کد خبر: ۳۴۲۲۵
تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۴۰۲ - ۱۶:۵۹

چگونه ۱۰ درگیری در خاورمیانه در حال تبدیل شدن به جنگی بزرگ است؟

رابین رایت در مقاله‌ای در نیویورکر اینگونه تحلیل می‌کند که در پی مجموعه‌ای از عوامل از جمله سیاست شکست خورده دولت بایدن، مناقشه‌های متعدد در خاورمیانه در حال تبدیل شدن به جنگی بزرگ است و چشم‌انداز روشنی در این زمینه وجود ندارد.

مخاطب 24- این تحلیلگر امور بین‌الملل مقاله خود را با پرسش‌هایی آغاز می‌کند که پنجشنبه شب گذشته و ساعتی پس از حمله آمریکا به مواضع حوثی‌ها در یمن از رئیس‌جمهوری آمریکا پرسیده شد.

رایت می‌نویسد: درحالی که بایدن در حاشیه کارزار انتخاباتی‌اش در پنسیلوانیا آبمیوه همراه با بستی سفارش داده بود، در پاسخ به پرسشی درباره این حمله و اینکه پیام به ایران بوده است، گفت که «این پیامی برای ایران است و ایران می‌داند که نباید کاری انجام دهد.».

اما ساعاتی پس از این اظهارات، حوثی‌ها، گروه شبه‌نظامی مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران حمله‌ها در دریای سرخ را از سر گرفتند و موشک‌های سپاه نیز در اقلیم کردستان عراق و سوریه فرود آمد.

 رایت با اشاره به تشدید تنش‌ها و خطرات آن برای آینده از تلفیق و ادغام بحران‌ها در خاورمیانه سخن می‌گوید. به گفته او ۱۰ بحران در حال حاضر در خاورمیانه در جریان است.

در بخش دیگری از مقاله نیویورکر به قطع ارتباط عامدانه دولت بایدن با واقعیت‌های موجود در منطقه اشاره شده است، رویکردی که براساس این تحلیل با هدف پدید آوردن امکان خروج از منطقه دنبال شد.

اما اکنون آمریکا به منطقه بازگردانده شده و در جنگ اسرائیل گرفتار است و سردرگم به‌نظر می‌رسد.

رایت می‌نویسد، این درحالی است که اسرائیل پس از حمله هفتم اکتبر حماس در چهار جبهه در حال جنگ است. اسرائیل از سویی در حال جنگ با حماس در نوار غزه است و از سوی دیگر با حزب‌الله لبنان درگیر است. از سوی دیگر اسرائیل هنوز با ۱۶ کشور عرب رابطه ندارد و پیمان ابراهیم و امیدواری‌ها نسبت به عادی‌سازی روابط عربستان سعودی و اسرائیل تحت تاثیر تنش‌های جاری در منطقه قرار گرفته است.

رایت به نظرسنجی ماه گذشته موسسه واشینگتن برای سیاست خاور نزدیک اشاره می‌کند که تعداد قابل توجهی از افکار عمومی در عربستان سعودی خواستار قطع روابط کشور‌های عرب با اسرائیل اند.


بیشتر بخوانید


این درحالیست که جامعه اطلاعاتی آمریکا نیز نسبت به حمایت فزاینده کشور‌های عرب و مسلمان از حماس هشدار داده است.

براساس تحلیل رابین رایت، جبهه چهارم جنگ اسرائیل، جنگ در سایه با جمهوری اسلامی ایران در وسوریه است. جایی که محموله‌های تسلیحاتی و تاسیسات نظامی به‌طور مکرر هدف گرفته می‌شوند. در این بین اخباری مبنی بر افزایش ظرفیت هسته‌ای  ایران نیز منتشر شده است.

رایت در ادامه مقاله به وضعیت حوثی‌ها و اقدامات این گروه شبه‌نظامی مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران در منطقه و همچنین تاثیر این گروه بر روابط ایران و عربستان سعودی اشاره می‌کند و می‌نویسد، آمریکا به‌طور فزاینده‌ای به درون بحران‌های یمن کشیده شده است.

البته این تنها گروه شبه‌نظامی مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران نیست که آمریکا اخیرا ناگزیر به رویارویی با آن شده است، دیگر نیرو‌های نیابتی تهران در عراق و سوریه نیز نیرو‌های آمریکایی را درگیر مناقشه کرده‌اند و سپاه هم اخیرا حمله‌های مستقیمی را در اقلیم کردستان عراق و سوریه انجام داده است.

رابین رایت با اشاره به اینکه ادغام این جنگ‌های چندگانه تقریبا اجتناب‌ناپذیر به‌نظر می‌رسد می‌نویسد که یکی از عوامل موثر در این زمینه شکست سیاست خارجی آمریکا است.

رایت می‌نویسد: دولت بایدن سرانجام حوثی‌ها را به فهرست تروریستی بازگرداند، اما ساعتی بعد گفت که اگر این گروه شبه‌نظامی به حمله‌ها خاتمه دهد، آمریکا خارج کردن آن‌ها از فهرست تروریستی را بررسی می‌کند.

رایت مقاله خود را اینگونه به پایان می‌برد:، اما حوثی‌ها مانند گروه‌های دیگر محور مقاومت گفته‌اند تا زمانی که جنگ در غزه متوقف نشود، به حمله ادامه می‌دهند و چشم‌اندازی در این زمینه دیده نمی‌شود.

 

منبع: ایندپمدنت فارسی
دیدگاه و نظرات ابراز شده در این مقاله لزوماً سیاست یا موضع ایندیپندنت فارسی را منعکس نمی‌کند.

برچسب ها: حوثی
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
اخبار داغ
آخرین گمانه ها از لیست کابینه مسعود پزشکیان title
با نزدیک شدن به روزهای اعلام اسامی کابینه دوره چهاردهم ریاست جمهوری، بازار گمانه زنی ها پیرامون افراد و اسامی آنها، داغ‌تر شده است
ویدیو| رژه کاروان ایران در مراسم المپیک ۲۰۲۴ پاریس title
رژه کاروان ایران بر روی رود سِن در مراسم افتتاحیه المپیک ۲۰۲۴ پاریس را ببینید.
توییت مجری خانم صداو سیما از بی‌سلیقگی در انتخاب لباس المپیکی‌ها! title
به بهانه انتشار تصاویر لباس المپیک ایران؛ این چند تا تصویر رو ببینیم. لباس تیم های مغولستان؛، هائیتی؛ قراقستان و سریلانکا که جزییاتی از پوشش سنتی یا طرحی مربوط به هنر و تاریخ کشورشون دارن.
خواسته‌ی علی نصیریان از پزشکیان چه بود؟ title
علی نصیریان در دیدار فعالان ستاد مرکزی پزشکیان با وی، گفت: من از رییس جمهور منتخب استدعا دارم نسبت به فرهنگ و هنر لطف بیشتری داشته باشند.
بازیگر خانم ایرانی در ۵۷ سالگی! title
عاطفه رضوی، بازیگر مشهور سینما و تلویزیون عکس جدیدی از خود در اینستاگرام منتشر کرد.
درویش و تیشرت ۲۰ میلیون تومانی! title
سعید راد بازیگر مطرح سینمای ایران در سن ۸۰ سالگی دارفانی را وداع گفت. این بازیگر که از طرفداران قدیمی پرسپولیس بود، همواره در تمرینات این تیم حضور پیدا می‌کرد و بار‌ها هم برای تماشای بازی تیم محبوبش به استادیوم آزادی می‌رفت.
کودک آزار‌ها در فضای مجازی هم مشغول آسیب و آزار هستند! title
فضای مجازی، رادیکالیسم در کنترل فضای مجازی و دسترسی به فیلترشکن‌هایی که مردم مجبورند استفاده کنند، در این مدت شکل جدیدی از کودک‌آزاری را نمایش داده است.
برگزیده
آخرین گمانه ها از لیست کابینه مسعود پزشکیان title
با نزدیک شدن به روزهای اعلام اسامی کابینه دوره چهاردهم ریاست جمهوری، بازار گمانه زنی ها پیرامون افراد و اسامی آنها، داغ‌تر شده است
تدابیر امنیتی شدید در آستانه افتتاحیه title
نیرو‌های امنیتی بسیار زیادی در اطراف محل برگزاری مراسم افتتاحیه بازی‌های المپیک ۲۰۲۴ پاریس حضور دارند
کشور را با اختلاف و دعوا نمی‌توان اداره کرد title
رئیس‌جمهور منتخب گفت: کشور را با اختلاف و دعوا نمی‌توان اداره کرد و باید دست به دست هم دهیم تا پاسخگوی مردم باشیم.
المپیکی ۱۵ ساله ایران با اسلحه ۲۰ هزار یورویی در جستجوی طلا title
کوچکترین عضو کاروان ایران در المپیک ۲۰۲۴ پاریس می‌گوید همه تلاشش را می‌کند تا مدال طلای المپیک را بر گردن آویزد
پیش بینی بورس امروز ۲۷ تیر ۱۴۰۳ title
ارزش معاملات خرد سهام در دو روز ابتدایی هفته در سطح پایینی قرار گرفت. روز شنبه ارزش معاملات خرد سهام ۲ هزار و ۹۷۹ میلیارد تومان بود و روز یکشنبه با رشد اندک ۴ درصدی به ۳ هزار و ۱۰۶ میلیارد تومان رسید. ناظران مشکل کمبود برق صنایع را یکی از عوامل اصلی ریزش بازار و افت معاملات می‌دانند. مشکلی که با گرم‌تر شدن هوا در دو هفته اخیر جدی‌تر شد و با خبر قطع برق شرکت سایپا و تعطیلی خط تولید شرکت فولاد ارفع به سرتیتر اخبار رسانه‌ها رسید.
پزشکیان: بدون حمایت مردم نمی‌توان اقدامی انجام داد title
رئیس جمهور منتخب گفت: اگر مردم نخبگان کارشناسان تولید کنندگان صنعتگران، مذهبیان، فرهنگیان، عشایر، کشاورزان و همه اقشار مردم نباشند امکان ندارد که بتوانم به تنهایی کاری را انجام دهم.