به گزارش مخاطب۲۴، بر اساس «گزارش انجمن جهانی فولاد» هماکنون میزان تولید سالیانه فولاد در ایران حدود ۳۰ میلیون تُُن است که حدود ۴۰ درصد آن در استان اصفهان تولید میشود، در افق چشمانداز ۱۴۰۴، مقرر است که کشورمان ۵۵ میلیون تُن ظرفیت تولید فولاد داشته باشد و میزان صادرات آن از ۹.۵ میلیون تُن فعلی به ۱۵ میلیون تُن در سال برسد.
هماکنون ایران و ترکیه، بزرگترین تولیدکنندگان فولاد در خاورمیانه هستند و سرمایهگذاریهای اخیر در افزایش ظرفیت و توان تولید فولاد سبب شده است تا جایگاه ایران در بازار جهانی فولاد نیز تقویت شود که این مهم میتواند زمینهساز حرکت کشورمان به سمت «اقتصاد فولادی» باشد.
آخرین گزارش «انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران» نشان میدهد، تولید گُندله در ۹ ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۱۰ درصدی و تولید آهن اسفنجی افزایش ۶.۵ درصدی داشته است.
بر اساس آخرین گزارش «انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران» تولید آهن اسفنجی ایران با افزایش ۶.۵ درصدی به ۲۸ میلیون و ۸۸ هزار تُن و تولید گُندله نیز با افزایش ۱۰ درصدی به ۴۴ میلیون و ۸۴۳ هزار تُن رسیده است.
اصفهان پیشرو در اقتصاد مُبتنی بر فولاد
مزیتهای رقابتی استان اصفهان در تولید فولاد از جمله نیروی انسانی ماهر و تحصیل کرده، نزدیکی به ذخایر و منابع معدنی غنی آهن و جمعیت و وسعت استان میتواند دلیلی باشد که نصف جهان نقش ویژهتری در صنعت فولاد کشور داشته باشد و بیش از سایر مناطق کشور بدنبال توسعه «اقتصاد مبتنی بر فولاد» باشد.
«اقتصاد فولادی» میتواند نقش خاصی در توسعه صادرات اصفهان داشته باشد و هماکنون چُدن، آهن و فولاد بیشترین صادرات استان را تشکیل میدهد و حتی محصولات تولیدی از آهن و چُدن نیز رُتبه سوم، در بین اقلام صادراتی استان را دارد و در مجموع سهم ۵۷ درصدی از کل صادرات استان را تشکیل میدهد.
چُدن، آهن و فولاد عمده محصول صادراتی اصفهان را تشکیل میدهد و سهمی افزون بر ۵۰ درصد از صادرات استان را دارد. محصولات تولیدی از آهن و چُدن نیز با داشتن سهم هفت درصدی از کل صادرات، سومین قلم صادراتی استان محسوب میشود.
جمهوری اسلامی ایران اکنون در بین ۷۱ کشور عضو انجمن جهانی فولاد، رُتبه دهمین فولادساز را به خود اختصاص داده و پیشبینی شده است که با دستیابی به ظرفیت ۵۵ میلیون تُنی در سال ۱۴۰۴، به جایگاه هفتم برسد.
منبع : ایرنا