کد خبر: ۳۴۲۲۵
تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۴۰۲ - ۱۶:۵۹

چگونه ۱۰ درگیری در خاورمیانه در حال تبدیل شدن به جنگی بزرگ است؟

رابین رایت در مقاله‌ای در نیویورکر اینگونه تحلیل می‌کند که در پی مجموعه‌ای از عوامل از جمله سیاست شکست خورده دولت بایدن، مناقشه‌های متعدد در خاورمیانه در حال تبدیل شدن به جنگی بزرگ است و چشم‌انداز روشنی در این زمینه وجود ندارد.
چگونه ۱۰ درگیری در خاورمیانه در حال تبدیل شدن به جنگی بزرگ است؟

مخاطب 24- این تحلیلگر امور بین‌الملل مقاله خود را با پرسش‌هایی آغاز می‌کند که پنجشنبه شب گذشته و ساعتی پس از حمله آمریکا به مواضع حوثی‌ها در یمن از رئیس‌جمهوری آمریکا پرسیده شد.

رایت می‌نویسد: درحالی که بایدن در حاشیه کارزار انتخاباتی‌اش در پنسیلوانیا آبمیوه همراه با بستی سفارش داده بود، در پاسخ به پرسشی درباره این حمله و اینکه پیام به ایران بوده است، گفت که «این پیامی برای ایران است و ایران می‌داند که نباید کاری انجام دهد.».

اما ساعاتی پس از این اظهارات، حوثی‌ها، گروه شبه‌نظامی مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران حمله‌ها در دریای سرخ را از سر گرفتند و موشک‌های سپاه نیز در اقلیم کردستان عراق و سوریه فرود آمد.

 رایت با اشاره به تشدید تنش‌ها و خطرات آن برای آینده از تلفیق و ادغام بحران‌ها در خاورمیانه سخن می‌گوید. به گفته او ۱۰ بحران در حال حاضر در خاورمیانه در جریان است.

در بخش دیگری از مقاله نیویورکر به قطع ارتباط عامدانه دولت بایدن با واقعیت‌های موجود در منطقه اشاره شده است، رویکردی که براساس این تحلیل با هدف پدید آوردن امکان خروج از منطقه دنبال شد.

اما اکنون آمریکا به منطقه بازگردانده شده و در جنگ اسرائیل گرفتار است و سردرگم به‌نظر می‌رسد.

رایت می‌نویسد، این درحالی است که اسرائیل پس از حمله هفتم اکتبر حماس در چهار جبهه در حال جنگ است. اسرائیل از سویی در حال جنگ با حماس در نوار غزه است و از سوی دیگر با حزب‌الله لبنان درگیر است. از سوی دیگر اسرائیل هنوز با ۱۶ کشور عرب رابطه ندارد و پیمان ابراهیم و امیدواری‌ها نسبت به عادی‌سازی روابط عربستان سعودی و اسرائیل تحت تاثیر تنش‌های جاری در منطقه قرار گرفته است.

رایت به نظرسنجی ماه گذشته موسسه واشینگتن برای سیاست خاور نزدیک اشاره می‌کند که تعداد قابل توجهی از افکار عمومی در عربستان سعودی خواستار قطع روابط کشور‌های عرب با اسرائیل اند.


بیشتر بخوانید


این درحالیست که جامعه اطلاعاتی آمریکا نیز نسبت به حمایت فزاینده کشور‌های عرب و مسلمان از حماس هشدار داده است.

براساس تحلیل رابین رایت، جبهه چهارم جنگ اسرائیل، جنگ در سایه با جمهوری اسلامی ایران در وسوریه است. جایی که محموله‌های تسلیحاتی و تاسیسات نظامی به‌طور مکرر هدف گرفته می‌شوند. در این بین اخباری مبنی بر افزایش ظرفیت هسته‌ای  ایران نیز منتشر شده است.

رایت در ادامه مقاله به وضعیت حوثی‌ها و اقدامات این گروه شبه‌نظامی مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران در منطقه و همچنین تاثیر این گروه بر روابط ایران و عربستان سعودی اشاره می‌کند و می‌نویسد، آمریکا به‌طور فزاینده‌ای به درون بحران‌های یمن کشیده شده است.

البته این تنها گروه شبه‌نظامی مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران نیست که آمریکا اخیرا ناگزیر به رویارویی با آن شده است، دیگر نیرو‌های نیابتی تهران در عراق و سوریه نیز نیرو‌های آمریکایی را درگیر مناقشه کرده‌اند و سپاه هم اخیرا حمله‌های مستقیمی را در اقلیم کردستان عراق و سوریه انجام داده است.

رابین رایت با اشاره به اینکه ادغام این جنگ‌های چندگانه تقریبا اجتناب‌ناپذیر به‌نظر می‌رسد می‌نویسد که یکی از عوامل موثر در این زمینه شکست سیاست خارجی آمریکا است.

رایت می‌نویسد: دولت بایدن سرانجام حوثی‌ها را به فهرست تروریستی بازگرداند، اما ساعتی بعد گفت که اگر این گروه شبه‌نظامی به حمله‌ها خاتمه دهد، آمریکا خارج کردن آن‌ها از فهرست تروریستی را بررسی می‌کند.

رایت مقاله خود را اینگونه به پایان می‌برد:، اما حوثی‌ها مانند گروه‌های دیگر محور مقاومت گفته‌اند تا زمانی که جنگ در غزه متوقف نشود، به حمله ادامه می‌دهند و چشم‌اندازی در این زمینه دیده نمی‌شود.

 

منبع: ایندپمدنت فارسی
دیدگاه و نظرات ابراز شده در این مقاله لزوماً سیاست یا موضع ایندیپندنت فارسی را منعکس نمی‌کند.

برچسب ها: حوثی
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
موشک PL-۱۵ چین: سلاحی که آسمان را تسخیر می‌کند موشک PL-۱۵ چین: سلاحی که آسمان را تسخیر می‌کند
موشک هوا به هوای PL-۱۵، شاهکار نظامی چین، با برد ۲۰۰ تا ۳۰۰ کیلومتری و فناوری هدایت پیشرفته، به یکی از پیشرفته‌ترین تسلیحات جهان تبدیل شده است. این موشک که از جنگنده‌هایی، چون J-۱۰ و J-۳۵ شلیک می‌شود، با توانایی درگیری فراتر از دید، تهدیدی جدی برای رقبا در آسمان است
قدرت پرنده‌های آهنین ایران، بررسی جنگنده‌های ایران و توانمندی‌هایشان قدرت پرنده‌های آهنین ایران، بررسی جنگنده‌های ایران و توانمندی‌هایشان
نیروی هوایی ایران با ناوگان متنوعی از جنگنده‌های بومی و خارجی، نقش کلیدی در دفاع از آسمان کشور دارد. این مقاله به بررسی مزایا و معایب جنگنده‌های ایران، از اف-14 تام‌کت تا کوثر بومی، می‌پردازد و نگاهی به توانمندی‌ها و چالش‌های جنگنده‌های ایران دارد.
زمان واریز اعتبار کالابرگ برای دهک‌های ۴ تا ۷ مشخص شد؟ زمان واریز اعتبار کالابرگ برای دهک‌های ۴ تا ۷ مشخص شد؟
به گفته مسئولان، منابع مالی کالابرگ برای دهک‌های ۴ تا ۷ تامین شده است.
چند جنگجو برای ایران به دنیا آمدند؟ چند جنگجو برای ایران به دنیا آمدند؟
حتی زیر آتش، زندگی راهی پیدا می‌کند... تنها در ۱۲ روز جنگ علیه ایران، ۳۰۳۰۸ نوزاد به دنیا آمدند.
چرا چاوشی را انتخاب کردند؟! چرا چاوشی را انتخاب کردند؟!
محسن چاوشی بعد از خواندن قطعه علاج و ایستادگی کنار مردم کشورش مورد تهاجم رسانه‌ها و هنرمندان ضد انقلاب قرار گرفته است.
نیرو‌های شرکت به گوش باشید! نیرو‌های شرکت به گوش باشید!
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با اشاره به پیگیری‌های صورت گرفته، از تلاش‌ها برای تعیین تکلیف و ساماندهی نیرو‌های شرکتی از سوی دولت چهاردهم خبر داد.
دیدار عراقچی و ویتکاف در اسلو نروژ واقعیت دارد؟ دیدار عراقچی و ویتکاف در اسلو نروژ واقعیت دارد؟
استیو ویتکاف نماینده ویژه دولت آمریکا قصد دارد هفته آینده در اسلو با عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران برای ازسرگیری مذاکرات هسته‌ای دیدار کند.
برگزیده
دیدار عراقچی و ویتکاف در اسلو نروژ واقعیت دارد؟ دیدار عراقچی و ویتکاف در اسلو نروژ واقعیت دارد؟
استیو ویتکاف نماینده ویژه دولت آمریکا قصد دارد هفته آینده در اسلو با عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران برای ازسرگیری مذاکرات هسته‌ای دیدار کند.
آذری جهرمی در خصوص حمله اسرائیل به میدان تجریش چه گفت؟ آذری جهرمی در خصوص حمله اسرائیل به میدان تجریش چه گفت؟
محمدجواد آذری جهرمی در واکنش به حمله اسرائیل به میدان تجریش توییتی در شبکه اجتماعی ایکس منتشر کرد.
صفحه خبر بالای تصاویر