کد خبر: ۳۳۷۳۳
تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۴۰۲ - ۱۸:۰۱
تصمیمی برای فشار بیشتر به زندگی مردم؛

بازی خطرناک دولت و مجلس با افزایش مالیات بر ارزش افزوده

متاسفانه قانون مالیات بر ارزش افزوده در کشور ما به درستی اجرا نمی‌شود. در برخی موارد به اخذ این نوع مالیات پلکانی اقدام می‌کنیم که درست نیست. با این نوع عملکرد، به صورت آبشاری افزایش قیمت داریم. در نتیجه مصرف کننده نهایی کالا را گران می‌خرد.
بازی خطرناک دولت و مجلس با افزایش مالیات بر ارزش افزوده

مخاطب 24- در حالی که قبلاً حمید امانی، معاون سازمان برنامه و بودجه از پیشنهاد افزایش ۴۹ درصدی مالیات در سال آینده خبر داده بود، اواخر آذر ماه، سید احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی و سخنگوی اقتصادی دولت اعلام کرد، برای افزایش مستمری بازنشستگان در طرح متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان قرار است یک درصد به نرخ مالیات ارزش افزوده اضافه شود و از ۹ درصد کنونی به ۱۰ درصد افزایش یابد. حتی چند هفته قبل، یکی از اعضای کمیسیون تلفیق بودجه در مجلس از اصلاحیه لایحه بودجه منابع اجرای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان و افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده خبر داد.

موافقت با بیشتر شدن مالیات بر ارزش افزوده در سال آینده

در لایحه دولت آمده بود: «در سال ۱۴۰۳ نرخ مالیات بر ارزش افزوده موضوع ماده ۷ قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب ۱۴۰۰ به میزان یک واحد درصد افزایش می‌یابد. متناسب سازی حقوق بازنشستگان لشکری و کشوری در سقف منابع حاصل از این بند انجام می‌شود.»

این در حالی است که وزیر اقتصاد بار‌ها اعلام کرده است، افزایش درآمد مالیاتی از محل فشار بر پایه‌های مالیاتی موجود و تولیدکنندگان نخواهد بود، بلکه از محل شناسایی موارد فرار مالیاتی و پایه‌های جدید این کار انجام می‌شود. به گفته مسئولان دولتی، نرخ مالیات بر تولیدکننده در سال آینده افزایش نخواهد داشت، اما پیشنهاد افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده که یک نوع مالیات بر مصرف است، در دستور کار قرار گرفت.

در نهایت روز گذشته سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ گفت: "کمیسیون تلفیق با افزایش یک واحد درصدی مالیات بر ارزش افزوده در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ موافقت کرد؛ از این روی، ۷۰ همت از محل فوق و سایر منابع بودجه ای، برای تامین اعتبارات همسان سازی حقوق بازنشستگان در بودجه سال ۱۴۰۳ پیش بینی شد. "

بسیاری از کارشناسان اقتصادی معتقدند، در شرایط رکودی، افزایش مالیات منجر به کاهش رفاه مصرف‌کننده و میزان تقاضا خواهد شد که در نهایت بر تولیدکنندگان نیز اثر سوء دارد.

اقتصاد یک کل به هم پیوسته است و هر تغییری بر اجزای دیگر تأثیر می‌گذارد. افزایش مالیات بر ارزش افزوده بر قیمت تمامی اجناس تأثیر خواهد گذاشت و تورم به دنبال دارد.

نظرات محمدرضا جعفریان، مشاور مالیاتی اصناف را در ادامه در خصوص پیشنهاد دولت مبنی بر افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده می‌خوانید.

جعفریان با اشاره به این که الان در وضعیت رکود تورمی به سر می‌بریم و افزایش یک درصد مالیات ارزش افزوده منطقی نیست، تصریح کرد: این اقدام به معنای افزایش پایه‌های مالیاتی است و در شرایط فعلی نباید چنین سیاستی را اعمال کنیم.


بیشتر بخوانید


او ادامه داد: وضعیت فعلی به گونه‌ای است که رونق در تولید وجود ندارد. جامعه توان تحمل مالیات اضافه‌ای را ندارد و افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده بر سطح زندگی قشر‌های ضعیف و متوسط تأثیر منفی خواهد داشت.

مشاور مالیاتی اصناف خاطرنشان کرد: وقتی مردم تحت فشار قرار بگیرند و میزان مصرف شان کاهش یابد، تولید نیز بیش از پیش صدمه می‌بیند و این وضعیت به شرایط رکودی در کشور دامن می‌زند.

اقدام به افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده نشان می‌دهد که ما درک درستی از شرایط اقتصادی کشور نداریم. اگر می‌توانستیم وضعیت را به درستی درک کنیم، قطعاً سیاست‌های انبساطی به اجرا می‌گذاشتیم که به بهبود وضعیت معیشت مردم کمک کنیم.

جعفریان خاطرنشان کرد: در شرایط رکود تورمی باید سیاست‌هایی به اجرا بگذاریم که به مردم کمک کنیم، راحت‌تر این وضعیت را پشت سر بگذارند. با اعمال سیاست‌هایی مانند افزایش مالیات بر ارزش افزوده، در واقع فشار مضاعف بر مردم تحمیل می‌کنیم و این منطقی نیست.

او ادامه داد: اقدام به افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده نشان می‌دهد، ما درک درستی از شرایط اقتصادی کشور نداریم. اگر می‌توانستیم وضعیت را به درستی درک کنیم، قطعاً سیاست‌های انبساطی به اجرا می‌گذاشتیم که به بهبود وضعیت معیشت مردم کمک کنیم.

مشاور مالیاتی اصناف خاطرنشان کرد: در هیچ کشوری در شرایط رکود و تورم به افزایش نرخ مالیات اقدام نمی‌کنند. زیرا این اقدام رکود و تورم را تشدید می‌کند. دولت باید در صدد ثابت نگه داشتن نرخ مالیات‌ها باشد و حتی در مواردی که امکانپذیر است، آن‌ها را کاهش دهد. همچنین افزایش مالیات بر ارزش افزوده موجب فشار بیشتر به مردم عادی و تولید کشور خواهد شد.

مشاور مالیاتی اصناف خاطرنشان کرد: متاسفانه قانون مالیات بر ارزش افزوده در کشور ما به درستی اجرا نمی‌شود. در برخی موارد به اخذ این نوع مالیات، پلکانی اقدام می‌کنیم که درست نیست. با این نوع عملکرد، به صورت آبشاری افزایش قیمت داریم. در نتیجه مصرف کننده‌ی نهایی کالا را گران می‌خرد.

جعفریان گفت: عرضه و تقاضا در کشور با یکدیگر همخوانی ندارد و شاهد گرانی هستیم. به طور مثال، در حوزه خودرو شاهد هستیم که چطور قیمت‌ها بالا می‌رود. نیاز است دولت با اعمال سیاست‌های منسجم و دقیق به تثبیت قیمت‌ها بپردازد و تورم را مهار کند.

مشاور مالیاتی اصناف خاطرنشان کرد: این گفته‌ی کارشناسان است که افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده تأثیرش از اضافه کردن یک درصدی بر مالیات بر درآمد بیشتر است. بنده از مجلس و دولت تقاضا می‌کنم در اوضاعی کنونی به هیچ عنوان به افزایش مالیات‌ها نپردازند.

 

منبع: تابناک

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
چالش فروش بی‌ضابطه دارو در فضای مجازی چالش فروش بی‌ضابطه دارو در فضای مجازی
دارو‌های تقلبی، مکمل‌های ورزشی غیرمجاز و محصولات بهداشتی بی‌نام و نشان، سلامت مردم را تهدید می‌کنند.
بررسی نظریه ترور ابراهیم رئیسی بررسی نظریه ترور ابراهیم رئیسی
منصوری در پاسخ به دلایلی شهادت مرحوم رئیسی گفت: شواهدی دال براینکه ترور یا خرابکاری باشد یافت نشده و اطلاع بیشتری از این موضوع نداریم.
اپراتور‌ها میوه انحصار می‌چینند، اما از بازار آزاد حرف می‌زنند! اپراتور‌ها میوه انحصار می‌چینند، اما از بازار آزاد حرف می‌زنند!
تصمیم برای افزایش ۷۵ درصدی قیمت اینترنت بدون بهبود ملموس در کیفیت، نشانگر بحرانی عمیق‌تر در سیاست‌گذاری ارتباطی ایران است.
اولین کشور دارای بزرگترین ناوگان پهپاد در سال ۲۰۲۵ کدام کشور بود؟ اولین کشور دارای بزرگترین ناوگان پهپاد در سال ۲۰۲۵ کدام کشور بود؟
ارتش‌های جهان با درک اهمیت تسلط هوایی و کنترل میدان نبرد، سرمایه‌گذاری گسترده‌ای در توسعه ناوگان پهپادی خود انجام داده‌اند. تا سال ۲۰۲۵، بسیاری از کشور‌ها به سرعت در حال خرید یا ساخت پهپاد‌هایی برای مأموریت‌های متنوع، از پهپاد‌های کوچک نظارتی گرفته تا سامانه‌های با برد بلند و ارتفاع بالا بوده‌اند.
ترامپ بین دو زن خواننده و سیاست مدار گیر کرده است ترامپ بین دو زن خواننده و سیاست مدار گیر کرده است
دونالد ترامپ بار دیگر با انتشار پیامی در پلتفرم «تروث سوشال» (Truth Social) خبرساز شد.
هجوم گردشگران خارجی به ایران هجوم گردشگران خارجی به ایران
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: جذب ۱۵ میلیون گردشگر خارجی یکی از اهداف مهم برنامه هفتم توسعه کشور در حوزه گردشگری است.
پاپ در واتیکان با اولین ایرانی دیدار کرد پاپ در واتیکان با اولین ایرانی دیدار کرد
سفیر ایران در واتیکان در دیدار امروز شنبه، ۲۷ اردیبهشت، دیپلمات‌های واتیکان با «پاپ لئوی چهاردهم» ابراز امیدواری کرد در دوره جدید رهبری واتیکان، زمینه‌های تازه‌ای برای گسترش تعاملات فرهنگی، مذهبی و دیپلماتیک میان جمهوری اسلامی ایران و دولت واتیکان فراهم شود.
برگزیده
سهم مخارج دولت از تولیدناخالص داخلی سهم مخارج دولت از تولیدناخالص داخلی
بررسی‌ها نشان می‌دهد سهم مخارج دولت از حجم اقتصاد در ایران نسبت به چند کشور مشابه پایین‌تر است. اینها درحالی است که به نظر می‌رسد دخالت دولت در امور اقتصادی ایران بسیار بالاتر از این ارقام است.
بررسی نظریه ترور ابراهیم رئیسی بررسی نظریه ترور ابراهیم رئیسی
منصوری در پاسخ به دلایلی شهادت مرحوم رئیسی گفت: شواهدی دال براینکه ترور یا خرابکاری باشد یافت نشده و اطلاع بیشتری از این موضوع نداریم.
پیام دکتر داوود زارعیان به مناسبت روز جهانی ارتباطات و روز ملی روابط عمومی پیام دکتر داوود زارعیان به مناسبت روز جهانی ارتباطات و روز ملی روابط عمومی
امروز ۲۷ اردیبهشت ماه، «روز ملی روابط‌عمومی» است؛ روزی برای قدردانی از تلاش‌های بی‌وقفه، پنهان و تاثیر‌گذار شما عزیزان و روزی برای طراحی و اعلام مسیر فعالیت‌مان در آینده
صفحه خبر بالای تصاویر