریتانیا» که در سال ۲۰۱۹ تشکیل شد، به وستمینستر (کاخ پارلمان بریتانیا) راه یافت.
گالووی پیروزی در انتخابات را مرهون موضع ضد اسرائیلی خود میداند و معتقد است که این موفقیت، نقطه عطفی در صحنه سیاسی انگلیس است.
وی خطاب به رهبران سیاسی انگلیس گفت: «شما بهای گزافی برای توانمندسازی، تشویق و لاپوشانی فاجعهای که اکنون در فلسطین اشغالی در نوار غزه جریان دارد، پرداخت خواهید کرد.»
گاووی همچنین در گفتگو با شبکه خبری اسکای، به ماهیت اشغالگر رژیم صهیونیستی اشاره و تصریح کرد که رژیم آپارتاید صهیونیستی حق زیستن ندارد. سخنانی که بیان آن در انگلیس همواره پرهزینه و برای حامیان آن دردسرساز بوده است.
جرمی کوربین رهبر سابق حزب کارگر و کن لیوینگستون شهردار پیشین لندن تنها ۲ نمونه از عناصری هستند که به واسطه برخورداری از مواضع ضد صهیونیستی و فشار لابی اسرائیل، از صحنه سیاسی کنار رفته و یا بدنام شدهاند.
این درحالیست که هیچکدام به صراحت مخالف موجودیت رژیم صهیونیستی نبوده و از این جهت، اظهارات گالووی، مواضع سنگینی از طرف یک نماینده مجلس انگلیس محسوب میشود.
نگاهی به زندگی سیاسی گالووی
جورج گالووی نخستین بار در سال ۱۹۸۷ میلادی بهعنوان نماینده حزب کارگر در حوزه انتخابیه گلاسکو وارد مجلس عوام و موفق شد تا بر «روی جنکینز» نماینده حزب سوسیال دمکرات که پیشتر سکان وزارت کشور انگلیس را برعهده داشت، غلبه کند.
وی از همان ابتدا به جناح چپ حزب کارگر گرایش داشت و به همین خاطر در سال ۲۰۰۳ با مواضع جنگ طلبانه دولت کارگر به رهبری تونی بلر زاویه پیدا کرد. نامبرده همان سال از عضویت در حزب برکنار شد، اما فعالیت سیاسی خود را به عنوان نماینده مستقل در مجلس ادامه داد.
گالووی تا مدتی عضو حزب «احترام» بود و در انتخابات سال ۲۰۰۵ هم موفق شد کرسی خود را در مجلس حفظ کند.
این مقام انگلیسی در انتخابات سال ۲۰۱۰ از ورود به مجلس بازماند، اما ۲ سال بعد موفق شد تا در انتخابات میاندورهای منطقه بردفورد وست دوباره به وستمینستر بازگردد. او تا انتخابات سال ۲۰۱۵ در نهاد قانونگذار فعالیت داشت و پس از آن در حوزه رسانه متمرکز شد.
اما مواضع ضد اسرائیلی او دیرینه و به دوران جوانی او بر میگردد. او سال ۱۹۷۷ میلادی پس از سفر به لبنان اعلام کرد که زندگی خود را صرف تحقق آرمانهای فلسطین خواهد کرد.
وی در سال ۲۰۰۹ با اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس دیدار کرد و چند سال بعد در اقدامی جنجال برانگیز، یک میزگرد دانشگاهی را به این دلیل که برگزارکنندگان آن اسرائیلی بودند ترک کرد. وی در این باره گفت: من اسرائیل را به رسمیت نمیشناسم و با اسرائیلیها صحبت نمیکنم.
گالووی اکنون با اختلاف رای زیادی به نهاد قانونگذار انگلیس بازگشته و ۲ حزب اصلی این کشور را به همدستی با جنایات رژیم صهیونیستی متهم کرده است. او معتقد است که حزب حاکم محافظهکار و کارگر، ۲ روی یک سکه هستند که خود را تسلیم فشارهای لابی اسرائیل کردهاند.
ریشی سوناک و کییر استارمر از ابتدای جنگ در غزه، با هرگونه برقراری آتشبس فوری در این منطقه مخالفت کردند و چنین تحولی را به نفع گروههای مقاومت اسلامی میدانند. این درحالیست که رژیم صهیونیستی با حمایت غرب و برای تلافی حملات غافلگیرکننده نیروهای مقاومت، کشتار گستردهای را در غزه به راه انداخته است.
این رژیم تمام گذرگاههای نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است. بر اساس گزارشها تاکنون افزون بر ۳۰ هزار فلسطینی شهید و ۷۰ هزار نفر دیگر مجروح شدهاند.
گالووی معتقد است که سوناک و استارمر وجدان خود را به لابی اسرائیل فروختهاند.