مخاطب 24- اداره آمار فدرال آلمان (دستاتیس) روز پنجشنبه اعلام کرد که زنان در آلمان در سال ۲۰۲۳ به طور متوسط ۱۸ درصد کمتر از مردان درآمد داشتهاند. بر اساس تعدیل، شکاف ۶ درصد بود.
این گزارش نشان داد که زنان در سال گذشته به طور متوسط ۲۰.۸۴ یورو (۲۲.۷ دلار) در ساعت درآمد داشتند، در حالیکه این رقم برای مردان ۲۵.۳ یورو بود.
آمارگران از سال ۲۰۰۶ که این عدد حدود ۲۳ درصد بود، شکاف دستمزد جنسیتی را محاسبه میکنند. این شاخص تفاوت میانگین درآمد ناخالص بین مردان و زنان را نشان میدهد.
این تفاوت تا سال ۲۰۲۰ به طور پیوسته کاهش یافته و به ۱۸ درصد رسیده است و از آن زمان تاکنون بدون تغییر باقی مانده است.
در آلمان نیز تفاوتهای منطقهای وجود دارد: در حالی که شکاف دستمزد در آلمان غربی ۱۹ درصد بود، در ایالتهایی که قبلاً بخشی از آلمان شرقی کمونیستی بودند، بسیار کمتر بود و ۷ درصد بود.
دلایل این شکاف چیست؟
دستاتیس، دلایل متعددی برای ادامه شکاف دستمزدها ارائه کرد.
در این گزارش آمده است که درآمد زنان از سن ۳۰ سالگی شروع به رکود میکند. این میانگین سنی درست زمانی است که زنان در آلمان اولین فرزند خود را به دنیا میآورند.
این آژانس با اشاره به مراقبت از کودکان و مسئولیتهای خانگی گفت: "این ممکن است به این دلیل باشد که زنان در طول زندگی کاری خود به دلایل خانوادگی و به صورت پاره وقت کار خود را بیشتر قطع میکنند. "
این آژانس اشاره کرد که در نتیجه پیشرفت شغلی و افزایش حقوق زنان کمتر است.
این آژانس گفت دلایل ساختاری نیز میتوانست به این شکاف کمک کند. در این گزارش آمده است که زنان بیشتر از مردان در بخشها و مشاغلی کار میکنند که دستمزد کمتری دارند.
آنها همچنین بیشتر از مردان به صورت نیمه وقت یا در مشاغل حاشیهای مشغول به کار هستند، که این نیز با میانگین درآمد ناخالص ساعتی کمتر همراه است.
برای زنان و مردانی که برای ساعات یکسان با شرایط یکسان در مشاغل یکسان مشغول به کار هستند، آمارها نشان میدهد که زنان به طور متوسط ۶ درصد کمتر از مردان درآمد دارند.
شکاف پرداختی نه فقط در آلمان
شکاف دستمزد جنسیتی نه تنها در آلمان، بلکه در سراسر اتحادیه اروپا نیز وجود دارد.
بر اساس گزارش کمیسیون اروپا، در کل اتحادیه اروپا، زنان به طور متوسط ۱۳ درصد کمتر از مردان برای شغل برابر دریافت میکنند و پیشرفت در کاهش این شکاف کند بوده است.
در مارس ۲۰۲۰ (اسفند ۱۳۹۸)، کمیسیون اروپا یک استراتژی برای کاهش شکاف دستمزد جنسیتی تا سال ۲۰۲۵ تنظیم کرد.
دستورالعمل شفافیت پرداخت در ژوئن ۲۰۲۳ (خرداد ۱۴۰۲) معرفی شد و این امکان را برای کارگران فراهم کرد تا تشخیص دهند که آیا مورد تبعیض قرار میگیرند یا خیر؟ و اینکه کارفرمایان مطمئن شوند که آیا اصول حقوق برابر را اعمال میکنند یا خیر؟
منبع: دویچه وله
ترجمه: سلیم حیدری