کد خبر: ۳۳۸۲۹
تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۴۰۲ - ۱۶:۵۸
آذر منصورى، رئیس جبهه اصلاحات ایران:

فقدان شهلا لاهیجی خسرانی بزرگ برای جنبش زنان ایران است

شهلا لاهیجی را بیشتر با انتشارات روشنگران می‌شناسند. اما به باور من مسیری که باعث شد، فعالیت‌های رسانه‌ای و روزنامه نگاریش به این انتشارات برسد، از اهمیت بیشتری برخوردار است. چرا که آشنایی با این تجربه‌های زیسته زنان نامدار ایران، برای نسل جوان درس آموز و البته امیدبخش است.
فقدان شهلا لاهیجی خسرانی بزرگ برای جنبش زنان ایران است

مخاطب 24- مرور زندگی لاهیجی و کارنامه فعالیت‌هایش از دوران نوجوانی که برای رادیو شیراز برنامه تهیه می‌کرد تا کنش‌های او به‌عنوان یکی از فعالان مؤثر حوزه زنان و مجموعه‌ای از اقداماتی که منجر به راه‌اندازی مؤسسه پژوهشی مرکز تحقیقات زنان شد، موجب شد او در سال ۱۳۶۲ اولین ناشر زن ایرانی باشد که انتشاراتی را برای پرداختن بیشتر به مسائل زنان ایران پایه گذاری کند.
همین عزم و اراده او و توجهی که به تبعیض‌ها و نابرابری‌های زنان ایران داشت، به تشکیل نهاد مدنی مطالعات زنان انجامید که موجب جلب همکاری پژوهشگران این حوزه و توجه عمیق‌تر و راهبردی به مسائل زنان ایران شد.
اینکه خانم لاهیجی در تاریخ ایران دنبال ردپایی از هویت زنان خودساخته بود، نشان از باور او به ارتقاء جایگاه انسانی زنان ایران و ضرورت دسترسی به فرصت‌های برابر بود.
او به عنوان یکی از مدافعان جدی برابری خواه، رد پای عمیق و پررنگی در جنبش زنان ایران داشته و خواهد داشت.
ضایعه مرگ او همه فعالان حوزه زنان و به خصوص کسانی را که با آثار و اقدامات او آشنایی بیشتری دارند اندوهگین کرد و بی تردید فقدان شهلا لاهیجی خسرانی بزرگ برای جنبش زنان ایران خواهد بود.
از خداوند بزرگ برای روح آن عزیز گرانمایه آرامش و برای خانواده سوگوار و همه همراهان و دوستانش صبوری مسئلت دارم.


آذر منصوری
۱۹ دیماه ۱۴۰۲

برچسب ها: ناشر
آخرین اخبار
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
شکست اجلاس آلاسکا: آیا دیپلماسی ترامپ-پوتین به بن‌بست رسید؟ شکست اجلاس آلاسکا: آیا دیپلماسی ترامپ-پوتین به بن‌بست رسید؟
اجلاس آلاسکا با دبدار ترامپ-پوتین بدون توافق بر سر آتش‌بس جنگ اوکراین پایان یافت و ترامپ از دیدار با زلنسکی خبر داد. این شکست، جنگ را طولانی‌تر می‌کند، روابط آمریکا-روسیه را تیره‌تر می‌سازد و جهان را در برابر افزایش تنش‌های ژئوپلیتیکی آسیب‌پذیر می‌کند. آیا این پایان امید‌ها برای صلح است؟
نبرد نفتی آمریکا و هند: تحریم یا سقوط اتحاد؟ نبرد نفتی آمریکا و هند: تحریم یا سقوط اتحاد؟
ترامپ هند را با تعرفه‌های ۵۰ درصدی بر سر خرید نفت روسیه تنبیه کرد و تهدید به تحریم‌های ثانویه کرد. نبرد نفتی آمریکا و هند، امنیت انرژی هند را تهدید می‌کند، بازار جهانی نفت را متلاطم می‌سازد و روابط استراتژیک دوجانبه را به چالش می‌کشد، در حالی که چین بدون مجازات مشابهی عمل می‌کند. آیا این پایان اتحاد هند-آمریکا است؟
مذاکره مستقیم ایران و آمریکا، کلید توقف مکانیزم ماشه مذاکره مستقیم ایران و آمریکا، کلید توقف مکانیزم ماشه
عبدالرضا فرجی‌راد، استاد ژئوپلتیک، معتقد است مذاکرات مستقیم ایران و آمریکا بهترین راه برای جلوگیری از فعال شدن مکانیزم ماشه و حل مسائل هسته‌ای است.
ترامپ پس از دیدار با پوتین: گفت‌وگویی سازنده داشتیم ترامپ پس از دیدار با پوتین: گفت‌وگویی سازنده داشتیم
رئیس‌جمهوری آمریکا دیدار خود با ولادیمیر پوتین درباره جنگ اوکراین را «بسیار سازنده» توصیف کرد و از توافق‌های متعدد، اما باقی ماندن اختلافات مهم خبر داد.
گزارش‌ها از همکاری موشکی ایران و چین پس از جنگ ۱۲ روزه گزارش‌ها از همکاری موشکی ایران و چین پس از جنگ ۱۲ روزه
رسانه‌های اسرائیلی مدعی‌اند چین در بازسازی توان موشکی ایران پس از جنگ ۱۲ روزه با تل‌آویو نقش داشته و این همکاری نظامی را چالش امنیتی جدی می‌دانند.
ادعای جنجالی ترامپ درباره قول چین در مورد تایوان ادعای جنجالی ترامپ درباره قول چین در مورد تایوان
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در اظهاراتی مدعی شد که شی جین‌پینگ، رهبر چین، به او اطمینان داده تا زمانی که او در قدرت است، چین به تایوان حمله نخواهد کرد.
توافق کامل ترامپ و پوتین به تعویق افتاد توافق کامل ترامپ و پوتین به تعویق افتاد
نشست مطبوعاتی ترامپ و پوتین در آلاسکا با وجود فضای مثبت، بدون توافق نهایی در یک موضوع کلیدی پایان یافت و احتمال دیدار بعدی در مسکو مطرح شد.
برگزیده
آخرین وضعیت از وخامت حال محمود فرشچیان آخرین وضعیت از وخامت حال محمود فرشچیان
محمود فرشچیان این استاد برجسته اکنون در بیمارستانی در آمریکا بستری است و حال جسمی ایشان وخیم گزارش شده است.
راز مرگ بروس‌لی فاش شد راز مرگ بروس‌لی فاش شد
علت مرگ بروس لی، که در سن ۳۲ سالگی در سال ۱۹۷۳ درگذشت، تا امروز به‌طور رسمی «ضایعه مغزی حاد» ثبت شده است.
جنجال حضور رشید پور در عشق ابدی جنجال حضور رشید پور در عشق ابدی
رضا رشیدپور عکسی با شرکت کنندگان برنامه «عشق ابدی» گرفته که به‌واسطه ابتذال عشق در این برنامه بیشتر از یک عکس یادگاری قضاوت شده است.
صفحه خبر بالای تصاویر