کد خبر: ۳۳۱۷۷
تاریخ انتشار: ۰۹ دی ۱۴۰۲ - ۱۸:۲۷
پروژه‌های قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین شروع شد؛

پروژه‌های تهاتری ایران و چین به انتخاب چینی‌هاست

مجیدرضا حریری، رئیس اتاق ایران و چین، درباره نظر کارشناسان مبنی بر اینکه توسعه فاز دوم فرودگاه امام و ساخت ورزشگاه جدید در تهران به وسیله چینی‌ها از محل تهاتر نفت چقدر در اولویت کشور بود، گفت: نظر چینی‌ها برای انعقاد قرارداد در ساخت پروژه‌ها اهمیت دارد و صرفا خواسته ایران مدنظر نیست.
پروژه‌های تهاتری ایران و چین به انتخاب چینی‌هاست

مخاطب 24- مدتی است که موضوع ساخت دو پروژه «توسعه فاز دوم فرودگاه امام» و «ساخت ورزشگاه جدید در تهران» به وسیله چینی‌ها و از محل تهاتر نفت مطرح شده است. تهاتر نفت در این مدل، نه تنها جریان صادرات ۱.۲ میلیون بشکه‌ای ایران به چین را تضمین می‌کند، بلکه با حذف تراکنش‌های دلاری، تحریم‌پذیری و هزینه‌های انتقال و تبدیل ارز را هم کاهش خواهد داد.

اما برخی کارشناسان بر این باورند که انتخاب ساخت این دو پروژه به وسیله چینی‌ها از محل تهاتر نفت چندان در اولویت کشور نبود و باید استفاده از این فرصت در جهت تامین مالی پروژه‌های مرتبط با حمل و نقل عمومی یا احداث پتروپالایشگاه و ... انجام می‌شد.

نخستین نمود قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین ظاهر شد

مجیدرضا حریری، رئیس اتاق ایران و چین، درباره نظر کارشناسان مبنی بر اینکه انتخاب ساخت این دو پروژه به وسیله چینی‌ها از محل تهاتر نفت چندان در اولویت کشور نبود، به تابناک گفت: انعقاد قرارداد برای انجام یک پروژه بستگی به توافق دوطرفه کشور‌ها دارد؛ بنابراین، انجام پروژه‌هایی نظیر احداث پتروپالایشگاه و ... صرفا به رضایت ایران بستگی ندارد و طرف چینی نیز مدنظر است.

او ادامه داد: بنابراین اگر پروژه‌هایی همچون ساخت پالایشگاه و ... مورد توافق چشم‌بادامی‌ها بود، قطعا قابلیت اجرایی داشت؛ اما در این مرحله به نظر می‌رسد، فعلا ساخت پروژه‌های توسعه فاز دوم فرودگاه امام و ساخت ورزشگاه جدید مورد توافق دو کشور قرار گرفته است.


بیشتر بخوانید


حریری اظهار کرد: ضمن اینکه برخی پروژه‌ها فنی‌تر است؛ بنابراین، روند توافق بر سر آن به زمان بیشتری نیاز دارد و تا زمانی که به عقد قرارداد ختم نشود، به صورت عمومی اعلام نمی‌شود؛ بنابراین، نمی‌توان از الان بر سر اینکه چینی‌ها قرار است در چه پروزه‌هایی با ایران همکاری کنند، پیش‌داوری کرد.

او در پایان گفت: ساخت دو پروژه «توسعه فاز دوم فرودگاه امام» و «ساخت ورزشگاه جدید در تهران» به وسیله چینی‌ها و از محل تهاتر نفت، یکی از نتایج همان قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین است که بار‌ها کارشناسان سراغ نمود‌های آن را می‌گرفتند.

 

منبع: تابناک

برچسب ها: ورزشگاه
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
جوانی جمعیت همچنان روی قبوض آب! جوانی جمعیت همچنان روی قبوض آب!
چندی است که مبلغ جوانی جمعیت به قبض آب مشترکان اضافه شده است.
سنگین‌ترین فساد اقتصادی بعد از انقلاب، در دولت رئیسی بود سنگین‌ترین فساد اقتصادی بعد از انقلاب، در دولت رئیسی بود
فساد در دولت‌های ایران چیز جدیدی نیست، اما نقطه اوج آن پرونده فساد بزرگ چای دبش در دولت رئیسی است.
کن ۲۰۲۵؛ از حواشی تا لیست برندگان کن ۲۰۲۵؛ از حواشی تا لیست برندگان
هفتادوهشتمین دوره جشنواره فیلم کن برندگان خود را شناخت و نخل طلای خود را به «یک تصادف ساده» داد.
نهضت ملی مسکن، برای سرمایه‌دار‌ها نهضت ملی مسکن، برای سرمایه‌دار‌ها
یک کارشناس مسکن گفت: «طرح نهضت ملی مسکن ایده‌ای خوب، اما با اجرای نادرست است. در مناطقی که با انبوه‌سازی دولتی، این طرح اجرا شد، دهک‌های فقیر به دلیل نداشتن پیش‌پرداخت حذف شدند، اما دهک‌های پردرآمد واحد‌ها را گرفتند.»
دومین قهرمانی ناپولی در سه فصل اخیر دومین قهرمانی ناپولی در سه فصل اخیر
شاید خوش‌بین‌ترین هوادار ناپولی هم تصور نمی‌کرد پس از چند دهه انتظار برای قهرمانی در سری A کار به جایی برسد که این تیم طی سه فصل، دو مرتبه قهرمانی در ایتالیا را تجربه کند.
منطقه ممنوعه در مشهد! منطقه ممنوعه در مشهد!
فدراسیون فوتبال عربستان در اندیشه تاسیس هفتمین ورزشگاه مدرن و پنج‌ستاره است، اما فوتبال ایران همچنان درگیر موضوعی است که یک مسابقه در قامت ملی و انتخابی جام‌جهانی را در کدام ورزشگاه برگزار کند که مشکلی به‌وجود نیاید.
مصرف امگا۳ برای همه مفید است؟ مصرف امگا۳ برای همه مفید است؟
محققان در مورد این موضوع که مصرف امگا ۳ برای همه افراد مفید باشد تردید دارند.
برگزیده
جوانی جمعیت همچنان روی قبوض آب! جوانی جمعیت همچنان روی قبوض آب!
چندی است که مبلغ جوانی جمعیت به قبض آب مشترکان اضافه شده است.
عربستان هیوندای تولید می‌کند عربستان هیوندای تولید می‌کند
همکاری شرکت هیوندای کره جنوبی با عربستان سعودی در ساخت کارخانه تولید خودرو، نقطه عطفی در صنعت خودروی منطقه و گامی مهم در پیشی گرفتن سعودی‌ها از ایران به شمار می‌رود. این مشارکت که در چارچوب چشم‌انداز ۲۰۳۰ عربستان انجام می‌شود، نشان‌دهنده برنامه‌ریزی دقیق و هدفمند این کشور برای تبدیل شدن به قطب خودروسازی خاورمیانه و شمال آفریقاست.
سنگین‌ترین فساد اقتصادی بعد از انقلاب، در دولت رئیسی بود سنگین‌ترین فساد اقتصادی بعد از انقلاب، در دولت رئیسی بود
فساد در دولت‌های ایران چیز جدیدی نیست، اما نقطه اوج آن پرونده فساد بزرگ چای دبش در دولت رئیسی است.
صفحه خبر بالای تصاویر