کد خبر: ۳۳۹۶
تاریخ انتشار: ۰۷ دی ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۶

ایرانی‌ها چند میلیون دلار به جیب ترکیه ریختند؟

ایرانی‌ها، در کمتر از سه سال سه هزار و ۹۶۰ میلیون دلار از سرمایه خود را به ترکیه منتقل کرده‌اند. چه عواملی در خروج این میزان از سرمایه موثر بوده است؟
ایرانی‌ها چند میلیون دلار به جیب ترکیه ریختند؟

ایرانی‌ها، در کمتر از سه سال سه هزار و ۹۶۰ میلیون دلار از سرمایه خود را به ترکیه منتقل کرده‌اند. چه عواملی در خروج این میزان از سرمایه موثر بوده است؟ شرایط اقتصادی اخیر در ایران باعث شده برخی تمایل داشته باشند سرمایه خود را در کشور‌های همسایه به‌ویژه ترکیه درگیر کنند. در چند سال گذشته چه میزان از سرمایه ایرانی‌ها به کشور ترکیه منتقل شده است؟

ایرانی‌ها چند میلیون دلار به جیب ترکیه ریختند؟
مخاطب ۲۴- آنگونه که روزنامه ایران نوشته است ایرانی‌ها، در کمتر از سه سال سه هزار و ۹۶۰ میلیون دلار را وارد جیب ترک‌ها کردند. بر اساس آنچه مرکز آمار ترکیه اعلام کرده است از سال ۲۰۱۹ تا ۱۰ ماهه سال ۲۰۲۱، ایرانی‌ها ۱۹ هزار و ۸۰۰ واحد مسکونی در کشور ترکیه خریداری کردند.

اگر متوسط قیمت مسکن در ترکیه ۲۰۰ هزار دلار در نظر گرفته شود، طی مدت یاد شده سه هزار و ۹۶۰ میلیون دلار از کشور خارج شده است، یعنی ایرانی‌ها به ارزش ۸۰ هزار و ۵۷۰ میلیارد تومان در ترکیه سرمایه‌گذاری کردند.

رضا کامی عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران درباره خروج ارز‌های ایران به ترکیه گفت: «طی شش ماه گذشته، ایرانی‌ها مقام اول در خرید ملک از ترکیه را داشته اند و این امر نشان می‌دهد که سرمایه‌های کشور ما به سمت این کشور همسایه در حال هدایت شدن است.

چگونه دولت گذشته، ترکیه را جذاب کرد؟

طی سال‌های اخیر در فضای مجازی و شبکه‌های تلویزیونی ایرانی زبان خارج از کشور تبلیغات وسیعی نسبت به خرید ملک در ترکیه صورت گرفته و این امر مردم و صاحبان پول کشورمان را تشویق به خرید ملک از این کشورهمسایه کرده است. از طرفی برخی‌ها برای گرفتن اقامت سراغ ترکیه رفتند، هر چند که گفته می‌شود دیگر ترکیه به ازای خرید ملک اقامت نمی‌دهد، ولی برخی از منابع می‌گویند هر فردی که در ترکیه ملکی به ارزش ۲۵۰ هزار دلار به بالا خریداری کند، می‌تواند شهروندی ترکیه را بگیرد.

یکی از سؤالات این است که چرا حضور و سرمایه‌گذاری در ترکیه مورد اقبال عموم قرار گرفته است؟ کارشناسان، سیاست‌های دولت گذشته را عامل حضور ایرانیان در ترکیه می‌دانند. از آنجا که دولت‌های یازدهم و دوازدهم ثبات در تصمیم‌گیری نداشته و همواره مانعی بر سر راه تولید و سرمایه‌گذاری ایجاد می‌کرده است، صاحبان پول انگیزه و تمایل خود به سرمایه‌گذاری در کشورمان را از دست دادند.

تمام فعالان اقتصادی به این امر اذعان دارند که دولت گذشته با تصمیم‌های آنی، یک شبه و بعضاً فاقد رعایت مباحث کارشناسی، اجازه نداده است که اقتصاد جریان طبیعی خود را داشته باشد. نکته دیگر آنکه دولت گذشته در مهار قیمت مسکن ناکام بود، در شرایطی که دارندگان پول امکان خرید خانه در کشورشان را نداشتند، در ترکیه فرصت‌های زیادی برای خانه‌دار شدن وجود داشت.

دولت گذشته بخصوص عباس آخوندی (وزیر اسبق راه و شهرسازی) اعتقادی به مسکن مهر نداشت و حتی برای اتمام پروژه‌های نیمه تمام مسکن مهر که مردم در آن با هزاران امید سرمایه‌گذاری کرده بودند، مانع تراشی می‌کرد؛ لذا متعهد نبودن به پروژه‌های گذشته و عدم ساخت مسکن جدید باعث شد که روز به روز کمبود مسکن بیشتر حس شود؛ آن هم در شرایطی که سالانه در ایران باید ۸۰۰هزار تا یک میلیون میلیون مسکن ساخته شود. طبیعی است با رخداد‌هایی که به آن اشاره شد تمایل به سرمایه‌گذاری در ترکیه روزافزون شود.

خرید ملک از ۵۰ هزار دلار

عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران خاطرنشان کرد: «در ۱۰ ماهه سال ۲۰۲۱ ایرانیان بیش از ۷هزار و ۱۸۸واحد مسکونی از ترکیه خریداری کردند که در این میان کل فروش دولت ترکیه به اتباع خارجی ۴۳ هزار و ۳۷۲ واحد بوده است که بر این اساس ایرانی‌ها به رتبه اول و عراقی‌ها به رتبه دوم رسیدند.»

او با بیان اینکه قیمت ملک در ترکیه از ۵۰ هزار دلار تا بیش از یک میلیون دلار است، اظهارداشت: «به طور متوسط ایرانی‌ها برای خرید ملک در کشور ترکیه در حدود ۲۰۰ هزار دلار پرداخت می‌کنند.»

پولی که از کشور طی سال‌های گذشته خارج شده تنها مربوط به خرید ملک نیست، حضور گردشگران ایرانی هم در ترکیه رونق داشته است؛ البته طی دو سال گذشته به خاطر شیوع ویروس کرونا و بسته بودن مرز‌های مشترک، آمار گردشگری ایران پایین آمده است، ولی گویا با کاهش ارزش لیر، تعداد زیادی از مردم تمایل دارند به این کشور همسایه مسافرت داشته باشند.

دردسر‌های خرید از ترکیه 

رضا عابد گناباد، کارشناس مسائل ترکیه نیز گفت: «تبلیغات گسترده در فضای ماهواره‌ای باعث شد که مردم ایران از فضای داخلی ناامید شوند و به سمت سرمایه‌گذاری در ترکیه بروند، لذا سرمایه‌های دهک‌های متوسط و رو به بالای جامعه به ترکیه رفتند.»

او با بیان اینکه خرید ملک در ترکیه دردسر دارد و متأسفانه مردم نسبت به قوانین و چالش‌های این کشور آشنا نیستند، افزود: «در حال حاضر اقتصاد ترکیه ثبات ندارد و همین امر می‌تواند یک مانع جدی باشد، صاحبان پول و ثروت باید بدانند کشوری که با تنش روبه‌رو شده است، سرمایه‌گذاری و حتی خرید ملک در آن اشتباه است و حتی باعث می‌شود که برخی‌ها سرمایه اصلی خود را از دست بدهند.» کارشناس مسائل ترکیه گفت: «به مردم توصیه می‌کنم به جهت ساختار متزلزلی که ترکیه دارد، سرمایه‌گذاری انجام ندهند.»

منبع: تجارت نیوز

برچسب ها: ترکیه
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
چه کشور‌هایی به اسراییل سلاح می‌فروشند؟ چه کشور‌هایی به اسراییل سلاح می‌فروشند؟
شورای روابط خارجی آمریکا می‌گوید رژیم صهیونیستی از زمان تأسیس خود در حدود ۷۷ سال گذشته، بزرگ‌ترین دریافت‌کننده کمک‌های خارجی ایالات متحده بوده و درمجموع به قیمت امروز حدود ۳۱۰ میلیارد دلار (با احتساب تورم) کمک‌های اقتصادی و نظامی دریافت کرده است.
پروژه‌ای برای بی‌ثبات‌سازی روانی ایران پروژه‌ای برای بی‌ثبات‌سازی روانی ایران
دو کمپین مشکوک هم‌زمان در فضای مجازی مشغول فعالیت است، اینها کاری را کردند که حتی رسانه‌های مواجب‌بگیر موساد هم از آن عاجز بودند: «تخریب غرور ملی از درون گفتمان خودی».
اثرات جنگ بر اجاره مسکن! اثرات جنگ بر اجاره مسکن!
شاخص کشوری هزینه اجاره خانه در بهار ۱۴۰۴، ۳۷درصد نسبت به بهار پارسال افزایش یافت؛ رشد نقطه‌ای اجاره‌بها در بهار ۱۴۰۳، ۴۲ درصد بود طی روز‌های گذشته از تابستان بازار اجاره تهران شاهد «تمدید تا یک ماه» اجاره نامه‌های در حال سررسید بوده است احتمال افزایش وزن رهن نسبت به اجاره ماهانه در قرارداد‌های آتی
تاثیرات آتش بس بر روان انسان ها! تاثیرات آتش بس بر روان انسان ها!
«آتش‌بس نه یک وضعیت نظامی و سیاسی که به‌نوعی بلاتکلیفی روانشناختی و وجودی است.» این جمله را محمود مقدسی، روانشناس بالینی می‌گوید. شبیه‌ترین تعریف به چیزی که این روزها خانواده آویشن تجربه می‌کنند.
ثبت‌نام آزمون استخدامی دستگاه‌های اجرایی آغاز شد ثبت‌نام آزمون استخدامی دستگاه‌های اجرایی آغاز شد
ثبت‌نام سیزدهمین آزمون استخدامی متمرکز دستگاه‌های اجرایی کشور از امروز ۱۱ تیرماه آغاز می‌شود و تا پایان ۲۰ تیرماه ادامه خواهد داشت.
دلیل کمبود برق کشور مشخص شد! دلیل کمبود برق کشور مشخص شد!
در حالی که پیش از وقوع جنگ اسراییل علیه ایران، مقامات دولتی مصرف‌کنندگان ایرانی را متهم به بدمصرفی می‌کردند و ریشه‌ی ناترازی برق را در نوع مصرف جست‌و‌جو می‌کردند، وقوع جنگ ۱۲ روزه ریشه‌های این ناترازی را آشکار کرد.
مذاکرات ایران و آمریکا دوباره برگزار می‌شود؟ مذاکرات ایران و آمریکا دوباره برگزار می‌شود؟
به گفته وزیر خارجه عمان مذاکرات هسته‌ای ایران درصورت فراهم شدن شرایط از سر گرفته می‌شود.
برگزیده
اثرات جنگ بر اجاره مسکن! اثرات جنگ بر اجاره مسکن!
شاخص کشوری هزینه اجاره خانه در بهار ۱۴۰۴، ۳۷درصد نسبت به بهار پارسال افزایش یافت؛ رشد نقطه‌ای اجاره‌بها در بهار ۱۴۰۳، ۴۲ درصد بود طی روز‌های گذشته از تابستان بازار اجاره تهران شاهد «تمدید تا یک ماه» اجاره نامه‌های در حال سررسید بوده است احتمال افزایش وزن رهن نسبت به اجاره ماهانه در قرارداد‌های آتی
دلیل کمبود برق کشور مشخص شد! دلیل کمبود برق کشور مشخص شد!
در حالی که پیش از وقوع جنگ اسراییل علیه ایران، مقامات دولتی مصرف‌کنندگان ایرانی را متهم به بدمصرفی می‌کردند و ریشه‌ی ناترازی برق را در نوع مصرف جست‌و‌جو می‌کردند، وقوع جنگ ۱۲ روزه ریشه‌های این ناترازی را آشکار کرد.
بورس به روز‌های اوج باز می‌گردد؟ بورس به روز‌های اوج باز می‌گردد؟
بورس همچنان زنده و پرحجم معامله می‌شود، اما سایه بلاتکلیفی، نبود حمایت‌های عملیاتی و بی‌اعتمادی عمومی، صف‌های فروش را پابرجا نگه داشته است. حالا همه نگاه‌ها به نهاد ناظر و سیاست‌گذار است؛ بازار بیش از وعده، به اقدام نیاز دارد.
صفحه خبر بالای تصاویر