کد خبر: ۳۱۷۳۸
تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۹

رئیس‌جمهور وارد مجلس شد؛ بودجه ۱۴۰۳ واقع‌بینانه است؟

ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور و جمعی از اعضای کابینه‌اش امروز) سه‌شنبه ۱۴ آذر) برای تقدیم لایحه بودجه ۱۴۰۳ وارد مجلس شورای اسلامی شد.
رئیس‌جمهور وارد مجلس شد؛ بودجه ۱۴۰۳ واقع‌بینانه است؟

مخاطب 24- در جلسه علنی روز سه شنبه (۱۴ آذرماه) ابراهیم رئیسی برای تقدیم لایحه بودجه ۱۴۰۳ وارد مجلس شورای اسلامی شد.
محمدمخبر معاون اول رئیس جمهور، سیدمحمد حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور، محمدعلی زلفی گل وزیر علوم تحقیقات و فناوری، محمدرضا آشتیانی وزیر دفاع، دهقان معاون حقوقی رئیس جمهور، رئیس بانک مرکزی، جواد اوجی وزیر نفت، صولت مرتضوی وزیر کار، حجت الاسلام خطیب وزیر اطلاعات، مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی، علی سلاجقه رئیس سازمان محیط زیست، محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی از جمله وزرای حاضر و مسوولان دولتی در صحن مجلس هستند.

کیومرث هاشمی وزیر ورزش و جوانان، عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، رضامراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش و محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، هم در این جلسه حضور دارند.

بودجه ۱۴۰۳ واقع‌بینانه تنظیم شده است
رئیسی در مقدمه صحبت‌های خود گفت: دولت تلاش کرد تا با اجرای قانون رشد اقتصادی و رشد تولید را رقم زند و تورم را کنترل کند.

او در ادامه به آنچه در بودجه ۱۴۰۱ انجام شده است پرداخت و توضیح داد: دولت و کابیه من همواره تلاش کردند که آنچه انجام می‌شود اجرای قانون باشد و قابلیت گزارش و سنجش و اعلام داشته باشد.

رئیس جمهور تصریح کرد: به اینصورت که چقدر به قانون عمل شده است. زیرا ما در جایگاه اجرای قانون و شما در جایگاه قانونگذاری هستید. بنای دولت آن است که قوانین در ضمن برنامه ششم و هفتم اجرایی شود؛ لذا اولین نکته آن است که در بودجه ۱۴۰۳ تلاش شده واقعیت‌های اقتصاد کشور دیده شود، واقع‌نگری از محور‌های قابل توجه در این بودجه است. هم هزینه و هم درآمد واقعی دیده شود و هم برنامه‌ها واقعی ارائه شده است.


بیشتر بخوانید


او خطاب به نمایندگان گفت: باید از همین سخنگاه از همه شما برای تلاش جهت اجرای قانون و اجرای سیاست‌های ابلاغی رهبری و تصویب برنامه هفتم تشکر می‌کنم و خسته نباشید بگویم. انشاءالله در مسیر فرایند تصویب قانون که شورای نگهبان اعلام نظر خواهند کرد و اصلاحات احتمالی که انجام شود برنامه ابلاغ شود و بتواند به عنوان برنامه در جهت توسعه همه‌جانبه کشور تاثیرگذار باشد و برنامه‌های پیشین اعلام شد بیش از ۳۰ تا ۳۵ درصد اجرایی نشده، امیدوارم ما موفق شویم که اعلام کنیم برنامه هفتم کاملا اجرایی شده است.

او با تاکید بر اینکه بودجه ۱۴۰۳ مبتنی بر برنامه هفتم است، اظهار داشت: تلاش شده در این بودجه تقدیمی بسیاری از ناترازی‌هایی که امروز موجب رنج همگان است تراز شود با یک حرکت جهادی نه حرکت معمولی. در راستای مهار تورم تلاش شده است مهار تورم عللی دارد اول کسری بودجه، دوم رشد نقدینگی و سوم ناترازی بانک‌ها و برداشت‌های از بانک مرکزی و علل دیگر.

مولدسازی در استان‌ها و مراکز فعال شده است
او با بیان اینکه در تمام برنامه‌های دولت بر مولد سازی تاکید شده است، گفت: برخی فکر می‌کردند آیین نامه مولد سازی قانون گذاری است، ولی آیین نامه مولد سازی روش اجرای سریع و دقیق قانونی است که مجلس بنا کرده است و اصلا قانون گذاری نشده است اصل قانون در بودجه سنواتی و در برنامه توسعه کشور بنا شده است. تا کی قرار است مجلس قانون بگذارد و دولت‌ها یکی پس از دیگری اجرایی نکنند. پیگیری عدم اجرایی مولد سازی جرات و شجاعتی می‌خواست. مولدسازی در استان‌ها و مرکز فعال شده است.

رئیس جمهور با بیان اینکه مساله سوم مساله ناترازی بانک‌ها یا ضرورت انضباط مالی و بانکی در کشور است، گفت: برنامه دولت و بانک مرکزی این است که وضعیت بانک‌های ناتراز را روشن کند و همانگونه که مستحضر هستید یکی پس از دیگری تعیین تکلیف می‌شود. تلاش دولت بر انضباط بخشی است و هیچ سهامدار و سپرده‌گذاری دچار مشکل نخواهد شد.

او در ادامه مطرح کرد: وقتی این موارد که موجب تورم است کنترل شود طبیعتا شاهد کاهش تورم خواهیم بود. تورم ماهانه، تورم نقطه به نقطه و سالانه کاهشی شده است. اگر انضباط مالی، توجه به هزینه‌ها و درآمد‌ها انجام شود حتما شاهد کاهش تورم خواهیم بود، آنچه مورد امر رهبری انقلاب، خواست دولت، مجلس و همه مردم عزیز ایران است.

رئیسی با اشاره به اینکه بیش از ۶ هزار واحد صنعتی تعطیل و نیمه تعطیل وارد چرخه تولید شده‌اند، گفت: در تلاش هستیم که نقدینگی را به سمت تولید هدایت کنیم و اکنون نیز روشن است که چگونه به رشد تولید کمک کرده است. بیش از ۶ هزار واحد صنعتی تعطیل و نیمه تعطیل وارد چرخه تولید شده‌اند.

رئیس جمهور در پایان خاطر نشان کرد: بنا به فرموده مقام معظم رهبری دولت سیزدهم، دولت کار و فعالیت است. اختصاص صفت کار و فعالیت به این دولت افتخاری است. تلاش دولت این است که دغدغه‌های مردم را برطرف کند و مشکلات را حل کندبا همکاری و تعامل مجلس و دولت می‌توان کار را به خوبی پیش برد و رضایت مردم را کسب کرد.

پس از اتمام سخنرانی رئیس‌جمهور طبق برنامه قبلی جلسه مجلس شورای اسلامی به منظور برگزاری نشست مشترک نمایندگان مجلس و اعضای کابینه دولت، غیر علنی شد.

 

منبع: تابناک

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
پزشکیان در منزل مادر رییسی چه دید؟ پزشکیان در منزل مادر رییسی چه دید؟
پزشکیان: وزیر خارجۀ عمان وقتی به خانۀ شهید امیرعبداللهیان رفته بود، می‌گفت مگر اینجا خانۀ وزیر است
مذاکرات ایران با سه کشور اروپایی چگونه گذشت؟ مذاکرات ایران با سه کشور اروپایی چگونه گذشت؟
مذاکرات ایران با سه کشور اروپایی، جلسه‌ای پرتنش بوده و آنها درخواستی «غیرفنی»، «غیرقانونی» و با «ادبیات نامناسب» در مورد ماشه پلاس مطرح کردند.
جزییاتی از حکم متهمین پرونده حمله تروریستی حرم شاهچراغ جزییاتی از حکم متهمین پرونده حمله تروریستی حرم شاهچراغ
رئیس کل دادگستری استان فارس از صدور آراء ۷ نفر از متهمین پرونده حمله تروریستی به حرم شاهچراغ خبر داد.
بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی حتما بخوانند! بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی حتما بخوانند!
سازمان تامین اجتماعی اعلام کرد: احکام بازنشستگان و مستمری بگیران این سازمان صادر شد و از طریق برنامه کاربردی تامین من و یا درگاه خدمات غیرحضوری سازمان تامین اجتماعی قابل مشاهده است.
قمری خاوری در خراسان شمالی دیده شد قمری خاوری در خراسان شمالی دیده شد
گونه نادر «قمری خاوری» برای دومین بار پس از ۹ سال در استان خراسان شمالی مشاهده و به‌صورت رسمی ثبت شد.
سردار رادان:سال ۱۴۰۴ سال بی قراری و ترس اراذل و اوباش سردار رادان:سال ۱۴۰۴ سال بی قراری و ترس اراذل و اوباش
فرمانده کل انتظامی کشور با تأکید بر تداوم این روند افزود: ان‌شاءالله سال ۱۴۰۴ را به‌عنوان سال پایان قدرت‌نمایی اراذل و اوباش اعلام خواهیم کرد؛ به‌گونه‌ای که حتی جرأت فکر کردن به رفتار‌های شرارت‌آمیز و لات‌بازی را هم نداشته باشند.
نمایش فیلم پیدا شدن هواپیمای شهدای خدمت برای نخستین بار نمایش فیلم پیدا شدن هواپیمای شهدای خدمت برای نخستین بار
انتشار برای نخستین‌بار؛ تصاویر منتشرنشده از لحظه پیداشدن بالگرد سانحه‌دیده شهید رئیسی و شهدای خدمت
برگزیده
بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی حتما بخوانند! بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی حتما بخوانند!
سازمان تامین اجتماعی اعلام کرد: احکام بازنشستگان و مستمری بگیران این سازمان صادر شد و از طریق برنامه کاربردی تامین من و یا درگاه خدمات غیرحضوری سازمان تامین اجتماعی قابل مشاهده است.
سهم مخارج دولت از تولیدناخالص داخلی سهم مخارج دولت از تولیدناخالص داخلی
بررسی‌ها نشان می‌دهد سهم مخارج دولت از حجم اقتصاد در ایران نسبت به چند کشور مشابه پایین‌تر است. اینها درحالی است که به نظر می‌رسد دخالت دولت در امور اقتصادی ایران بسیار بالاتر از این ارقام است.
خودرو یک میلیارد دلار ارز گرفت خودرو یک میلیارد دلار ارز گرفت
بانک مرکزی از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا ۲۳ اردیبهشت‌ماه، ۶ میلیارد و ۵۸۶ میلیون دلار برای واردات کالای اساسی و دارو، صنایع و نیاز‌های خدماتی تأمین ارز انجام داده است.
صفحه خبر بالای تصاویر